x

FAQ

ALGEMEEN

ALGEMEEN

Boeking en betaling

Wie is BoardX?

BoardX is een online reisorganisatie gespecialiseerd in surfvakanties en andere boardsporten. Het hoofdkantoor is gesitueerd in Leuven, maar we zijn vertegenwoordigd door onze crew van monitoren over heel Vlaanderen! 

Aangezien we zeer vaak in het buitenland verblijven, kan je ons best een mailtje sturen. Indien nodig kan je ons ook telefonisch contacteren op +32 (0) 16 41 39 36. Voor alle reizen is ook steeds een noodnummer te vinden bij de belangrijke info over de trip in kwestie of -tijdens het zomerseizoen- onderaan onze website bij 'Telefoonnummers'

BoardX BVBA (Lic. 7029) wordt geleid door zaakvoerder Kim Van Gucht. We zijn reeds jaren gepassioneerd bezig met de sporten en reizen die we nog steeds zelf begeleiden. Maar natuurlijk zijn er nog een hoop mensen die hun steentje bijdragen. Wil jij ook deel uitmaken van ons fantastisch team? Schrijf je dan in via www.boardx.be/jobs!

Kan ik ook telefonisch boeken?

Neen. De enige manier om je in te schrijven is via onze website. Iedere vakantieganger heeft er een persoonlijk account waarvan de gegevens automatisch overgenomen worden in de boeking.

Kan ik een ander zijn/haar reis boeken?

Ja, dat is mogelijk! Maar hou er rekening mee dat bij BoardX iedere inschrijving met het account van de deelnemer (en dus onder zijn/haar eigen e-mailadres) moet gebeuren! Van bestaande accounts dien je dus het wachtwoord te kennen om op onze website in te loggen. Is de deelnemer nog niet geregistreerd? Dan dien je ook toegang te hebben tot zijn/haar mailbox om het account te activeren.

Maar ik wil mijn minderjarige dochter/zoon inschrijven en hij/zij kijkt nooit naar mails?!
Geen probleem! Het e-mailadres van de ouders dient tijdens de inschrijving zelf ook ingevuld te worden. Naar dit ouderadres worden allle belangrijke formaliteiten zoals de medische fiche, ouderlijke toelating en andere volmachten gestuurd. Registreer dit ouderadres op onze website om te allen tijde toegang te hebben tot de boekignen voor je kind(eren).

Wil je de boeking achteraf bekijken, beheren en/of betalen? Dan kan dat via MyBoardX op basis van de doorgegeven e-mailadressen of via het boekingsnummer.

Ik heb me ingeschreven, maar geen bevestigingsmail ontvangen. Wat is er misgelopen?

Kijk eens bij ongewenste post! Het gebeurt vaak dat spam-filters onze mails als reclame of spam beschouwen.
De bevestigingsmails komen aan op het e-mailadres waarmee je geboekt hebt. Ben je minderjarig, dan ontvangen ook je ouders deze mail.

Nog steeds niet? Dan stuur je best een mailtje naar info@boardx.be.

Wat betekent het als er ‘wachtlijst’ boven de week staat die ik wil boeken?

Deze week is momenteel volzet. Als je nu boekt, kom je op de wachtlijst terecht. Van zodra er een plaatsje vrijkomt, krijgt de eerstvolgende een mailtje om de reservatie te bevestigen! 

Hoe betaal ik mijn boeking?

Heel gemakkelijk! Via je betalingslink onderaan de bevestigingsmail, via My BoardX of via deze link betaal je je boeking op ons online betalingsplatform Mollie. Het enige wat je nodig hebt, is je app voor mobiel bankieren of je bankkaart en eventueel een kaartlezer van de bankHet is dus NIET mogelijk om via overschrijving te betalen.

Iedereen kan -zonder op onze website in te moeten loggen- je boeking betalen a.h.v. het boekingsnummer* en achternaam van de reiziger en wel via deze link.

*Het boekingsnummer vind je terug op de bestelbon van je boeking

Klik hier voor een gedetailleerd stappenplan voor de online betaling van je boeking. 

Indien toch nog problemen bij betalen, stuur gerust een mailtje naar info@boardx.be.

Met welke betaalmethode kan ik betalen?

Je kan via onze website betalen met bancontact, kredietkaart, KBC/CBC-betaalknop, Belfius Pay Button, ING home'Pay en iDEAL.

Dankzij ons online betaalplatform ben je zeker van een correcte, veilige en snelle betaling die je zowel via de computer, tablet als smartphone kan uitvoeren. Zo kan je te allen tijde en gelijk waar tijdig je inschrijving in orde brengen.

Help! Ik sta op de wachtlijst! Wat moet ik doen!?

Geen paniek! Uit ervaring weten we dat er steeds plaatsen vrijkomen, zeker als je vroeg geboekt hebt! Je krijgt dan automatisch een mailtje om je reis te bevestigen!

Wil je niet wachten? Kijk dan eens op de beschikbaarheidspagina's of er niet op een andere bestemming nog plaats is en wijzig je boeking met een simpel mailtje naar info@boardx.be!

Tot wanneer loopt de vroegboekkorting?

Voor onze surfcamps moet de betaling bij ons binnen zijn op 1 april om te kunnen genieten van de vroegboekkorting. 

Voor onze snowcamps moet de betaling bij ons binnen zijn op 1 november om te kunnen genieten van de vroegboekkorting.

Met het online betalingssysteem kan je de betaling snel, gemakkelijk én veilig in orde brengen. Je betaling komt meteen binnen van zodra je online betaald hebt. 

Komt je betaling later binnen dan de deadline voor de vroegboekkorting, dan zal deze korting van €20 van je factuur verdwijnen. Neem dus geen risico en betaal goed op tijd!  

Kan ik nog iets wijzigen in mijn boeking?

BOEKING NOG NIET BETAALD?

Dan kan je alles zelf wijzigen! Er zijn 3 mogelijke manieren :

1. Log in met e-mailadres: als deelnemer met je e-mailadres en wachtwoord. Klik vervolgens op 'Wijzig boeking'

2. Log in met e-mailadres: als ouder (na registratie met het e-mailadres waar de bevestigingsmail naar de ouder is verstuurd) met het e-mailadres en wachtwoord. Klik vervolgens op 'Wijzig boeking'

3. Log in met boekingsnummer*: Ga naar 'MyBoardX' > 'Boeking betalen' of naar deze link en log in met het boekingsnummer en achternaam van de reiziger. Klik onderaan op 'Wijzig boeking' en volg de instructies.

*Het boekingsnummer vind je steeds terug op de bestelbon van je boeking

BOEKING REEDS BETAALD

Dan stuur je een mailtje via ons contactformulier of naar info@boardx.be.

Wil je bijvoorbeeld een optie bijnemen of het e-mailadres van je ouders wijzigen, dan wordt er geen wijzigingskost aangerekend.  Wil je een optie annuleren en is er een terugbetaling aan gekoppeld? Dan zal een wijzigingskost van €10 worden aangerekend. Je zorgt er dus best voor dat je boeking van de eerste keer correct is!

Wie moet een volmachtformulier meenemen? Waar kan ik deze vinden?

Iedere minderjarige moet tijdens de vakantie in het bezit zijn van het volmachtformulier

Via deze link kan je het formulier downloaden. Ouders of voogd vullen deze in en laten het ondertekenen door de gemeente. Ook in het gemeentehuis kan je een standaard volmachtformulier vragen.

Gelieve dit formulier NIET te verzenden naar het BoardX-kantoor! Het is belangrijk dat de minderjarige vakantieganger dit formulier bij zich heeft van zodra hij/zij onze bus opstapt. De minderjarige dient dit in zijn handbagage bij te houden en hoeft dit niet af te geven.

Hoeveel geld moet ik meenemen?

Extra opties zoals half pension, mountainbikes, beach cruisers of een longskate dienen worden betaald bij je inschrijving. Daarvoor hoef je dus al geen cash geld mee te nemen. Enkel de waarborgen voor de tent en indien van toepassing voor mountainbike/beachcruiser of longskate (steeds €50) worden nog gevraagd bij de check-in op zaterdag.

Zakgeld voor snoep, snacks of drankjes hangt natuurlijk af van je persoonlijk debiet. In de BoardX-bar betaal je met een drankkaart van ca. €1,50 per consumptie. Ook deze kan je al tijdens de boeking bestellen en betalen!

Sommigen geven op een week 0 euro uit (bv. omdat zij tijdens de boeking de nodige opties hebben aangeduid en zo die uitgaven al hebben gedaan) anderen geven 200 euro uit aan souvenirs, kledij, drankjes, ijsjes,...

Neem niet te veel geld in cash mee, er zijn overal bankautomaten in Montalivet, Zarautz en Berria. Niet in Le Pin Sec. Let wel op dat je kaart geactiveerd is om in het buitenland mee af te halen.

Wanneer moet ik betalen?

Je boeking is  pas bevestigd van zodra we een betaling ontvangen hebben. We raden je dus ten stelligste aan om je boeking te betalen meteen nadat je je inschrijving hebt afgerond. Zolang dit niet gebeurd is, kunnen anderen -die de betaling wel meteen uitvoeren- je plaats innemen. Laat het dus zeker niet zover komen, wil je niet weer achteraan moeten aanschuiven!

Is het niet mogelijk om meteen de volledige reissom over te maken, dan bieden we de mogelijkheid om je engagement al te laten blijken door enkel een voorschot te betalen. Deze bedraagt minimum 15% van je reissom.

