x

FAQ

ALGEMEEN

ALGEMEEN

Boeking en betaling

Wie is BoardX?

BoardX is een online reisorganisatie gespecialiseerd in surfvakanties en andere boardsporten. Het hoofdkantoor is gesitueerd in Leuven, maar we zijn vertegenwoordigd door onze crew van monitoren over heel Vlaanderen! 

Aangezien we zeer vaak in het buitenland verblijven, kan je ons best een mailtje sturen. Indien nodig kan je ons ook telefonisch contacteren op +32 (0) 16 41 39 36. Voor alle reizen is ook steeds een noodnummer te vinden bij de belangrijke info over de trip in kwestie of -tijdens het zomerseizoen- onderaan onze website bij 'Telefoonnummers'

BoardX BVBA (Lic. 7029) en BOARDX TRAVEL BV worden geleid door zaakvoerder Kim Van Gucht. We zijn reeds jaren gepassioneerd bezig met de sporten en reizen die we nog steeds zelf begeleiden. Maar natuurlijk zijn er nog een hoop mensen die hun steentje bijdragen. Wil jij ook deel uitmaken van ons fantastisch team? Schrijf je dan in via www.boardx.be/jobs!

Hoe betaal ik mijn boeking?

Heel gemakkelijk! Via je betalingslink onderaan de bevestigingsmail, via My BoardX of via deze link betaal je je boeking op ons online betalingsplatform Mollie. Het enige wat je nodig hebt, is je app voor mobiel bankieren of je bankkaart en eventueel een kaartlezer van de bankHet is dus NIET mogelijk om via overschrijving te betalen.

Iedereen kan -zonder op onze website in te moeten loggen- je boeking betalen a.h.v. het boekingsnummer* en achternaam van de reiziger en wel via deze link.

*Het boekingsnummer vind je terug op de bestelbon van je boeking

Klik hier voor een gedetailleerd stappenplan voor de online betaling van je boeking. 

Indien toch nog problemen bij betalen, stuur gerust een mailtje naar info@boardx.be.

Kan ik nog iets wijzigen in mijn boeking?

BOEKING NOG NIET BETAALD?

Dan kan je alles zelf wijzigen! Er zijn 3 mogelijke manieren :

1. Log in met e-mailadres: als deelnemer met je e-mailadres en wachtwoord. Klik vervolgens op 'Wijzig boeking'

2. Log in met e-mailadres: als ouder (na registratie met het e-mailadres waar de bevestigingsmail naar de ouder is verstuurd) met het e-mailadres en wachtwoord. Klik vervolgens op 'Wijzig boeking'

3. Log in met boekingsnummer*: Ga naar 'MyBoardX' > 'Boeking betalen' of naar deze link en log in met het boekingsnummer en achternaam van de reiziger. Klik onderaan op 'Wijzig boeking' en volg de instructies.

*Het boekingsnummer vind je steeds terug op de bestelbon van je boeking

BOEKING REEDS BETAALD

Dan stuur je een mailtje via ons contactformulier of naar info@boardx.be.

Wil je bijvoorbeeld een optie bijnemen of het e-mailadres van je ouders wijzigen, dan wordt er geen wijzigingskost aangerekend.  Wil je een optie annuleren en is er een terugbetaling aan gekoppeld? Dan zal een wijzigingskost van €10 worden aangerekend. Je zorgt er dus best voor dat je boeking van de eerste keer correct is!

Help! Ik sta op de wachtlijst! Wat moet ik doen!?

Geen paniek! Enkel wie ingeschreven is, zal als eerste op de hoogte gebracht worden van zodra er een plaats beschikbaar is. Je krijgt dan automatisch een mailtje om je reis te bevestigen!

Wil je niet wachten? Kijk dan eens op de beschikbaarheidspagina's of er niet op een andere bestemming, accommodatietype of periode nog plaats is en stuur mailtje naar info@boardx.be om je om te laten boeken!

Tot wanneer loopt de vroegboekkorting?

Voor al onze surfcamps moet de betaling bij ons binnen zijn op 1 april om te kunnen genieten van de vroegboekkorting.

Met het online betalingssysteem kan je de betaling snel, gemakkelijk én veilig in orde brengen. Je betaling komt meteen binnen van zodra je online betaald hebt. 

Komt je betaling later binnen dan de deadline voor de vroegboekkorting, dan zal deze korting van €20 van je factuur verdwijnen. Neem dus geen risico en betaal goed op tijd!  

Met welke betaalmethode kan ik betalen?

Je kan via onze website betalen met bancontact, kredietkaart en iDEAL.

Dankzij ons online betaalplatform ben je zeker van een correcte, veilige en snelle betaling die je zowel via de computer, tablet als smartphone kan uitvoeren. Zo kan je te allen tijde en gelijk waar tijdig je inschrijving in orde brengen.

Ik heb me ingeschreven, maar geen bevestigingsmail ontvangen. Wat is er misgelopen?

1. Controleer je ongewenste post. Sommige spam-filters van mailboxen zien onze mail als reclame of andere ongewenste post!
2. Je hebt een fout emailadres ingegeven.. Kan gebeuren, het gebeurt eigenlijk regelmatig! Geen probleem, maar stuur ons een mailtje om dit recht te zetten of maak nieuw account aan en schrijf je opnieuw in.
3. Nog steeds niet? Stuur een mailtje naar info@boardx.be

Kan ik ook telefonisch boeken?

Neen. De enige manier om je in te schrijven is via onze website. Iedere deelnemer heeft er een persoonlijk account waarvan de gegevens automatisch overgenomen worden in zijn/haar boeking. Ook de betaling verloopt volledig via ons online betalingsplatform.

Wat betekent het als er ‘wachtlijst’ boven de week staat die ik wil boeken?

Deze week is momenteel volzet en je dient je voor de wachtlijst in te schrijven. Van zodra er een plaatsje vrijkomt, krijgt je als eerste een mailtje om de reservatie te bevestigen! Schrijf je hier dus zeker voor in als je als eerste op de hoogte gebracht wil worden van zodra er een plaats beschikbaar is.

Wil je niet wachten? Kijk dan eens o of er niet op een andere bestemming, accommodatietype of periode nog plaats is en schrijf je daar voor in!

Wie moet een volmachtformulier meenemen? Waar kan ik deze vinden?

Iedere minderjarige die met ons mee op vakantie naar het buitenland komt, moet tijdens zijn verblijf in het bezit zijn van het volmachtformulier

Via deze link kan je het formulier downloaden. Ouders of voogd vullen deze in en laten het ondertekenen door de gemeente. Ook in het gemeentehuis kan je een standaard volmachtformulier vragen.

Gelieve dit formulier NIET te verzenden naar het BoardX-kantoor! Het is belangrijk dat de minderjarige vakantieganger dit formulier bij zich heeft van zodra hij/zij onze bus opstapt. De minderjarige dient dit in zijn handbagage bij te houden en hoeft dit niet af te geven.

Kan ik een ander zijn/haar reis boeken?

Ja, dat is mogelijk! Maar hou er rekening mee dat bij BoardX iedere inschrijving met het account van de deelnemer (en dus onder zijn/haar eigen e-mailadres) moet gebeuren! Van bestaande accounts dien je dus het wachtwoord te kennen om op onze website in te loggen. Is de deelnemer nog niet geregistreerd? Dan dien je ook toegang te hebben tot zijn/haar mailbox om het account te activeren.

Maar ik wil mijn minderjarige dochter/zoon inschrijven en hij/zij kijkt nooit naar mails?!
Geen probleem! Het e-mailadres van de ouders dient tijdens de inschrijving zelf ook ingevuld te worden. Naar dit ouderadres worden alle belangrijke info zoals de medische fiche, ouderlijke toelating en andere formaliteiten gestuurd. Registreer dit ouderadres op onze website om te allen tijde toegang te hebben tot de boekignen voor je kind(eren).

Wil je de boeking achteraf bekijken, beheren en/of betalen? Dan kan dat via MyBoardX op basis van de doorgegeven e-mailadressen of via het boekingsnummer.

Wanneer moet ik betalen?

Je boeking is pas bevestigd van zodra we een betaling ontvangen hebben. We raden je dus ten stelligste aan om je boeking te betalen meteen nadat je je inschrijving hebt afgerond. Zolang dit niet gebeurd is, kunnen anderen -die de betaling wel meteen uitvoeren- je plaats innemen. Laat het dus zeker niet zover komen, wil je niet weer achteraan moeten aanschuiven!

Is het niet mogelijk om meteen de volledige reissom over te maken, dan kan je ook eerst een voorschot betalen. Deze bedraagt minimum 15% van je reissom.

Nadat je hier de betaling van hebt in orde gebracht, krijg je -afhankelijk van je reisbestemming- nog tot 3 à 4 maanden voor afreis de tijd om het saldo te vereffenen. We raden echter aan dit te doen vòòr 1 april, want dan haal je ook nog de vroegboekkorting van €20 binnen!

Schrijf je je pas na de betalingsdeadline in, dan dien je de volledige reissom binnen de 24u te betalen!

Met het online betalingssysteem kan je de betaling snel, gemakkelijk én veilig in orde brengen. Je betaling komt meteen binnen van zodra je online betaald hebt.

Uit ervaring weten we dat veel mensen de betalingsdeadline uit het oog verliezen waardoor hun boeking op de wachtlijst belandt. We raden je dus aan om je reis meteen te betalen van zodra je geboekt hebt!Surfen, materiaal en lessen

Ik heb een blessure opgelopen, krijg ik dan het geld van mijn surflessen terug?

Met een annulatieverzekering kan je -mits een geldige reden (ziekte, ongeval...)- voor vertrek je lessen nog annuleren en het geld hiervan terugbetaald krijgen. Loop je tijdens je vakantie een blessure op waardoor je niet meer kan deelnemen aan de lessen, dan dien je te beschikken over een omniumverzekering (waarin ook de reisbijstand vervat zit) om je kosten te dekken.

Hier vind je de VAB polisvoorwaarden m.b.t.
- Annulatieverzekering
- Omniumverzekering

Kan ik buiten het lessenpakket nog extra lessen volgen?

Nee, dat kan helaas niet maar dat is ook niet echt nodig. In onze lessen krijg je zoveel informatie mee dat je voor en na je les best zelf gaat oefenen. Het heeft geen zin dat iemand 6 uur per dag dezelfde fouten verbetert. De ervaring wijst uit dat ons aangeboden aantal lesuren op een week perfect is als je zelf ook nog wat oefent!

Heb je toch nog specifieke vragen, dan kan je uiteraard steeds stellen aan de BoardX moni's, ze gaan je met veel plezier helpen! We hebben niets liever dan gemotiveerde leerlingen!

In welke week zijn de golven het beste?

Als we dat eens wisten! In de zomer zijn de golven aan onze Atlantische kust het kleinst, maar alleszins groot genoeg voor ons!

Weeromstandigheden en surfcondities vallen helaas nooit op voorhand te voorspellen. Uit ervaring weten we echter dat een week zonder golven of zonder zon extreem uitzonderlijk zijn! Golven zijn nooit constant. Elke week komt er wel een swelletje van een paar dagen en dan zijn er dus grotere golven.

Je week kiezen op basis van golven heeft dus geen enkele zin! Zeker als beginner zijn er weinig omstandigheden waarin je niets kan bijleren. Laat je de golven liever een dagje voor wat ze zijn? Dan ga je gewoon zonnen, relaxen, citytrippen of zorgt onze crew ervoor dat verveling geen kans krijgt!

Kan ik mijn eigen surfboard meenemen?

Dat kan, maar waarom al die moeite en kosten doen als het gebruik van al het materiaal op onze surfcamps inbegrepen is? BoardX probeert steeds een ruim gamma aan verschillende surfboards aan te bieden.

Wil je toch je eigen plank mee omdat je graag op kleine hardtops surft, stuur dan een mailtje naar info@boardx.be om te vragen of er voldoende bagageruimte is op de bus. Indien dit het geval is, zorg er dan voor dat je plank goed is ingepakt. Als je geen goede boardbag hebt, kan je best de rails van je plank met buizenisolatiemateriaal inpakken en er daarna een laagje luchtbellenplastiek omdoen.

Zijn er voldoende boards aanwezig voor iedereen?

We hebben meer dan voldoende boards in verschillende maten voor je klaar staan. Je kan voortdurend wisselen tussen de verschillende boards indien je dat wil. Uit de ervaring van de laatste 10 jaren weten we hoeveel boards we moeten klaarzetten.

Hou er rekening mee dat we enerzijds zoveel mogelijk mensen willen laten surfen en anderzijds de veiligheid in het water niet in het gedrang mogen brengen. Bovendien zal de gemiddelde getrainde surfer per dag hooguit 3 uren in het water liggen en worden er tussendoor allerhande leuke beachgames georganiseerd.

Zijn er ook bodyboards beschikbaar?

We hebben naast ons ruim gamma aan surfboards uiteraard ook bodyboards en flippers om de golven te trotseren!

Mag je lycra's en wetsuits gratis gebruiken als je geen lessen hebt geboekt?

Natuurlijk, dat spreekt voor zich! Op onze surfcamps mag je altijd vrij gebruik maken van AL het materiaal, dus ook als je geen lessen neemt. 

Is het surfmateriaal continu beschikbaar?

Op onze Junior camps hebben jullie de mogelijkheid om te surfen tijdens de surflessen en de freesurfsessies, onder begeleiding van onze surfmonitoren. Daarvoor mogen jullie steeds een keuze maken tussen het ruime aanbod van surfboards op het kamp. Het aantal lessen en freesurf-momenten is helaas niet onbeperkt, dus maak er zeker ten volle gebruik van!

Op onze Youth, Plus en Family camps staat het surfmateriaal heel de week lang ter beschikking, ook voor wie geen lessen geboekt heeft! De standen met surfboards op het strand gaan ’s morgens rond 10u open en sluiten 's avonds rond 18u. Wil je daarvoor of erna nog surfen kan dat ook in samenspraak met de moni's.

Ochtend- en avondsessies worden vaak ook onder begeleiding georganiseerd. Aangezien de golven meestal het beste zijn in de ochtend staat onze crew altijd vroeg op, meestal bij het eerste licht. Je kan dus altijd mee met de moni's voor een ochtendsessie!

