x

BoardX neemt geen genoegen met #meiplasticvrij!

BoardX zou nooit kunnen bestaan zonder de golven van de oceaan en zonder de sneeuw op de bergen. Omdat we zo afhankelijk zijn van Moeder Aarde en Natuur, spreekt het voor zich dat we er alles aan doen er zo goed mogelijk voor te zorgen! Campagnes als #meiplasticvrij die de wegwerpcultuur aan de kaak willen stellen, juichen we daarom ten volle toe, maar wij trekken de actie echter graag door tot in de zomer op onze surfcamps! Lees hier hoe we jouw ecologische voetafdruk zo veel mogelijk proberen te beperken.

1. Say NO to (single use) plastic!
Wist je dat 50% van al het afval in de zee bestaat uit single use plastics? Wij aanvaarden daarom dus géén wegwerpborden noch -bestek op onze camps! Ook aan de bar zullen we géén wegwerpbekers gebruiken om drank in te serveren. Vergeet dus zeker niet je eigen kom, bord, beker en bestek mee te nemen! “Refuse - Reuse - Recycle - Reduce”, remember?

2. Leve de herbruikbare beker!
“Als we aan onze surfbar geen wegwerpbekers meer hebben, waaruit moet ik dan drinken?”, horen we je al denken. Heel eenvoudig: neem je eigen beker mee of gebruik de herbruikbare BoardX-beker die je bij aankomst ontvangt! Hiermee ontlasten we de natuur alvast van duizenden wegwerpbekers per zomer! Tsjakkaa!3. Say YES to (gefilterd) kraantjeswater!
Ook plastic flessen water willen we de wereld uit! Daarom staat op al onze kampen een kraan dat het water filtert zodat je je lichaam dus naar hartelust kan hydrateren voor, tijdens en na een intense dag in het water en op het strand! We raden je dus ten zeerste aan om een hervulbare fles mee te nemen!4. Join The Bamboo Brush Society
Wist je dat stranden over heel de wereld bezaaid liggen met het stuk plastic dat we dagelijks in de mond steken? We hebben het over...je tandenborstel, inderdaad! The Bamboo Brush Society wil hier verandering in brengen en geeft ieder BoardX’er 15% korting op een bamboe brush + case! Lees alles over onze samenwerking met TBBS en scoor die korting!

5. Go veggie
Gezien de impact van de vleesindustrie op het klimaat, is het eigenlijk ongelofelijk dat we pas na 18 jaar de registers helemaal openzetten. Terwijl we voordien ‘zo veel mogelijk’ rekening hielden met de vegetariërs op onze surfcamps, pakken we nu uit met een 100% vegetarisch menu voor de veggies onder ons! Lees er hier alles over.

6. Keep the Beach Clean
Net zoals we aan onze kust een duit in het zakje doen tonen we ook in Frankrijk en Spanje het goede voorbeeld! Niemand van onze gasten verlaat het strand zonder al het afval dat ze vinden in de vuilnisbak te deponeren. Eénmaal per week doen we zelfs een gezamenlijke beach clean up! Toch liever zand tussen je tenen dan een rietje in je neus, niet?

7. Pay your (Earth) taxes!
Voor wie liever letterlijk een centje geeft, hebben we de Earth Tax uitgevonden. Dit is een vrijblijvend briefje van €5 die je bovenop de som van je trip kan doneren. De som van al deze extraatjes schenken we op het einde van het jaar aan een goed doel! Sinds de invoering van deze 'belasting' hebben we in totaal al 60.000 euro kunnen verzamelen en organisaties zoals Surf Aid International, Sea Shepard, Surfrider Foundation, Greenpeace en SISP kunnen steunen in hun bewonderenswaardige werk! Lees meer.

We beseffen dat we nog lang niet perfect zijn, maar iedere stap is er eentje in de goede richting. Zelfs al is het één ding. Alle beetjes helpen. Zeker als we allemaal samen iets doen. Het enige dat niet helpt, is niets doen.

Ben je ook helemaal overtuigd van het leven op het strand en in het water, wil je als surfer ook je steentje bijdragen en tonen hoe je zo het verschil kan maken? Schrijf je dan zo snel mogelijk in voor een BoardX surfvakantie!

Contact Jobs Ecoriders Groups

Partners

x