Nadat je de betaling van het voorschot hebt in orde gebracht, krijg je -afhankelijk van je reisbestemming- nog tot 3 à 4 maanden voor afreis de tijd om het saldo te vereffenen. We raden echter aan dit te doen vòòr 1 april, want dan haal je ook nog de vroegboekkorting van €20 binnen!

Schrijf je je pas na de betalingsdeadline in, dan dien je de volledige reissom binnen de 24u te betalen! Zoniet wordt jouw boeking automatisch geannuleerd.

Met het online betalingssysteem kan je de betaling snel, gemakkelijk én veilig in orde brengen. Je betaling komt meteen binnen van zodra je online betaald hebt.

Uit ervaring weten we dat veel mensen de betalingsdeadline uit het oog verliezen waardoor hun boeking automatisch geannuleerd wordt. We raden je dus aan om je reis meteen te betalen van zodra je kan!Leeftijd

Hoe oud moet je zijn om mee te gaan op Junior camp (+13j)?

Je moet 13 jaar oud zijn of 13 jaar worden in het jaar van deelname. Deze all-in juniorkampen hebben een volledig aangepast programma voor de leeftijden van 13 tot en met 16 jaar! Iedere inschrijving dient gewettigd te worden door een ouder/voogd.

Hoe oud moet je zijn om mee te gaan op Youth camp (+16j)?

Voor onze Youth -camps moet je minstens 16 jaar zijn op het moment van aankomst in het kamp. Hier wordt nooit een uitzondering op gemaakt, ook niet als je later in de week 16 zal worden.

De regels en weekplanning in Berria zijn immers aangepast op de Belgische wetgeving voor jongeren vanaf 16 jaar tot en met 18 jaar. We kunnen dus geen -16 jarigen toelaten op een kamp waar +16 regels gelden. 

Aan onze Youth-kampen mag je deelnemen als je over de maturiteit en verantwoordelijkheidszin beschikt die we doorgaans niet kunnen verwachten van jongeren die nog niet of nog maar net 16 jaar oud zijn. Wij raden aan om in dat geval nog een jaartje mee te gaan met onze Junior-kampen waar 16-jarigen van harte welkom zijn.

Hoe oud moet je zijn om mee te gaan naar PLUS (+18j)?

Om mee te gaan naar de Berria student weeks moet je 18 worden in het jaar van deelname. Je kan ook mee als je student bent, maar nog 18 jaar moet worden. Ook wie geen student (meer) is en al werkt, is uiteraard meer dan welkom!

Om mee te gaan naar Zarautz Family Resort moet je 25 jaar zijn op het moment van aankomst in het camp. Ben je nog geen 25 jaar, dan verwijzen we je door naar onze Berria Student Weeks waar je welkom bent vanaf 18 jaar!

Hoe oud moet je zijn om mee te gaan met de Family camps?

Om mee te gaan naar het Family Resort in Montalivet, moet je minstens 21 jaar oud zijn. Voor het surfcamp in Zarautz geldt een minimumleeftijd van 25 jaar. De invulling en weekplanning van deze formule is vooral gericht op jonge gezinnen. 

Kan ik als -16 jarige ECHT niet mee op Youth camp?

Nee, helaas niet. We krijgen deze vraag heel regelmatig, maar we zijn gebonden aan wetgeving en verzekering. 

Voor onze Youth-camps voor +16-jarigen moet je effectief 16 jaar zijn op het moment van aankomst. De regels en weekplanning zijn immers aangepast op jongeren vanaf 16 jaar. We kunnen geen -16 jarigen toelaten op een kamp waar +16 regels gelden. 

Ook al heb je de toestemming van je ouders, dan nog kunnen we je juridisch en verzekeringsmatig niet toelaten op het 16+ kamp in Berria. Wat veel vriendengroepjes in deze situatie doen, is met z’n allen nog inschrijven voor onze Junior camps. Daar zijn 16-jarigen meer dan welkom!

Mijn vriend/vriendin is nog net geen 16 jaar maar ik ben al 17 jaar. Toch willen we samen op kamp gaan. Waarvoor kunnen we ons dan inschrijven?

Aangezien je voor onze Youth camps minimum 16 jaar moet zijn op het moment van aankomst, kunnen jullie je hier helaas nog niet voor inschrijven.  

Maar als 17-jarige mag je wel nog mee op onze Junior camps. Het gebeurt vaak dat vriendengroepjes waarvan een deel nog te jong is voor de Youth camps, toch samen inschrijven voor onze Junior camps. 

Om te kunnen boeken, stuur je best een mailtje naar info@boardx.be. 

 

Ik ben student en zou graag mee willen met de Student Weeks, maar ik ben nog geen 18 jaar. Gaat dat?

Om mee te gaan naar de Berria student weeks moet je 18 worden in het jaar van deelname. Je kan dus mee als je student bent en nog geen 18 jaar geworden bent. 

Ik ben 19 jaar, maar mijn vrienden zijn ingeschreven voor een Youth camp (16-18j). Kan ik ook mee met hen inschrijven?

Ja, dat gaat! Ben je al 19 jaar maar gaan je vrienden nog naar de camps voor 16-18 jaar, dan mag je je ook nog inschrijven voor deze Youth camps. 

Dit op voorwaarde dat je je te allen tijde houdt aan de regels die voor de 16-18 jarigen gelden!

Om te kunnen boeken, stuur je best een mailtje naar info@boardx.be.  Verzekering

Waarom sluit ik best een verzekering af?

Verzekeringspremies betalen zijn dikwijls een noodzakelijk kwaad, maar ze voorkomen veel (financieel) onheil als er iets fout loopt. Wie bij BoardX een reis boekt, bieden we u de mogelijkheid om een annulatieverzekering en/of een reisbijstandsverzekering af te sluiten.

Dat een verzekering niet standaard inbegrepen is, is omdat vele personen of gezinnen van thuis uit goed verzekerd zijn. Op die manier kunnen we de prijs drukken én betaal je je niet dubbel (en blauw) aan verzekeringen!

 

Wat houdt de annulatieverzekering in?

Met een annulatieverzekering kan je ook tot 1 dag voor vertrek annuleren met een geldige reden (ziekte, ongeval, overlijden in de naaste familie of herexamen tijdens de week in kwestie). Na ontvangst van een bewijs hiervan, wordt de volledige reissom (min de kost van de annulatieverzekering) teruggestort. 

Deze verzekering staat volledig los van eventuele annulaties van je reis ten gevolge van bv. corona of andere vormen van overmacht de buiten je wil zijn. De annulatieverzekering dekt immers enkel ongevallen, ziekte, overlijden binnen de familie, herexamens waardoor afreizen niet mogelijk maakt en je genoodzaakt bent je reis omwille van een geldige en persoonlijke reden te annuleren.

Wie zich voor een annulatie t.g.v. corona wil indekken, raden we aan om ook te opteren voor de Corona cashback garantie.

Opgelet: Een annulatieverzekering dien je ten laatste bij de betaling van het saldo af te sluiten!

Hier vind je alle voorwaarden ivm verzekering: Polisvoorwaarden

Wat houdt de omniumverzekering in?

Een omniumverzekering is een volledige verzekering met betrekking tot reisbijstand bij ongevallen van VAB. Medische kosten die niet door uw eigen ziekenfonds gedekt worden, zullen door VAB gedekt worden. Als u deze verzekering neemt, stellen wij samen met VAB een medisch dossier op en nemen we de communicatie met hen op ons.

Ook annulatie behoort tot deze omniumverzekering. Met deze verzekering kan je tot 1 dag voor vertrek annuleren met een geldige reden (ziekte, ongeval, overlijden of herexamens). Na ontvangst van een bewijs hiervan, stellen we samen met VAB een annulatiedossier op en krijgt u de totale reissom (min de kost van de verzekering) teruggestort.

Deze verzekering staat volledig los van eventuele annulaties van je reis ten gevolge van bv. corona of andere vormen van overmacht de buiten je wil zijn. De annulatieverzekering dekt immers enkel ongevallen, ziekte, overlijden binnen de familie, herexamens waardoor afreizen niet mogelijk maakt en je genoodzaakt bent je reis omwille van een geldige en persoonlijke reden te annuleren.

Wie zich voor een annulatie t.g.v. corona wil indekken, raden we aan om ook te opteren voor de Corona cashback garantie.

Hier vind je alle voorwaarden ivm verzekering: Polisvoorwaarden

Door welke verzekeringen wordt BoardX gedekt?

 

BoardX BVBA is lid van de beroepsvereniging VVR (Vereniging van Vlaamse Reisbureaus) en erkend onder Lic A7029.

Conform art. 54 van de wet van 21 november 2017 inzake de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten is BoardX verzekerd door MS Amlin Insurance SE, Koning Albert II laan 37, 1030 Brussel (NBB nr. 0745 – RPR 0416.056.358), www.amlin.com, om in geval van financieel onvermogen, zijn verplichtingen jegens de reiziger verder na te komen. Deze garantiestelling wordt begeleid door Vlaamse Solidariteit Reisgelden, een afdeling van de VVR (Vereniging van Vlaamse Reisbureaus).

De Bedrijfsaansprakelijkheid van BoardX BVBA is verzekerd door KBC Verzekeringen. 

 

Ik zou graag mijn reis annuleren. Wanneer krijg ik mijn reissom teruggestort?

HEB JE NOG NIET BETAALD?

Stuur dan een mailtje naar info@boardx.be om je boeking kosteloos te annuleren. 

