BOARDX JOINS THE BAMBOO BRUSH SOCIETY!

Roger Nefkens zag tijdens zijn reis door Indonesië een strandwandeling veranderen in een strandopkuisactie

Meer lezen

BOARDX JOINS THE BAMBOO BRUSH SOCIETY!

Roger Nefkens zag tijdens zijn reis door Indonesië een strandwandeling veranderen in een strandopkuisactie. Toen hij de volle zakken plastic aanschouwde, werd de noodzaak om een alternatief voor dit schadelijke materiaal te vinden plots heel duidelijk. Niet veel later stampte hij 'The Bamboo Brush Society' uit de grond. Tijd voor een interview! #keepourplaygroundclean

(foto: @gethorizontal)

Hey Roger, wat een mooi initiatief! Er zijn zoveel voorwerpen gemaakt van plastic: zakken, flesjes, doosjes, borden, bekers, bestek. Waarom zijn jullie voor de tandenborstel gegaan?
“Bedankt! Dat is vaak het eerste dat mensen aan me vragen. Het ligt inderdaad misschien niet direct voor de hand. Ik heb eerst nagedacht over een algemene vervanger voor plastic. Juist omdat er inderdaad zoveel producten die we dagelijks gebruiken van dit schadelijke materiaal zijn gemaakt. Tijdens deze zoektocht naar alternatieve materialen liepen we tegen het idee van de bamboe borstel aan en niet veel later was de society geboren. De tandenborstel is een start, als voorbeeld voor een beter alternatief van de plastic tandenborstel. Zo zijn er nog zoveel voorwerpen die we kunnen veranderen! Mochten mensen ideeën hebben voor nieuwe producten, dan horen we die natuurlijk graag. Zelf delen we regelmatig tips en interessante feiten of video’s met onze community op sociale media.”

What’s up with the bamboo?
“Bamboe is geweldig! Het is een grassoort met nogal wat voordelen. Het groeit als een raket, soms wel een meter per dag! Daarnaast is het duurzaam, omdat het biologisch afbreekbaar is. Het is oersterk, je kunt er de mooiste gebouwen en meubels van maken. Plus, het is mooi materiaal. Ik spreek nu natuurlijk voor mezelf, maar ik voel meer verbinding met bamboe dan met plastic. Lig jij liever in een plastic tent, of in een mooie bamboe cabine? Voor mij is die keuze heel makkelijk!”

Wat hoop je te bereiken met TBBS?
“Onze droom is om een gemeenschap (Society) op te bouwen van mensen die geloven dat we wel iets kunnen veranderen aan onze manier van leven. En dat het leven dan nog steeds hartstikke leuk is! We willen van anderen leren en ideeën uitwisselen die helpen een duurzame maatschappij vorm te geven.

Heb je na de tandenborstel nog andere plannen met TBBS?
“Zeker! De reacties zijn ongelofelijk leuk, dus we willen het assortiment gaan uitbreiden en meerdere duurzame producten aanbieden. Stay tuned!”

Wat zou je onze community willen meegeven?
“Dat uiteindelijk niet de grote bedrijven de dienst uitmaken, maar wij! Jij en ik, die dagelijks vele beslissingen maken die een positieve impact kunnen hebben op onze mooie wereld. Denk goed na waar je bankiert, je nieuwe jeans koopt, of boodschappen doet. Jij beslist en als we allemaal betere keuzes maken, moeten bedrijven wel volgen met bewust gedrag.
Daar komt bij dat duurzame producten echt niet altijd (veel) duurder zijn, maar bijna altijd met meer liefde en toewijding zijn gemaakt. Ook zit er vaak een tof verhaal achter een bewust bedrijf of duurzame organisatie. Wij zijn zelf onderdeel van 1% For The Planet. Deze organisatie verenigt bedrijven en producenten die allemaal werken aan een betere wereld. Ik zou zeker een keertje op hun website kijken om ideeën op te doen of nieuwe oplossingen te leren kennen.

Clean teeth, clean oceans, bright smiles!

DE BAMBOO BRUSH EN TRAVEL CASE: DEZE ZOMER VERKRIJGBAAR OP IEDER BOARDX SURFCAMP!

Kan je niet wachten? Haal’m dan op thebamboobrushsociety.com en ontvang 15% korting met de code 'BOARDXROCKS'! (En vergeet dan niet je tandenpoetsmoment te taggen met #thisiswhereibrush!)

Volg TBBS op Facebook of Instagram en lees ons stukje op hun webite!

Nieuwsbrief

Blijf up to date

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief en mis geen enkele nieuwe trip!
Pssst... Misschien ontvang je ook wel een kortingsactie.

Je kan je op elk gewenst moment uitschrijven. Geen spam.