COACHING WEEKS

the camp

 • Op 500m van het strand
 • Gastenkoelkast beschikbaar
 • Ruime driepersoonstenten
 • Ruim aanbod aan gezelschapsspelen
 • Lockers met eigen stopcontact
 • Chill-outzone met hangmatten
 • Miniramp, pingpongtafel, slackline, beachvolley
 • Gezellige bar met drankjes aan scherpe prijzen
Locatie
Het BoardX-camp bevindt zich in de camping Le Pin Sec van het stadje Naujac gelegen in de Gironde-streek. De camping ligt echt tégen het strand: van je tent tot je tenen in het water is het minder dan 500 meter stappen.
Het kamp
Ons camp bestaat uit ruime twee- en driepersoonstenten (resp. 215x350cm en 280X350cm) waar je helemaal in recht kan staan, bestaande uit een bagage- en slaapcompartiment. Verder vind je er een grote tent met een volledig ingerichte keuken, volleybalterrein, miniramp, pingpongtafel en onze mooie BoardX-bar!

Uiteraard hoort er bij een surfcamp ook een gezellige chill-out zone met hangmatten, ideaal voor een korte siësta na een dagje intensief surfen!
Skate & fun
Skaten en surfen hebben altijd tot dezelfde familie behoord. En daarom staat er in elk BoardX-kamp een miniramp waar zowel een absolute beginner iets op leert als een ervaren skater helemaal los gaat.

NIEUW! Vanaf deze zomer staat er een heuse skimboard slide op ons camp in Le Pin Sec! Dit is een opblaasbare mat waarop een laagje water staat. Ideaal om op een hete zomerdag je glijkunsten op te tonen!
COACHING WEEKS

the PROGRAM

 • Toegewijde begeleiding van surfcoach Louis
 • 6 dagen coaching met 2 à 3 surfsessies per dag.
 • Surfcoaching, workouts, stretchings en videoanalyses
 • Alternatieve activiteiten bij flatspells: reddingstechnieken, surfskaten, bezoek aan surfsteden, shapers en shops.
 • Uitstap naar het aquapark
 • Voorwaarden om deel te nemen zijn van toepassing
Coaching
Surf en progressie maken staat tijdens deze week centraal. Surfcoach Louis bepaalt samen met jou je doelstellingen van de week en stelt een persoonlijk schema op. Aan de hand van specifieke trainingen, workouts, surfsessies en videoanalyses krijg je alle nodige tips en feedback om je doelen te realiseren!
Weekprogramma
Aangezien het surfen primeert, gaan we zoveel het water in als de golven toelaten. Reken dagelijks op 2 surfsessies van 3 uur of 3 sessies van 2 uur en dat 6 dagen op 7!

Je krijgt uitleg over de spot, waar je moet liggen, welke golven en en welke gevaren er zijn. Je krijgt uitgebreide uitleg over wedstrijden en surft mockheats.
Criteria
Uiteraard zijn er een aantal voorwaarden verbonden om aan deze coaching weeks deel te nemen. 

- In staat zijn om keer op keer groene (ongebroken) golven te nemen is cruciaal. (Je bent m.a.w. de schuimgolven ontgroeid)
- De golf naar links en rechts kunnen uitsurfen.
- De zee kennen, kunnen inschatten en zelfstandig in en uit het water kunnen gaan.
- Bij voorkeur over eigen materiaal beschikken, dit kan longboard, shortboard, minimal, funboard,... zijn. (Je bent m.a.w. de softtops ontgroeid)
- Perfect zelfredzaam kunnen zwemmen in een zee met golven.

Na je inschrijving, volgt er een kennismakingsgesprek waarin je doelen, motivatie en bovenstaande criteria besproken zullen worden.
COACHING WEEKS

The cOACH

 • Louis Borra (30) uit Oostende
 • ISA Level 1 en 2 surfcoach
 • Surflifeguard: RedFed en ILS hoger redder + Open water redder
 • Docent Hoger redder
 • Surfcoach Vlaamse Trainersschool
Wie is Louis?
Louis (the S is not silent) Borra (30) is een goofyfooter woonachtig in Oostende wiens liefde voor het surfen op 10-jarige leeftijd werd aangewakkerd tijdens een vakantie in Frankrijk. Toen hij er zag hoe een kind op een surfboard de golven in geduwd worden, was hij meteen verkocht.