HEB JE JE BOEKING AL BETAALD?

- Heb je een omniumverzekering genomen? 

Dan kan je tot op een dag voor vertrek, mits een geldige reden (ziekte, ongeval, overlijden, herexamen), annuleren en krijg je de volledige reissom min de kost van de verzekering teruggestort. Stuur een geldig bewijsje door naar info@boardx.be en dan wordt een annulatiedossier bij VAB aangemaakt en zullen zij het totaalbedrag terugstorten. 

OPGELET: Bij herexamens dient het herexamen tijdens de week van je reis te vallen! Een herexamen net voor of net na je reis, wordt niet als een geldige reden voor annulatie aanvaard. 

- Heb je enkel een annulatieverzekering genomen? 

Dan kan je ook tot een dag voor vertrek, mits een geldige reden (ziekte, ongeval, overlijden, herexamen), annuleren en krijg je de volledige reissom min de kost van de verzekering teruggestort. Stuur een geldig bewijs door naar info@boardx.be en dan storten wij het totaalbedrag terug. 

OPGELET: Bij herexamens dient het herexamen tijdens de week van je reis te vallen! Een herexamen net voor of net na je reis, wordt niet als een geldige reden voor annulatie aanvaard. 

- Heb je geen omnium- of annulatieverzekering genomen? 

JUNIOR/YOUTH/PLUS-trips

Annuleer je meer dan 12 weken voor afreis, dan storten we je op het voorschot na de volledige reissom terug. Annuleer je echter minder dan 12 weken voor afreis, dan krijg je slechts een deel van je totale reissom teruggestort en gelden volgende annulatiekosten:

- Minder dan 12 weken voor afreis: 50% van de totale reissom
- Minder dan 8 weken voor afreis: 80% van de totale reissom
- Minder dan 4 weken voor afreis: 100% van de totale reissom

FAMILY/SNOW-trips

Annuleer je meer dan 16 weken voor afreis, dan storten we je op het voorschot na de volledige reissom terug. Annuleer je echter minder dan 16 weken voor afreis en heb je géén verzekering genomen, dan gelden volgende extra annulatiekosten.

    Minder dan 16 weken voor afreis: 50% van de totale reissom
    Minder dan 12 weken voor afreis: 80% van de totale reissom
    Minder dan 8 weken voor afreis: 100% van de totale reissom             

Wij raden dus iedereen aan om deze verzekering te nemen. Zolang je boeking niet is betaald, kan je deze nog wijzigen via MyBoardX. Als je dit nog wil bijboeken nadat je reis al betaald is, kan dat simpelweg door een mailtje te sturen naar info@boardx.be.

 Bus / Vervoer

Wanneer komt de bus aan op bestemming?

Onder normale omstandigheden komen de bussen aan om 10u in de camps. Op die manier heeft de vertrekkende groep net genoeg tijd om uit te checken en kunnen wij weer alles proper en klaar maken voor een verse week! 

In de drukke "zwarte" weekends van de vakantie kan dit uiteraard een beetje later zijn, maar echt grote uitzonderingen zijn er niet. 

Op onze snowtrips komen we ongeveer om 8u ’s morgens aan. Zo kunnen we meteen de piste op en nog een dagje genieten van de sneeuw!

Kan ik door mijn ouders worden afgezet en/of opgehaald op het Junior camp?

Je ouders mogen je zeker komen afzetten en/of ophalen. Dit verandert echter niets aan de reissom, onze Junior camps zijn volledig berekend op een all-in pakket. Ook bij de Youth-camps is het vervoer heen en terug inbegrepen in de prijs en verandert er niets aan de reissom als je door je ouders afgezet of opgehaald wordt.

Breng ons op voorhand op de hoogte van wanneer je zou aankomen en vertrekken en dan houden we hier rekening mee. 

Kan je ook met de bus naar de Family camps?

Dit is helaas niet mogelijk. Wij raden gezinnen aan met eigen of openbaar vervoer naar ons Family camp af te zakken.

Ik ben iets vergeten op de bus na de terugreis, wat nu?

Busmaatschappij De Wilg verzamelt alle verloren voorwerpen in hun thuisbasis in Bree.

Neem even contact op met hen en ze zullen kunnen nagaan of je voorwerp gevonden is. 

Touringcarbedrijf De Wilg
Industrieterrein Kanaal-Noord
3690 Bree
Tel: 089 48 08 80
E-mail: info@dewilg.be

Wat is de dichtstbijzijnde luchthaven?

Vanuit Le Pin Sec en Montalivet is Bordeaux de dichtstbijzijnde luchthaven, op ongeveer anderhalf uur rijden. 

Vanuit Berria is de dichtstbijzijnde luchthaven Santander of eventueel Bilbao.

Vanuit Zarautz is deze San Sebastian, Biarritz of Bilbao. 

Kan ik ook mee met de bus zonder dat ik een reis heb geboekt bij BoardX?

Nee, enkel als je hebt ingeschreven voor een reis bij BoardX kan je mee met de bus. We zijn namelijk geen taxibedrijf maar een reisorganisatie! 

Ik verblijf al ergens in Frankrijk/Spanje op het moment van vertrek. Kan ik ergens worden opgepikt door de bussen?

Naast de gewone pauzes, maken de bussen eventueel nog een stop aan Aire de Bordeaux-Cestas, langs de A63. Welke kant van de A63 hangt af van wanneer je zou moeten worden opgepikt; tijdens de heen- of de terugrit. 

Mocht je willen opstappen op deze plaats, stuur dan een mailtje naar bussen@boardx.be om na te vragen of dit mogelijk is. 

Ik ben student en zou graag mee willen met de Student Weeks, maar ik ben nog geen 18 jaar. Gaat dat?

Om mee te gaan naar de Berria student weeks moet je 18 worden in het jaar van deelname. Je kan dus mee als je student bent en nog geen 18 jaar geworden bent. 

Waar zijn de opstapplaatsen van de bussen?

BoardX heeft opstapplaatsen in Lummen, Leuven en Gent. Van zodra je boekt, krijg je een mailtje met alle informatie, zoals opstapplaatsen en -uren, belangrijke documenten die ingevuld moeten zijn voor afreis, enz. 

 • Lummen: Carpoolparking Lummen langs E314 aan afrit 26 richting Leuven
 • Leuven: Parking Bodart, Veilingweg 3001 in Leuven
 • Gent: Tankstation ESSO Drongen aan E40 richting Oostende, tussen afrit 14 en 13

Kan ik met eigen vervoer komen?

Ja, dat kan zeker! Vergeet dan bij je boeking geen eigen vervoer aan te duiden. Op de camping zelf mag je je auto niet parkeren, maar er is meer dan voldoende parkeergelegenheid nabij de campings. 

Aangezien onze Junior camps all-in zijn en bij de Youth-camps het vervoer H/T inbegrepen is, blijft de prijs van de reis hetzelfde of je nu met eigen vervoer komt of meereist met onze bussen. 

Bij de Berria Student Weeks is vervoer niet inbegrepen. Je kan dus perfect met eigen vervoer komen. Kies je toch voor vervoer met onze bussen, dan betaal je €39,50 voor de heenrit en €39,50 voor de terugrit. SURFCAMPS

SURFCAMPS

Lessen

Wie geeft de surflessen?

Onze surfmonitoren hebben allemaal al jaren ervaring met het surfen. Ze surften al golfjes in Frankrijk, Spanje, Portugal, Marokko, Indonesië, Costa Rica, Australië, Panama,... Bovendien hebben ze allen een opleiding gevolgd en zijn ze in het bezit van een erkend surfcoachdiploma. Ook zijn ze allen in het bezit van een reddersdiploma. De lessen gaan door in lokaal bewaakte surfzones, en onze surfleraren/redders houden steeds een oogje in het zeil tijdens de "freesurf"-momenten.

Ik heb nog GEEN surfervaring, heeft zo’n camp dan zin?

Natuurlijk! Het is juist onze doelstelling om mensen te laten kennismaken met het surfen! Naar schatting heeft de helft van de mensen die meereizen nog nooit een surfboard van dichtbij gezien... We geven daarom op onze camps les in verschillende niveaus: beginner tot gevorderde. Boards, wetsuits en lycra's zijn aanwezig en zitten in de prijs!

Hoelang duren de surflessen?

Op de Junior camps duurt een surfles ongeveer 2 uur. Het lessenpakket omvat 5 lessen en op vrijdag een surfcontest met O’Neill en Burton prijzen. Naast de surflessen, hebben de junioren ook de mogelijkheid om vrij te surfen tijdens de ‘freesurf’-momenten, uiteraard onder een toeziend oog van enkele surfmonitoren. 

Op de Youth camps krijg je 3 keer 1,5 uur les + 1 uur theorieles ’s avonds. Op de Zarautz surf village en Family camps kan je ook opteren voor een lessenreeks van 5 keer 1,5u les + 1 uur theorieles ’s avonds.

Op vrijdag wordt er op al onze surfcamps een surfcontest georganiseerd met O’Neill prijzen. Naast de surflessen, hebben onze gasten ook steeds de mogelijkheid om vrij te surfen als de surfstand geopend is. 

Ik heb nog nooit gesurft, is het nodig om surfles te nemen?

Personen die al een glijsport (skate, snowboard, windsurf...) beoefenen, hebben zeker voordeel bij het leren. Iedereen kan uiteraard ook leren surfen zonder les, want zo hebben wij het ook lang geleden onze eerste golfjes genomen. Maar we zijn 100% zeker dat je met onze lessen sneller en beter zal leren surfen.

