ICsense teambuilding

Jeroen Van Ham is Senior Business Development Manager bij ICsense en kwam met het chipdesign-bedrijf op teambuilding in Montalivet. Hoog tijd om eens te horen hoe zij het beleefd hebben!

Meer lezen

BoardX: Hallo Jeroen, we hebben net een paar fantastische dagen achter de rug met je bedrijf ICsense. Vertel om te beginnen eens wat meer over ICsense?
Jeroen:
ICsense uit Leuven ontwerpt microchips op maat van zijn klanten. ICsense behoort tot de wereldtop in analoog en digitaal chip-design en heeft het grootste design team in Europa. De chips van ICsense zijn te vinden in de medische, industriƫle, consumer en automobielsector. Typische applicaties zijn chips voor medische implantaten, batterijmanagement, sensoren voor in de auto en sensoren in smartphones en tablets.
Het bedrijf werd in 2004 opgericht als een spin-off van de KU Leuven en telt momenteel meer dan 100 werknemers. Sinds 2017 maakt ICsense deel uit van het Japanse TDK.

BoardX: Kan je kort beschrijven hoe je bij onze surforganisatie terecht bent gekomen voor een teambuilding activiteit?
Jeroen:
We zochten voor ons 20-jarig bestaan een unieke ervaring voor onze collega's. We bekeken verschillende opties zoals skiĆ«n, een citytrip, etc. maar het concept van BoardX sprak ons het meeste aan. Surfen en sporten overdag, feesten ā€˜s nachts... en alles in een chille sfeer.

BoardX: Hoe verliep de communicatie en samenwerking met onze organisatie tijdens de voorbereiding van deze teambuilding?
Jeroen:
BoardX dacht actief mee na over onze noden. Na een interne survey wisten we dat niet iedereen in het bedrijf even actief kon deelnemen aan de sport track. Daarom werkte BoardX alternatieve programmaā€™s uit zoals een relax programma met yoga en een cultuurprogramma met uitstapjes en een wine tasting.

ā€BoardX: Wat waren de verwachtingen van je team voorafgaand aan deze vierdaagse teambuilding?
Jeroen:
We doen elk jaar minstens een paar teambuildings. De teamsfeer is enorm belangrijk voor ICsense. Work hard, play hard is ons motto. Bij ons zijn mensen vrij om zich wel of niet in te schrijven voor een teambuilding maar we zien dat we altijd aan zeer hoge deelname percentages komen. Deze activiteit kaderde in ons 20-jarig bestaan en was dus 1 van de grotere events die we organiseerden. Surfen was out-of-the-box met veel vragen tot gevolg, maar alles werd zeer goed omkaderd door BoardX en de ervaring ter plaatse maakt dat nu iedereen overtuigd is van het surfen. Het was een fantastische ervaring, blijkt uit onze interne rondvraag bij de werknemers!

BoardX: Welke activiteiten hebben het meest indruk gemaakt op je medewerkers?
Jeroen:
Het surfen, uiteraard, was iets wat de meesten onder ons nog nooit gedaan hadden. Rechtstaan op de plank bleek in theorie eenvoudiger dan in de praktijk, maar na 3 dagen oefenen kregen de meeste de basis wel onder de knie. Verder kregen we ook goede reacties op de karting op het outdoor circuit en het mountainbiken.

BoardX: Hebben de sportieve activiteiten zoals surfen en volleybal bijgedragen aan de teamgeest binnen je bedrijf?
Jeroen:
Zeker! Qua team activiteit werkt dit beter dan een skivakantie waar meestal dezelfde mensen in groepjes samen blijven. Door de veelheid aan activiteiten was je vaak deel van een groep met andere mensen, dat bevorderde de connectie tussen onze werknemers.

BoardX: Wat vond je van de balans tussen sportieve activiteiten en ontspanning?
Jeroen:
Die was perfect! Apero startte bij ons om 17h, na het avondeten en eventuele avondactiviteit (zoals de groepsfoto op het strand) zakten we af naar een plaatselijk danscafƩ. Wie het liever wat rustiger aan wilde doen, kon op de campsite blijven. De algehele sfeer tijdens de vier dagen was werkelijk top!

BoardX: Heb je gemerkt dat de band tussen collegaā€™s en leidinggevenden is versterkt door deze teambuilding?
Jeroen:
We hebben bij ICsense sowieso een horizontale bedrijfsstructuur die barriĆØres wegneemt. De deur van onze CEO staat steeds open, los van je positie in het bedrijf. Goede constructieve ideeĆ«n worden altijd opgepikt. Iedereen is hier deel van 1 team en we hebben hetzelfde doel, kwaliteitsvolle chips ontwikkelen en markleider zijn in ons segment. Een 3-daagse teamactiviteit maakt dat nadien vlotter gesprekken worden aangeknoopt door de gemeenschappelijke ervaring die het team opdeed.

BoardX: Zou je deze vorm van teambuilding aanraden aan andere bedrijven?
Jeroen:
Absoluut. Golfsurfen is niet de standaard activiteit waar de meeste bedrijven onmiddellijk aan denken. Het brengt mensen even uit hun comfortzone en dat creĆ«ert een sterke band. Wat mij betreft is dit een ideale teamactiviteit. Wat trouwens bij veel medewerkers naar voren kwam was hoe vriendelijk jullie crewleden waren en oprecht geĆÆnteresseerd in hoe het surfen en andere activiteiten gingen. Keep up the good work!

Nieuwsbrief

Blijf up to date

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief en mis geen enkele nieuwe trip!
Pssst... Misschien ontvang je ook wel een kortingsactie.

Je kan je op elk gewenst moment uitschrijven. Geen spam.