"IS HET KOUDER IN MONTALIVET NOORD DAN IN MONTALIVET ZUID?" EN 9 ANDERE WEETJES!

Spannend! Je gaat voor de eerste keer mee op een BoardX-trip. Maar voor je je inschrijft, heb je toch heel wat vragen waar je graag een antwoord op hebt.

Meer lezen

"IS HET KOUDER IN MONTALIVET NOORD DAN IN MONTALIVET ZUID?" EN 9 ANDERE WEETJES!

Spannend! Je gaat voor de eerste keer mee op een BoardX-trip. Maar voor je je inschrijft, heb je toch heel wat vragen waar je graag een antwoord op hebt. Dat vinden wij niet meer dan normaal en met de FAQ pagina hopen we je al goed op weg te kunnen helpen. Hieronder vind je alvast een greep uit de meest voorkomende vaakgestelde vragen!

Help! Ik sta op de wachtlijst! Wat moet ik doen!?
Geen paniek! Uit ervaring weten we dat er steeds plaatsen vrijkomen, zeker als je vroeg geboekt hebt! Je krijgt dan automatisch een mailtje om je reis te bevestigen!
Wil je niet wachten? Kijk dan eens op de beschikbaarheidspagina's of er niet op een andere bestemming nog plaats is en wijzig je boeking met een simpel mailtje naar lotte@boardx.be!

Ik wil met mijn vrienden/vriendinnen naar Berria of Zarautz. Zij zijn allemaal al 16 jaar oud, maar ik word pas na de zomer 16. Maken jullie geen uitzondering, a.u.b.?
Helaas zijn wij hier op dit vlak enorm streng in en maken wij nooit een uitzondering. Ook niet als je ouders een schriftelijke toestemming geven of de aansprakelijkheid op zich zullen nemen. Je MOET 16 zijn op het moment van aankomst in onze Youth Surfcamps.
Wij raden aan om je met je groep in te schrijven voor één van onze junior surfcamps in het spiksplinternieuwe Pine Beach Paradise in Montalivet. Dit is Europa's eerste Action Sports Resort, bezit tal van terreinen waar je ingewijd zal worden in verschillende disciplines en je samen met je vrienden en vriendinnen zeker en vast de tijd van je leven zal beleven!

Wanneer heb je het meeste kans op goede golven of mooi weer?
Als we dat eens wisten! Weeromstandigheden en surfcondities vallen helaas nooit op voorhand te voorspellen. Uit ervaring weten we echter dat een week zonder golven of zonder zon extreem uitzonderlijk zijn! What time is it?? Tan o'clock!

Is het kouder in Montalivet Noord dan in Montalivet Zuid?
Absoluut niet! Beide surfcamps liggen op hetzelfde terrein en genieten van dezelfde Franse zon! What time is it?? Tan o'clock!!

Wat is dan het verschil tussen beide surfcamps?
Wij willen garanderen dat elke junior de aandacht krijgt die hij of zij verdient. Daarom hebben we -in plaats van één groot kamp- twee kleinere, met elk hun eigen monitorenteam.
De verhouding tussen jongens en meisjes, het aantal beginners of gevorderden en het aantal 13- en 16-jarigen is dezelfde, het weekprogramma, de maaltijden en de activiteiten zijn hetzelfde en je mag niet meer in het ene kamp dan in het andere...kortom, er is geen verschil tussen beide kampen!

Wat is 'Montalivet Surf&Wake' en waar gaat dit kamp door?
Wie zich hiervoor inschrijft, is een onbetwiste durfal, iemand die graag van beide walletjes eet en een onverzadigbare honger heeft naar extreme sporten!
Je zit op het camp van Montalivet ZUID en leert daar de golven van de Atlantische Ocean te bedwingen. Na een paar dagen surfen, trek je -samen met wie van Montalivet Zuid de optie 'Surf&Wake' aangeduid heeft- op avontuur naar het cablepark Lakecity33 waar we surfboards ruilen voor wakeboards.

Is 'Montalivet Surf&Wake' enkel voor beginners of mag ik ook mee als ik thuis wekelijks naar de kabelbaan ga?
Zowel supergevorderden als megabeginners zijn van harte welkom! Je proeft sowieso van zowel het surfen als het waken, wat de formule extra interessant maakt. Op de tweedaagse wakeboarden, leer je wat 'shredden', 'raley' of 'handle pass' betekent en krijgt de gekste tricks ook onder de knie tijdens één van de vele sessies.
Onze monitoren zijn zeer bedreven lesgevers en gaan geen enkele uitdaging uit de weg. Bovendien heeft de kabelbaan zowel een kleine two-tower als een grote kabel met zes torens en tal van uitdagende obstakels. Dit vormt samen dus voor de ideale vakantie voor zowel beginners als gevorderden!

Ik heb nog nooit gesurft. Mag ik dan wel mee op surfcamp?
Natuurlijk wel! Het is juist onze bedoeling om mensen te laten kennismaken met golfsurfen, wakeboarden en andere coole sporten. Naar schatting heeft de helft van de mensen die meereizen nog nooit een surfboard van dichtbij gezien... We geven daarom op onze camps les in verschillende niveaus: beginner tot gevorderde. Boards, wetsuits en lycra's zijn aanwezig en zitten in de prijs!

Ik heb al enorm veel wilde verhalen gehoord van het leven op een surfcamp...Hoe zit het met het uitgaan in Zarautz en Berria?
Op de surfcamps voor 16 tot 18-jarigen krijg je net iets meer vrijheid dan op onze juniorcamps en zijn inderdaad enorm populair. Dit brengt dan ook duizenden verhalen met zich mee. Elk sterk verhaal neem je echter best met een stevige korrel zout!

Wij hanteren een absolute nultolerantie t.o.v. de consumptie van sterke drank en drugs en keuren roken en excessief drankgebruik ten stelligste af. Onze monitorenteams ter plaatse houden te allen tijde een oogje in het zeil en grijpen bij eventueel wangedrag onmiddellijk in. De monitoren organiseren zowel overdag als 's avonds tal van activiteiten waar iedere kampganger graag aan deelneemt. Het staat iedereen echter vrij om iets anders te gaan doen, zolang je je maar gedraagt en de avondklok respecteert. Wekelijks staan er twee BoardX-feestjes op het programma, dus reken er maar op dat je op dat vlak niets tekort zal komen.

Wat is het verschil tussen de surfcamps van Berria en Zarautz?
Het surfcamp in Berria ligt pal aan het strand. In het nabijgelegen dorpje zijn weinig uitgaansmogelijkheden en bovendien is ook het openbaar vervoer naar grotere steden in de buurt geen aanrader. Je leeft met andere woorden gedurende tien dagen in een BoardX paradijs!

Het surfcamp van Zarautz ligt op een mooie heuvel met een prachtig uitzicht over de baai en de zonsondergangen. De charmante tocht naar de BoardX-stand neemt 20 minuutjes in beslag. Na een dag of twee raken je benen hieraan gewend en doet je iedere dag meer verliefd worden op het ruige, maar prachtige Baskische landschap.

Nieuwsbrief

Blijf up to date

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief en mis geen enkele nieuwe trip!
Pssst... Misschien ontvang je ook wel een kortingsactie.

Je kan je op elk gewenst moment uitschrijven. Geen spam.