Iedere surfmonitor is in het bezit van het internationaal erkende ISA surfcoachdiploma en het SLSGB reddersdiploma!

Het is altijd beter om onmiddellijk alles goed aan te leren dan later je fouten te moeten verbeteren. Daarbij gaan onze lessen ook over verschillende aspecten van het surfen zoals o.a. voorspellingen, type golven, stromingen, keuze van board, enz.

Zijn de surflessen inclusief en verplicht?

Enkel op onze Junior camps zijn surflessen inbegrepen in het all-in pakket. Het lessenpakket omvat 5 keer 2 uur les. Er wordt lesgegeven in kleine groepjes van maximum 8 personen zodat je veel kan leren. De groepen worden ingedeeld naargelang niveau, dus zelfs al heb je al wat weekjes gesurf, kan je nog steeds bijleren!

Op onze Youth, Plus en Family camps kan je zelf kiezen of je surfles neemt. In de Youth camps omvat het lessenpakket 3 keer 1,5 uur les + 1 uur theorieles. Op de Plus en Family camps kan je ook opteren voor een lessenreeks van 5 keer 1,5 uur les. Lessen gaan steeds door in kleine groepjes van maximum 8 personen + 1 uur theorieles


Wie surflessen wil, dient dit op voorhand in de boeking door te geven aangezien we steeds tijdig de uren en surfcoaches inplannen. Ter plaatse kan dit NIET meer geregeld worden.  Bij aankomst in het kamp kom je dan te weten in welke surfgroep je zit, welke surfcoach je hebt en wanneer de surflessen zullen plaatsvinden.

 Materiaal

Is het surfmateriaal continu beschikbaar?

Op onze Junior camps hebben jullie de mogelijkheid om te surfen tijdens de surflessen en de freesurfsessies, onder begeleiding van onze surfmonitoren. Daarvoor mogen jullie steeds een keuze maken tussen het ruime aanbod van surfboards op het kamp. 

Op onze Youth en Plus camps gaan de standen met surfboard op het strand ’s morgens rond 9u30 open en sluiten 's avonds rond 18u. Wil je daarvoor of erna nog surfen kan dat ook, maar dan moet je ter plaatse afspraken maken met de moni's.

Er zullen ochtend- en avondsessies onder begeleiding voorzien worden. Aangezien de golven meestal het beste zijn in de ochtend staat onze crew altijd vroeg op, meestal bij het eerste licht. Je kan dus altijd mee met de moni's voor een ochtendsessie!

Is er elektriciteit in de tenten om m’n gsm op te laden?

Er is geen elektriciteit in de kleine tentjes, maar in de grote keukentent voorzien we kluisjes per tent of per groep. Deze kluisjes zijn allemaal voorzien van stopcontacten! Zo kan je je waardevolle spullen veilig opbergen én kan je gsm, iPod, camera, laptop, e.d. tegelijk opladen.

Een kluisje meet 44x49x14cm en het een weekje huren kost €5. Boardx is echter niet verantwoordelijk voor diefstallen.

In de tipi's van het Montalivet Tipi Resort heb je wel elektriciteit en verlichting in de tent. Ook in het Camping Resort beschik je over elektriciteitaansluiting.

Mag je lycra's en wetsuits gratis gebruiken als je geen lessen hebt geboekt?

Natuurlijk, dat spreekt voor zich! Op onze surfcamps mag je altijd vrij gebruik maken van AL het materiaal, dus ook als je geen lessen neemt. 

Kan ik mijn eigen surfboard meenemen?

Dat kan, maar als je surft met een BIC of NSP kan je die eigenlijk evengoed thuislaten. BoardX voorziet immers zowat alle mogelijke lengtes en modellen in dat soort boards!

Breng je toch je eigen plank mee, stuur dan een mailtje naar info@boardx.be om te vragen of er voldoende bagageruimte is op de bus. Indien dit het geval is, zorg er dan voor dat je plank goed is ingepakt. Als je geen goede boardbag hebt, kan je best de rails van je plank met buizenisolatiemateriaal inpakken en er daarna een laagje luchtbellenplastiek omdoen.

Wat moet ik allemaal mee nemen op surfcamp?

Na je inschrijving, twee maanden en twee weken voor afreis ontvang je een mailtje met praktische info over je trip in je mailbox. Je vindt deze ook steeds terug op onze website bij 'MyBoardX' > 'Mijn boeking'. Daar zal ook een niet-te-vergeten-lijstje tussen staan!

Hieronder alvast een lijstje met de belangrijkste zaken:

 • Waarborg: €50
 • Extra waarborg indien je een beachcruiser (€50), longskate (€50) of locker (€5) huurt
 • Kopie van identiteitskaart
 • Zonnecrème en zonnebril
 • Slaapmatje (max. 190x60cm), slaapzak, kussen
 • Bord, beker en bestek
 • Keukenhanddoek
 • Bad- en strandhanddoek
 • Zwemkledij
 • Regenjas (je weet maar nooit!)
 • Warme kledij voor frisse avonden
 • Sportkledij en kledij die vuil mag worden
 • Thema-outfit! 

Kan ik waardevolle spullen veilig achterlaten op het camp?

In de keukententen hebben we in elk camp kluisjes voorzien. Deze kluisjes zijn bovendien allemaal voorzien van stopcontacten! Zo kan je je waardevolle spullen veilig opbergen én tegelijk je gsm, iPod, camera, laptop, e.d. opladen. Wil je meerdere toestellen simultaan opladen, dan raden we aan een verdeelstekkertje mee te nemen.

Een kluisje meet 44x49x14cm en het een weekje huren kost €5 + €5 waarborg (die je aan het einde van de week terugkrijgt). BoardX is echter niet verantwoordelijk voor eventuele diefstallen.Verblijf

Wat is het verschil tussen de junior surfcamps van Montalivet en Le Pin Sec?

Op ons surfcamp in Le Pin Sec organiseren we sinds 2008 surfvakanties voor junioren vanaf 13 jaar. Om aan de grote vraag tijdens populaire weken (doorgaans aan het begin en einde van de zomer) tegemoet te komen, hebben we op ons domein in Montalivet een tweede kamp voorzien.

Deze twee surfcamps liggen op amper een kwartiertje rijden van elkaar en delen dus hetzelfde weer, dezelfde oceaan en dezelfde golven. In Le Pin Sec ligt het surfcamp enigszins afgelegen, maar pal tegen de duinen. in Montalivet is het surfcamp 10 minuutjes wandelen van het strand en een gezellig dorpje. Beide volgen echter hetzelfde programma, maar hebben gewoon elk hun eigen monitorenteam en activiteiten. Zo garanderen we dat elke junior de aandacht krijgt die hij of zij verdient.

Staan er veldbedjes in de tenten van onze Junior, Youth en Plus camps?

Nee, iedereen moet een matje meenemen om op te slapen en natuurlijk ook een slaapzak en een kussen! Normaal lig je altijd met 2, 3 of 4 personen in een compartiment. Aangezien veldbedden de vloer van onze tenten beschadigd, vragen we om matjes, luchtmatrassen, e.d. mee te nemen. Veldbedjes mag je dus thuislaten!

Moet ik een pomp meenemen om mijn luchtmatras op te blazen?

Neen, op ieder camp zijn er (elektrische) pompen aanwezig. En anders kan je ook steeds terecht bij de monitoren, zij zijn allemaal in het bezit van grote longen!

Is er een mogelijkheid om je kleren te wassen?

Zowel in Le Pin Sec als Zarautz en Berria zijn er op de camping wasmachines. Bij de receptie van de camping kan je een jeton kopen om een van deze wasmachines te gebruiken. 

In het stadje van Montalivet vind je een wasserette waar je een wasje kan doen. 

Ik wil graag op surfcamp maar ben alleen, doen of niet?

Niet twijfelen!

De meeste mensen zijn inderdaad met een of meerdere vrienden. Maar er zijn elke week ook solisten bij! Na de eerste avond ken je waarschijnlijk reeds de helft van de mensen. BoardX zorgt dan traditioneel voor een welkomstdrankje en een kennismakingsspel! De 2de helft van de groep is voor de avond erna... :)

Waar zijn de opstapplaatsen van de bussen?

BoardX heeft opstapplaatsen in Lummen, Leuven en Gent. Van zodra je boekt, krijg je een mailtje met alle informatie, zoals opstapplaatsen en -uren, belangrijke documenten die ingevuld moeten zijn voor afreis, enz. 

 • Lummen: Carpoolparking Lummen langs E314 aan afrit 26 richting Leuven
 • Leuven: Parking Bodart, Veilingweg 3001 in Leuven
 • Gent: Tankstation ESSO Drongen aan E40 richting Oostende, tussen afrit 14 en 13

Hoe zit het met het eten op de surfcamps?

Onze surfvakanties zijn opgedeeld in 4 categoriën: Junior (13-16 jaar), Youth (16-18 jaar), Plus (+18 jaar) en Family.

Op al onze JUNIOR surfkampen is , op alle andere kampen is .

JUNIOR SURFCAMP: VOLPENSION inbegrepen!
's Morgens neem je plaats aan de rijkelijk gevulde ontbijttafels waar een uitgebreid ontbijt voor je klaarstaat. Het ontbijt bestaat uit: croissants, stokbrood, chocopasta, confituur, beleg, ontbijtgranen, yoghurt, melk, fruitsap,...

