20 YRS BOARDEX: RIK DEJONGHE

Dat vele oud-monitoren nostalgisch terugblikken naar hun BoardX-tijd staat als een paal boven water, dat er sommigen nadien (en soms dankzij dit BoardX-verleden) iets moois uit de grond stampen,

Meer lezen

20 YRS BOARDEX: RIK DEJONGHE

Dat vele oud-monitoren nostalgisch terugblikken naar hun BoardX-tijd staat als een paal boven water, dat er sommigen nadien (en soms dankzij dit BoardX-verleden) iets moois uit de grond stampen, vinden wij dan weer fantastisch! Graag stellen we je voor aan de in Portugal wonende Rik Dejonghe en zijn Magic Board Center!

- Wat was jouw eerste BoardX-ervaring?
Ben niet echt mee op kamp gegaan, maar wel eens met paar vrienden in Zarautz langs geweest terwijl we op doortocht waren. Toen al leek me dat plezante kampen.

- Waar situeert zich jouw BoardX-carrière?
2 jaar in Zarautz, dat moet ergens 2007 en 2008 zijn

- Wat is jouw mooiste, zotste en/of beste herinnering aan jouw BoardX-zomers?
De Olatu Festa surfwedstrijden (één van de surfwedstrijden die BoardX organiseerde) waar ik bij betrokken was, gaven grote voldoening. Feedback van de deelnemers over de organisatie waren zeer lovend. De groep monitoren was een hechte groep. Veel plezier maken maar ook met verantwoordelijkheidsgevoel.

Feestjes in San Sebastian waren legendarisch, zot doen doet geen zeer. Een collega monitor heeft bij een feestvierder die duidelijk boven zijn theewater was, zijn vingers eens in zijn keel gestoken om die te verlossen van zijn ellende..haha! Wat een monitor allemaal niet doet voor de gasten. ;)

- Wat vond je het zaligste aan monitor zijn?
's Morgens opstaan met het zonnetje en een fijne dag in het vooruitzicht. En 's avonds chillen aan de bar en er maar op los zeveren. Leukste taak: surfles geven

- Volg je BoardX nog?
Jazeker, nog met een 5-tal ex monitoren regelmatig contact. Surfen doe ik nog elke week.

- Vertel eens wat meer over je onderneming?
Magic Board Center is een surfboard shop waar het technische aspect centraal staat. We proberen klanten aan een board te helpen dat echt werkt voor hen. Ze kunnen boarden testen, kopen en huren.

- Hoe is het tot stand gekomen?
Het volledige verhaal lees je in ons eerste interview. Maart kort: BoardX was één van mijn eerste jobs in de surfwereld, het heeft me geholpen om later nog surfwedstrijden te organiseren en om verder surfles te geven. En BoardX heeft me vooral geïnspireerd om iets te blijven doen met die surfpassie.

- Flexibiliteit en een ‘can do’-mentaliteit heeft ervoor gezorgd dat Corona BoardX niet klein heeft gekregen. Hoe ben jij hiermee omgegaan?
De boer hij ploegde verder, in goeie en slechte dagen, haha. Het heeft ons meer tijd gegeven om even over de zaak na te denken en paar andere accenten te leggen. Onder andere meer acties ivm kennisoverdracht ivm surfboards. Er zitten paar projecten aan te komen. Verder werken we verder aan het uitbouwen van de zaak, met nog meer focus op het technische in de shop zelf en op het verspreiden van die technische kennis.

MAGIC BOARD CENTER
Adres: Rua Dr. Francisco Vito M. Corte-Real 2, Loja T, 8600-642 Lagos, Portugal
Website: www.magicboardcenter.com
Volg Rik en Magic Board Center op Facebook en Instagram.

Nieuwsbrief

Blijf up to date

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief en mis geen enkele nieuwe trip!
Pssst... Misschien ontvang je ook wel een kortingsactie.

Je kan je op elk gewenst moment uitschrijven. Geen spam.