EARTH TAX OPBRENGST 2021: €6000!

De Earth Tax is een vrijblijvend briefje van €5 die je bovenop de som van je trip kan doneren.

Meer lezen

EARTH TAX OPBRENGST 2021: €6000!

De Earth Tax is een vrijblijvend briefje van €5 die je bovenop de som van je trip kan doneren. De som van al deze extraatjes schenken we aan ecologische of sociale projecten op plaatsen die we beschouwen als onze 'speelterreinen', namelijk natuurgebieden waar je kan surfen, snowboarden,... Ook dit jaar schenken we de opbrengst aan een goed doel.

Net zoals elk jaar krijgt iedereen dit een BoardX-trip boekt de mogelijkheid om de ‘Earth Tax’ toe te voegen aan zijn boeking. Meer dan 1000 BoardX’ers waren het voorbije jaar zo gul om dit bovenop hun reissom te doneren. Good karma zal jullie beslist ten deel vallen!


Daarnaast riepen we de virtuele veiling in het leven waarbij je voor één jaar eigenaar kon worden van wereldberoemde surfspots. Deze verkoop leverde maar liefst een waanzinnige €810 op! Tel hier de opbrengst van onze Green Friday-actie er bij op en we komen, mits een kleine duit uit eigen zak om er een mooi rond bedrag van te maken, aan een magnifieke €6000!


Waar gaat dit geld nu naartoe?
We beslisten om de totale opbrengst dit jaar op te splitsen in twee goede doelen:

De Netflix-documentaire Seaspiracy overtuigde ons vorig jaar om de opbrengst van de Earth Tax te schenken aan Sea Shepherd, de ngo die de excessen van de commerciële visserij de kop indrukt. Met deze donatie kunnen zij satellietverbindingen gebruiken om stropers op te sporen, audiovisueel materiaal aanschaffen om illegale praktijken vast te leggen, vegan koken voor de crews aan boord, hun schepen onderhouden en ga zo maar door. Lees meer.


Op 16 december raasde supertyphoon Rai over het Filippijnse surfparadijs Siargao. Dit eiland, wereldbekend dankzij de surfspot Cloud 9, werd geteisterd door hevige wind van bijna 200km/u en hevige regenval waardoor talloze gezinnen dakloos werden. Ook het Siargao Wakepark van oud-monitor Tom Soupart heeft het zwaar te verduren gehad. Dankzij onze steun kunnen we de lokale bevolking voorzien van eten en helpen met de heropbouw van het eilandje. Lees meer.

Ook helpen? Duid dan in je boeking de Earth Tax aan. Jouw briefje van 5 euro maakt een wereld van verschil!

Nieuwsbrief

Blijf up to date

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief en mis geen enkele nieuwe trip!
Pssst... Misschien ontvang je ook wel een kortingsactie.

Je kan je op elk gewenst moment uitschrijven. Geen spam.