20 YRS BOARDEX: MATTHIAS HIMSCHOOT

Dat vele oud-monitoren nostalgisch terugblikken naar hun BoardX-tijd staat als een paal boven water, dat er sommigen nadien (en soms dankzij dit BoardX-verleden) iets moois uit de grond stampen,

Meer lezen

20 YRS BOARDEX: MATTHIAS HIMSCHOOT

Dat vele oud-monitoren nostalgisch terugblikken naar hun BoardX-tijd staat als een paal boven water, dat er sommigen nadien (en soms dankzij dit BoardX-verleden) iets moois uit de grond stampen, vinden wij dan weer fantastisch! Graag stellen we je voor aan Matthias Himschoot van Madaxa Films.

- Wat was jouw eerste BoardX-ervaring?
Dat was in de zomer van 2012 toen ik samen met 2 andere vrienden een week in Zarautz had geboekt. Ik zag de monitoren aan het werk en was wel jaloers op hun job. Haha!

- Waar situeert zich jouw BoardX-carrière?
Ik ben van 2014 tot 2016 monitor geweest en stond ongeveer 10 weken per zomer in Zarautz.

- Wat is jouw mooiste, zotste en/of beste herinnering aan jouw BoardX-zomers?
In mijn eerste zomer gingen we op onze dia libre (vrije dag, red.) naar een prachtig meer. Dimi, Kaat, Donald, Marieke en mezelf. We waren daar alleen en hadden heel het meer voor onszelf. Barbecue’tje mee en daar goed gegeten en gedronken. Topdag!

Het leukste aan monitor zijn vond ik de vriendschap tussen de crew. We waren 1 grote familie die 24/24 bij elkaar zat. Altijd leute gehad! De leukste taak vond ik de gasten begeleiden om naar San Sebastián te gaan, haha.

- Volg je BoardX nog?
Normaal ging ik vorige zomer nog een week boeken bij het kamp in Zarautz. Samen met mijn vriendin zouden we in zo’n Luxe Tipi slapen. Wordt vervolgd! Helaas heb ik door de drukte en de heersende omstandigheden minder contact met de familie van Zarautz, maar een reünie staat absoluut op m’n lijstje!

- Vertel eens wat meer over je werk?
Ik woon in Maldegem en ben zelfstandig actief in de filmwereld, nu ongeveer 2 jaar actief bezig als cameraman. Ik ben vooral bezig in de bedrijvensector, maar doe ook tv-werk. Zo heb ik al mee kunnen werken aan programma’s zoals De Rechtbank, De Mol, Hotel Römantiek, Blind getrouwd....

- Hoe is dit allemaal tot stand gekomen?
Tijdens mijn BoardX-carrière heb ik enkele video’s gemaakt waar ik wel trots op ben. Tijdens die zomers heb ik toch het een en ander geleerd! Zarautz en omgeving is natuurlijk ook een prachtige setting om te capteren. Met twee Zarautz-video's heb ik zelfs een prijs gewonnen op het Ride On Filmfestival!

- Flexibiliteit en een ‘can do’-mentaliteit heeft ervoor gezorgd dat Corona BoardX niet klein heeft gekregen. Hoe ben jij hiermee omgegaan?
Ik heb eigenlijk een beetje de mentaliteit van ‘het komt altijd goed’. En dat was ook zo. Afgelopen zomer was het minder druk, maar ik weet dat dit ook zonder Corona zo is. Toen heb ik vrijwel niets aan mijn werkwijze veranderd. Sinds september ben ik echter al non-stop bezig en het is in die 2 jaar nog nooit zo druk geweest. De videosector is nu echt aan het boomen! En om eerlijk te zijn, is dit wat te danken aan Corona. Heel veel bedrijven willen hun klanten immers op een online manier bereiken.


- Waar ben je nu mee bezig?

Nu ben ik vooral bezig in de bedrijvensector. Momenteel zelfs op weg naar Duitsland om te filmen voor een klant, haha. Ondanks Corona is het dus goed druk in onze sector! Maar laten we hopen dat dit allemaal snel achter de rug is en we nog gezellig eentje kunnen gaan drinken, op die BoardEx-reünie bijvoorbeeld! :D


MADAXA FILMS

Website: www.madaxafilms.com
Volg Madaxa ook op Facebook, Instagram, YouTube, Twitter en LinkedIn!

Nieuwsbrief

Blijf up to date

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief en mis geen enkele nieuwe trip!
Pssst... Misschien ontvang je ook wel een kortingsactie.

Je kan je op elk gewenst moment uitschrijven. Geen spam.