JOUW DAGELIJKSE SURF WORKOUT!

Jasper Van Oost maakte in het verleden als BoardX-monitor mee het mooie weer op onze surfcamps.

Meer lezen

JOUW DAGELIJKSE SURF WORKOUT!

Jasper Van Oost maakte in het verleden als BoardX-monitor mee het mooie weer op onze surfcamps. Sinds hij zijn eigen gym ‘Primer Academy’ is gestart leeft die man -letterlijk en figuurlijk- van en voor het sporten. Speciaal voor ons heeft hij een workout in elkaar gebokst die je volledige klaarstoomt voor een succesvolle surfvakantie!

Met zijn jovialiteit en energie toverde ex-moni Jasper niet alleen een grote glimlach op ieders gezicht, maar wist hij zowel gasten als monitoren te motiveren om steeds hun fysieke grenzen te verleggen. Met ‘Jappie’ als monitor/collega ging je steevast 2x zoveel surfen, deed je 50 push-ups meer en duurde je loopsessie gerust een halfuurtje langer!

Het hoeft dan ook niet te verbazen dat hij na zijn BoardX-carrière zijn eigen gym opstartte, m.n. Primer Academy! De club biedt groepslessen, personal training én online coaching. Dankzij Jappie’s onuitputtelijke drive en zijn vele en trouwe leden als gevolg, is Primer Academy op korte tijd uitgegroeid tot een vaste waarde in Leuven en -dankzij zijn sterk online verhaal- ook tot ver daarbuiten!

Hij heeft de coronacrisis namelijk in zijn voordeel weten te gebruiken door volop in te zetten op video-workouts wat dezer dagen effectief iets is dat mensen dagelijks online live (en dus mét directe en persoonlijke feedback) van thuis uit kunnen volgen!

Zoals eerder gezegd is een goede algemene conditie van fundamenteel belang om het onderste uit de surfkan te halen. Uithoudingsvermogen is echter niet het enige dat je nodig hebt om de golf van je leven te surfen! Het is immers ook superbelangrijk de spieren te trainen die je tijdens het peddelen en het surfen continu nodig hebt.

Om perfect voorbereid te zijn op je surfvakantie, heeft Jappie speciaal voor jullie een eenvoudige maar effectieve workout samengesteld waarmee je zelfs op minder dan een (intens) kwartier aan al je surfspieren kan werken. Doe dit elke dag vanaf nu tot aan de zomer en je vrienden gaan hun ogen niet geloven als je hen steeds moeiteloos voorbijpeddelt en -surft!

Alles op een rijtje:

Skydivers
3-4x 15” borst omhoog trekken

Surfers Push up
3-4x 8-12 opduwen

Surfers Stretch
6x 2" hold L + 6x 2" hold R = x3

Surfpees
5x 3L +3R

Squat + Hold
6x 10” L 6x 10” R

Tabata Lateral Raise
20” houden, 10” rust x8

Russian Twist
4x 20-30"

Nieuwsbrief

Blijf up to date

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief en mis geen enkele nieuwe trip!
Pssst... Misschien ontvang je ook wel een kortingsactie.

Je kan je op elk gewenst moment uitschrijven. Geen spam.