's Middags wordt er een lunchbuffet of lunchpakket voorzien afhankelijk van de geplande activiteit.
's Avonds
geniet je, na een intensief dagje surfen, samen met je vrienden van een lekker vers bereide maaltijden.

ANDERE SURFCAMPS: HALFPENSION optioneel!
Niet voor niets boekt 95% van onze gasten ons halfpension. Elke morgen zorgeloos opstaan en aanschuiven aan de rijkelijk gevulde ontbijttafel! En 's avonds na een intensief dagje surfen geniet je samen met je vrienden en de ondergaande zon van lekker vers bereide maaltijden.

's Middags kan je je honger stillen in de vele barretjes en cafeetjes van het stadje of aan onze gezellig BoardX-strandbar die je voorziet van overheerlijke hamburgers, panini, broodjes, ijsjes en nog veel meer!

Hoe ziet het verblijf eruit op de Junior en Youth camps?

Het camp bestaat uit ruime tenten, elk bestemd voor 2, 3 of 4 personen. Verder vind je er drie grote tenten met een volledig ingerichte keuken, een gezellig chillout-zone, een trampoline, een miniramp, pingpongtafels en onze prachtige en gezellige bar waar je 's avonds geniet van drankjes aan spotprijzen!

Wordt er rekening gehouden met vegetariërs?

Tijdens je boeking kan je aangeven of je vegetariër bent of niet. Op basis daarvan zullen de kookteams een verdeling maken tussen het aantal vegetarische en niet-vegetarische porties. Dagelijks voorzien we gezonde en vers bereide maaltijden met het buffet vol verse groentjes, pastaslaatjes, etc... maar daarnaast garanderen we iedere dag een volwaardig vegetarisch alternatief. 

Wat zijn de adressen van de campings?

BoardX Surfcamp Zarautz:

GRAN CAMPING ZARAUTZ
Monte Talaimendi, s/n
20800 - Zarautz
Spain

BoardX Surfcamp Berria:

CAMPING PLAYA DE BERRIA
Playa de Berria
39740 - Santoña
Spain

BoardX Surfcamp Le Pin Sec:

CAMPING LE PIN SEC
Pins de Calais
33990 Naujac sur Mer
France

BoardX Surfcamp Montalivet:

PINE BEACH PARADISE
Lieu-dit Les Colonies / Avenue Jean Moulin
33930 Montalivet
France
 Begeleiding en afspraken

Slapen jongens en meisjes afzonderlijk?

Op onze Junior camps slapen jongens en meisjes in strikt gescheiden slaapzones. 

Op onze Youth en Plus camps is een gemengde tentindeling toegestaan. Jongens en meisjes mogen samen in de tent slapen. 

Kan je op voorhand doorgeven met wie je in de tent wil slapen?

Tijdens de boeking zal je gevraagd worden om een 'groepsnaam' in te vullen. Deze naam bepaalt met wie je in de tent ligt. Ben je alleen of met twee, dan houden we er uiteraard rekening mee dat de andere helft van de tent gevuld wordt met iemand van hetzelfde geslacht.

Hoe worden de Junior camps begeleid?

De maximum capaciteit van het camp bedraagt 96 deelnemers. Er zal steeds een monitorencrew aanwezig zijn van minimum 16 personen (dit is dus 1 monitor per 6 junioren) om alles in goede bannen te leiden.

Onze zeer ruime monitorencrew bestaat voor een groot deel uit licentiaten en regenten L.O. en mensen die professioneel in het onderwijs staan. Zij kennen dus de kneepjes van het vak zowel op organisatorisch, didactisch als pedagogisch vlak. De jongeren zullen zich dus op een verantwoorde en veilige manier volledig kunnen uitleven.

Wat zijn de regels op een Junior camp?

Kort samengevat:

 • Alles verloopt onder begeleiding
 • Roken en alcohol zijn absoluut verboden voor iedereen op ons junior camp
 • Uitgaan kan enkel naar de door BoardX georganiseerde feestjes
 • De jongeren krijgen op vaste tijdstippen een vrij moment, waar ze kunnen kiezen tussen: freesurfen, beachgames, zonnen of even naar de winkeltjes gaan (uiteraard steeds onder begeleiding van enkele BoardX monitoren)

Een meer gedetailleerde uitleg over de kampregels van de Junior camps vind je hier

Wat zijn de regels in verband met uitgaan op een Junior camp?

In het juniorcamp zijn de jongeren niet vrij om 's avonds uit te gaan. Elke avond voorzien we tal van originele avondactiviteiten zoals de beruchte Battle of the Sexes, filmavond, enz. Eén keer per week wordt er een feestje georganiseerd door BoardX zelf. Dan komen de junioren samen om er een onvergetelijke avond van te maken tussen de BoardX'ers! 

Een meer gedetailleerde uitleg over de kampregels op de camps vind je hier

Wat zijn de regels in verband met uitgaan op een Youth camp?

Uitgaan kan op de daarvoor voorziene momenten. BoardX voorziet tal van avondactiviteiten en regelmatig de mogelijkheid om uit te gaan. De deelnemers worden begeleid van en naar de locatie en indien nodig is er transport voorzien per bus, hier moet dan ook gebruik van gemaakt worden. 

Als deelnemers hoor je dagelijks ten laatste om 2u te gaan slapen, tenzij uitdrukkelijk anders aangegeven ivm. activiteit. 

Een meer gedetailleerde uitleg over de kampregels van de camps vind je hierFAMILYCAMPS

FAMILYCAMPS

VERBLIJF

Hoe ziet het Camping Resort eruit?

Het Camping Resort bestaat uit een kampeerzone met verschillende percelen die je afzonderlijk kan huren. Een perceel is ongeveer 25m² groot en beschikt over een stroomaansluiting. 

Het staat je vrij te komen met een eigen tent, (surf)busje, caravan of mobilhome. Geef dit tijdens je boeking aan, opdat we ons zo goed mogelijk op jouw komst kunnen voorbereiden.

Verder kan je net zoals iedereen gebruik maken van sanitaire gebouwen met warm water, speelterreinen voor de kinderen, een picknickzone met barbecues, een goed uitgeruste kookzone, een gezellige bar en ga zo maar door.

Hoe ziet het Tipi Resort eruit?

Het Tipi Resort bestaat uit een tiental grote tipi’s waar eventueel nog kiddie tipi’s bij staan. De luxueuze tipi met een diameter van 6m is volledig ingericht met een tweepersoonsbed, kledingrek, krukjes en indien gewenst twee extra luchtmatrassen voor je kinderen. Verder beschikt elke tipi van verlichting en stopcontacten. Ook in de kiddie tipi's kunnen twee luchtmatrassen geplaatst worden. 

Terwijl het tweepersoonsbed in de grote tipi is voorzien van een matras, dons en kussens, zijn zijn de eventuele luchtmatrassen voor de kinderen ongedekt. Hiervoor moet dus wel nog een donsdeken/slaapzak, een eigen kussen en evt. een matrasovertrek worden meegebracht. 

Verder kan je net zoals iedereen gebruik maken van sanitaire gebouwen met warm water, speelterreinen voor de kinderen, een picknickzone met barbecues, een goed uitgeruste kookzone, een gezellige bar en ga zo maar door.

Hoe zien de Luxe tipi's eruit?

De Luxe Tipi's vormen het perfecte evenwicht tussen een standaard Tipi en een Luxe Lodge. Deze tent is volledig ingericht met een tweepersoonsbed, kledingrek, krukjes en beschikt over twee éénpersoonsbedden voor de kinderen. Verder beschikt elke Luxe Tipi over verlichting en stopcontacten.

Zowel het tweepersoonsbed als de enkele bedjes in de Luxe Tipi's zijn voorzien van een matras, dons en kussens. Je hoeft dus niets mee te nemen van thuis. Indien gewenst, kan je nog een extra bed voor een derde kind bijboeken. Ook deze is dan gedekt.

Verder kan je net zoals iedereen gebruik maken van sanitaire gebouwen met warm water, speelterreinen voor de kinderen, een picknickzone met barbecues, een goed uitgeruste kookzone, een gezellige bar en ga zo maar door.

Hoe zien de Luxe Lodges eruit?

De Luxe Lodges bestaan elk uit twee slaapkamers: eentje met een tweepersoonsbed en eentje met een stapelbed en een eenpersoonsbed. Deze bedden zijn allemaal gedekt en dus voorzien van matras, overtrek, deken en kussen. Wie wil kan mits een kleine meerprijs zelfs een vierde kind aan de boeking toevoegen. Centraal vind je de leefruimte met opbergmeubels en je eigen koelkastje. Tenslotte beschik je ook over een overdekt terras!

Verder kan je net zoals iedereen gebruik maken van sanitaire gebouwen met warm water, speelterreinen voor de kinderen, een picknickzone met barbecues, een goed uitgeruste kookzone, een gezellige bar en ga zo maar door.

Wat is het verschil tussen Montalivet Family 1, 2 en 3?

In Montalivet is er eigenlijk niet echt een verschil tussen Family 1, 2 en 3. De drie terreinen zijn vlak naast elkaar gelegen op hetzelfde domein, maar hebben gewoon elk hun eigen monitorenteam, activiteiten en faciliteiten! Het weekprogramma, menu en samenstelling van gezinnen zijn helemaal gelijkaardig. Door het grote succes van opnze gezinsvakanties en om aan de grote vraag te voldoen, hebben we beslist om een meerdere Family Resorts te openen in plaats van gewoon de capaciteit van één kamp uit te breiden. Op die manier konden we groeien en toch dezelfde kwaliteit garanderen. 
 
