BOARDX STEUNT SURFPARADIJS SIARGAO!

Op 16 december werd het surfparadijs Siargao getroffen door super tyfoon Rai. Deze orkaan was onverwacht destructief toen ze het eiland bereikte.

Meer lezen

BOARDX STEUNT SURFPARADIJS SIARGAO!

Op 16 december werd het surfparadijs Siargao getroffen door super tyfoon Rai. Deze orkaan was onverwacht destructief toen ze het eiland bereikte. Met windsnelheden van meer dan 200 km/u laat het resultaat zich raden: zowat het hele eiland is grotendeels verwoest.Oud-monitor Tom Soupart is ter plaatse, en samen met Siargao Wakepark verleent hij de hulp, die wij maar al te graag bieden.

Siargao was onlangs nog uitgeroepen tot "mooiste eiland van de Filipijnen" en een magneet geworden voor surfers, mensen die rust en schoonheid zoeken en "digital nomads". Het meest getroffen is de lokale bevolking, waarvan er velen met bootjes uit hun overstroomde huizen geëvacueerd moesten worden.

Oud-monitor Tom Soupart kent het land en het eiland Siargao uit zn broekzak. Hij surft er elke winter enkele maanden. Dankzij zijn ervaring bij BoardX (maar vooral als cable manager bij Lakeside Paradise ;) ) helpt hij er in het wakepark waar nodig, op een steenworp van de wereldberoemde surfspot Cloud 9!

Tom heeft dus zelf de kracht van de orkaan ervaren en is getuige van de ravage die ze op het eiland heeft aangericht. Ondanks de beperkte middelen, vele stroompannes en aanhoudende regen, is hij de voorbije weken enorm druk in de weer geweest om mensen te helpen, op te ruimen, alles te coördineren voor de heropbouw en steun te vragen van over heel de wereld.

Deze noodkreet viel niet in dovemansoren, want meteen besloten we om een deel van onze Earth Tax 2021 opbrengst aan Siargao te doneren. Van de €6000 die we aan Sea Shepherd zouden doneren, gaat er nu €2000 naar de lokale bevolking om hen van drinkwater, voedsel en onderdak te voorzien.


©Matias Olivieri

Maar ook jij kan deze mensen blijven helpen! Met een som van 10, 20 of 40 euro maak je echt al een wereld van verschil! Meer info via de website van Siargao Wakepark.

Cloud 9 boardwalk VOOR Typhoon Rai

Cloud 9 boardwalk NA Typhoon Rai

Photos by Matias Olivieri:

Nieuwsbrief

Blijf up to date

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief en mis geen enkele nieuwe trip!
Pssst... Misschien ontvang je ook wel een kortingsactie.

Je kan je op elk gewenst moment uitschrijven. Geen spam.