BOARDX-CREW OP BOAT TRIP IN DE MALEDIVEN!

Films als “O’Neill Deep Blue Open”, “Young Guns” van Quiksilver en “The September Sessions” van Jack Johnson (toen hij nog surffilms maakte) hebben we grijsgedraaid.

Meer lezen

BOARDX-CREW OP BOAT TRIP IN DE MALEDIVEN!

Films als “O’Neill Deep Blue Open”, “Young Guns” van Quiksilver en “The September Sessions” van Jack Johnson (toen hij nog surffilms maakte) hebben we grijsgedraaid. Na twee jaar agenda’s naast elkaar leggen en sparen, werden de vliegtuigtickets vastgelegd met als eindbestemming: de Malediven. Checked in: Kim, Luk, Kristof, Gilles, Jo, Filip en Frederik.

De Malediven bestaan uit 26 atolls en elke atoll bestaat uit een hoop mini-eilandjes. In totaal tellen de Malediven ongeveer 1200 eilanden. Vele eilandjes worden beschermd tegen grote golven door ondiep, scherp reef. En net over dat reef worden de perfecte golven gevormd. Het eerste deel van de trip plannen we om vier dagen bij de eilandjes in de buurt van hoofstad Male te blijven. Daarna vliegen we naar het zuiden verder op zoek naar lege line-ups. Na een monstertocht Leuven, Düsseldorf, Dubai, Male werden we opgewacht met een taxibootje om ons naar ons eerste drijvende surfguesthouse te brengen. Onze eerste boat ziet er op het eerste zicht wat minder uit dan de foto’s die we online zagen, maar eigenlijk kan ons dat niet zoveel schelen. Golven willen we! Perfecte, lange, holle golven!


Dat de swell niet echt ging meezitten, konden we reeds aflezen van de voorspellingen online. Maar als we bij Sultans passeren, zien we iemand in het water en kunnen we niet langer wachten… Een kleine, rechtse golf krult met magische perfectie rond het eiland. Let’s go! Aan de andere kant van de reef pass zien wede linkse golf van Pasta Point. Helaas mag je op die golf enkel surfen als je ook verblijft in het resort op het eiland. Een privégolf dus… Ondenkbaar in Europa! De volgende dagen surfen we nog op Ninjas, Lohis, Chickens en Cokes. Die laatste spot is genoemd naar de Coca Cola fabriek die op dit eiland gebouwd is! De golven worden die eerste vier dagen nooit echt hoger dan een metertje, maar iedereen belooft ons dat het in het zuiden toch iets beter zal zijn. No worries, you can’t have it all!


Een binnenlandse vlucht met een klein propeller vliegtuigje moet ons naar de volgende bestemming brengen. Bagage is bijgevolg beperkt! Zéér beperkt, want er wordt moeilijk gedaan over onze megaboardbags.
Maar liefst honderd kilo overgewicht! Maar als na een pittige discussie blijkt dat ze ‘slechts’ iets meer dan één dollar aanrekenen per kilo kan ik een smile op mijn gezicht niet onderdrukken. In Europa is het namelijk de gewoonte om tien tot twintig euro per kilo overgewicht aan te rekenen. Het valt dus nog reuze mee…


In het pikdonker worden we met een minisloepje naar een nieuwe boot gebracht. Best wel eng, maar eens aan boord worden we licht euforisch. Wat een luxejacht met airco voor de resterende zeven dagen! Not bad at all!! En nu nog golven… De volgende week zoeken we een beetje hopeloos naar de golven die beloofd werden in al de magische films, maar Neptunus werkt niet echt mee. We pendelen op en neer tussen Blue Bowls, Love Charms, Five Islands en Tiger Stripes en surfen elke dag op lekkere linkse en rechtse points in een paradijselijke omgeving tussen dolfijnen, manta’s en zeeschildpadden. Maar onze honger word toch niet helemaal gestild… Tot de allerlaatste dag. Op de weg terug richting luchthaven passeren we opnieuw Five Islands en de spot gaat helemaal los! Eindelijk! Iedereen surft tot hij erbij neervalt, niks meer te verliezen en op die manier reizen we toch weer voldaan richting België.

© BoardX Magazine 2011

Sta je op het punt tickets te boeken? Check dan zeker eerst de forecast via Magicseaweed!

Nieuwsbrief

Blijf up to date

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief en mis geen enkele nieuwe trip!
Pssst... Misschien ontvang je ook wel een kortingsactie.

Je kan je op elk gewenst moment uitschrijven. Geen spam.