Kom je met bevriende gezinnen samen op vakantie? Dan is het belangrijk om je met dezelfde groepsnaam en in hetzelfde Family-camp in te schrijven! Zo ben je zeker dat jullie op hetzelfde terrein zitten en samen zullen ontbijten, dineren, activiteiten doen, etc.
 
Uiteraard staat het je vrij om met gelijk wie van alle Family Resorts af te spreken en tijd door te brengen, dus het is helemaal niet onoverkomelijk om samen op vakantie te gaan ook al zitten je vrienden op een ander Family-camp. Tenslotte zitten we uiteindelijk toch voornamelijk samen op het strand of in het water!
 
Een overzicht van de BoardX Family Resorts:
ZARAUTZ FAMILY RESORT (max. 16 gezinnen/week):
- 6x Camping Resort
- 4x Tipi Resort
- 6x Luxe Lodges
 
MONTALIVET FAMILY 1 (max. 18 gezinnen/week):
- 5x Camping Resort
- 11x Tipi Resort
- 2x Luxe Lodges
 
MONTALIVET FAMILY 2 (max. 17 gezinnen/week):
- 11x Tipi Resort
- 6x Luxe Lodges
 
MONTALIVET FAMILY 3 (max. 15 gezinnen/week):
- 11x Luxe Tipi's
- 4x Luxe Lodges

Hoe zit het met de sanitaire voorzieningen op de BoardX Family Resorts?

Zowel in Zarautz als in Montalivet beschik je over voldoende en degelijk sanitair. In Zarautz vind je meerdere sanitaire gebouwen verspreid over de hele camping. Het dichtstbijzijnde sanitaire gebouw is vlak aan de ingang van ons surfcamp gelegen. In Montalivet is het sanitair, net zoals het gehele domein, in eigen beheer. 

Je mag rekenen op lavabo's, toiletten en douches met warm water. Daarnaast heb je ook voorzieningen voor personen met een beperking en een plekje om baby's te verschonen.

Het spreekt voor zich dat deze sanitaire gebouwen dagelijks een grondige poetsbeurt krijgen!

Kan ik doorheen de week mijn was doen?

In Montalivet is er helaas slechts één wasmachine beschikbaar, louter voor onvoorziene situaties zoals ongelukjes met de kindjes. Er is wel een wasservice in het dorpje, waar we graag naar doorverwijzen voor uw courante was.

Op de camping van Zarautz staan een viertal wasmachines ter beschikking.

Wat is er allemaal voorzien op het Family Resort?

Dit hangt uiteraard samen met de accommodatie die je gekozen hebt.

Camping Resort: alles wat je nodig hebt om van een perceel helemaal je eigen plek te maken!
Tipi Resort: Iedere Tipi beschikt over een volledig gedekt* tweepersoonsbed. Kinderen slapen op luchtmatrassen die ofwel mee in de grote tipi worden gezet of in de kiddie tipi langs de grote tent. Hiervoor moet je wel nog een eigen slaapzak, kussen en evt. matrasovertrek meenemen.
Luxe Tipi: Iedere Luxe Tipi beschikt over een volledig gedekt tweepersoonsbed en 2 volledig gedekte éénpersoonsbedden. Voor een kleine meerprijs kan je opteren voor een derde kinderbed.
Luxe Lodges: Iedere Luxe Lodge beschikt overeen volledig gedekt tweepersoonsbed en 3 volledig gedekte éénpersoonsbedden. Voor een kleine meerprijs kan je opteren voor een vierde kinderbed.

* een gedekt bed betekent voorzien van met matras, donzen en kussens + een hoeslaken, dekbedovertrek en kussensloop.

Verder is ieder Family Resort voorzien van een goed uitgerust kookzone voor wie eens een eigen potje wil koken. We stellen potten, pannen, borden, bestek... (+ olie & kruiden) gratis ter beschikking die je te allen tijde mag gebruiken, zolang deze terug afgewassen en afgedroogd worden teruggezet. ETEN

Kunnen we zelf ons eten koken?

Dat kan zeker! ieder Family Resort is voorzien van kookzone voor wie eens een eigen potje wil koken. We stellen potten, pannen, borden, bestek... (+ olie & kruiden) gratis ter beschikking die je te allen tijde mag gebruiken, zolang deze terug afgewassen en afgedroogd worden teruggezet.

Naast een fornuis, koelkastje en microgolf, beschikken we ook over andere toebehoren zoals blender, keukenrobot, broodrooster, paninimachine... waar je op aanvraag ook gebruik van kan maken.

Wat houdt het halfpension in?

In ons Family Resort is het ontbijt steeds inbegrepen. Elke morgen sta je zorgeloos op en doe je je tegoed aan de rijkelijk gevulde ontbijttafel! Het ontbijt bestaat uit: croissant, stokbrood, chocopasta, confituur, beleg, ontbijtgranen, yoghurt, melk, fruitsap,... Kortom voor elk wat wils! Het ontbijt staat klaar tussen 8u en 10u.

's Middags kan je je honger stillen in de vele barretjes en cafeetjes van het stadje of zelf wat kopen in de supermarkt en een lekkere lunch bereiden in onze keuken.

Iedere dag schudt onze crew ook een heerlijk vieruurtje uit de mouwen: homemade iced-tea met een koekje of zelfgemaakte cake!.

Heb je 's avonds geen zin om te koken, kies dan voor de upgrade naar halfpension. Niet voor niets boekt 95% van onze gasten dit. Er gaat niets boven 's avonds na een intensief dagje surfen samen met je vrienden en de ondergaande zon te genieten van lekker vers bereide maaltijden. Het avondeten wordt doorgaans steeds om 19u geserveerd. Op woensdag worden er pizza's geleverd om 18u en op vrijdag is er de kindermaaltijd voorzien om 18u en organiseren we om 20u (als de koters naar bed zijn) een heuse kaas- en wijnavond.

Na iedere maaltijd wassen de vakantiegangers hun bordjes, bestek en glazen af, terwijl de crew zich ontfermt over de potten en pannen en de keuken.

 

 

Wordt er rekening gehouden met vegetariërs?

Tijdens je boeking kan je aangeven of je vegetariër bent of niet. Op basis daarvan zullen de kookteams een verdeling maken tussen het aantal vegetarische en niet-vegetarische porties. Dagelijks voorzien we gezonde en vers bereide maaltijden met het buffet vol verse groentjes, pastaslaatjes, etc... maar daarnaast garanderen we iedere dag een volwaardig vegetarisch alternatief. KINDEREN

Wat houdt de kinderanimatie in?

De kinderanimatie is bestemd voor kinderen vanaf 4 jaar en wordt gedragen door onze eigen en dus Nederlandstalige monitoren.

Ze gaat viermaal per week door gedurende 4 uur per dag en dit volgens een vaste weekplanning. Op die manier kan het gezin op voorhand de vakantieweek goed plannen en inschatten.

Om te garanderen dat elk kind de nodige en gepaste aandacht krijgt, worden zij ingedeeld in verschillende leeftijdsgroepen. De activiteiten variëren -afhankelijk van de leeftijd- van knutselen, strandspelen, filmavond, sportwedstrijdjes.. tot initiaties indoboarden, skateboarden of parkour.

De surflessen voor ouders en kinderen worden uiteraard afgestemd op de momenten dat de kinderanimatie doorgaat.

Zijn de surflessen inclusief en verplicht?

Enkel op onze Junior camps zijn surflessen inbegrepen in het all-in pakket. Het lessenpakket omvat 5 keer 2 uur les. Er wordt lesgegeven in kleine groepjes van maximum 8 personen zodat je veel kan leren. De groepen worden ingedeeld naargelang niveau, dus zelfs al heb je al wat weekjes gesurf, kan je nog steeds bijleren!

Op onze Youth, Plus en Family camps kan je zelf kiezen of je surfles neemt. In de Youth camps omvat het lessenpakket 3 keer 1,5 uur les + 1 uur theorieles. Op de Plus en Family camps kan je ook opteren voor een lessenreeks van 5 keer 1,5 uur les. Lessen gaan steeds door in kleine groepjes van maximum 8 personen + 1 uur theorieles


Wie surflessen wil, dient dit op voorhand in de boeking door te geven aangezien we steeds tijdig de uren en surfcoaches inplannen. Ter plaatse kan dit NIET meer geregeld worden.  Bij aankomst in het kamp kom je dan te weten in welke surfgroep je zit, welke surfcoach je hebt en wanneer de surflessen zullen plaatsvinden.

 

Welke sport- en spelmogelijkheden zijn aanwezig?

Wij voorzien een ruim aanbod aan sport- en spelmateriaal voor jong en oud. Ballen, frisbees, Kubb, strandspeeltjes, gezelschapsspelen kan je te allen tijde gebruiken.

Zowel in Montalivet als Zarautz staan tal van uitdagende sport-en spelinfrastructuren waar elk kind de dag voorbij ziet vliegen. Het ganse terrein oogt zelf al als een natuurlijke speeltuin. Op elk domein staat een speeltuintje waar iedereen kan ravotten terwijl de ouders rustig zitten te aperitieven.

Zoals het ieder zichzelf respecterend surfdorpje betaamt, staan er zowel in Zarautz als in Montalivet een skatebowl op je te wachten om dagelijks ook te kunnen surfen op het droge!ACTIVITEITEN

Op welke activiteiten kunnen we zoal rekenen?

