MONI STIJN IN ZARAUTZ: HET BIKE REPORT!

Het Baskenland is in Spanje de regio met de rijkste fietstraditie, zowel baanwielrenners als mountainbikers komen er aan hun trekken.

Meer lezen

MONI STIJN IN ZARAUTZ: HET BIKE REPORT!

Het Baskenland is in Spanje de regio met de rijkste fietstraditie, zowel baanwielrenners als mountainbikers komen er aan hun trekken. Deze zomer slaan we de handen in elkaar met Mendi e-Tracks. Moni Stijn ging met hen op pad en testte alvast één van de routes voor ons uit!

Het landschap van het Baskenland typeert zich door mooie stranden omgeven door groene heuvels en bergen. Hoe beter deze omgeving te ontdekken dan per fiets. Bij Mendi e-Tracks in Zarautz kun je een e-mountainbiketocht boeken of een e-MTB huren. e-MTB wil zeggen dat je mountainbike wordt ondersteund door een elektrisch motortje wat maakt dat het mountainbiken toegankelijk wordt voor iedereen.

Bij onze aankomst aan het vertrekpunt stonden de splinternieuwe e-MTB’s ons al op te wachten. Na een korte uitleg was duidelijk dat de fietsen heel gebruiksvriendelijk zijn. Ze zijn gemakkelijk afstelbaar en moeiteloos om te schakelen. Banaantje achter de kiezen, helm op, gopro aan, start!

Samen met Ricardo van Mendi e-Tracks trokken we er op uit. Het eerste stukje van de tocht reden we door het centrum van Zarautz waardoor we tijd hadden om eventjes aan het schakelen en de ondersteuning van de elektrische motor te wennen alvorens aan het echte werk te beginnen. Al snel werd duidelijk dat het e-mountainbiken een extra dimensie zou geven aan de term mountainbiken. De route die wordt gevolgd is aanpasbaar aan het niveau en ook tijdens onze tocht was er de mogelijkheid om te kiezen tussen een technisch moeilijker of gemakkelijker deel van een beklimming of afdaling.

Ons doel was om de top van een berg in de omgeving van Zarautz te beklimmen en daarna terug af te dalen. De weg naar de top van de berg werd afgewisseld door steile bergpaadjes tussen de bomen, waar je ongetraind met een normale mountainbike nooit zonder afstappen tot boven zou geraken, en af en toe een leuke afdaling. Moest je toch afstappen, dan heeft de fiets een handige wandelfunctie waardoor je gemakkelijk al wandelend tot boven geraakt. Op tijd en stond was er de mogelijkheid om een slokje water te drinken en van het mooie uitzicht te genieten.

Na de beklimming en een korte pauze aan de top, kwam de uitdagende afdaling. Steile single tracks tussen de bomen, mooie natuur en velden brachten ons terug naar de voet van de berg. Volgens mijn sporthorloge kwamen we na een hoogteverschil van 650m, 27km, 3u30min en 1000kcal later terug aan in het centrum van Zarautz waar we gezellig samen nog een drankje dronken en wat napraatten over deze leuke ervaring.

Voor een kleine meerprijs kun je de tour ook beëindigen in de spa om de activiteit ontspannend af te sluiten. Leuk gezelschap, goed materiaal, een toplocatie en zeer deskundige begeleiding door de gidsen van Mendi e-Tracks waren de ingrediënten voor een geslaagde voormiddag vol actie, adrenaline, inspanning en ontspanning. Een aanrader!

Nieuwsbrief

Blijf up to date

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief en mis geen enkele nieuwe trip!
Pssst... Misschien ontvang je ook wel een kortingsactie.

Je kan je op elk gewenst moment uitschrijven. Geen spam.