20 YRS BOARDEX: TARS GEERTS

Dat vele oud-monitoren nostalgisch terugblikken naar hun BoardX-tijd staat als een paal boven water, dat er sommigen nadien (en soms dankzij dit BoardX-verleden) iets moois uit de grond stampen,

Meer lezen

20 YRS BOARDEX: TARS GEERTS

Dat vele oud-monitoren nostalgisch terugblikken naar hun BoardX-tijd staat als een paal boven water, dat er sommigen nadien (en soms dankzij dit BoardX-verleden) iets moois uit de grond stampen, vinden wij dan weer fantastisch! Graag stellen we je voor aan de naar Taiwan uitgeweken Tars Geerts en zijn project Long Island Taiwan!

- Wat was jouw eerste BoardX-ervaring?
Mijn eerste Boardx surfcamp was in de zomer van 2007 in Zarautz. Na de week als gast hebben mijn  kameraad Alex en ik de toenmalige kampleider en zaakvoerder Wiet de oren van zijn kop gezaagd om stage te mogen doen, uiteindelijk is dit gelukt en zijn we 2 weken na de week als gast teruggekomen als stagemonitor.

- Waar situeert zich jouw BoardX-carrière?
Ik heb de zomertijden van mijn leven beleefd als monitor van de junior surfcamps in Le Pin Sec tussen 2008 en 2014.


- Wat is jouw mooiste, zotste en/of beste herinnering aan jouw BoardX-zomers?
Een zotte herinnering is ik die stoer wilde doen en van de berg in Le Pin Sec downhill skaten, voluit op mijn flank ben gegaan en een paar uur later gaan surfen, om dan te beseffen dat zoutwater op een open wonde enorm veel zeer doet...

Een andere zotte herinnering is dat ik in mijn laatste BoardX-week ooit de Hunger Games heb gespeeld met alle gasten, de hele week lang. Hier waren een aantal zware kippenvelmomentjes bij.

Andere geweldige herinneringen:
   •    De avondsessies met monitoren (en soms gasten) na het avondeten tot zonsondergang.
   •    Veel te grote golven surfen met een NSP 8.0's en softtops.
   •    Vrije dagen in Zarautz of Berria tijdens een hele zomer Le Pin Sec,

Geweldigste geschenk van de BoardX-zomers:
   •    De vriendschappen die jarenlang na de camps nog steeds standhouden.
   •    Kennis maken met de geweldige sfeer rond golfsurfen hetgeen toch wel een belangrijke factor is geworden in mijn verdere leven.


- Wat vond je het zaligste aan monitor zijn?
   ◦    BBQ-meester zijn
   ◦    Surfcoach zijn van gemotiveerde junior surfers
   ◦    Talentenjacht (toen die er nog was)


- Wat vond je de leukste taak?

Het feit dat je met goede vrienden wekenlang samenwerkt om gasten de vakantie van hun leven te kunnen geven, en dit in een droom-omgeving.


- Volg je BoardX nog?

Ja, ik volg BoardX nog, vind het geweldig dat na al die jaren er nog even hard voor gegaan wordt en surfen als een sport zo zwaar wordt aangemoedigd. Een aantal van mijn beste vrienden zijn ex-BoardX'ers dus, ja sowieso nog contact. Ook zijn er door de jaren heen heel wat ex-BoardX'ers op bezoek gekomen in Taiwan en hebben we samen de Franse kust voor die van Taiwan ingeruild.
Ik surf nog steeds wekelijks en probeer niet te verongelukken op mijn penny-board tijdens mijn ochtend-commute naar het werk.


- Vertel eens wat meer over je leven en werk?
Toen ik in 2014 afstudeerde als Sinoloog en Business Manager, wilde ik heel graag een eigen surfhostel uitbaten en vond Taiwan hiervoor de uitgelezen bestemming. Ik ben dus met een broek vol goesting (figuurlijk uiteraard) naar Taiwan getrokken en heb deze jongensdroom waargemaakt. Ik heb gedurende een 2-tal jaar samen met vrienden/partners een surfhostel uitgebaat aan de Noordoost Kust van Taiwan. Dit was een geweldig avontuur, maar na een tijdje vond ik de levensstijl een beetje te 'op pensioen-achtig'. Dus heb ik de zaak verder overgelaten aan de andere partners en hierna naar Zuid-Amerika gegaan voor een backpackersreis van een dikke 8 maanden, om daarna weer naar Taiwan te keren voor meer avontuur (waar ik nog steeds woon).