In 2015 kwam Louis in contact met BoardX tijdens zijn ISA Level 1 surfcoachopleiding in het BoardXHouse in Marokko. Met dat diploma op zak, trok hij voor een jaar naar Zuid-Afrika waar hij zich als surfcoach ontplooide en zijn passie voor het surfen en het lesgeven alleen maar grotere proporties aannam.

De daaropvolgende zomer draaide hij het volledige seizoen -inclusief opbouw en afbraak- mee op onze surfcamps, en verloor hij tijdens die vier maanden zijn hart aan Zarautz. De aanbieding om daarna in Wales zijn ISA Level 2 te behalen, kon hij echter niet weigeren en al zeker niet als hij zo de mogelijkheid kreeg om er gedurende 3 jaar fulltime als surfcoach te kunnen werken.

In 2021 mochten we hem weer in onze armen sluiten en deed hij het volledige seizoen (alweer inclusief opbouw en afbraak) uit in Montalivet. In al die jaren is hij in contact gebleven met BoardX en ligt de organisatie hem nauw aan het hart. Het ligt dus erg voor de hand dat we Louis vroegen om deze Coaching Weeks ter harte te nemen!

Op zoek naar een ander gespreksonderwerp? Zijn hobbies -naast surfen- zijn analoge film- en fotografie, moto’s en het lekkerste eten zoeken in restaurants en thuis!
Achtergrond, diploma's en ervaring
Zoals je hierboven staat heeft Louis -letterlijk en figuurlijk- al vele water doorzwommen. Als surfcoach trotseerde hij golven in Frankrijk, Spanje, Wales en Zuid-Afrika en gaf zo honderden enthousiastelingen de passie voor het surfen door.

Hij behaalde alle denkbare diploma's om als surfcoach en redder te kunnen werken. En is bovendien docent bij verscheidene surfcoach en lifesaving opleidingen. 
- ISA Level 1 en 2 surfcoach
- Surflifeguard: RedFed en ILS hoger redder
- Open water redder
- Docent Hoger redder
- Surfcoach Vlaamse Trainersschool (VTS) van Sport Vlaanderen

Zelf blijft hij trainen onder Lars Musschoot, de bondscoach van de Belgische Surf Federatie, en ging hij er al mee op surf coaching weeks naar Mexico, de Malediven, de Canarische eilanden en andere surftrips. Sinds kort volgt hij ook trainingen bij Keith Marcantuoni van Level Up Surfcoaching.
Zijn doel?
Tijdens de Coaching Weeks gaat Louis met jou samenwerken om jouw surf goals te bereiken en dit door in de eerste plaats veel samen te surfen! Maar ook door trainingen op het land te doen, surftechnische oefeningen uit te werken, jouw surfsessies te filmen en later op de dag te analyseren. …En er vooral voor te zorgen dat de liefde en passie voor het surfen op een leuke manier blijft groeien, zodat je zelf kan groeien.
COACHING WEEKS

the FUN

 • Alternatieve activiteiten in geval van flatspells
 • Surfskate sessies + bezoek aan skatepark en pumptrack
 • Bezoek aan surfshop en shaper
 • Bezoek aan surfsteden en -spots zoals Lacanau, Hossegor, etc.
 • Reddingstechnieken
 • Uitstap naar Aqualand
No surf, no worries!
Als de swell het laat afweten, hebben we tal van alternatieve activiteiten achter de hand. Louis is niet alleen een fervent surfer, maar ook een begenadigd surfskater. 

Het surfskaten kent de laatste jaren een enorme hype omdat dit het surfgevoel weet te benaderen zonder je een golf nodig hebt. Er zijn heel wat surfspecifieke bewegingen die je met een surfskate kan oefenen om later in het water toe te passen.

Een bezoek aan het skatepark, pumptrack of wavepark staat dus sowieso op het programma!
Uitstappen
Hoewel Le Pin Sec de meest spot is met de grootste garantie op golven, is een uitstap naar een andere surfspot niet uitgesloten. Een bezoek aan bekende plaatsen zoals Lacanau en zelfs Hossegor of Biarritz, zijn altijd erg interessant om golven te analyseren...en te surfen!

