BOARDX roept op tot steun voor aardbevingslachtoffers in Marokko

Marokko heeft ons zoveel gegeven: onvergetelijke herinneringen, vriendschappen en geweldige surf. Nu is het onze beurt om iets terug te geven.

Meer lezen

Sinds 2009 hebben wij het voorrecht gehad om te genieten van de prachtige golven en warme gastvrijheid van Imsouane, Marokko. Ons BoardXHouse, gelegen op een toplocatie, heeft ons talloze onvergetelijke momenten geschonken. Gelukkig heeft de recente aardbeving ons dorp gespaard, maar op enkele uren afstand is de realiteit hartverscheurend.

Duizenden gezinnen in kleine bergdorpen hebben hun huizen verloren, vaak eenvoudige constructies die niet bestand waren tegen de kracht van de aardbeving. Het bereiken van deze dorpen is nu een uitdaging. De paden, die al moeilijk begaanbaar waren, worden vaak geblokkeerd door rotsen of zijn weggevaagd.

Onze house keeper Said met op de achtergrond het volledig verwoeste dorp Tafingoult

Onze trouwe house keeper, Said, die al 15 jaar bij ons is, heeft deze dorpen bezocht. Zijn verslag is duidelijk: er is dringend behoefte aan tenten. Hoewel Marokko bekend staat om haar warmte, kunnen de nachten in de bergen verraderlijk koud zijn. En met de winter voor de deur, waar sneeuw in de hooggelegen delen van de Atlas niet ongewoon is, is onderdak essentieel.

Het probleem? Alle tenten in Marokko zijn uitverkocht. En daar hebben we jouw hulp voor nodig. Met jouw bijdrage willen we tenten in Europa aankopen en deze naar Said sturen, die ze rechtstreeks aan de getroffen families zal bezorgen.

Marokko heeft ons zoveel gegeven: onvergetelijke herinneringen, vriendschappen en geweldige surf. Nu is het onze beurt om iets terug te geven.

Ons doel: €10.000. Dit bedrag zal worden gebruikt om tenten aan te schaffen en te verzenden naar de getroffen gebieden in Marokko.

Elke bijdrage, groot of klein, maakt een verschil. Help ons deze gezinnen een warme en veilige plek te bieden tijdens deze uitdagende tijden. Doneer nu.

Het goede nieuws is dat we al meer dan 350 kg aan tenten en ander materiaal hebben verzameld dat op dit eigenste moment onderweg is naar Marokko om directe hulp te bieden aan de slachtoffers van de aardbeving.

Daarnaast zullen we, dankzij de jaarlijkse Earth Tax die onze BoardX'ers aan hun boekingen toevoegen, al een eerste GoFundMe-bijdrage van €3.500 leveren. Net zoals we eerder hebben geholpen bij de heropbouw van Siargao in de Filippijnen, willen we nu ons steentje bijdragen aan de wederopbouw en steun voor Marokko!

Nieuwsbrief

Blijf up to date

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief en mis geen enkele nieuwe trip!
Pssst... Misschien ontvang je ook wel een kortingsactie.

Je kan je op elk gewenst moment uitschrijven. Geen spam.