Ik heb nog GEEN surfervaring, heeft zo’n vakantie dan zin?

Natuurlijk! Het is juist onze doelstelling om mensen te laten kennismaken met het surfen! Naar schatting heeft de helft van de mensen die meereizen nog nooit een surfboard van dichtbij gezien...

We geven daarom op onze camps lessen waar zowel beginners als gevorderden vooruitgang kunnen boeken!

Het gebruik van alle beschikbare surfboards, wetsuits en lycra's zit in de prijs, ook voor wie geen lessen neemt!

Kan ik surfen met lenzen?

Natuurlijk! Normaal zal je niet zo snel een lens verliezen met het surfen, maar het gebeurt wel. We raden je aan om daglenzen te voorzien als je op surftrip gaat.

Is het écht nodig om surfles te nemen?

Iedereen kan uiteraard ook leren surfen zonder les, want zo hebben wij het ook lang geleden onze eerste golfjes genomen. Maar we zijn 100% zeker dat je met onze lessen sneller en beter zal leren surfen.

Iedere surfmonitor is gediplomeerd en heeft de didactische tips en tricks achter de hand om je alles vlot en juist aan te leren. Bovendien heb je zo iemand die ziet wie welke fouten maakt en je van persoonlijke feedback kan voorzien.

Het is altijd beter om onmiddellijk alles goed aan te leren dan later je fouten te moeten verbeteren. Daarbij gaan onze lessen ook over verschillende aspecten van het surfen zoals o.a. voorspellingen, type golven, stromingen, keuze van board, enz.

Hoe lang duren de surflessen?

Een surfles duurt steeds 1,5 uur. Zorg ervoor dat je voor aanvang niet alleen aanwezig bent, maar ook al klaar staat in wetsuit, lycra en een surfboard onder je arm om geen kostbare lestijd verloren te laten gaan!

Op de Junior camps is het lessenpakket bij de prijs inbegrepen en omvat 5 lessen. Naast de surflessen, hebben de junioren ook de mogelijkheid om vrij te surfen tijdens welbepaalde  ‘freesurf’-momenten, uiteraard onder een toeziend oog van enkele surfmonitoren. 

Op de Youth camps krijg je 3 keer 1,5 uur les + 1 uur theorieles ’s avonds.

Op de Plus en Family camps kan je ook opteren voor een lessenreeks van 5 keer 1,5u les + 1 uur theorieles ’s avonds.

Naast de surflessen, hebben onze gasten ook steeds de mogelijkheid om vrij te surfen als de surfstand geopend is.

Op vrijdag wordt er op al onze surfcamps een surfcontest georganiseerd met O’Neill prijzen.

 

Wie geeft de surflessen?

Onze surfmonitoren hebben allemaal al jaren ervaring met het surfen. Iedere surfmonitor is gediplomeerd en heeft de didactische tips en tricks achter de hand om je alles vlot en juist aan te leren. Ze surften al golfjes in Frankrijk, Spanje, Portugal, Marokko, Indonesië, Costa Rica, Australië, Panama,...

Bovendien hebben ze stuk voor stuk een surfcoach opleiding gevolgd en zijn ze zowel in het bezit van een erkend surfcoachdiploma als een reddersdiploma. De lessen gaan door in lokaal bewaakte surfzones, en onze surfleraren/redders houden steeds een oogje in het zeil tijdens de "freesurf"-momenten.

Iedereen kan uiteraard ook leren surfen zonder les, want zo hebben wij het ook lang geleden onze eerste golfjes genomen. Maar we zijn 100% zeker dat je met onze lessen sneller en beter zal leren surfen. Bovendien heb je zo iemand die ziet wie welke fouten maakt en je van persoonlijke feedback kan voorzien.

Het is immers altijd beter om onmiddellijk alles goed aan te leren dan later je fouten te moeten verbeteren. Daarbij gaan onze lessen ook over verschillende aspecten van het surfen zoals o.a. voorspellingen, type golven, stromingen, keuze van board, enz.

Ik kan al skaten/snowboarden/windsurfen/wakeboarden... Ga ik dan ook snel leren surfen?

Wie al een glijsport (skate, snowboard, windsurf,...) beoefend heeft, zal hier op termijn zeker voordeel uit halen. Maar om te kunnen surfen moet je eerst golven leren lezen en aanvoelen, leren peddelen en op je surfboard springen. En daar komen onze surflessen echt van pas!

Iedere surfmonitor is gediplomeerd en heeft de didactische tips en tricks achter de hand om je alles vlot en juist aan te leren. Bovendien heb je zo iemand die ziet wie welke fouten maakt en je van persoonlijke feedback kan voorzien.

Het is altijd beter om onmiddellijk alles goed aan te leren dan later je fouten te moeten verbeteren. Daarbij gaan onze lessen ook over verschillende aspecten van het surfen zoals o.a. voorspellingen, type golven, stromingen, keuze van board, enz.

Zijn de surflessen inclusief en verplicht?

Enkel op onze Junior camps zijn surflessen inbegrepen in het all-in pakket. Het lessenpakket omvat 5 keer 1,5 uur les. Deze lessen zijn uiteraard verplicht!

Op onze Youth, Plus en Family camps kan je zelf kiezen of je surfles neemt. In de Youth camps omvat het lessenpakket 3 keer 1,5 uur les + 1 uur theorieles. Op de Plus en Family camps kan je ook opteren voor een lessenreeks van 5 keer 1,5 uur les.
Wie surflessen wil, dient dit op voorhand in de boeking door te geven. Aangezien we steeds tijdig de uren en surfcoaches inplannen, kan dit ter plaatse NIET meer geregeld worden.  

Bij aankomst in het kamp kom je dan te weten in welke surfgroep je zit, welke surfcoach je hebt en wanneer de surflessen zullen plaatsvinden. 

Er wordt steeds lesgegeven in kleine groepjes van maximum 8 personen zodat je veel kan leren. We geven lessen waar zowel beginners als gevorderden vooruitgang kunnen boeken!

 Verblijf

Ik wil graag op surfcamp maar ben alleen, doen of niet?

Niet twijfelen!

De meeste mensen zijn inderdaad met een of meerdere vrienden. Maar er zijn elke week ook solisten bij! Na de eerste avond ken je waarschijnlijk reeds de helft van de mensen. BoardX zorgt dan traditioneel voor een welkomstdrankje en een kennismakingsspel! De 2de helft van de groep is voor de avond erna... :)

Wat moet ik allemaal meenemen op surfcamp?

Niet veel meer dan op een andere strandvakantie! Al het mogelijke sport- en spelmateriaal dat je nodig zal hebben op onze surfvakanties, staat immers een hele week ter beschikking!

Na je inschrijving, twee maanden en twee weken voor afreis ontvang je een mailtje met praktische info over je trip in je mailbox. Je vindt deze ook steeds terug in 'MyBoardX' onder Mijn boeking. Daar vind je een overzicht met nuttige info, waar ook een niet-te-vergeten-lijstje tussen zal staan!

Hieronder alvast een lijstje met de belangrijkste zaken:

 • Waarborg: €50
 • Zonnecrème en zonnebril
 • Slaapmatje (max. 190x60cm), slaapzak, kussen (indien van toepassing voor jouw locatie)
 • Bord, beker en bestek (indien van toepassing voor jouw locatie)
 • Keukenhanddoek
 • Bad- en strandhanddoek
 • Zwemkledij
 • Regenjas (je weet maar nooit!)
 • Warme kledij voor frisse avonden
 • Sportkledij en kledij die vuil mag worden

Hoe zit het met het eten op de surfcamps?

Onze surfvakanties zijn opgedeeld in 4 categoriën: Junior (13-16 jaar), Youth (16-18 jaar), Plus (+18 jaar) en Family.

Op al onze JUNIOR surfkampen is het volpension inbegrepen, op de Youth en Plus kampen is halfpension optioneel en op de Family camps is het ontbijt inbegrepen en is het avondmaal optioneel.

JUNIOR SURFCAMP: VOLPENSION inbegrepen!
's Morgens neem je plaats aan de rijkelijk gevulde ontbijttafels waar een uitgebreid ontbijt voor je klaarstaat. Het ontbijt bestaat uit: croissants, stokbrood, chocopasta, confituur, beleg, ontbijtgranen, yoghurt, melk, fruitsap,...

's Middags wordt er een lunchbuffet of lunchpakket voorzien afhankelijk van de geplande activiteit.
's Avonds
geniet je, na een intensief dagje surfen, samen met je vrienden van een lekker vers bereide maaltijden.

YOUTH EN PLUS SURFCAMPS: HALFPENSION optioneel!
Niet voor niets boekt 95% van onze gasten ons halfpension. Elke morgen zorgeloos opstaan en aanschuiven aan de rijkelijk gevulde ontbijttafel! En 's avonds na een intensief dagje surfen geniet je samen met je vrienden en de ondergaande zon van lekker vers bereide maaltijden.

's Middags kan je je honger stillen in de vele barretjes en cafeetjes van het stadje of aan onze gezellig BoardX-strandbar die je voorziet van overheerlijke hamburgers, panini, broodjes, ijsjes en nog veel meer!

Wat zijn de adressen van de campings?

BoardX Surfcamp Zarautz:

GRAN CAMPING ZARAUTZ
Monte Talaimendi, s/n
20800 - Zarautz
Spain

BoardX Surfcamp Berria:

CAMPING PLAYA DE BERRIA
Playa de Berria
39740 - Santoña
Spain

BoardX Surfcamp Le Pin Sec:

CAMPING LE PIN SEC
Pins de Calais
33990 Naujac sur Mer
France

BoardX Surfcamp Montalivet:

PINE BEACH PARADISE
Lieu-dit Les Colonies / Avenue Jean Moulin
33930 Montalivet
France
 Bus / Vervoer

Ik ben iets vergeten op de bus na de terugreis, wat nu?

Busmaatschappij De Wilg verzamelt alle verloren voorwerpen in hun thuisbasis in Bree.

Neem even contact op met hen en ze zullen kunnen nagaan of je voorwerp gevonden is. 

Touringcarbedrijf De Wilg
Industrieterrein Kanaal-Noord
3690 Bree
Tel: 089 48 08 80
E-mail: info@dewilg.be

Kan ik ook mee met de bus zonder dat ik een reis heb geboekt bij BoardX?

Nee, enkel als je hebt ingeschreven voor een reis bij BoardX kan je mee met de bus. We zijn namelijk geen taxibedrijf maar een reisorganisatie! 

Ik verblijf al ergens in Frankrijk/Spanje op het moment van vertrek. Kan ik ergens worden opgepikt door de bussen?

Naast de gewone pauzes, maken de bussen eventueel nog een stop aan Aire de Bordeaux-Cestas, langs de A63. Welke kant van de A63 hangt af van wanneer je zou moeten worden opgepikt; tijdens de heen- of de terugrit. 

Mocht je willen opstappen op deze plaats, stuur dan een mailtje naar bussen@boardx.be om na te vragen of dit mogelijk is. 

Kan ik met eigen vervoer komen?

Ja, dat kan zeker! Vergeet dan bij je boeking geen eigen vervoer aan te duiden. Op de camping zelf mag je je auto niet parkeren, maar er is meer dan voldoende parkeergelegenheid nabij de campings. 

Aangezien onze Junior camps all-in zijn en bij de Youth-camps het vervoer H/T inbegrepen is, blijft de prijs van de reis hetzelfde of je nu met eigen vervoer komt of meereist met onze bussen. 

Bij de Berria Student Weeks is vervoer niet inbegrepen. Je kan dus perfect met eigen vervoer komen. Kies je toch voor vervoer met onze bussen, dan betaal je €39,50 voor de heenrit en €39,50 voor de terugrit. 

Kan ik door mijn ouders worden afgezet en/of opgehaald op het BoardX-camp?

Je ouders mogen je zeker komen afzetten en/of ophalen. Dit verandert echter niets aan de reissom, onze Junior camps zijn volledig berekend op een all-in pakket. Ook bij de Youth-camps is het vervoer heen en terug inbegrepen in de prijs en verandert er niets aan de reissom als je door je ouders afgezet of opgehaald wordt.

Breng ons op voorhand op de hoogte van wanneer je zou aankomen en vertrekken en dan houden we hier rekening mee.

Geraakt mijn surfboard veilig op de bestemming?

Aangezien de reis per bus is, kunnen we moeilijk de boards veilig op het dak vastmaken. Als je je board inpakt voor de reis, kan je best de rails inpakken met buizenisolatiemateriaal. Doe er dan nog een laagje luchtbellenplastiek rond, en zo je boardbag in! Op die manier kan je board wel tegen een stootje.

Let er wel op dat je bij ons eerst even checkt of er wel voldoende bagageruimte is om je surfboard mee te nemen. Als je surft met een beginnersboard, kan je die eigenlijk evengoed thuis laten. Op al onze surfcamps staan er immers voldoende ter beschikking!

Wanneer komt de bus aan op bestemming?

Onder normale omstandigheden komen de bussen aan op zaterdagochtend om 10u in de camps. Op die manier heeft de vertrekkende groep net genoeg tijd om uit te checken en kunnen wij weer alles proper en klaar maken voor een verse week!

In de drukke, zgn. "zwarte" weekends (halverwege de zomer) vertrekken de bussen met junioren al op vrijdagochtend (tussen 9u en 11u) en komen we reeds vrijdagnacht aan. Wij voorzien dan uiteraard een extra overnachting met ontbijt in het BoardX-camp!

Waar zijn de opstapplaatsen van de bussen?

BoardX heeft opstapplaatsen in Lummen, Leuven en Gent. Van zodra je boekt, krijg je een mailtje met alle informatie, zoals opstapplaatsen en -uren, belangrijke documenten die ingevuld moeten zijn voor afreis, enz. 

 • Lummen: Carpoolparking Lummen langs E314 aan afrit 26 richting Leuven
 • Leuven: Parking Bodart, Veilingweg 3001 in Leuven
 • Gent: Tankstation ESSO Drongen aan E40 richting Oostende, tussen afrit 14 en 13

Uit ervaring weten we dat dit mailtje wel eens verloren raakt, daarom krijg je deze info nogmaals (met eventuele updates) twee weken voor afreis.