We nemen ook een kijkje bij een shaper en/of surfshop waar je uitgebreide uitleg zal krijgen over verschillende soorten surfboards . Je zal ervan versteld staan hoe de grootte, het volume, de vorm van een surfboard een impact heeft op jouw surftechniek. En dat iedereen een model heeft dat op zijn lijf geschreven is!
Lifesaving
Als surfer word je verondersteld om niet alleen voor jezelf te zorgen als je in het water ligt, maar zal je ook vaak in situaties komen waarbij je anderen uit de nood moet helpen.

Als docent Hoger Redder, heeft Louis alle kennis en ervaring om jou verschillende reddingstechnieken aan te leren die specifiek bedoeld zijn voor surfers. 
FOTO'S Coaching weeks
COACHING WEEKS

The food

 • Volpension (ontbijt, lunch, vieruurtje en avondmaal) inbegrepen
 • Uitgebreid ontbijtbuffet
 • Gevarieerde lunch
 • Dagelijks vers fruit verkrijgbaar
 • Vers bereide maaltijden
 • Steeds volwaardig vegetarisch alternatief aanwezig
Ontbijt
's Morgens neem je plaats aan de rijkelijk gevulde ontbijttafels waar een uitgebreid ontbijt voor je klaarstaat. Het ontbijt bestaat uit: croissants, stokbrood, chocopasta, confituur, beleg, ontbijtgranen, yoghurt, melk, fruitsap...
Lunch
's Middags wordt er een lunchbuffet of lunchpakket voorzien afhankelijk van de geplande activiteit.
Avondeten
's Avonds geniet je na een intensief dagje samen met je vrienden en de ondergaande zon van een lekkere vers bereide maaltijd waaronder een heerlijke BBQ, wraps, spaghetti, enz... Ook voor vegetariërs voorzien we steeds een volwaardig alternatief!
Testimonials

Zij gingen je voor

Ons surfkamp staat er dit jaar voor de dertiende keer! Doorheen de jaren zijn er al duizenden jongeren mee geweest. Ontdek hun ervaring met BoardX!

Alle Testimonials
Bo

Ik heb nog nooit zoveel heimwee gehad naar een kamp!! Mis de mensen, eten, plezier, goed weer… TOT VOLGEND JAAR!!

Manon

De activiteiten 's avonds waren super nice! Elke avond was het echt een toffe activiteit en de moni’s stonden ook altijd vol enthousiasme klaar om er weer een toffe avond van te maken.

Minthe

Het monitorenteam was the best! Het waren één voor één leuke mensen waar ik op het einde wel een band mee had gekregen. Als je problemen of een goeie talk nodig had kon je er altijd bij terecht. Maar ook om plezier te maken stonden ze altijd paraat!

LE PIN SEC
Data en prijzen

join the surf trip

De Coaching weeks zijn er voor iedereen vanaf 13 (geboortejaar 2010) t.e.m 17 jaar (geboortejaar 2006) die voldoet aan de bovenstaande criteria. Droom je ervan je surfskills op een week tijd een serieuze boost te geven? Twijfel niet langer en schrijf je nu in!

data en prijzen

 • WEEK 3 (vrij 12 juli - zo 21 juli 2023): € 849
 • WEEK 4 (vrij 19 juli - zo 28 juli 2023): € 849

Vertrek uit België: vrijdagavond (tussen 19u en 21u30)
Aankomst in Le Pin Sec: zaterdagochtend
Vertrek terug naar België: zaterdagavond
Aankomst in België: zondagochtend
Totaal: 9 nachten

De Coaching weeks zijn er voor iedereen vanaf 13 (geboortejaar 2010) t.e.m 17 jaar (geboortejaar 2006) die voldoet aan de bovenstaande criteria. Iedere inschrijving wordt gevolgd door een intakegesprek en dient gewettigd te worden door een ouder/voogd. Deze wettiging vind je bij je bevestigingsmail die je krijgt na je inschrijving.

Opties

 • Extra surfcoaching week: € 619
 • Annulatieverzekering: € 55 per week
 • Omniumverzekering: € 79 per week

INCLUsIEF

 • Vervoer H/T per autobus
 • Volpension
 • Verblijf in 3-persoonstenten
 • Surfcoaching 6/7 (3x 2u per dag)
 • Videoanalyses
 • BoardX-begeleiding en animatie
 • BoardX-T-shirt
 • BoardX goodiebag

Kortingen

Vroegboekkorting: Je krijgt € 20 korting op de 1ste week die je boekt, maar ook voor elke extra week kennen we € 20 korting toe. Deze vroegboekkorting wordt enkel toegekend aan boekingen die betaald zijn vòòr 1 april.