Dat je fitter terugkeert naar België na een BoardX-vakantie, spreekt voor zich. Reeds 15 jaar dragen we de combinatie sport en fun hoog in het vaandel. In het Family Resort mag je je bovendien aan net dat tikkeltje meer verwachten!

Elke ochtend staat onze crew paraat voor een workout en tijdens bepaalde weken, nodigen we externe professionals uit verschillende sportdomeinen uit om elk vezeltje in je lijf te laten (her)ontdekken!

We voorzien standaard morning runs, mountainbike- en fietstochten, yoga en andere workoutsessies en een heuse ladies-only surfsessie.

Uiteraard zijn al deze activiteiten vrijblijvend en bieden we in onze 'zen-zones' de ruimte en rust om tijd door te brengen met je gezin of een dikke roman!

 

Ik ben helemaal geen surfer, is dit wel iets voor mij?

Uiteraard! Zowel Zarautz als Montalivet zijn de perfecte bestemming om volledig tot rust te komen, nieuwe plekken te ontdekken en nieuwe mensen te ontmoeten. Wij zorgen voor een plekje dat -van verblijf tot maaltijden- tot in de puntjes verzorgd is en jij kan er op rekenen dat elk gezinslid aan zijn/haar trekken komt!

Een fietstocht met het hele gezin om de omgeving te verkennen, een groepsles yoga of een andere workout, samen met je kinderen ravotten, een voetbalwedstrijdje tussen de aanwezige mannen, een gezellig avondje rond de gloed van de barbecue... of wijntjes proeven in de nabijgelegen chateau's, een onvergetelijk Baskische culinaire ervaring in één van de vele restaurants in de buurt, lekker zonnen op het strand en citytrippen in San Sebastiàn of Bordeaux, de mogelijkheden zijn legio!

Hoelang duren de surflessen?

Op de Junior camps duurt een surfles ongeveer 2 uur. Het lessenpakket omvat 5 lessen en op vrijdag een surfcontest met O’Neill en Burton prijzen. Naast de surflessen, hebben de junioren ook de mogelijkheid om vrij te surfen tijdens de ‘freesurf’-momenten, uiteraard onder een toeziend oog van enkele surfmonitoren. 

Op de Youth camps krijg je 3 keer 1,5 uur les + 1 uur theorieles ’s avonds. Op de Zarautz surf village en Family camps kan je ook opteren voor een lessenreeks van 5 keer 1,5u les + 1 uur theorieles ’s avonds.

Op vrijdag wordt er op al onze surfcamps een surfcontest georganiseerd met O’Neill prijzen. Naast de surflessen, hebben onze gasten ook steeds de mogelijkheid om vrij te surfen als de surfstand geopend is. 

Zijn 3 lessen voldoende om het surfen onder de knie te krijgen?

Wie denkt aan 3 lessen niet genoeg te hebben, kan het lessenpakket steeds uitbreiden naar de lessenreeks van 5 keer 1,5u les. Maar vergeet vooral tussendoor niet voldoende te oefenen! Al het materiaal staat immers steeds gratis ter beschikking voor onze gasten.

Hoe meer uren je in het water doorbrengt, hoe vaker je op je surfboard ligt, des te sneller en vaker zal je er ook op leren rechtstaan en het surfen onder de knie krijgen!CORONA

CORONA

ALGEMEEN

Is het een goed idee om met BoardX op vakantie te gaan?

Ja! Het grote voordeel van onze vakanties is dat zij allemaal in de buitenlucht doorgaan waar de kans op besmetting beduidend lager is dan wanneer je -zoals meestal in het dagelijkse leven- binnen zit (thuis, kantoor, transport, winkels, etc.). Het buitenleven zorgt meteen voor een bevrijdend gevoel die ervoor zorgt dat je echt volop kan genieten van een deugddoende vakantie. Uiteraard willen we tegelijk benadrukken dat dit geen vrijgeleide mag zijn om je gezond verstand thuis te laten!

Wordt al het materiaal en oppervlakken voldoende gereinigd?

Jazeker, we laten niets aan het toeval over!
Het sanitair en alle andere high touch points (zoals klinken, kranen, handvaten,…) worden tweemaal per dag door onze crew en/of poetsdienst gekuist en ontsmet. Bovendien zijn alle middelen voorhanden om voor en na ieder gebruik alles te reinigen (handgel/handzeep, ontsmettingsspray, dispenser met papieren handdoeken, etc.)
Het gedeelde materiaal (ballen, surfboards, rackets, peddels,…) wordt voor en na ieder gebruik gereinigd.

Wat als ik na mijn vakantie besmet of ziek ben?

Je contacteert je kampleider of de organisatie zo snel mogelijk en informeert ons over de situatie. Wij zetten vervolgens de procedure in die van toepassing is.

Wat gebeurt er als iemand positief test op het coronavirus?

Wanneer er zich symptomen voordoen tijdens de reis zal de deelnemer dit onmiddellijk dienen te melden bij één van de monitoren en zich -in afwachting van het onderzoek door de arts- vervolgens vrijwillig in quarantaine te plaatsen in zijn accommodatie of de daartoe voorziene ruimte in de EHBO-tent. Test de persoon positief, dan dient hij/zij de vakantie af te breken en huiswaarts te keren.

Zal alles ondanks het coronavirus nog normaal kunnen verlopen?

'Echt normaal’ -zoals we van de voorbije jaren gewend zijn- zal het niet zijn, maar we zorgen er wél voor dat onze deelnemers zo weinig mogelijk ‘last’ ondervinden van het ‘nieuwe normaal’. M.a.w. wij voorzien alles opdat de gang van zaken zo veilig mogelijk kunnen verlopen, zoals voldoende handwasgelegenheden, handgels, grondige reiniging van sanitair, contactoppervlakken en materialen… Het buffet is ook enigszins anders in die zin dat de deelnemers zelf niet zelf opscheppen, maar hun bord opgeschept krijgen door onze hygiënische crew, tijdens de feestjes zullen we wellicht niet meer binnen zonder mondmasker op elkaar geplakt laten doorgaan, maar passen we aan naar buiten waar iedereen voldoende ruimte krijgt. Op de bussen en andere plaatsen waar je niet voldoende afstand kan houden, worden mondmaskers gedragen, etc.

Kortom, het volledige weekprogramma zal perfect normaal kunnen verlopen. Uiteraard zullen wij er samen met de groep voor (moeten) zorgen dat de veiligheidsvoorschriften en hygiënemaatregelen maximaal gerespecteerd kunnen worden. Maar vermits de meeste inspanningen voornamelijk van onze kant komen, zal dit zeker geen invloed hebben op jouw vakantiebeleving! We willen immers enkel een vakantie aanbieden waar van enig beperkend gevoel absoluut geen sprake mag zijn.

Wat zijn de voorschriften die we dienen te volgen?

We vragen de deelnemers om de algemene gedragsrichtlijnen van de Nationale veiligheidsraad en de WHO na te leven:
- Blijf thuis als je ziek bent.
- Was vaak je handen met water en zeep.
- Hou minstens 1,5 meter afstand bij contact met mensen van buiten je bubbel.
- Beperk je fysieke sociale contacten: geen handen geven, niet kussen, geen knuffels met mensen van buiten je bubbel

Er wordt de deelnemers gevraagd om voor aankomst op de bestemming een negatieve PCR-test voor te leggen en het coronadocument ingevuld en ondertekend af te geven. Meer info hierover vind je op deze pagina.

Moet ik een mondmasker meebrengen?

Ja, wij vragen aan iedereen vanaf 6 jaar (in Spanje) of vanaf 11 jaar (in Frankrijk) is om een persoonlijk en herbruikbaar mondmasker mee te nemen. Dit is enkel voor het geval je buiten het kamp in contact komt met externen of op plaatsen komt waar dit verplicht kan zijn. In het kamp zelf zal je dit mondmasker dus niet moeten dragen.

De regio waar de BoardX-vakantie doorgaat kreeg een code oranje. Wat nu?

Een code oranje heeft absoluut niet meer implicaties voor onze reis dan een code groen. Er wordt gevraagd om extra waakzaam te zijn indien je afreist naar oranje regio’s omdat de gemiddelde besmettingsgraad daar een bepaald punt bereikt heeft. De cijfers van grote dichtbevolkte steden zijn zeker doorslaggevend geweest voor de code die voor het hele departement geldt. In een dorp als Montalivet (en zeker in een geïsoleerd concept als onze surfvakanties) hoef je je wat deze cijfers en code oranje betreft alvast geen zorgen te maken.

Wat uiteraard niet wegneemt dat je sowieso niet nonchalant omgaat met de richtlijnen en maatregelen. Wees dus extra waakzaam van zodra je op plaatsen komt waar het drukker is, zoals een bezoek aan winkels, de markt, steden, etc

Buitenlandse zaken geeft de aanbeveling om na terugkeer in quarantaine te gaan of een test ter laten uitvoeren. Dit is echter niet verplicht, maar wel aangeraden indien je vakantie van die aard is dat je risico hebt gelopen om besmet te raken.

Bij een code rood is bij terugkeer in België een PCR-test op dag of dag 2 verplicht. In quarantaine gaan is echter niet meer nodig.

Meer info hierover vind je op deze pagina.
JUNIOR & YOUTH

Is het een goed idee om met BoardX op vakantie te gaan?