Wat is de dichtstbijzijnde luchthaven?

Vanuit Le Pin Sec en Montalivet is Bordeaux de dichtstbijzijnde luchthaven, op ongeveer anderhalf uur rijden. 

Vanuit Berria is de dichtstbijzijnde luchthaven Santander of eventueel Bilbao.

Vanuit Zarautz is deze San Sebastian, Biarritz of Bilbao. 

Hoeveel bagage mag ik mee op de bus nemen?

We beseffen ook dat je meer bagage mee hebt dan een gewone reis (matje, slaapzak,..) Maar probeer toch alles tot een minimum te herleiden. Je bagage is beperkt tot 20kg per persoon en meet maximaal 70x50x30 (75L) meten!

De bussen hebben een beperkte bagageruimte en de ruggen van onze chauffeurs zijn helaas niet van staal. Matig dus het gewicht en volume van je pakken!

Skateboards, slaapzakken, matjes, e.d. mag je apart inpakken, maar vier pulls, drie jeans en vijf paar schoenen zijn niet nodig als je tijdens dat vakantieweekje toch enkel boardshorts, bikini's en slippers draagt!

Wij komen met het vliegtuig of de TGV. Bieden jullie een taxiservice aan van de luchthaven naar de surfcamps?

Helaas is het organisatorisch onmogelijk om hier 100% ja op te zeggen. We raden je aan om in eerste instantie na te gaan of je er met het openbaar vervoer of een taxi geraakt. Zo zijn de meesten er altijd geraakt. Het is voor ons zo ook iets eenvoudiger om je dan van de dichtstbijzijnde bushalte/eindstation op te pikken.

Vanuit de luchthaven van Bilbao rijdt er om het uur een bus tot in Zarautz. Deze rit duurt en uurtje en kost ongeveer €15 p.p.
Vanaf de luchthaven van Bordeaux zijn er verschillende taxi's die jou en je hele gezin en inboedel tot bij ons brengen!

Enkel indien we tijd, crew en transport ter beschikking hebben, kunnen wij zelf aanbieden om je te brengen/halen volgens deze tarieven:
Berria - Santander : €50
Berria - Bilbao : €70
Zarautz - Biarritz : €50
Zarautz - Bilbao : €50
Le Pin Sec/Montalivet - Bordeaux : €150Verzekering

Waarom sluit ik best een verzekering af?

Verzekeringspremies betalen zijn dikwijls een noodzakelijk kwaad, maar ze voorkomen veel (financieel) onheil als er iets fout loopt. Wie bij BoardX een reis boekt, bieden we u de mogelijkheid om een annulatieverzekering en/of een reisbijstandsverzekering af te sluiten.

Dat een verzekering niet standaard inbegrepen is, is omdat vele personen of gezinnen van thuis uit goed verzekerd zijn. Op die manier kunnen we de prijs drukken én betaal je je niet dubbel (en blauw) aan verzekeringen!

 

Ik zou graag mijn reis annuleren. Wanneer krijg ik mijn reissom teruggestort?

HEB JE NOG NIET BETAALD?

Stuur dan een mailtje naar info@boardx.be om je boeking kosteloos te annuleren. 

HEB JE JE BOEKING AL BETAALD?

- Heb je een omniumverzekering genomen? 

Dan kan je tot op een dag voor vertrek, mits een geldige reden (ziekte, ongeval, overlijden, herexamen), annuleren en krijg je de volledige reissom min de kost van de verzekering teruggestort. Stuur een geldig bewijsje door naar info@boardx.be en dan wordt een annulatiedossier bij VAB aangemaakt en zullen zij het totaalbedrag terugstorten. 

OPGELET: Bij herexamens dient het herexamen tijdens de week van je reis te vallen! Een herexamen net voor of net na je reis, wordt niet als een geldige reden voor annulatie aanvaard. 

- Heb je enkel een annulatieverzekering genomen? 

Dan kan je ook tot een dag voor vertrek, mits een geldige reden (ziekte, ongeval, overlijden, herexamen), annuleren en krijg je de volledige reissom min de kost van de verzekering teruggestort. Stuur een geldig bewijs door naar info@boardx.be en dan storten wij het totaalbedrag terug. 

OPGELET: Bij herexamens dient het herexamen tijdens de week van je reis te vallen! Een herexamen net voor of net na je reis, wordt niet als een geldige reden voor annulatie aanvaard. 

- Heb je geen omnium- of annulatieverzekering genomen? 

JUNIOR/YOUTH/PLUS-trips

Annuleer je meer dan 12 weken voor afreis, dan storten we je op het voorschot na de volledige reissom terug. Annuleer je echter minder dan 12 weken voor afreis, dan krijg je slechts een deel van je totale reissom teruggestort en gelden volgende annulatiekosten:

- Minder dan 12 weken voor afreis: 50% van de totale reissom
- Minder dan 8 weken voor afreis: 80% van de totale reissom
- Minder dan 4 weken voor afreis: 100% van de totale reissom

FAMILY/SNOW-trips

Annuleer je meer dan 16 weken voor afreis, dan storten we je op het voorschot na de volledige reissom terug. Annuleer je echter minder dan 16 weken voor afreis en heb je géén verzekering genomen, dan gelden volgende extra annulatiekosten.

    Minder dan 16 weken voor afreis: 50% van de totale reissom
    Minder dan 12 weken voor afreis: 80% van de totale reissom
    Minder dan 8 weken voor afreis: 100% van de totale reissom             

Wij raden dus iedereen aan om deze verzekering te nemen. Zolang je boeking niet is betaald, kan je deze nog wijzigen via MyBoardX. Als je dit nog wil bijboeken nadat je reis al betaald is, kan dat simpelweg door een mailtje te sturen naar info@boardx.be.

 

Wat houdt de omniumverzekering in?

Een omniumverzekering is een volledige verzekering met betrekking tot reisbijstand bij ongevallen van VAB. Medische kosten die niet door uw eigen ziekenfonds gedekt worden, zullen door VAB gedekt worden. Als u deze verzekering neemt, stellen wij samen met VAB een medisch dossier op en nemen we de communicatie met hen op ons.

Ook annulatie behoort tot deze omniumverzekering. Met deze verzekering kan je tot 1 dag voor vertrek annuleren met een geldige reden (ziekte, ongeval, overlijden of herexamens). Na ontvangst van een bewijs hiervan, stellen we samen met VAB een annulatiedossier op en krijgt u de totale reissom (min de kost van de verzekering) teruggestort.

Hier vind je alle voorwaarden ivm verzekering: Polisvoorwaarden

Wat houdt de annulatieverzekering in?

Met een annulatieverzekering kan je ook tot 1 dag voor vertrek annuleren met een geldige reden (ziekte, ongeval, overlijden in de naaste familie of herexamen tijdens de week in kwestie). Na ontvangst van een bewijs hiervan, wordt de volledige reissom (min de kost van de annulatieverzekering) teruggestort.

Opgelet: Een annulatieverzekering dien je ten laatste bij de betaling van het saldo af te sluiten!

Hier vind je alle voorwaarden ivm verzekering: Polisvoorwaarden

Door welke verzekeringen wordt BoardX gedekt?

 

BoardX BVBA is lid van de beroepsvereniging VVR (Vereniging van Vlaamse Reisbureaus) en erkend onder Lic A7029.

Conform art. 54 van de wet van 21 november 2017 inzake de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten is BoardX verzekerd door MS Amlin Insurance SE, Koning Albert II laan 37, 1030 Brussel (NBB nr. 0745 – RPR 0416.056.358), www.amlin.com, om in geval van financieel onvermogen, zijn verplichtingen jegens de reiziger verder na te komen. Deze garantiestelling wordt begeleid door Vlaamse Solidariteit Reisgelden, een afdeling van de VVR (Vereniging van Vlaamse Reisbureaus).

De Bedrijfsaansprakelijkheid van BoardX BVBA is verzekerd door KBC Verzekeringen. 

 FAMILY

FAMILY

Vervoer

Wat zijn de adressen van de campings?

BoardX Surfcamp Zarautz:

GRAN CAMPING ZARAUTZ
Monte Talaimendi, s/n
20800 - Zarautz
Spain

BoardX Surfcamp Berria:

CAMPING PLAYA DE BERRIA
Playa de Berria
39740 - Santoña
Spain

BoardX Surfcamp Le Pin Sec:

CAMPING LE PIN SEC
Pins de Calais
33990 Naujac sur Mer
France

BoardX Surfcamp Montalivet:

PINE BEACH PARADISE
Lieu-dit Les Colonies / Avenue Jean Moulin
33930 Montalivet
France
 

Wat is de dichtstbijzijnde luchthaven?

Vanuit Le Pin Sec en Montalivet is Bordeaux de dichtstbijzijnde luchthaven, op ongeveer anderhalf uur rijden. 

Vanuit Berria is de dichtstbijzijnde luchthaven Santander of eventueel Bilbao.

Vanuit Zarautz is deze San Sebastian, Biarritz of Bilbao. 

Wij komen met het vliegtuig of de TGV. Bieden jullie een taxiservice aan van de luchthaven naar de surfcamps?

Helaas is het organisatorisch onmogelijk om hier 100% ja op te zeggen. We raden je aan om in eerste instantie na te gaan of je er met het openbaar vervoer of een taxi geraakt. Zo zijn de meesten er altijd geraakt. Het is voor ons zo ook iets eenvoudiger om je dan van de dichtstbijzijnde bushalte/eindstation op te pikken.

Vanuit de luchthaven van Bilbao rijdt er om het uur een bus tot in Zarautz. Deze rit duurt en uurtje en kost ongeveer €15 p.p.
Vanaf de luchthaven van Bordeaux zijn er verschillende taxi's die jou en je hele gezin en inboedel tot bij ons brengen!

Enkel indien we tijd, crew en transport ter beschikking hebben, kunnen wij zelf aanbieden om je te brengen/halen volgens deze tarieven:
Berria - Santander : €50
Berria - Bilbao : €70
Zarautz - Biarritz : €50
Zarautz - Bilbao : €50
Le Pin Sec/Montalivet - Bordeaux : €150

Kan je ook met de bus naar de Family camps?

Wij raden gezinnen aan met eigen of openbaar vervoer naar ons Family camp af te zakken en bieden busvervoer niet standaard aan. De meeste gezinnen verkiezen echter ook om dit in handen te hebben om zo zelf het tempo en tussenstops te bepalen, vanuit/naar een andere vakantiebestemming te kunnen rijden, niet beperkt te zijn in bagage, etc.

Op aanvraag kunnen we wel regelen dat je met onze bussen mee kan rijden en op de bestemming afgezet en opgehaald wordt. Weet wel dat je met je gezin dan mee op de bussen van de Junior en Youth camps zit en de bagageruimte dus beperkt is. Uiteraard rijden er ook monitoren en busbegeleiders mee die ervoor zorgen dat de rit vlot en rustig verloopt.

Geraakt mijn gezin ook makkelijk met het vliegtuig, de TGV en/of het openbaar vervoer op het family camp in Montalivet?

Jazeker! We hebben bijna wekelijks gezinnen die met trein of vliegtuig naar onze familycamps afzakken. De meest dichtstbijzijnde luchthaven en TGV-halte is BORDEAUX.

Van daaruit neem je de trein naar Lesparre (die om het uur rijdt en +/- €15 p.p. kost), waar je vervolgens de bus naar Montalivet-les-Bains neemt die redelijk dicht bij ons terrein stopt (rijdt om het kwartier en kost ongeveer €3 p.p.)

Een tip hoe velen vanaf Bordeaux in Montalivet geraken:
Er zijn redelijk wat mensen die goede ervaringen hebben gehad met VTC’s. Dit zijn chauffeurs die je voor een afgesproken bedrag, tijdstip en plaats naar de gewenste locatie brengen. 

Chauffeur Anthony (+33 6 40 35 01 64) is ons in het verleden al aangeraden geweest door gezinnen. Richtprijs €150 voor 4 personen met bagage.

Deze website bundelt verschillende VTC’s:
https://www.vtc-bordeaux-gironde.fr/
https://vtc-nouvelle-aquitaine.fr
https://www.eurecab.com/

Meer info over VTC's:
http://www.taxi-vtc.eu/

Geraakt mijn gezin ook makkelijk met het vliegtuig, de TGV en/of het openbaar vervoer op het family camp in Zarautz?

Jazeker! We hebben bijna wekelijks gezinnen die met de TGV of het vliegtuig naar onze familycamps afzakken. De meest dichtstbijzijnde luchthavens met rechtstreeke vluchten uit België zijn BIARRITZ en BILBAO. Met de TGV geraak je -met een overstap in Parijs- tot in HENDAYE.

Vanuit BILBAO geraak je het makkelijkst tot in Zarautz. Vanuit de luchthaven rijdt er om het uur een bus die via de DO50B-lijn in Zarautz passeert. Deze rit kost ongeveer €15 per persoon. Tickets dien je op voorhand te bestellen en gaat heel eenvoudig online via de PESA website.

Vanuit BIARRITZ zoek je een bus (Blablacar, Flixbus of lokale lijn) die je naar San Sebastian brengt. Daar stap je over op een bus (de DO50B-lijn) die naar Zarautz rijdt.

In HENDAYE stap je van het TGV-station over naar het Euskotren-station waar je via de E2-lijn (Hendaia > Lasarte-Oria) de trein naar station Amara in San Sebastian neemt. Daar stap je over op de E1-lijn (Amara Donostia > Matiko Bilbao) en stop je in San Pelaio Zarautz.

Eenmaal aangekomen neem je de stadshuttle die je helemaal tot aan de Gran Camping Zarautz brengt.Familycamp Montalivet & Zarautz

Wat is het verschil tussen Montalivet Family 1, 2 en 3?

In Montalivet is er eigenlijk niet echt een verschil tussen Family 1, 2 en 3. De drie terreinen zijn vlak naast elkaar gelegen op hetzelfde domein, maar hebben gewoon elk hun eigen monitorenteam, activiteiten en faciliteiten! Het weekprogramma, menu en samenstelling van gezinnen zijn helemaal gelijkaardig. Door het grote succes van onze gezinsvakanties en om aan de grote vraag te voldoen, hebben we beslist om een meerdere Family Resorts te openen in plaats van gewoon de capaciteit van één kamp uit te breiden. Op die manier kunnen we groeien en toch dezelfde kwaliteit garanderen.

