INTERVIEW TOM SOUPART

In 2012 werd het Lakeside Paradise opgericht, als verlenging van de surfclub Surfers Paradise in Knokke. Het Lakeside Paradise is de place to be als de wind en de golven het laten afweten!

Meer lezen

INTERVIEW TOM SOUPART

In 2012 werd het Lakeside Paradise opgericht, als verlenging van de surfclub Surfers Paradise in Knokke. Het Lakeside Paradise is de place to be als de wind en de golven het laten afweten! Levende sportlegende Frank Vanleenhove wilde hiermee van de gemeente weer een bruisende plaats maken met tal van activiteiten voor jonge mensen, en mensen die zich jong voelen!

We laten Cable Park Manager Tom Soupart aan het woord. Hij werkte al van jongs af aan op de surfclub Surfers Paradise en spendeerde steeds z'n vakantiejob op het strand. Na zijn studies Lichamelijke Opvoeding aan de Universiteit Gent zette hij al z'n vaardigheden in om de nieuwe kabelbaan te Knokke-Heist mee uit te bouwen!


Hallo Tom, vertel eens wat het verschil is tussen wakeboarden achter een boot en wakeboarden in een cable park?
Op een kabelbaan kan je met meerdere wakeboarders tegelijkertijd de sport beoefenen. Op Lakeside Paradise zijn er acht "meenemers" waarin de skilijn kan vastgekoppeld worden. Je legt ook steeds een vast traject af rond de vijf masten. Achter een boot ben je individueel bezig en ligt de focus vooral op de "wake" en de sprongen met rotaties. Op een kabelbaan zijn het vooral de obstakels die het plezier vormen. Zo hebben wij momenteel zeven obstakels, namelijk twee kickers, een A-frame funbox, een table, een rail, een pipe en een rooftop!

Op een kabelbaan kan je komen wanneer je wilt, op elk uur van de dag. Je gaat gewoon je bandje halen aan de receptie en schuift aan op de mat tot het jouw beurt is. Per uur laten wij maximum 25 wakeboarders toe, opdat je zeker genoeg tijd hebt op het water. Het unieke is het sociale gebeuren aan de start. Iedereen komt steeds terug naar dezelfde plek en terwijl je aanschuift kan je nog even napraten over je laatste jump of slide!

Moet je een ware trickmaster zijn of kan je als onhandige beginner ook terecht in Lakeside Paradise?
Iedereen is welkom! We hebben steeds twee instructeurs klaar staan waar je je als beginner aan kan melden en hij zal je alles uitleggen om je op weg helpen op het water. In het clubhuis en op onze website hebben we het instructiefilmpje met alle uitleg.

Hoe lang duurt het vooraleer je wat kickers en andere obstakels kan nemen?
Dat hangt af van je motivatie en de tijdsduur dat je aan de kabel hangt. Hoe meer board-gevoel je hebt, hoe sneller je klaar bent voor je eerste jump!

Hoe kan je het waken vergelijken met andere boardsporten?
Alle sporten waarbij je op een plank staat helpen je op weg om je balans te vinden. Snowboarden, skateboarden, golfsurfen, windsurfen, enz… het zijn allemaal sporten van dezelfde familie en aldus zeker een stap vooruit bij je wakeboarding skills. Ik zeg altijd dat wakeboarden aan een kabelbaan een combinatie is van golfsurfen en skateboarden. Je hebt de obstakels zoals in een skatepark en het water zoals bij het golfsurfen. Uiteraard is het plankgevoel een beetje anders, maar daar raak je snel aan gewend na de eerste wake-sessies!

Wat is het grootste verschil tussen een cablepark en een indoor snowpark?
Het zijn twee verschillende sporten. De een op het water, de ander in de sneeuw. Het grootste voordeel bij wakeboarden is dat je je na een val geen pijn doet. Je valt in het water en dat doet veel minder pijn dan op een ijzig plekje in een snowpark. Na je val zwem je rustig terug naar de kant en stoomt jezelf klaar voor een nieuwe poging!

Bedankt voor het interview, Tom!

© BoardX Magazine 2013

Lakeside Paradise is steeds geopend vanaf de paasvakantie tot en met de herfstvakantie. Tijdens weekend en vakantie dagen steeds vanaf de middag en op weekdagen na school/werk vanaf 16u. Reserveren via hun website is steeds aangewezen.
http://lakesideparadise.be/
https://www.facebook.com/lakesideparadise/


Hou je't toch liever bij surfen? Ga dan gewoon naar hun surfclub even verderop!
http://surfersparadise.be/
https://www.facebook.com/surfersparadise

Intussen heeft Tom in Siargao (Fillippijnen) een eigen wakepark opgericht. Check it out!
https://www.siargaowakepark.com
https://www.facebook.com/siargaowakepark/

Nieuwsbrief

Blijf up to date

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief en mis geen enkele nieuwe trip!
Pssst... Misschien ontvang je ook wel een kortingsactie.

Je kan je op elk gewenst moment uitschrijven. Geen spam.