Intussen heb ik de backpackers en fulltime chillers dagen ingeruild voor een gebalanceerd leven als digital marketeer en business development manager door de week en fulltime avonturier/surfer in weekends. Het leuke aan Taiwan is dat er een enorme variatie is aan outdoor-activiteiten, op relatief korte afstand van elkaar. Ik woon bijvoorbeeld in de hoofdstad Taipei en na een 40-tal minuten rijden, kan ik gaan hiken, surfen, duiken, river-tracen, etc. Best wel tof!

Daarbuiten heb ik samen met mijn wederhelft een leuk projectje gestart, genaamd 'Long Island'. Het gaat om een 'Ecologisch Surf & Duik Apparel Merk'. Simpel gezegd betekent dit dat we kledij en accessoires vermarkten met een oog voor duurzaamheid en waarbij Taiwan als surf en duikbestemming centraal staat. We doen dit vooral omdat de surf en duik scene in Taiwan stilaan aan het opkomen is, we hier zelf een dikke fan van zijn en we deze meer op de kaart willen zetten, zowel in het binnen-en buitenland. Daarom zijn onze producten geïnspireerd op surfen & duiken in Taiwan, lokaal gemaakt, ontworpen end ecologisch verpakt zodat al wie ons merk draagt zich kan vereenzelvigen met surfen (of andere wateractiviteiten) in Taiwan en daardoor een ambassadeur voor de Taiwanese sea & surf scene wordt.

- Hoe is het tot stand gekomen?
Ik zie BoardX een beetje als de aansteker die 'mijn vuur' in vlam heeft gezet. Hier bedoel ik mee dat ik mijn passie en liefde voor reizen en watersporten grotendeels door BoardX gestimuleerd is en dit heeft bijgedragen tot wie ik vandaag ben en wat ik doe. In een notendop, het was de passie voor golfsurfen en kennis van de Chinese taal die me naar Taiwan heeft geleid. Sinds mijn verblijf in Taiwan heb ik toch wel wat afgesurft, de scene goed leren kennen en heb ik hier een aantal leuke kansen gezien. Een van deze kansen is de afwezigheid van een authentiek, Taiwanees surf & duik merk waar Taiwanese surfers en waterratten (of mensen die hier rondgereisd hebben) zich mee kunnen vereenzelvigen.

- Flexibiliteit en een ‘can do’-mentaliteit heeft ervoor gezorgd dat Corona BoardX niet klein heeft gekregen. Hoe ben jij hiermee omgegaan?
Ik weet niet of dit de Belgische media ontglipt is of niet, maar Taiwan heeft best efficiënt en correct gehandeld van zodra de Covid-19 pandemie de kop opstak. Het aantal gevallen is steeds laag gebleven en het leven heeft hier veel minder drastische veranderingen ondergaan dan in andere landen (ik denk dan aan economische crisis ten gevolge van Lock downs). Waarom is dit belangrijk? Heel simpel, Taiwan heeft goed gereageerd, dus alles was hier best veilig, er kon gefeest, gesurft, gewerkt, enz. worden zoals gewoonlijk. Enkel reizen werd ten stelligste afgeraden, dat wil zeggen dat mensen die normaal geld zouden spenderen aan reizen, dit budget nu vrij hadden om aan hun hobby's uit te geven. Met Long Island hebben we onmiddellijk op deze trend en kans ingespeeld, door in de zomer te starten met de verkoop van onze kledij en accessoires.

- Waar is je project nu mee bezig?
Long Island staat nog relatief in kinderschoenen, dus we zijn nu volop bezig met de groei van het project, de bekendheid van de merknaam, uitbreiding van producten en stimulans van de verkoop. Het doel is om dit zodanig te laten evolueren dat we dit project kunnen meenemen wanneer we terug naar Belgie (of ergens anders) zouden verhuizen en dit van op afstand kunnen runnen.

LONG ISLAND TAIWAN
Together with adventurers like you, we are on a mission to put Taiwan on the map and raise environmental awareness by sharing our passion for nature and the outdoors... and of course, we're looking good while we're at it!
Website:
www.longislandtaiwan.com
Volg Tars en Long Island Taiwan op Instagram en Facebook

Nieuwsbrief

Blijf up to date

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief en mis geen enkele nieuwe trip!
Pssst... Misschien ontvang je ook wel een kortingsactie.

Je kan je op elk gewenst moment uitschrijven. Geen spam.