Kom je met bevriende gezinnen samen op vakantie? Dan is het belangrijk om je met dezelfde groepsnaam en in hetzelfde Family-camp (1, 2 of 3) in te schrijven! Zo ben je zeker dat jullie op hetzelfde terrein zitten en samen zullen ontbijten, dineren, activiteiten doen, etc.

Lukt dat niet? Geen probleem, aangezien het allemaal op hetzelfde domein te doen is en je het grootste deel van de tijd toch op hetzelfde strand en in dezelfde oceaan zit!

Uiteraard staat het je vrij om met gelijk wie van alle Family Resorts af te spreken en tijd door te brengen, dus het is helemaal niet onoverkomelijk om samen op vakantie te gaan ook al zitten je vrienden op een ander Family-camp. Tenslotte zitten we uiteindelijk toch voornamelijk samen op het strand of in het water!

Een overzicht van de BoardX Family Resorts:
MONTALIVET FAMILY 1 (max. 20 gezinnen/week):
- 7x Camping Resort
- 11x Tipi Resort
- 2x Luxe Lodges

MONTALIVET FAMILY 2 (max. 17 gezinnen/week):
- 11x Tipi Resort
- 6x Luxe Lodges

MONTALIVET FAMILY 3 (max. 16 gezinnen/week):
- 11x Luxe Tipi's
- 5x Luxe Lodges

ZARAUTZ FAMILY RESORT (max. 19 gezinnen/week):
- 6x Camping Resort
- 3x Tipi Resort
- 8x Luxe Lodges

Hoe zit het met de sanitaire voorzieningen op de BoardX Familycamps?

Zowel in Zarautz als in Montalivet beschik je over voldoende en degelijk sanitair.

In Montalivet mag je rekenen op lavabo's, toiletten en douches met warm water. Daarnaast heb je ook voorzieningen voor personen met een beperking en een plekje om baby's te verschonen. Het sanitair is er -net zoals het gehele domein- in eigen beheer.

In Zarautz vind je meerdere sanitaire gebouwen verspreid over de hele camping. Het dichtstbijzijnde sanitaire gebouw is vlak aan de ingang van ons surfcamp gelegen en beschikt over douches, toiletten en lavabo's. In de nieuwste sanitaire gebouwen van de Gran Camping Zarautz vind je zelfs een ruimte speciaal op maat van baby's en kleuters!

Het spreekt voor zich dat deze sanitaire gebouwen dagelijks een grondige poetsbeurt krijgen!

Welk beddengoed is er allemaal voorzien op het Familycamp en wat moeten we zelf meenemen?

Dit hangt uiteraard samen met de accommodatie die je gekozen hebt.

Camping Resort: alles wat je nodig hebt om van een perceel helemaal je eigen plek te maken!

Tipi Resort: Iedere Tipi beschikt over een volledig gedekt* tweepersoonsbed. Kinderen slapen op luchtmatrassen die ofwel mee in de grote tipi worden gezet of in de kiddie tipi langs de grote tent. Hiervoor moet je wel nog een eigen slaapzak, kussen en evt. matrasovertrek meenemen.

Luxe Tipi: Iedere Luxe Tipi beschikt over een volledig gedekt tweepersoonsbed en twee volledig gedekte éénpersoonsbedden. Voor een kleine meerprijs kan je opteren voor een derde kinderbed. Ook dit is dan volledig gedekt!

Luxe Lodges: Iedere Luxe Lodge beschikt over een volledig gedekt tweepersoonsbed en 3 volledig gedekte éénpersoonsbedden. Voor een kleine meerprijs kan je opteren voor een vierde kinderbed. Ook dit is dan volledig gedekt!

* een gedekt bed betekent voorzien van matras, dekbed & kussens + hoeslaken, dekbedovertrek & kussensloop.

Kan ik doorheen de week mijn was doen?

In Montalivet is er helaas geen wasmachine voor onze gasten beschikbaar. Er is wel een wasservice in het dorpje, waar we graag naar doorverwijzen.

Op de camping van Zarautz staan een drietal wasmachines en een droogkast ter beschikking. In het stadje is er ook een wasserette waar je je was kan binnendoen en 's anderendaags op kan halen.

Kan ik waardevolle spullen veilig achterlaten op het Family camp?

In de grote keukentent voorzien we per gezin een kluisje (44x49x14cm). Deze zijn allemaal voorzien van stopcontacten! Zo kan je je waardevolle spullen veilig opbergen én kan je gsm, iPod, camera of laptop e.d. opladen. Wil je meerdere toestellen simultaan opladen, dan is het ten zeerste aangeraden een verdeelstekkertje mee te nemen.

Boardx is niet verantwoordelijk voor eventuele schade of diefstallen.

Is er Wifi op het Family-terrein?

Op ons terrein in Montalivet is er helaas geen wifi. Gelukkig zijn er genoeg golven om op te surfen en ben je zo een weekje verlost van je scherm!.

In Zarautz kan je aan de receptie gratis gebruik maken van het wifi-netwerk van de camping. Ook in het cafe-restaurant van de camping is er wifi beschikbaar.

Wat is het verschil tussen het Familycamp in Montalivet en dat van Zarautz?

Het Familycamp in Zarautz en Montalivet kan je eigenlijk helemaal niet met elkaar vergelijken. Beide zijn zo verschillend van elkaar en hebben elk hun voor- en nadelen.

De 3 Family surfcamp van Montalivet zijn gelegen op ons eigen domein ‘Pine Beach Paradise’. Op deze camping waan je je -door de vele BoardX-gezinnen en -teams op een Belgisch eilandje, al verhuren we ook terreinen aan andere surforganisaties zoals Ripstar (NL), Ujusansa (SLO), Summersurf (GER). Dat alles in eigen beheer is, zorgt ervoor dat we enorm kort op de bal kunnen spelen wat betreft infrastructuur en faciliteiten. Je leeft met andere woorden een week lang in een BoardX paradijs!

Pine Beach Paradise is omgeven door pijnboombossen en de oceaan ligt op een dikke 500 meter van het strand. In het nabijgelegen dorpscentrum staat dagelijks een gezellige markt vol lokale specialiteiten en souvenirs. Verder vind je er verschillende gezellige cafés en restaurants. Bordeaux ligt op een kleine 1,5u rijden en is daarmee de meest nabijgelegen grote stad.

Het surfcamp van Zarautz bestaat al sinds het begin van BoardX in de zomer van 2002 en ligt op een mooie heuvel met een prachtig uitzicht over de baai en de zonsondergangen. Ons terrein maakt deel uit van de Gran Camping Zarautz en we maken dan ook gebruik van haar infrastructuur en faciliteiten (zoals sanitair, restaurant, wassalon, etc.)

Het prachtige uitzicht brengt wel een stevige, maar charmante tocht met zich mee als je te voet naar de BoardX-stand op het strand wil gaan. Vanuit ons Family Resort is het -afhankelijk van je tempo en aantal selfies- 15 tot 30 minuutjes wandelen langs een prachtig paadje dat je via een paar mooie uitzichten, andere bezienswaardigheden en veel trapjes naar het strand leidt. Na een dag of twee raken je benen hieraan gewend en doet je iedere dag meer verliefd worden op het ruige, maar prachtige Baskische landschap. Uiteraard kan je ook steeds met de auto of de stadsshuttle naar beneden en terug naar boven rijden! .

Tegenover de afstand tot het strand en het intieme karakter van het kamp, staat dan wel het bruisende leven in het surfstrandje, op de dijk en op het strand tegenover. Zarautz en alle andere dorpjes en steden in de buurt zijn historisch gegroeid en erg charmant. In tegenstelling tot de typische Franse seizoensdorpjes die tijdens de winter indommelen, leeft Zarautz heel het jaar door en heeft ze dus een sterke cultuur en couleur locale. Er zijn tal van winkels, cafés, restaurants etc en het openbaar vervoer is voortreffelijk. Ideaal om er eens op uit te te trekken en San Sebastian, Bilbao, etc. te bezoeken.

Verder is Zarautz één van de mooiste en regelmatigste surfspots van Spanje. Het zandstrand strekt zich uit over 2km met verschillende zandbanken waardoor zowel beginnende als gevorderde surfers aan hun trekken komen. Vlak aan onze stand kan je je steeds douchen op het strand en genieten van een drankje of een hapje. Op de dijk is het zalig kuieren en of je nu plaatsneemt aan één van de gezellige terrasjes, op een bankje zit met een lekker ijsje of een hamburger eet in één van de restaurantjes, je hebt er steeds een prachtig uitzicht op surfers die hun beste kunsten bovenhalen. Zarautz is hét Europese surfmekka!

Ook de binnenstad heeft heel wat te bieden! Laat je verrassen in één van de vele tapasbars met hun prachtige pintxos, laat de cerveza even voor wat het is en proef eens een lekkere sidra of txakoli, of laat je volledig gaan in de surfshops en stap naar buiten met een echte surferslook!Acommodatie

Hoe ziet het Camping Resort eruit?

Het Camping Resort bestaat uit een kampeerzone met verschillende percelen die je afzonderlijk kan huren. Een perceel is ongeveer 25m² groot en beschikt over een stroomaansluiting. 

Het staat je vrij te komen met een eigen tent, (surf)busje, caravan of mobilhome. Geef dit tijdens je boeking aan, opdat we ons zo goed mogelijk op jouw komst kunnen voorbereiden.

Verder kan je net zoals iedereen gebruik maken van sanitaire gebouwen met warm water, speelterreinen voor de kinderen, een picknickzone met barbecues, een goed uitgeruste kookzone, een gezellige bar en ga zo maar door.

Hoe ziet het Tipi Resort eruit?

Het Tipi Resort bestaat uit een tiental grote tipi’s waar eventueel nog kiddie tipi’s bij staan. De luxueuze tipi met een diameter van 6m is volledig ingericht met een tweepersoonsbed, kledingrek, krukjes en indien gewenst twee extra luchtmatrassen voor je kinderen. Verder beschikt elke tipi van verlichting en stopcontacten. Ook in de kiddie tipi's kunnen twee luchtmatrassen geplaatst worden. 

Terwijl het tweepersoonsbed in de grote tipi is voorzien van een matras, dons en kussens, zijn zijn de eventuele luchtmatrassen voor de kinderen ongedekt. Hiervoor moet dus wel nog een donsdeken/slaapzak, een eigen kussen en evt. een matrasovertrek worden meegebracht. 

Verder kan je net zoals iedereen gebruik maken van sanitaire gebouwen met warm water, speelterreinen voor de kinderen, een picknickzone met barbecues, een goed uitgeruste kookzone, een gezellige bar en ga zo maar door.

Hoe zien de Luxe tipi's eruit?

De Luxe Tipi's in Montalivet vormen het perfecte evenwicht tussen een standaard Tipi en een Luxe Lodge. Deze tent is volledig ingericht met een tweepersoonsbed, kledingrek, krukjes en beschikt over twee éénpersoonsbedden voor de kinderen. Verder beschikt elke Luxe Tipi over verlichting en stopcontacten.

Zowel het tweepersoonsbed als de enkele bedjes in de Luxe Tipi's zijn voorzien van een matras, dons en kussens. Je hoeft dus niets mee te nemen van thuis. Indien gewenst, kan je nog een extra bed voor een derde kind bijboeken. Ook deze is dan gedekt.

Verder kan je net zoals iedereen gebruik maken van sanitaire gebouwen met warm water, speelterreinen voor de kinderen, een picknickzone met barbecues, een goed uitgeruste kookzone, een gezellige bar en ga zo maar door.

Hoe zien de Luxe Lodges eruit?

De Luxe Lodges bestaan elk uit twee slaapkamers: eentje met een tweepersoonsbed en eentje met een stapelbed en een eenpersoonsbed. Deze bedden zijn allemaal gedekt en dus voorzien van matras, overtrek, deken en kussen. Wie wil kan mits een kleine meerprijs zelfs een vierde kind aan de boeking toevoegen. Centraal vind je de leefruimte met opbergmeubels en je eigen koelkastje. Tenslotte beschik je ook over een overdekt terras!

Verder kan je net zoals iedereen gebruik maken van sanitaire gebouwen met warm water, speelterreinen voor de kinderen, een picknickzone met barbecues, een goed uitgeruste kookzone, een gezellige bar en ga zo maar door.

Is er elektriciteit in de Family accommodaties?

In de Tipi's en de Lodges van Montalivet en Zarautz zijn stopcontacten en verlichting uiteraard aanwezig. Ook als je een perceel geboekt hebt op het Camping Resort, beschik je over een elektriciteitaansluiting. Neem gerust zelf extra verdeelstekkers mee als je denkt niet toe te komen!Eten

Kunnen we zelf ons eten koken?

Dat kan zeker! ieder Family Resort is voorzien van kookzone voor wie eens een eigen potje wil koken. We stellen potten, pannen, borden, bestek... (+ olie & kruiden) gratis ter beschikking die je te allen tijde mag gebruiken, zolang deze terug afgewassen en afgedroogd worden teruggezet.

Naast een fornuis, koelkastje en microgolf, beschikken we ook over andere toebehoren zoals blender, keukenrobot, broodrooster, paninimachine... waar je op aanvraag ook gebruik van kan maken.

Wat houdt de upgrade 'halfpension' in?

In ons Family Resort is het ontbijt steeds inbegrepen. Elke morgen sta je zorgeloos op en doe je je tegoed aan de rijkelijk gevulde ontbijttafel! Het ontbijt bestaat uit: croissant, stokbrood, chocopasta, confituur, beleg, ontbijtgranen, yoghurt, melk, fruitsap,... Kortom voor elk wat wils! Het ontbijt staat klaar tussen 8u en 10u.

's Middags kan je je honger stillen in de vele barretjes en cafeetjes van het stadje of zelf wat kopen in de supermarkt en een lekkere lunch bereiden in onze keuken. Wie het kamp niet uit wil en geen zin heeft om zelf eten te maken, zal zeker zijn gading vinden in het heerlijke aanbod van onze eigen snackbar, de 'Twinfin'!

