20 YRS BOARDEX: CLINT VAN DROOGENBROECK

Dat vele oud-monitoren nostalgisch terugblikken naar hun BoardX-tijd staat als een paal boven water, dat er sommigen nadien (en soms dankzij dit BoardX-verleden) iets moois uit de grond stampen,

Meer lezen

20 YRS BOARDEX: CLINT VAN DROOGENBROECK

Dat vele oud-monitoren nostalgisch terugblikken naar hun BoardX-tijd staat als een paal boven water, dat er sommigen nadien (en soms dankzij dit BoardX-verleden) iets moois uit de grond stampen, vinden wij dan weer fantastisch! Graag stellen we je voor aan Clint Van Droogenbroeck en zijn organisatie Clint Cycling!

- Wat was jouw eerste BoardX-ervaring?
Ik ging voor de eerste keer met BoardX naar Zarautz, het was de allerlaatste week van de zomer en tevens de allerlaatste week van Jokke (de founder van BoardX). Ik moet er geen tekening bij maken wat een speciale week dit was.

- Waar situeert zich jouw BoardX-carrière?
Ik heb als monitor, surfcoach en kamleider gewerkt van 2013 tot 2020 in Zarautz, het wakeboardcamp in Moncontour en in Montalivet.

- Wat is jouw mooiste, zotste en/of beste herinnering aan jouw BoardX-zomers?
De vriendschappen die ontstaan op BoardX zijn zo uniek en sterk!

- Wat vond je het zaligste aan monitor zijn?
Ik ben helemaal in mijn element als ik op het strand of in het water ben, daarom werd ik surfcoach. Het liefst van al gaf ik dan ook surflessen. Toen ik kampleider was, betrapte ik mezelf er op dat ik het miste om aan de waterlijn te staan.

- Hoe volg je BoardX nog?
Ik volg jullie op de voet via social media. Zoals ik reeds beschreef zijn de BoardX-vriendschappen uniek en lig ik regelmatig met BoardX'ers en BoardEX'ers in het water in Blankenberge. Voor Clint Cycling vraag ik ook regelmatig advies of de ongezouten mening aan BoardX'ers en dit helpt me enorm!

- Vertel eens wat meer over je onderneming?
Na mijn BoardX carrière ging ik aan de slag in het onderwijs en ik kreeg meer tijd voor mijn andere passie, mountainbike. Ik verhuisde naar Blankenberge en fietste regelmatig met mijn mountainbike over de lokale trails. Er zijn enkele wielerclubs voor jeugdwielrenners in de buurt maar naar mijn mening was er nood aan een plek waar de kids de technieken en skills leren alvorens snel en veel kilometers te fietsen. In februari 2020 opende de Clint Cycling MTB-school de deuren. De eerste trainingen kwamen er 2 à 3 kids naar de training.

Nu zijn we een jaartje verder en telt Clint Cycling zo'n 25 gemotiveerde MTB'ers! Het is zalig om elke week training te geven aan deze kids. De jongsten zijn slechts 8 jaar en het is schitterend om te zien hoeveel vooruitgang zij boeken en de controle die ze leren over hun fiets. Bij BoardX waren we altijd op zoek naar manieren om het bestaande concept te verbeteren of nieuwe hieraan te koppelen. Dit is niet anders bij Clint Cycling. Door de trainingen zo leuk en uitdagend mogelijk te maken rijden de kids steeds met een grote smile door het bos! Ik heb nog enkele leuke ideeën klaar dus hou de MTB-school zeker in de gaten! It's all about the FUN!

- Waar is je organisatie nu mee bezig?
Sinds januari hebben we de steun van Granny Gears bikestore en Commencal mountainbikes. Dit geeft een extra boost, wetende dat mensen uit de branche je project steunen, het geeft je vleugels om te blijven vernieuwen en leuk uit de hoek te komen. Iedereen is tijdens de lockdown beginnen wandelen en fietsen. We merken dit ook aan de MTB parcours, nog nooit reden er zoveel MTB'ers door de bossen. Hier probeer ik nauw samen te werken met de kustgemeenten. Wie weet zie je hiervan in zomer 2021 al een eerste project verschijnen ;-)

(Tip van de redactie: Kom je deze zomer naar ons surfcamp in Zarautz? Check dan zeker ons gloednieuwe 'Surf & Bike'-concept!)

CLINT CYCLING
Website: www.clintcycling.com
Volg Clint Cycling ook op Instagram, Facebook en LinkedIn!

Nieuwsbrief

Blijf up to date

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief en mis geen enkele nieuwe trip!
Pssst... Misschien ontvang je ook wel een kortingsactie.

Je kan je op elk gewenst moment uitschrijven. Geen spam.