Extra week-korting: Denk je dat je niet genoeg gaat hebben aan één week op onze surfcamps, dan geven we je geen ongelijk! Je hoeft niet te vertrekken op het moment dat het surfen net begon te lukken, ons animatie- en kookteam zorgt voor voldoende variatie, je leert dubbel zoveel mensen kennen en voor de prijs hoef je het ook niet te laten! Voor slechts € 619 heb je er al een extra week bij!

DATA EN PRIJZEN
- WEEK 3 (vrij 12 juli - zo 21 juli 2023): € 849
- WEEK 4
(vrij 19 juli - zo 28 juli 2023): € 849

Vertrek uit België: vrijdagavond (tussen 19u en 21u30)
Aankomst in Le Pin Sec: zaterdagochtend
Vertrek terug naar België: zaterdagavond
Aankomst in België: zondagochtend
Totaal: 9 nachten


De Coaching weeks zijn er voor jongeren vanaf 13 (geboortejaar 2010) t.e.m 17 jaar (geboortejaar 2006) die voldoet aan de bovenstaande criteria. Iedere inschrijving wordt gevolgd door een intakegesprek en dient gewettigd te worden door een ouder/voogd. Deze wettiging vind je bij je bevestigingsmail die je krijgt na je inschrijving.
INCLUSIEF
- Vervoer H/T per autobus
- Volpension
- Verblijf in 3-persoonstenten
- Surfcoaching 6/7 (3x 2u per dag)
- Videoanalyses
- BoardX-begeleiding en animatie
- BoardX-T-shirt
- BoardX goodiebag
OPTIES
- Extra week: € 619
- Annulatieverzekering: € 55 per week
- Omniumverzekering: € 79 per week
KORTINGEN
Vroegboekkorting: Je krijgt € 20 korting op de 1ste week die je boekt, maar ook voor elke extra week kennen we € 20 korting toe. Deze vroegboekkorting wordt enkel toegekend aan boekingen die betaald zijn vòòr 1 april.

Extra week-korting: Denk je dat je niet genoeg gaat hebben aan één week op onze surfcamps, dan geven we je geen ongelijk! Je hoeft niet te vertrekken op het moment dat het surfen net begon te lukken, ons animatie- en kookteam zorgt voor voldoende variatie, je leert dubbel zoveel mensen kennen en voor de prijs hoef je het ook niet te laten! Voor slechts € 619 heb je er al een extra week bij!
Testimonials
Simon uit Ronse

TOP TEAM!! De moni's die er waren, waren te gek! Elke dag weer een glimlach en vrolijkheid, het maakt je dag direct beter.

Meskerem uit Alken

De surflessen waren heel leuk! En de surfcoaches waren vriendelijk en als je vragen had kon je ze altijd stellen. Ze deden moeite om ons iets bij te leren! Het surfspot was ook fantastisch!

Julie uit puurs

Het team was geweldig! Alle monitoren zijn leuke, lieve, coole, verstandige mensen die altijd klaar staan als er iets gebeurt. Heel down to earth en zeer positief ingesteld. Ze proberen altijd het beste te geven.

Hannele uit Sleidinge

Ja, ik keer zeker terug! Dit jaar was mijn 2de jaar in Le Pin Sec, ook al kon ik mee gaan naar Berria. Ik was zo verliefd op Le Pin Sec, daarom ben ik terug meegegaan met +13. Wanneer ik oud genoeg ben wil ik heel graag monitor worden!

Tess uit Middelburg

Het eten was altijd goed. Bij het ontbijt was voor iedereen wat wils. Middag en avondeten was erg gevarieerd en vaak ook gezond. Het was fijn dat er altijd keuzes waren in het eten, zodat iedereen iets had wat die lekker vond. Ook goed dat er elke keer rekening werd gehouden met vegetarische mensen.

Fran uit ternat

Alle monitoren waren super lief en vriendelijk en deden allemaal hun best om ons een super leuk kamp te geven!

Luka uit oostkamp

De avondactiviteiten gaven het meeste een groepsgevoel op kamp. De school of surf vond ik persoonlijk zeer leerrijk.

Nieuwsbrief

Blijf up to date

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief en mis geen enkele nieuwe trip!
Pssst... Misschien ontvang je ook wel een kortingsactie.

Je kan je op elk gewenst moment uitschrijven. Geen spam.
Nu Boeken