Iedere dag schudt onze crew ook een heerlijk vieruurtje uit de mouwen: homemade iced-tea met een koekje of zelfgemaakte cake!

Heb je 's avonds geen zin om te koken, kies dan voor de upgrade naar halfpension. Niet voor niets boekt 95% van onze gasten dit. Er gaat niets boven 's avonds na een intensief dagje surfen samen met je vrienden en de ondergaande zon te genieten van lekker vers bereide maaltijden. Het avondeten wordt doorgaans steeds om 19u geserveerd. Op woensdag worden er pizza's geleverd om 18u en op vrijdag is er de kindermaaltijd voorzien om 18u en organiseren we om 20u (als de koters naar bed zijn) een heuse kaas- en wijnavond.

Na iedere maaltijd wassen de vakantiegangers hun bordjes, bestek en glazen af, terwijl de crew zich ontfermt over de potten en pannen en de keuken.

Wordt er rekening gehouden met vegetariërs?

Tijdens je boeking kan je aangeven of je vegetariër bent of niet. Op basis daarvan zullen de kookteams een verdeling maken tussen het aantal vegetarische/veganistische en niet-vegetarische porties.

Dagelijks voorzien we gezonde en vers bereide maaltijden met het buffet vol verse groentjes, pastaslaatjes, etc... maar daarnaast garanderen we iedere dag een volwaardig vegetarisch alternatief. 's ochtends worden er plantaardige producten aangeboden en elk avondmaal is geschikt voor veganisten.

Ik heb een allergie/intolerantie voor gluten en/of koemelk. Houden jullie hier rekening mee?

We proberen zoveel mogelijk rekening te houden met deelnemers met bepaalde diëten, intoleranties, allergieën, enz. Hoe beter we hier voor afreis en bij aankomst van op de hoogte zijn/gebracht worden, hoe beter we hierop kunnen anticiperen. Voor deelnemers met een glutenintolerantie of -allergie zorgen we er sowieso voor dat er voldoende rijst, aardappelen, gewone cornflakes of rice crispies, yoghurt e.d. aanwezig is. Dit zijn immers van nature glutenvrije producten, die ook in elke supermarkt te vinden zijn.

Daarnaast zorgen we ook voor plant-based zuivelvervangers, dus wat koemelk-alternatieven betreft hoef je normaal ook niet in te zitten. We kunnen echter niet garanderen dat we voldoende voorraad van specifieke glutenvrije producten in huis zullen hebben. Mogen we u vragen om specifieke gluten- en koemelkvrije voeding zoals specifieke ontbijtgranen, brood, pasta, yoghurt mee te geven/nemen? We zorgen ervoor dat deze apart en in de koelkast of diepvriezer bewaard worden!

Vermeld dit zeker bij 'Opmerkingen' onderaan je boeking en/of in de medische fiche, dan zal de kampverantwoordelijke ter plaatse er rekening mee kunnen houden en in de mate van het mogelijke zelfs een aantal gerechten hierop afstemmen.Kinderen

Welke sport- en spelmogelijkheden zijn aanwezig?

Wij voorzien een ruim aanbod aan sport- en spelmateriaal voor jong en oud. Ballen, frisbees, Kubb, strandspeeltjes, gezelschapsspelen kan je te allen tijde gebruiken.

Zowel in Montalivet als Zarautz staan tal van uitdagende sport-en spelinfrastructuren waar elk kind de dag voorbij ziet vliegen. Het ganse terrein oogt zelf al als een natuurlijke speeltuin. Op elk domein staat een speeltuintje waar iedereen kan ravotten terwijl de ouders rustig zitten te aperitieven.

Zoals het ieder zichzelf respecterend surfdorpje betaamt, staan er zowel in Zarautz als in Montalivet een skatebowl op je te wachten om dagelijks ook te kunnen surfen op het droge!

Wat is het verschil tussen kinderanimatie en Young Guns-animatie?

Beide zijn in het leven geroepen om ervoor te zorgen dat ouders zich ook eens kunnen ontspannen tijdens hun gezinsvakantie! De kinderanimatie is bestemd voor kinderen vanaf 4 jaar en de Young Guns-animatie nemen de oudere kinderen (vanaf 8 jaar) voor hun rekening. Beide wordt gedragen door onze eigen en dus Nederlandstalige monitoren.

Ze gaan beide ongeveer viermaal per week door gedurende 4 uur per dag en dit volgens een vaste weekplanning. Op die manier kan het gezin op voorhand de vakantieweek goed plannen en inschatten.

Om te garanderen dat elk kind de nodige en gepaste aandacht krijgt, laten we in de kinderanimatie enkel kinderen toe die minstens 4 jaar oud zijn. De activiteiten variëren -afhankelijk van de groep en weersomstandighden- van knutselen, strandspelen, filmavond, yoga, zoektochten, etc.
Bij de Young Guns bestaan de activiteiten uit skate initiaties, survival en lifeguarding games, beachvolleybal, spikeball, avondsurfen, etc.

De surflessen voor ouders en kinderen worden uiteraard afgestemd op de momenten dat de kinderanimatie en Young Gun-animatie doorgaat.

Voor welke leeftijd is de kinderanimatie bestemd?

De kinderanimatie is bestemd voor kinderen vanaf 4 jaar en wordt gedragen door onze eigen en dus Nederlandstalige monitoren. Helaas zijn we streng op deze minimumleeftijd om de activiteiten zo goed mogelijk te laten aansluiten op de groep kinderen. Voor kinderen ouder dan 8 jaar staat het 'Young Guns'-team klaar met tal van activiteiten doorheen de week.

Zijn de uren van de kinderanimatie aangepast aan mijn surflessen?

Ja, wij doen ons uiterste best om ervoor te zorgen dat je kinderen opgevangen worden terwijl jij in het water ligt. Is het niet tijdens hun eigen surflessen, dan wel tijdens onze kinderanimatie en Young Gun activiteiten. Weet wel dat het een enorme puzzel is om ervoor te zorgen dat je met een gerust hart kan genieten van je surfsessies en dit in 99% van de gevallen ook lukt.

Gelukkig leert de ervaring ons dat veel ouders op onze Family camps al snel voor elkaar inspringen mochten de uren van de kinderanimatie niet toereikend zijn. Aarzel zeker niet om ons te verwittigen als je lesuren toch niet overeenkomen met die van je kind(eren) of de kinderanimatie!Activiteiten

Ik ben helemaal geen surfer, is dit wel iets voor mij?

Uiteraard! Zowel Zarautz als Montalivet zijn de perfecte bestemming om volledig tot rust te komen, nieuwe plekken te ontdekken en nieuwe mensen te ontmoeten. Wij zorgen voor een plekje dat -van verblijf tot maaltijden- tot in de puntjes verzorgd is en jij kan er op rekenen dat elk gezinslid aan zijn/haar trekken komt!

Een fietstocht met het hele gezin om de omgeving te verkennen, een groepsles yoga of een andere workout, samen met je kinderen ravotten, een voetbalwedstrijdje tussen de aanwezige mannen, een gezellig avondje rond de gloed van de barbecue... of wijntjes proeven in de nabijgelegen chateau's, een onvergetelijk Baskische culinaire ervaring in één van de vele restaurants in de buurt, lekker zonnen op het strand en citytrippen in San Sebastiàn of Bordeaux, de mogelijkheden zijn legio!

Op welke activiteiten kunnen we zoal rekenen?

Dat je fitter terugkeert naar België na een BoardX-vakantie, spreekt voor zich. Reeds 15 jaar dragen we de combinatie sport en fun hoog in het vaandel. In het Family Resort mag je je bovendien aan net dat tikkeltje meer verwachten!

Elke ochtend staat onze crew paraat voor een workout en tijdens bepaalde weken, nodigen we externe professionals uit verschillende sportdomeinen uit om elk vezeltje in je lijf te laten (her)ontdekken!

We voorzien standaard morning runs, mountainbike- en fietstochten, yoga en andere workoutsessies en een onvergetelijke sunset surfsessie.

Uiteraard zijn al deze activiteiten vrijblijvend en bieden we de ruimte en rust om tijd door te brengen met je gezin of een dikke roman!

 

Hoe lang duren de surflessen?

Een surfles duurt steeds 1,5 uur. Zorg ervoor dat je voor aanvang niet alleen aanwezig bent, maar ook al klaar staat in wetsuit, lycra en een surfboard onder je arm om geen kostbare lestijd verloren te laten gaan! Wie lessen boekt, heeft de keuze tussen een reeks van 3 of van 5 surflessen (+ 1x 1 uur theorieles ’s avonds).

Naast de surflessen, hebben al onze gasten (ook wie geen les neemt) steeds de mogelijkheid om vrij te surfen. Hoe meer je tussendoor oefent, hoe sneller je progressie kan maken! Op vrijdag organiseren we steeds een surfcontest met tal van prijzen.

Zijn 3 lessen voldoende om het surfen onder de knie te krijgen?

Wie denkt aan 3 lessen niet genoeg te hebben, kan het lessenpakket steeds uitbreiden naar de lessenreeks van 5 keer 1,5u les. Dit is zeker aangewezen voor zij die het extra duwtje in de rug en bijkomende persoonlijke feedback nodig hebben om door te zetten en vooruitgang te boeken. Maar vergeet sowieso niet om tussendoor altijd voldoende te oefenen! Al het materiaal staat immers steeds gratis ter beschikking voor onze gasten.

Hoe meer uren je in het water doorbrengt, hoe vaker je op je surfboard ligt, des te sneller en vaker zal je er ook op leren rechtstaan en het surfen onder de knie krijgen!JUNIOR (+13j)

JUNIOR (+13j)

Leeftijd

Hoe oud moet je zijn om mee te gaan op Junior camp (+13j)?

Je moet 13 jaar oud zijn of 13 jaar worden in het jaar van deelname. Deze all-in juniorkampen hebben een volledig aangepast programma voor de leeftijden van 13 tot en met 16 jaar! Iedere inschrijving dient gewettigd te worden door een ouder/voogd.

Geldt er een maximum leeftijd op de Junior camps voor 13+?

De junior surfcamps zijn er voor jongeren vanaf 13 jaar tot en met 16 jaar. Maar als een bende vrienden van 16 jaar naar Le Pin Sec gaat en een van deze vrienden zou al 17 jaar zijn voor vertrek, dan maken we daar geen enkel probleem van. Stuur een mailtje naar info@boardx.be als je je hier als 17-jarige voor wil inschrijven.Verblijf

Is er WIFI in het kamp?

Neen, in Le Pin Sec is er geen wifi en het 3G-ontvangst is vaak ook zeer erbarmelijk. Gelukkig zijn er genoeg golven om op te surfen en ben je zo een weekje verlost van je scherm!

Kan je op voorhand doorgeven met wie je in de tent wil slapen?

Tijdens de boeking zal je gevraagd worden om een 'groepsnaam' in te vullen. Deze naam bepaalt met wie je in de tent ligt. Ben je alleen of met twee, dan houden we er uiteraard rekening mee dat de andere helft van de tent gevuld wordt met iemand van hetzelfde geslacht.

Mag je kiezen bij wie je in de tent slaapt?

Tijdens de boeking zal je gevraagd worden om een 'groepsnaam' in te vullen. Deze naam bepaalt met wie je in de tent ligt. Op de junior camps slapen jongens en meisjes in strikt gescheiden zones.

Kan ik door mijn ouders worden afgezet en/of opgehaald op het BoardX-camp?

Je ouders mogen je zeker komen afzetten en/of ophalen. Dit verandert echter niets aan de reissom, onze Junior camps zijn volledig berekend op een all-in pakket. Ook bij de Youth-camps is het vervoer heen en terug inbegrepen in de prijs en verandert er niets aan de reissom als je door je ouders afgezet of opgehaald wordt.

Breng ons op voorhand op de hoogte van wanneer je zou aankomen en vertrekken en dan houden we hier rekening mee.

Kan ik waardevolle spullen veilig achterlaten op het camp?

In de keukententen hebben we in elk camp kluisjes voorzien. Deze kluisjes zijn bovendien allemaal voorzien van stopcontacten! Zo kan je je waardevolle spullen veilig opbergen én tegelijk je gsm, iPod, camera, laptop, e.d. opladen. Wil je meerdere toestellen simultaan opladen, dan raden we aan een verdeelstekkertje mee te nemen.

Een kluisje meet 44x49x14cm en het een weekje huren kost €5 + €5 waarborg (die je aan het einde van de week terugkrijgt). BoardX is echter niet verantwoordelijk voor eventuele schade of diefstallen.

Mag ik mijn eigen tent meenemen?

Nee, dat mag absoluut niet. Het BoardX camp is zo opgebouwd dat er voldoende ruimte voorzien is voor tenten en ontspanning. Daarbij zijn onze tenten ruim genoeg dus is er geen enkele reden om een eigen tent mee te brengen. Sommige mensen willen hun medereizigers behoeden van hun gesnurk, maar 3m verder gaan liggen in een andere tent is daarvoor geen oplossing, je gaat het exact even hard horen!

Is er een bankautomaat in de buurt?

In Le Pin Sec zelf niet, maar elke donderdag is er een uitstap gepland naar het stadje Montalivet waar er wel bankautomaten te vinden zijn. (Let wel op dat je kaart geactiveerd is om in het buitenland geld mee af te halen!) Zorg er dus voor dat je toch een beetje cash zakgeld bij hebt voor eventuele uitgaven tijdens de eerste dagen op en rond het surfcamp!

Hoe ziet het verblijf eruit?

Het camp bestaat uit ruime tenten voor 4 personen. Ben je met meer, dan krijg je uiteraard een extra tent om je over te verdelen.

Verder vind je er een grote tent met een volledig ingerichte keuken, een gezellig chillout-zone, een trampoline, pingpongtafels en onze mooie BoardX-bar waar je 's avonds drankjes kan krijgen aan spotprijzen.

Het camp ligt vlak aan het strand, van je tent tot je tenen in het water is het minder dan 300 meter!

Staan er veldbedjes in de tenten?

