INTERVIEW MERDAN TAPLAK

Hallo Merdan! Met je debuut 'In it for the honey' scheerde je in 2012 hoge toppen. Sindsdien heb je niet meer stilgezeten en schuim je zo goed als alle festivals af.

Meer lezen

INTERVIEW MERDAN TAPLAK

Hallo Merdan! Met je debuut 'In it for the honey' scheerde je in 2012 hoge toppen. Sindsdien heb je niet meer stilgezeten en schuim je zo goed als alle festivals af. Gelukkig vind je ook de tijd om wat te relaxen en mochten we je vorig jaar verwelkomen op ons surfcamp in Zarautz!

- Waar heb jij het meest van genoten tijdens deze surftrip?
Vooral van de sfeer in het algemeen. Er hangt een heel relaxte vibe over het surfcamp: ik genoot van de zon, de (relatieve) rust en de Spaanse "tranquilo tranquilo"-mentaliteit. En van de hangmatten.

- Wat moet je zeker gedaan hebben als je eens in Zarautz bent?
Niets tegen de BoardX keuken natuurlijk, maar in het dorpje tapas gaan eten bij de niet-Engelssprekende bevolking is een avontuur.

- Je hebt je zoals iedereen ook aan het surfen gewaagd! Hoe is je dat bevallen?
Moeilijk! Ben ook niet echt een waterrat, dus helemaal mijn ding was het niet. Boekje lezen op't strand is even goed voor me.

- Als succesvol artiest heb je wellicht tijdens je tournees al de meest chique hotelkamers gezien. Ons tentenkamp moet dan wel een heuse cultuurshock geweest zijn, of niet soms?
Nee hoor, wij komen ook allerlei dingen tegen...Hotels met ingezakte stapelbedjes, vier bedden voor zes personen enz. En bovendien hou ik van kamperen, dus een gezellig tentenkamp vind ik top!

- BoardX staat bekend om haar bangelijke feestjes met steeds een DJ die in alle muziekstijlen thuis is en volk dat nooit stopt met dansen. Ook jij hebt er je set op afgevuurd, wat herinner je je nog van die avond?
Het was Disney-verkleedavond en iedereen deed zijn best om in de sfeer te blijven. Een shakende Mickey Mouse en een stagedivende Assepoester kan ik me nog herinneren.

- Wat mis je aan je vroegere job als leerkracht? En wat is het zaligste aan je leven nu?
Ik mis vooral de regelmaat en de structuur. Ik had ook erg fijne collega's en met sommige leerlingen had ik een goede band. Nu ben ik mijn eigen baas, en er is eigenlijk niets leuker dan dat. Misschien dat ik ooit nog wel eens ga lesgeven, maar voorlopig vind ik het heel aangenaam zo. Deejay zijn is het leukste dat er is!

- Welke supertip kan je ons nog geven om de surfcamps te verbeteren?
Meer hangmatten!

Dilemma's:
Bakken in de zon of spelen in de zee? Spelen in de zon.
Tapas met cava of hamburguesas met cervezas? Tapas met veel cava, yes please!
Feestje in de snikhete Marea Gora of fancy party in de Bataplan? Marea Gora for sure!

© BoardX Magazine 2013

merdantaplak.com
soundcloud.com/merdantaplak
facebook.com/merdantaplak

Nieuwsbrief

Blijf up to date

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief en mis geen enkele nieuwe trip!
Pssst... Misschien ontvang je ook wel een kortingsactie.

Je kan je op elk gewenst moment uitschrijven. Geen spam.