BOARDX/O’NEILL TEAMRIDER JULIE LAUWERS

De eerste keer dat ik meeging met een BoardX surfcamp was tegelijk ook de allereerste week dat het kamp in Le Pin Sec open ging. Dus ik was er al van in het begin bij!

Meer lezen

BOARDX/O’NEILL TEAMRIDER JULIE LAUWERS

De eerste keer dat ik meeging met een BoardX surfcamp was tegelijk ook de allereerste week dat het kamp in Le Pin Sec open ging. Dus ik was er al van in het begin bij! We hadden met een paar vrienden afgesproken om met BoardX te gaan surfen. De eerste week van juli 2009 was het dan zover. Na al die weken aftellen, zaten we eindelijk op de bus richting Le Pin Sec! Een onvergetelijke gebeurtenis en één van de mooiste weken van mijn leven.

Met grote spijt in het hart stapte ik dan ook terug op de bus richting België. Toen ik thuiskwam en op de website van BoardX keek, zag ik dat er een reis te winnen viel. Ik deed mee met de gedachte “wie niet waagt, niet wint” en drie dagen later kreeg ik een mailtje dat ik opnieuw naar Le Pin Sec mocht vertrekken! Sinds die week ging de bal aan het rollen en die is nooit meer gestopt!


Ik mocht van hoofdmonitor Mathieu Gram, die nu mijn fysieke trainer is, meetrainen met Keith Marcantuoni (O’Neill teamrider). Tijdens die week maakte ik zoveel progressie dat de BoardX-crew me uitnodigde om nog wat langer te blijven om te trainen. En na het overtuigen van mijn ouders mocht ik nog een weekje langer blijven. En ook na die week was het nog niet afgelopen!

BoardX overtuigde opnieuw mijn ouders om nu ook nog naar het Belgische Kampioenschap in Berria af te zakken, waar ik tot grote verrassing van iedereen de derde plaats behaalde! Dankzij deze prestatie werd ik O’Neill teamrider en keer ik iedere zomer terug naar de plaats waar het allemaal begon: Le Pin Sec.


Nu doe ik zoveel mogelijk mee aan contests. In 2010 werd ik derde op het BK en volgend jaar ga ik zeker voor de eerste plaats, want het gaat door in… Le Pin Sec! In de toekomst wil ik nog zoveel mogelijk wedstrijden surfen en veel reizen. Ooit hoop ik mee te kunnen doen in Europese wedstrijden en daar misschien zelfs een podiumplaats te behalen! Want wie niet waagt, niet wint…

Fysieke trainer Mathieu Gram over Julie:
Julie is een atlete met een topsportmentaliteit. Ze gebruikt zowel haar verstand als haar fysiek vermogen om haar surfcapaciteiten naar een hoger niveau te brengen. Om beter te worden in om het even welke sport, moet je bepaalde parameters trainen die niet altijd in direct verband lijken te staan met je uiteindelijke doel. Julie ziet er het nut van in en kan het opbrengen om zich ook voor deze trainingsdoelen volledig te geven. En dat is topsportmentaliteit.

Ik zie Julie maandelijks in de fitness van de Sportoase in Leuven, waar ik haar evalueer op stabiliteit, lichaamsbesef, diepe spiercontrole, kracht, uithouding en balans, welke fundamenten vormen voor een goed en gezond gebalanceerd, blessurevrij lichaam. We werken met online trainingsschema’s en een feedbacksysteem, aan de hand waarvan ik wekelijks haar trainingsparameters kan aanpassen om een zo goed mogelijk fysiek resultaat te bereiken. Dankzij haar gedrevenheid, discipline en manier van omgang ben ik met veel plezier haar fysieke trainer!

© BoardX Magazine 2011

Heb je net als Julie ook de ambitie om prosurfer te worden? Schrijf je dan zeker in voor één van de BoardX surfcamps!

Nieuwsbrief

Blijf up to date

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief en mis geen enkele nieuwe trip!
Pssst... Misschien ontvang je ook wel een kortingsactie.

Je kan je op elk gewenst moment uitschrijven. Geen spam.