Nee, iedereen moet een matje of luchtmatras meenemen om op te slapen en natuurlijk ook een slaapzak en een kussen! Normaal lig je altijd met 2, 3 of 4 personen in een tent, zorg er dus voor dat je luchtbed niet te breed (< 80 cm) of te hoog (< 25 cm) is! De tenten zijn voorzien voor matjes, veldbedden beschadigen de vloer van onze tenten. Gelieve deze dus thuis te laten!

Is er elektriciteit in de tenten om m’n gsm op te laden?

Er is geen elektriciteit in de kleine tentjes, maar in de grote keukentent voorzien we kluisjes per tent of per groep. Deze kluisjes zijn allemaal voorzien van stopcontacten! Zo kan je je waardevolle spullen veilig opbergen én kan je gsm, iPod, camera, laptop, e.d. tegelijk opladen. Neem gerust zelf extra verdeelstekkers mee als je denkt niet toe te komen!

Een kluisje meet 44x49x14cm en het een weekje huren kost €5. Boardx is echter niet verantwoordelijk voor diefstallen.

Moet ik een pomp meenemen om mijn luchtmatras op te blazen?

Neen, op ieder camp zijn er (elektrische) pompen aanwezig. En anders kan je ook steeds terecht bij de monitoren, zij zijn allemaal in het bezit van grote longen!

Kan ik mijn kleren wassen want ik blijf enkele weken?

Zowel in Le Pin Sec als Zarautz en Berria zijn er op de camping wasmachines waar je met muntstukken of jetons gebruik van kan maken. In het stadje van Montalivet vind je een wasserette waar je een wasje kan doen.

Hoeveel geld moet ik meenemen?

Onze juniorkampen zijn een All-in-formule en iedere deelnemer kan dus perfect overleven zonder ook maar een euro uit te geven. Wens je echter alle BoardX-kledij te kopen of heb je je dagelijkse portie pizza, frisdrankjes en ijsjes nodig, dan komt wat zakgeld goed van pas! Indien je ter plaatse nog wil shoppen in de lokale surfshops loopt dit natuurlijk wel op :). Laten we zeggen dat je met €100-150 ruimschoots zou moeten toekomen, maar nogmaals: dat is zeer persoonsafhankelijk!

In Le Pin Sec zijn er geen bankautomaten te vinden en val je dus terug op cash zakgeld. Enkel als je mee op uitstap naar Montalivet gaat, heb je de mogelijkheid om er eventueel geld af te halen. Let wel op dat je bankkaart geactiveerd is om in het buitenland te gebruiken

In de BoardX-bar betaal je met een drankkaart aan ca. €1,50 per consumptie. Ook deze kan je al tijdens de boeking bestellen en betalen, zodat je daar ter plaatse al niet meer mee moet inzitten!

Vergeet niet om de waarborgen voor de tent (€50 p.p.) en lockers (€5) te voorzien. Deze worden gevraagd bij de check-in op zaterdag en krijg je -als alles goed gaat- aan het einde van de week terug.

Wat is het verschil tussen Camp 1 en Camp 2?

Omdat er zo'n grote vraag was naar onze surfvakanties, hebben we tijdens Week 1 een extra terrein gezocht én gevonden op dezelfde camping, vlak naast ons originele junior surfcamp.

Ondanks de korte afstand tussen beide terreinen, hebben we ervoor gekozen om twee aparte kampen te maken ('Camp 1' en 'Camp 2') met elk hun eigen werking. D.w.z. dat het twee aparte groepen en twee aparte monitorenteams zullen zijn die naast elkaar leven en werken. Op die manier kunnen we de kwaliteit garanderen en de aandacht geven die elke deelnemer verdient.

De jongeren zullen elkaar vast en zeker wel zien op het strand, in het water of op de camping, maar meestal brengen ze hun tijd dus door met hun eigen groep in hun eigen kamp.

Camp 2 ontvangt maximaal 48 deelnemers, Camp 1 neemt het dubbele voor haar rekening.Eten

Wat houdt het volpension precies in?

Het volpension omvat 3 volwaardige maaltijden. 's Morgens neem je plaats aan de rijkelijk gevulde ontbijttafels waar een uitgebreid ontbijt voor je klaarstaat. Het ontbijt bestaat uit: croissants, stokbrood, chocopasta, confituur, beleg, ontbijtgranen, yoghurt, melk, fruitsap,...

's Middags wordt er een lunchbuffet of lunchpakket voorzien afhankelijk van de geplande activiteit.

's Avonds kan je na een intensief dagje samen met je vrienden en de ondergaande zon genieten van een lekkere vers bereide maaltijd waaronder twee heerlijke BBQ's, een groot koud buffet, spaghetti, enz. Vergeet dus zeker je bord en bestek niet mee te nemen!

Wordt er rekening gehouden met vegetariërs?

Tijdens je boeking kan je aangeven of je vegetariër bent of niet. Op basis daarvan zullen de kookteams een verdeling maken tussen het aantal vegetarische/veganistische en niet-vegetarische porties.

Dagelijks voorzien we gezonde en vers bereide maaltijden met het buffet vol verse groentjes, pastaslaatjes, etc... maar daarnaast garanderen we iedere dag een volwaardig vegetarisch alternatief. 's ochtends worden er plantaardige producten aangeboden en elk avondmaal is geschikt voor veganisten.

Ik heb een allergie/intolerantie voor gluten en/of koemelk. Houden jullie hier rekening mee?

We proberen zoveel mogelijk rekening te houden met deelnemers met bepaalde diëten, intoleranties, allergieën, enz. Hoe beter we hier voor afreis en bij aankomst van op de hoogte zijn/gebracht worden, hoe beter we hierop kunnen anticiperen. Voor deelnemers met een glutenintolerantie of -allergie zorgen we er sowieso voor dat er voldoende rijst, aardappelen, gewone cornflakes of rice crispies, yoghurt e.d. aanwezig is. Dit zijn immers van nature glutenvrije producten, die ook in elke supermarkt te vinden zijn.

Daarnaast zorgen we ook voor plant-based zuivelvervangers, dus wat koemelk-alternatieven betreft hoef je normaal ook niet in te zitten. We kunnen echter niet garanderen dat we voldoende voorraad van specifieke glutenvrije producten in huis zullen hebben. Mogen we u vragen om specifieke gluten- en koemelkvrije voeding zoals specifieke ontbijtgranen, brood, pasta, yoghurt mee te geven/nemen? We zorgen ervoor dat deze apart en in de koelkast of diepvriezer bewaard worden!

Vermeld dit zeker bij 'Opmerkingen' onderaan je boeking en/of in de medische fiche, dan zal de kampverantwoordelijke ter plaatse er rekening mee kunnen houden en in de mate van het mogelijke zelfs een aantal gerechten hierop afstemmen.Activiteiten

Mag ik mijn skateboard meenemen?

Ja, er kan zeker geskate worden! Er staat een miniramp op het camp waar zowel beginners hun eerste stappen op kunnen zetten als meer gevorderden hun beste tricks op kunnen tonen!

Hoe lang duren de surflessen?

Een surfles duurt steeds 1,5 uur. Zorg ervoor dat je voor aanvang niet alleen aanwezig bent, maar ook al klaar staat in wetsuit, lycra en een surfboard onder je arm om geen kostbare lestijd verloren te laten gaan!

Op de Junior camps is het lessenpakket bij de prijs inbegrepen en omvat 5 lessen. Naast de surflessen, hebben de junioren ook de mogelijkheid om vrij te surfen tijdens welbepaalde  ‘freesurf’-momenten, uiteraard onder een toeziend oog van enkele surfmonitoren. 

Op de Youth camps krijg je 3 keer 1,5 uur les + 1 uur theorieles ’s avonds.

Op de Plus en Family camps kan je ook opteren voor een lessenreeks van 5 keer 1,5u les + 1 uur theorieles ’s avonds.

Naast de surflessen, hebben onze gasten ook steeds de mogelijkheid om vrij te surfen als de surfstand geopend is.

Op vrijdag wordt er op al onze surfcamps een surfcontest georganiseerd met O’Neill prijzen.

 

Hoe ziet de dag- en weekplanning eruit?

Onze monitoren geven verveling geen kans en organiseren de hele week lang zowel overdag als 's avonds tal van activiteiten. Beachgames, archery tag, de beruchte Battle of the Sexes, één-tegen-allen, School of Surf, avondsurf,… zorgen voor een gevarieerd weekprogramma.

Dagplanning:
8u30-9u30 Ontbijt
9u30-12u30 Beachgames/surfles/freesurf
13u-14u Lunch
14u-17u Beachgames/surfles/freesurf
17-19u Vrij moment of extra activiteit
19u-20u Avondeten
21u Avondactiviteit
22u45 Tanden poetsen en klaarmaken
23u Stilte en controle tenten

Weekplanning:Begeleiding en afspraken

Wat zijn de regels op het junior surfcamp?

Kort samengevat:

 • Alles verloopt onder begeleiding
 • Roken en alcohol zijn absoluut verboden voor iedereen op ons junior camp
 • Uitgaan kan enkel naar de door BoardX georganiseerde feestjes
 • De jongeren krijgen op vaste tijdstippen een vrij moment, waar ze kunnen kiezen tussen: freesurfen, beachgames, zonnen of even naar de winkeltjes gaan

Een meer gedetailleerde uitleg over de kampregels van de Junior camps vind je hier.

Hoe worden de Junior camps begeleid?

De maximum capaciteit van het camp bedraagt 96 deelnemers. Er zal steeds een monitorencrew aanwezig zijn van minimum 16 personen (dit is dus 1 monitor per 6 junioren) om alles in goede bannen te leiden.

Onze zeer ruime monitorencrew bestaat voor een groot deel uit licentiaten en regenten L.O. en mensen die professioneel in het onderwijs staan. Zij kennen dus de kneepjes van het vak zowel op organisatorisch, didactisch als pedagogisch vlak.

Zij staan de junioren gedurende de hele week van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat bij, gaande van samen eten tot de surflessen en andere activiteiten. Uiteraard hebben de jongeren iedere dag een paar vrije momenten en worden er dan vrijblijvend sport en spel aangeboden. De jongeren zullen zich dus op een verantwoorde en veilige manier volledig kunnen uitleven.

Wat zijn de regels in verband met uitgaan op een Junior camp?

In het juniorcamp zijn de jongeren niet vrij om 's avonds uit te gaan. Elke avond voorzien we tal van originele avondactiviteiten zoals de beruchte Battle of the Sexes, één-tegen-allen, School of Surf, avondsurf, enz. Eén keer per week wordt er een privéfeestje georganiseerd voor onze junioren waar de monitoren alles in goede banen leiden.

Een meer gedetailleerde uitleg over de kampregels op de camps vind je hier

Slapen jongens en meisjes apart?

Op onze Junior surfcamps (+13j) slapen jongens en meisjes in strikt gescheiden slaapzones. 

Op onze Youth (+16j) en Plus (+18j) surfcamps is een gemengde tentindeling toegestaan. Jongens en meisjes mogen samen in de tent slapen en de tentindeling gebeurt op basis van de groepsnaam die bij de boeking wordt doorgegeven. 

Mag je te allen tijde vrij zwemmen?

Neen, Het is enkel toegestaan om vrij te zwemmen (vanaf 14 jaar) of te surfen in de daartoe voorziene zones en dit steeds onder toezicht of begeleiding van respectievelijk redders of monitoren. Het is dan ook ten strengste verboden om zich op ieder ander moment in de zee te begeven.

De lokale reddingsdienst legt ook een verbod op aan -14-jarige deelnemers van surfcamps om vrij te zwemmen, ongeacht of er toezicht of begeleiding is van respectievelijk redders of monitoren. We moedigen dan ook aan om ten volle gebruik te maken van alle freesurfmomenten die we aanbieden!YOUTH (+16j)

YOUTH (+16j)

Leeftijd

Ik ben 19 jaar, maar mijn vrienden zijn ingeschreven voor een Youth camp (16-18j). Kan ik ook mee met hen inschrijven?

Ja, dat gaat! Ben je al 19 jaar maar gaan je vrienden nog naar de camps voor 16-18 jaar, dan mag je je ook nog inschrijven voor deze Youth camps. 

Dit op voorwaarde dat je je te allen tijde houdt aan de regels die voor de 16-18 jarigen gelden!

Om te kunnen boeken, stuur je best een mailtje naar info@boardx.be 

Hoe oud moet je zijn om mee te gaan op Youth camp (+16j)?

Voor onze Youth -camps moet je minstens 16 jaar zijn op het moment van aankomst in het kamp. Hier wordt nooit een uitzondering op gemaakt, ook niet als je later in de week 16 zal worden.

De regels en weekplanning in Berria zijn immers aangepast op de Belgische wetgeving voor jongeren vanaf 16 jaar tot en met 18 jaar. We kunnen dus geen -16 jarigen toelaten op een kamp waar +16 regels gelden. 

Aan onze Youth-kampen mag je deelnemen als je over de maturiteit en verantwoordelijkheidszin beschikt die we doorgaans niet kunnen verwachten van jongeren die nog niet of nog maar net 16 jaar oud zijn. Wij raden aan om in dat geval nog een jaartje mee te gaan met onze Junior-kampen waar 16-jarigen van harte welkom zijn.

Geldt er een maximum leeftijd op de Youth camps voor 16+?

De Youth surfcamps zijn er voor jongeren vanaf 16 jaar tot en met 18 jaar. Maar als een bende vrienden van 18 jaar naar Berria gaat en een van deze vrienden zou al 19 jaar zijn voor vertrek, dan maken we daar geen enkel probleem van. Weet wel dat we ook de Berria Student Weeks organiseren tijdens de eerste drie weken van september voor iedereen die 18 jaar of ouder is! Stuur een mailtje naar info@boardx.be als je je hier als 19-jarige toch voor wil inschrijven.

Kan ik als -16 jarige ECHT niet mee op Youth camp?

Nee, helaas niet. We krijgen deze vraag heel regelmatig, maar we zijn gebonden aan wetgeving en verzekering. Bovendien willen we er zo voor zorgen dat het leeftijdsverschil tussen de deelnemers niet te groot is en vermijden dat we op die manier volgend jaar een kamp hebben met enkel 15-jarigen.