Ja! Het grote voordeel van onze vakanties is dat zij allemaal in de buitenlucht doorgaan waar de kans op besmetting beduidend lager is dan wanneer je -zoals meestal in het dagelijkse leven- binnen zit (thuis, kantoor, transport, winkels, etc.). Het buitenleven zorgt meteen voor een bevrijdend gevoel die ervoor zorgt dat je echt volop kan genieten van een deugddoende vakantie. Uiteraard willen we tegelijk benadrukken dat dit geen vrijgeleide mag zijn om je gezond verstand thuis te laten!

Hoe zit het met het gebruik van het gemeenschappelijk sanitair?

Voor elke bubbel wordt toilet/douche/sanitair voorzien (kleur gecodeerd)
Elk sanitair is voorzien van handgel/handzeep, papieren handdoeken, etc.
Elk kamp heeft afwastafels voorzien van handgel, handzeep, papieren handdoeken, etc.
Het sanitair wordt dagelijks gereinigd en op de wisseldag wordt alles grondig gekuist én gedesinfecteerd.

Welke maatregelen gelden er buiten het kamp?

Bij contact met externen vragen we om de standaard richtlijnen te volgen, zoals het gebruik van mondmaskers, regelmatig wassen van de handen en het respecteren van de social distancing.

Mogen we zelf naar de winkel?

JUNIOR
Montalivet: ja, je kan +-2 keer per week naar de markt of winkel onder begeleiding van monitoren en mits rekening houden met plaatstelijk maatregelen

Le Pin Sec: Er is een winkeltje op de camping waar de junioren tijdens de vrije momenten vrij naartoe mogen gaan, mits rekening houden met plaatselijke maatregelen.

YOUTH
Berria: ja, mits rekening houden met plaatstelijk maatregelen

 

Hoe wordt het eten opgediend en hoe verlopen de maaltijden?

Het eten op al onze surfcamps zal als een buffet gepresenteerd worden, maar iedereen krijgt het eten geserveerd door de monitoren en eet in de voorziene ruimte of zone.

Hoe verlopen de activiteiten?

Wetgeving is (nog) niet bepaald voor reizen in 2021.

In de zomer van 2020 was dit de ging van zaken:
Binnen de bubbels hoeft er onderling geen afstand gehouden te worden. Op die manier kunnen we alle groepsactiviteiten ongehinderd laten doorgaan en kan iedereen volop genieten van de spelbeleving.

Hoe zit het met het sport- en spelmateriaal?

Materiaal wordt steeds voor en na gebruik ontsmet. Elke persoon krijgt een eigen wetsuit. Ze zijn gedurende de week verantwoordelijk voor dit wetsuit, de waarborg die je bij begin van de week betaalt, zal eventueel verlies of diefstal dekken.

Welke maatregelen gelden er binnen de bubbels?

Op onze Junior en Youth-kampen werken we met contactbubbels van 100 of 200 personen (voor/na 1 augustus) waarbinnen onderling geen afstand gehouden hoeft te worden. Op die manier kunnen we alle groepsactiviteiten ongehinderd laten doorgaan en kan iedereen volop genieten van de spelbeleving.

Hoeveel personen zitten er op één bestemming?

Op onze Junior en Youth-kampen werken we met contactbubbels van 100 of 200 personen (voor/na 1 augustus). Indien er tijdens bepaalde weken meer deelnemers zijn, zullen deze opgesplitst worden in meerdere bubbels die volledig naast elkaar leven en dus niet met elkaar in contact komen.FAMILY

Is het een goed idee om met BoardX op vakantie te gaan?

Ja! Het grote voordeel van onze vakanties is dat zij allemaal in de buitenlucht doorgaan waar de kans op besmetting beduidend lager is dan wanneer je -zoals meestal in het dagelijkse leven- binnen zit (thuis, kantoor, transport, winkels, etc.). Het buitenleven zorgt meteen voor een bevrijdend gevoel die ervoor zorgt dat je echt volop kan genieten van een deugddoende vakantie. Uiteraard willen we tegelijk benadrukken dat dit geen vrijgeleide mag zijn om je gezond verstand thuis te laten!

Mogen we contact hebben met de andere gezinnen?

Uiteraard, het zalige aan onze gezinsvakanties is naast -de quality time (al sportend of rustend) voor jezelf, je kinderen en met elkaar- ook het ontmoeten van andere gezinnen. Wij moedigen deze vernieuwde sociale contacten dan ook sterk aan, maar vragen enkel om -net zoals thuis- een elkaars persoonlijke bubbel te respecteren.

Hoe wordt het eten opgediend?

Het eten op al onze surfcamps zal als een buffet gepresenteerd worden. Het grote verschil is dat dit achter een plexischerm staat en wij alles wat je wenst voor jou zullen opscheppen. Op die manier vermijden we dat borden, bestek en opscheplepels door verschillende personen gebruikt of aangeraakt worden. Uiteraard zien we zelf zeer strikt toe op het gebruik van haarkapjes, mondmaskers, handschoenen, e.d.

Hoe verloopt het ontbijt en avondeten?

Wij voorzien voldoende tafels voor ieder gezin zodat alle contactbubbels apart kunnen eten. Het staat je uiteraard vrij om tafels bijeen te zetten indien je het gezelschap van andere gezinnen wenst tijdens je maaltijd.

Hoe zit het met het gebruik van gemeenschappelijk servies?

Er zal deze zomer geen gebruik gemaakt worden van een systeem met gemeenschappelijk servies. Bij de check-in ontvangt ieder gezin haar eigen box met borden, kommetjes, glazen en bestek. Je bent heel de week verantwoordelijk voor het afwassen en bijhouden van alle onderdelen.

Zal de kinderanimatie nog (normaal) kunnen doorgaan?

Jazeker! De kinderanimatie zal op dezelfde manier als de voorbije jaren verlopen. De kinderen hoeven onderling geen afstand te houden en enkel wanneer zij afgezet en opgehaald worden, houden de kinderanimatoren er rekening mee voldoende afstand van de ouders te houden.

Dienen we doorheen de week steeds onderling wetsuits uit te wisselen?

Neen, iedereen krijgt dit jaar een persoonlijke wetsuit dat je tijdens je verblijf mag gebruiken. Gedurende de week ben je dan ook verantwoordelijk voor het bewaren en verzorgen van dit wetsuit, de waarborg die je bij het begin van de week betaalt, zal eventueel verlies of diefstal dekken.

Hoe zit het met het gebruik van het gemeenschappelijk sanitair?

Ieder Family camp beschikt over haar eigen sanitaire gebouw die elk bestaan uit een 8-tal douches en toiletten.
Het sanitair en alle andere high touch points (zoals klinken, kranen, handvaten, douchekoppen, wc-bril, wc-deksel…) worden tweemaal per dag door onze crew en/of poetsdienst gekuist en ontsmet. Bovendien zijn alle middelen voorhanden om voor en na ieder gebruik alles te reinigen (handgel/handzeep, ontsmettingsspray, dispenser met papieren handdoeken, etc.)

Gelden er andere regels voor ouders en kinderen?

Volwassenen die niet tot dezelfde gezins- of sociale bubbel behoren, dienen een afstand van 1,5 meter van elkaar te houden. Kinderen hoeven ongeacht hun leeftijd geen fysieke afstand tussen elkaar te houden en kunnen naar believen heel de week lang met elkaar ravotten.

Houden jullie rekening met de richtlijnen vanuit België, Frankrijk of beiden?

We hebben onze corona-protocols uitgewerkt rekening houdend met richtlijnen uit zowel België als Frankrijk. In grote lijnen komen deze overeen met de richtlijnen die we al kennen en die hier uitgeschreven staan. Binnen het kamp hanteren we de richtlijnen zoals je die gewend bent van in België.

Weet dat eenmaal je buiten het kamp stapt er sommige richtlijnen enigszins anders zijn (bv. 1 meter afstand houden i.p.v. 1,5 meter, mondmaskers verplicht in de winkels, samenscholingen van meer dan 10 personen niet toegestaan...).

Hoe verloopt de aankomst en vertrek op het domein tijdens de wisseldag?

De check-out dient gebeurd te zijn voor 10u ’s ochtends. Dit is het uur dat je accommodatie ontruimd dient te zijn. Uiteraard staat het je vrij om rustig op je gemak te ontbijten en nog de hele dag van het stadje, het strand en de surf te genieten tot je (mentaal) écht klaar bent om huiswaarts te keren. De nieuwe groep kan vanaf 12u inchecken.

Wordt er gewerkt met contactbubbels zoals bij de jeugdkampen?

Neen, de contactbubbels van 100 of 200 personen waarbinnen geen fysieke afstand nodig is, zijn enkel van toepassing voor jongerenkampen. Op de Family camps rekenen we enkel op het gezonde verstand van onze gasten om steeds 1,5 meter afstand te houden van elkaar. Binnen je gezin (of jouw sociale bubbel van 10 personen) gelden er uiteraard geen afstandsregels.

Welke regels gelden er op het strand?

In Montalivet beschikt BoardX over haar eigen stuk strand. Je hebt dus geen strandpasje nodig, hoeft niet te reserveren of aan te schuiven om erop te mogen.

In Zarautz is het dragen van een mondmasker verplicht vanaf 6 jaar op alle openbare plaatsen tenzij de activiteit dit niet toelaat. Dus enkel als je onderweg bent naar het restaurant, café of strand, maar niet als je eet, drinkt of strand- of sportactiviteiten beoefent.Contact Jobs Ecoriders Groups

Partners

x