Voor onze Youth-camps voor +16-jarigen moet je dus effectief minstens 16 jaar zijn op het moment van aankomst. De regels en weekplanning zijn immers aangepast op jongeren vanaf 16 jaar. We kunnen geen -16 jarigen toelaten op een kamp waar +16 regels gelden.

Ook al heb je de toestemming van je ouders, dan nog kunnen we je juridisch en verzekeringsmatig niet toelaten op het 16+ kamp in Berria. Wat veel vriendengroepjes in deze situatie doen, is met z’n allen nog inschrijven voor onze Junior camps. Daar is het minstens even leuk en zijn 16-jarigen meer dan welkom!Verblijf

Hoe ziet het verblijf eruit?

Het camp bestaat uit ruime tenten voor 4 of 6 personen. Ben je met meer, dan krijg je uiteraard een extra tent om je over te verdelen.

Verder vind je er een grote tent met een volledig ingerichte keuken, een gezellig chillout-zone, een trampoline, pingpongtafels en onze mooie BoardX-bar waar je 's avonds drankjes kan krijgen aan spotprijzen.

Het camp ligt vlak aan het strand, van je tent tot je tenen in het zand is het minder dan 100 meter!

Is er een bankautomaat in de buurt?

Er zijn enkele bankautomaten te vinden in het dorpje. Let wel op dat je kaart geactiveerd is om in het buitenland geld mee af te halen.

Kan je op voorhand doorgeven met wie je in de tent wil slapen?

Tijdens de boeking zal je gevraagd worden om een 'groepsnaam' in te vullen. Deze naam bepaalt met wie je in de tent ligt. Ben je alleen of met twee, dan houden we er uiteraard rekening mee dat de andere helft van de tent gevuld wordt met iemand van hetzelfde geslacht.

Kan ik door mijn ouders worden afgezet en/of opgehaald op het BoardX-camp?

Je ouders mogen je zeker komen afzetten en/of ophalen. Dit verandert echter niets aan de reissom, onze Junior camps zijn volledig berekend op een all-in pakket. Ook bij de Youth-camps is het vervoer heen en terug inbegrepen in de prijs en verandert er niets aan de reissom als je door je ouders afgezet of opgehaald wordt.

Breng ons op voorhand op de hoogte van wanneer je zou aankomen en vertrekken en dan houden we hier rekening mee.

Kan ik waardevolle spullen veilig achterlaten op het camp?

In de keukententen hebben we in elk camp kluisjes voorzien. Deze kluisjes zijn bovendien allemaal voorzien van stopcontacten! Zo kan je je waardevolle spullen veilig opbergen én tegelijk je gsm, iPod, camera, laptop, e.d. opladen. Wil je meerdere toestellen simultaan opladen, dan raden we aan een verdeelstekkertje mee te nemen.

Een kluisje meet 44x49x14cm en het een weekje huren kost €5 + €5 waarborg (die je aan het einde van de week terugkrijgt). BoardX is echter niet verantwoordelijk voor eventuele schade of diefstallen.

Mag ik mijn eigen tent meenemen?

Nee, dat mag absoluut niet. Het BoardX camp is zo opgebouwd dat er voldoende ruimte voorzien is voor tenten en ontspanning. Daarbij zijn onze tenten ruim genoeg dus is er geen enkele reden om een eigen tent mee te brengen. Sommige mensen willen hun medereizigers behoeden van hun gesnurk, maar 3m verder gaan liggen in een andere tent is daarvoor geen oplossing, je gaat het exact even hard horen!

Staan er veldbedjes in de tenten?

Nee, iedereen moet een matje of luchtmatras meenemen om op te slapen en natuurlijk ook een slaapzak en een kussen! Normaal lig je altijd met 2, 3 of 4 personen in een tent, zorg er dus voor dat je luchtbed niet te breed (< 80 cm) of te hoog (< 25 cm) is! De tenten zijn voorzien voor matjes, veldbedden beschadigen de vloer van onze tenten. Gelieve deze dus thuis te laten!

Is er elektriciteit in de tenten om m’n gsm op te laden?

Er is geen elektriciteit in de kleine tentjes, maar in de grote keukentent voorzien we kluisjes per tent of per groep. Deze kluisjes zijn allemaal voorzien van stopcontacten! Zo kan je je waardevolle spullen veilig opbergen én kan je gsm, iPod, camera, laptop, e.d. tegelijk opladen. Neem gerust zelf extra verdeelstekkers mee als je denkt niet toe te komen!

Een kluisje meet 44x49x14cm en het een weekje huren kost €5. Boardx is echter niet verantwoordelijk voor diefstallen.

Hoeveel geld moet ik meenemen?

Hoeveel iedereen precies meeneemt, hangt logischerwijs sterk af van persoon tot persoon en of die half pension geboekt heeft of niet. Sommigen geven dan op een week enkel wat uit aan hun middageten, maar wens je daarnaast ook alle BoardX-kledij of andere leuke extra's te kopen, dan komt meer zakgeld goed van pas! Indien je ter plaatse nog wil shoppen in de lokale surfshops loopt dit budget natuurlijk wel op :). Laten we zeggen dat je met €150 ruimschoots zou moeten toekomen!

Uiteraard zijn er in Berria ook bankautomaten te vinden. Let wel op dat je kaart geactiveerd is om in het buitenland mee af te halen.

Hoeveel je uitgeeft aan snoep, snacks of drankjes hangt natuurlijk af van je persoonlijk debiet. In de BoardX-bar betaal je met een drankkaart aan ca. €1,50 per consumptie. In onze strandbar kosten belegde broodjes, panini, croques, de befaamde Berria burger, ijsjes etc. hooguit €3/stuk. Ook deze consumptiekaarten kan je al tijdens de boeking bestellen en betalen!

Vergeet niet om de waarborgen voor de tent en -indien van toepassing- voor fiets of longskate (steeds €50) te voorzien. Deze worden gevraagd bij de check-in op zaterdag en krijg je -als alles goed gaat- aan het einde van de week terug

Is er WIFI in het kamp?

Neen, op het kamp is er geen wifi en dat van de camping zelf is vaak ook zeer erbarmelijk. Gelukkig zijn er genoeg golven om op te surfen en ben je zo een weekje verlost van je scherm!

Mag je kiezen bij wie je in de tent slaapt?

Tijdens de boeking zal je gevraagd worden om een 'groepsnaam' in te vullen. Deze naam bepaalt met wie je in de tent ligt. Ben je alleen of met twee, dan houden we er uiteraard rekening mee dat -indien het niet anders kan- de tent gevuld wordt met iemand van hetzelfde geslacht.

Slapen jongens en meisjes apart?

Op onze Junior surfcamps (+13j) slapen jongens en meisjes in strikt gescheiden slaapzones. 

Op onze Youth (+16j) en Plus (+18j) surfcamps is een gemengde tentindeling toegestaan. Jongens en meisjes mogen samen in de tent slapen en de tentindeling gebeurt op basis van de groepsnaam die bij de boeking wordt doorgegeven. 

Moet ik een pomp meenemen om mijn luchtmatras op te blazen?

Neen, op ieder camp zijn er (elektrische) pompen aanwezig. En anders kan je ook steeds terecht bij de monitoren, zij zijn allemaal in het bezit van grote longen!

Kan ik mijn kleren wassen want ik blijf enkele weken?

Zowel in Le Pin Sec als Zarautz en Berria zijn er op de camping wasmachines waar je met muntstukken of jetons gebruik van kan maken. In het stadje van Montalivet vind je een wasserette waar je een wasje kan doen.Eten

Wordt er rekening gehouden met vegetariërs?

Tijdens je boeking kan je aangeven of je vegetariër bent of niet. Op basis daarvan zullen de kookteams een verdeling maken tussen het aantal vegetarische/veganistische en niet-vegetarische porties.

Dagelijks voorzien we gezonde en vers bereide maaltijden met het buffet vol verse groentjes, pastaslaatjes, etc... maar daarnaast garanderen we iedere dag een volwaardig vegetarisch alternatief. 's ochtends worden er plantaardige producten aangeboden en elk avondmaal is geschikt voor veganisten.

Ik heb een allergie/intolerantie voor gluten en/of koemelk. Houden jullie hier rekening mee?

We proberen zoveel mogelijk rekening te houden met deelnemers met bepaalde diëten, intoleranties, allergieën, enz. Hoe beter we hier voor afreis en bij aankomst van op de hoogte zijn/gebracht worden, hoe beter we hierop kunnen anticiperen. Voor deelnemers met een glutenintolerantie of -allergie zorgen we er sowieso voor dat er voldoende rijst, aardappelen, gewone cornflakes of rice crispies, yoghurt e.d. aanwezig is. Dit zijn immers van nature glutenvrije producten, die ook in elke supermarkt te vinden zijn.

Daarnaast zorgen we ook voor plant-based zuivelvervangers, dus wat koemelk-alternatieven betreft hoef je normaal ook niet in te zitten. We kunnen echter niet garanderen dat we voldoende voorraad van specifieke glutenvrije producten in huis zullen hebben. Mogen we u vragen om specifieke gluten- en koemelkvrije voeding zoals specifieke ontbijtgranen, brood, pasta, yoghurt mee te geven/nemen? We zorgen ervoor dat deze apart en in de koelkast of diepvriezer bewaard worden!

Vermeld dit zeker bij 'Opmerkingen' onderaan je boeking en/of in de medische fiche, dan zal de kampverantwoordelijke ter plaatse er rekening mee kunnen houden en in de mate van het mogelijke zelfs een aantal gerechten hierop afstemmen.

Wat houdt het halfpension precies in?

Voor de prijs van 119,00 euro, sta je elke morgen zorgeloos op en neem je aan de rijkelijk gevulde ontbijttafels plaats waar een uitgebreid ontbijt voor je klaarstaat.

's Avonds gooi je je benen gewoon onder tafel om samen met je vrienden en de ondergaande zon te genieten van lekker vers bereid maaltijden zoals heerlijke BBQ's, grote groenten- en pastabuffets, warps, pizza, enz.

's Middags kan je kleine hongertjes opvangen aan onze BoardX strandbar met de gefaamde Berria-burgers, panini, croques, belegde broodjes en ga zo maar door.

Op al onze bestemmingen zorgen we uiteraard altijd voor een volwaardig vegetarisch alternatief.Activiteiten

Hoe lang duren de surflessen?

Een surfles duurt steeds 1,5 uur. Zorg ervoor dat je voor aanvang niet alleen aanwezig bent, maar ook al klaar staat in wetsuit, lycra en een surfboard onder je arm om geen kostbare lestijd verloren te laten gaan!

Op de Junior camps is het lessenpakket bij de prijs inbegrepen en omvat 5 lessen. Naast de surflessen, hebben de junioren ook de mogelijkheid om vrij te surfen tijdens welbepaalde  ‘freesurf’-momenten, uiteraard onder een toeziend oog van enkele surfmonitoren. 

Op de Youth camps krijg je 3 keer 1,5 uur les + 1 uur theorieles ’s avonds.

Op de Plus en Family camps kan je ook opteren voor een lessenreeks van 5 keer 1,5u les + 1 uur theorieles ’s avonds.

Naast de surflessen, hebben onze gasten ook steeds de mogelijkheid om vrij te surfen als de surfstand geopend is.

Op vrijdag wordt er op al onze surfcamps een surfcontest georganiseerd met O’Neill prijzen.

 

Mag ik mijn skateboard meenemen?

Ja, er kan zeker geskate worden! Er staat een miniramp op het camp waar zowel beginners hun eerste stappen op kunnen zetten als meer gevorderden hun beste tricks op kunnen tonen!

De straatjes achter de camping en naar het stadje zijn bovendien perfect om op te cruisen met je skate.

Neem dus zeker je plankje mee!

Hoe ziet het weekprogramma eruit?

Onze monitoren geven verveling geen kans en organiseren de hele week lang zowel overdag als 's avonds tal van activiteiten. Beachgames, archery tag, hikes, cliffdiven, fotoshoots op het strand, karaokenights, gezellige filmavonden, de ‘Battle of the Sexes’… zorgen voor een gevarieerd weekprogramma.

Doorgaans ziet de dag- en weekplanning er zo uit:

Ik heb al enorm veel wilde verhalen gehoord van het leven op een surfcamp...Hoe zit het met het uitgaan in Berria?

Op de Youth surfcamps voor 16 tot 18-jarigen zit een geolied team dat gespecialiseerd is in het entertainen van jongeren. Je krijgt er echter ook net iets meer vrijheid dan op onze juniorcamps en daarom zijn ze heel populair en brengen ze duizenden jongeren per jaar over de vloer. Dit brengt dan ook duizenden verhalen met zich mee. Elk sterk verhaal neem je echter best met een stevige korrel zout!

Wij hanteren een absolute nultolerantie t.o.v. de consumptie van sterke drank en drugs en keuren roken en excessief drankgebruik ten stelligste af. De monitoren ter plaatse houden te allen tijde een oog in het zeil en grijpen bij eventueel wangedrag onmiddellijk in. Het team organiseert zowel overdag als 's avonds tal van activiteiten waar iedere jongere graag aan deelneemt. Het staat iedereen echter vrij om iets anders te gaan doen, zolang je je maar gedraagt en steeds terug naar het afgesproken punt keert. Wekelijks staan er twee gemonitorde BoardX-feestjes op het programma, dus reken er maar op dat je op dat vlak niets tekort zal komen.Begeleiding en afspraken

Wat zijn de regels in verband met uitgaan op een Youth camp?

Uitgaan kan op de daarvoor voorziene momenten.

In Berria worden er wekelijks 2 BoardX-feestjes georganiseerd. Op andere avonden staan er tal van originele avondactiviteiten op het programma. De deelnemers worden begeleid van en naar de locatie en -indien nodig- is er transport voorzien per bus, waar dan ook gebruik van gemaakt moet worden.

Iedereen is echter vrij om nog even het stadje te verkennen. Daarom is er enige zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en maturiteit vereist om mee te mogen komen op de Youth vakanties. Er is echter steeds een crew van 15 monitoren in de buurt om een oogje in het zeil te houden!

Als deelnemers hoor je dagelijks ten laatste om 2u te gaan slapen, tenzij uitdrukkelijk anders aangegeven ivm. activiteit.

Een meer gedetailleerde uitleg over de kampregels van de camps vind je hier

Hoe worden de Youth camps begeleid?

De maximum capaciteit van het camp bedraagt 140 deelnemers. Er zal steeds een monitorencrew aanwezig zijn van minimum 16 personen (dit is dus 1 monitor per 9 deelnemers) om alles in goede bannen te leiden.

Onze zeer ruime monitorencrew bestaat voor een groot deel uit licentiaten en regenten L.O. en mensen die professioneel in het onderwijs staan. Zij kennen dus de kneepjes van het vak zowel op organisatorisch, didactisch als pedagogisch vlak.

De jongeren op de Youth camps (16-18j) hebben veel meer vrijheid dan die op de Junior camps (13-16j). We verwachten dan ook een gezonde dosis maturiteit en verantwoordelijkheidszin van al onze gasten. Onze monitoren staan uiteraard iedereen gedurende de hele week van 's ochtends tot 's avonds met raad en daad bij, zodat de deelnemers zich steeds op een verantwoorde en veilige manier volledig kunnen uitleven.PLUS (+18j)

PLUS (+18j)

Leeftijd

Hoe oud moet je zijn om mee te gaan naar PLUS (+18j)?

De Berria Student Weeks gaan door tijdens de eerste drie weken van september. Indien je op dat moment niet op de schoolbanken hoeft te zitten, ben je van harte welkom. M.a.w., heb je een jaartje overgeslaan en ben je een student die nog 18 moet worden, dan mag je uiteraard ook mee! Ook wie geen student (meer) is en al werkt, is uiteraard meer dan welkom!

De Singles Surf Weeks zijn zelf opgedeeld in specifieke leeftijdsgroepen: een weekje voor de 25- tot 39-jarigen en een weekje voor de 35- tot 49-jarigen. Om het leeftijdsverschil niet te groot te maken, wordt hier niet van afgeweken.

Ik ben student en zou graag mee willen met de Student Weeks, maar ik ben nog geen 18 jaar. Gaat dat?

Zolang je niet op de schoolbanken hoeft te zitten, ben je van harte welkom. M.a.w., heb je een jaartje overgeslaan en ben je een student die nog 18 moet worden, dan mag je uiteraard ook mee!Verblijf

Staan er veldbedjes in de tenten?

Nee, iedereen moet een matje of luchtmatras meenemen om op te slapen en natuurlijk ook een slaapzak en een kussen! Normaal lig je altijd met 2, 3 of 4 personen in een tent, zorg er dus voor dat je luchtbed niet te breed (< 80 cm) of te hoog (< 25 cm) is! De tenten zijn voorzien voor matjes, veldbedden beschadigen de vloer van onze tenten. Gelieve deze dus thuis te laten!

Tijdens de Singles Surf Weeks heb je wel de mogelijkheid om te kiezen tussen Camping of Glamping Resort. Kies je voor het eerste, dan neem je je eigen tent/caravan/surfbusje mee en kies je uiteraard zelf waar je op slaapt. Wie opteert voor de glamping Tipi's of Lodges, krijgt uiteraard een volledig gedekt bed!

Mag ik mijn eigen tent meenemen?

Nee, dat mag absoluut niet. Het BoardX camp is zo opgebouwd dat er voldoende ruimte voorzien is voor tenten en ontspanning. Daarbij zijn onze tenten ruim genoeg dus is er geen enkele reden om een eigen tent mee te brengen. Sommige mensen willen hun medereizigers behoeden van hun gesnurk, maar 3m verder gaan liggen in een andere tent is daarvoor geen oplossing, je gaat het exact even hard horen!

Tijdens de Singles Surf Weeks heb je wel de mogelijkheid om te kiezen tussen Camping of Glamping Resort. Kies je voor het eerste, dan is het uiteraard wél de bedoeling om je eigen tent/caravan/surfbusje mee te nemen!

Is er WIFI in het kamp?

Neen, op het kamp is er geen wifi en dat van de camping zelf is vaak ook zeer erbarmelijk. Gelukkig zijn er genoeg golven om op te surfen en ben je zo een weekje verlost van je scherm!

Moet ik een pomp meenemen om mijn luchtmatras op te blazen?

Neen, op ieder camp zijn er (elektrische) pompen aanwezig. En anders kan je ook steeds terecht bij de monitoren, zij zijn allemaal in het bezit van grote longen!

Kan ik mijn kleren wassen want ik blijf enkele weken?

Zowel in Le Pin Sec als Zarautz en Berria zijn er op de camping wasmachines waar je met muntstukken of jetons gebruik van kan maken. In het stadje van Montalivet vind je een wasserette waar je een wasje kan doen.

Wat is de dichtstbijzijnde luchthaven?

Vanuit Le Pin Sec en Montalivet is Bordeaux de dichtstbijzijnde luchthaven, op ongeveer anderhalf uur rijden. 

Vanuit Berria is de dichtstbijzijnde luchthaven Santander of eventueel Bilbao.

Vanuit Zarautz is deze San Sebastian, Biarritz of Bilbao. Eten

Wordt er rekening gehouden met vegetariërs?

Tijdens je boeking kan je aangeven of je vegetariër bent of niet. Op basis daarvan zullen de kookteams een verdeling maken tussen het aantal vegetarische/veganistische en niet-vegetarische porties.

Dagelijks voorzien we gezonde en vers bereide maaltijden met het buffet vol verse groentjes, pastaslaatjes, etc... maar daarnaast garanderen we iedere dag een volwaardig vegetarisch alternatief. 's ochtends worden er plantaardige producten aangeboden en elk avondmaal is geschikt voor veganisten.

Ik heb een allergie/intolerantie voor gluten en/of koemelk. Houden jullie hier rekening mee?

We proberen zoveel mogelijk rekening te houden met deelnemers met bepaalde diëten, intoleranties, allergieën, enz. Hoe beter we hier voor afreis en bij aankomst van op de hoogte zijn/gebracht worden, hoe beter we hierop kunnen anticiperen. Voor deelnemers met een glutenintolerantie of -allergie zorgen we er sowieso voor dat er voldoende rijst, aardappelen, gewone cornflakes of rice crispies, yoghurt e.d. aanwezig is. Dit zijn immers van nature glutenvrije producten, die ook in elke supermarkt te vinden zijn.

Daarnaast zorgen we ook voor plant-based zuivelvervangers, dus wat koemelk-alternatieven betreft hoef je normaal ook niet in te zitten. We kunnen echter niet garanderen dat we voldoende voorraad van specifieke glutenvrije producten in huis zullen hebben. Mogen we u vragen om specifieke gluten- en koemelkvrije voeding zoals specifieke ontbijtgranen, brood, pasta, yoghurt mee te geven/nemen? We zorgen ervoor dat deze apart en in de koelkast of diepvriezer bewaard worden!

Vermeld dit zeker bij 'Opmerkingen' onderaan je boeking en/of in de medische fiche, dan zal de kampverantwoordelijke ter plaatse er rekening mee kunnen houden en in de mate van het mogelijke zelfs een aantal gerechten hierop afstemmen.

Wat houdt het halfpension precies in?

Berria Student Weeks
Voor de prijs van 119,00 euro, sta je elke morgen zorgeloos op en neem je aan de rijkelijk gevulde ontbijttafels plaats waar een uitgebreid ontbijt voor je klaarstaat.

's Avonds gooi je je benen gewoon onder tafel om samen met je vrienden en de ondergaande zon te genieten van lekker vers bereid maaltijden zoals heerlijke BBQ's, grote groenten- en pastabuffets, warps, pizza, enz.

's Middags kan je kleine hongertjes opvangen aan onze BoardX strandbar met de gefaamde Berria-burgers, panini, croques, belegde broodjes en ga zo maar door.

Montalivet Singles Weeks
Volpension is bij de prijs inbegrepen! Zowel 's ochtends, 's middags als 's avonds zorgt onze crew ervoor dat je weer helemaal op krachten kan komen om de golven (of de dansvloer) aan flarden te scheuren!

Op al onze bestemmingen zorgen we uiteraard altijd voor een volwaardig vegetarisch alternatief.Surfen, materiaal en lessen

Hoe lang duren de surflessen?

Een surfles duurt steeds 1,5 uur. Zorg ervoor dat je voor aanvang niet alleen aanwezig bent, maar ook al klaar staat in wetsuit, lycra en een surfboard onder je arm om geen kostbare lestijd verloren te laten gaan!

Op de Junior camps is het lessenpakket bij de prijs inbegrepen en omvat 5 lessen. Naast de surflessen, hebben de junioren ook de mogelijkheid om vrij te surfen tijdens welbepaalde  ‘freesurf’-momenten, uiteraard onder een toeziend oog van enkele surfmonitoren. 

Op de Youth camps krijg je 3 keer 1,5 uur les + 1 uur theorieles ’s avonds.

Op de Plus en Family camps kan je ook opteren voor een lessenreeks van 5 keer 1,5u les + 1 uur theorieles ’s avonds.

Naast de surflessen, hebben onze gasten ook steeds de mogelijkheid om vrij te surfen als de surfstand geopend is.

Op vrijdag wordt er op al onze surfcamps een surfcontest georganiseerd met O’Neill prijzen.

 Vervoer

Geraakt mijn surfboard veilig op de bestemming?

Aangezien de reis per bus is, kunnen we moeilijk de boards veilig op het dak vastmaken. Als je je board inpakt voor de reis, kan je best de rails inpakken met buizenisolatiemateriaal. Doe er dan nog een laagje luchtbellenplastiek rond, en zo je boardbag in! Op die manier kan je board wel tegen een stootje.

Let er wel op dat je bij ons eerst even checkt of er wel voldoende bagageruimte is om je surfboard mee te nemen. Als je surft met een beginnersboard, kan je die eigenlijk evengoed thuis laten. Op al onze surfcamps staan er immers voldoende ter beschikking!

Kan ik met eigen vervoer komen of worden afgezet en/of opgehaald op het BoardX-camp?

Dat kan zeker! Indien je al in de buurt op vakantie bent of met eigen vervoer op doorreis bent, dan hoef je het busvervoer niet aan te duiden en kan je zo de prijs nog wat drukken. Breng ons op voorhand op de hoogte van wanneer je zou aankomen en vertrekken en dan houden we hier rekening mee.CORONA

CORONA

Algemeen

Is het een goed idee om met BoardX op vakantie te gaan?

Ja! Het grote voordeel van onze vakanties is dat zij allemaal in de buitenlucht doorgaan waar de kans op besmetting beduidend lager is dan wanneer je -zoals meestal in het dagelijkse leven- binnen zit (thuis, kantoor, transport, winkels, etc.). Het buitenleven zorgt meteen voor een bevrijdend gevoel die ervoor zorgt dat je echt volop kan genieten van een deugddoende vakantie. Uiteraard willen we tegelijk benadrukken dat dit geen vrijgeleide mag zijn om je gezond verstand thuis te laten!

Zullen de surfvakanties deze zomer allemaal door kunnen gaan?

Ja, we hebben er alle vertrouwen in dat we ook dit jaar alles door zullen kunnen laten gaan!

De voorbije twee zomers zijn we erin geslaagd om alles zo normaal mogelijk te laten verlopen en iedereen de onvergetelijke vakantie te bezorgen waar al zo lang naar uitgekeken werd.

We houden al onze gasten zo goed mogelijk op de hoogte van eventuele richtlijnen of maatregelen van zodra we hierover meer duidelijkheid krijgen van overheden en lokale instanties.Boeking & betaling

Wat houdt de Corona Cashback Garantie in?

Met deze cashback beloven we je een terugbetaling van je reissom indien je reis geannuleerd wordt, ongeacht wat de reiswetgeving in de toekomst ook doet!

Let op! De Corona Cashback Garantie
1. staat volledig los van de persoonlijke annulatie- en reisbijstandsverzekering (die ongelukken, ziekte, overlijden binnen de familie en herexamens dekken)
2. gaat in bij een verbod op reizen van overheidswege¹ waardoor de vakantie collectief geannuleerd wordt. M.a.w. in het geval dat we, omwille van een nieuwe Corona uitbraak, niet mogen vertrekken of niet mogen aankomen op de vakantiebestemming en dus de reis voor iedereen moeten annuleren.
3. is automatisch inbegrepen bij en beperkt tot alle boekingen van BoardX surfvakanties in Frankrijk en Spanje die volledig betaald zijn vòòr 1 februari 2022.

¹Het al dan niet mogen vertrekken of aankomen op de vakantiebestemming wordt bepaald door de richtlijnen van de FOD (Federale overheidsdienst) van België of van het land waar de vakantiebestemming gelegen is.

Mogelijke cases:
- Ben je voor vertrek ziek of besmet? Dan val je terug op je eigen annulatie- of reisbijstandsverzekering en wordt je reis door de verzekering gedekt, en niet door de corona cashback garantie.
- Heb je een hoogrisicocontact gehad en moet je in quarantaine? Dan kan je geen beroep doen op de annulatieverzekering noch op de corona cashback garantie.
- Kleurt de zone waar je vakantie plaatsvindt rood, maar kan de reis blijven doorgaan? Dan kan je niet annuleren om vervolgens beroep te doen op de corona cashback garantie.

Krijg ik mijn geld terug als ik voor vertrek besmet blijk te zijn?

Heb je een annulatieverzekering en/of omniumverzekering genomen, dan kan je tot 1 dag voor vertrek annuleren met een geldige reden. Covid-19 of een andere ziekte zijn geldige redenen om je
 reis te annuleren. Je kan dan rekenen op tussenkomst via je annulatieverzekering. Hiervoor heeft VAB een doktersattest / positieve PCR-test nodig met de reden waarom je de reis niet kan aanvatten.


Ik ben niet ziek voor vertrek, maar ik moet in België in quarantaine omdat ik contact heb gehad met een corona positief persoon en dus mogelijks het coronavirus heb opgelopen. Krijg ik in dit geval de annulatiekosten terugbetaald?

Neen, als je dan je vakantie annuleert, kan je niet rekenen op bijstand van VAB. Quarantaine op zich is namelijk een preventieve maatregel.Contact Jobs Ecoriders Groups

Partners

x