20 YRS BOARDEX: LORENZO NAUDTS

Dat vele oud-monitoren nostalgisch terugblikken naar hun BoardX-tijd staat als een paal boven water, dat er sommigen nadien (en soms dankzij dit BoardX-verleden) iets moois uit de grond stampen,

Meer lezen

20 YRS BOARDEX: LORENZO NAUDTS

Dat vele oud-monitoren nostalgisch terugblikken naar hun BoardX-tijd staat als een paal boven water, dat er sommigen nadien (en soms dankzij dit BoardX-verleden) iets moois uit de grond stampen, vinden wij dan weer fantastisch! Graag stellen we je voor aan Lorenzo Naudts van Studio Lolo!

- Wat was jouw eerste BoardX-ervaring?
Mijn eerste BoardX ervaring was in de zomer van 2007, toen het surfcamp in Berria voor de allereerste keer plaats vond. Via één van de monitoren die reeds langer actief was in Zarautz, kregen we na ons laatste examen op de hogeschool te horen dat er nog opbouwers gezocht werden. We cancelden al onze plannen en vertrokken enkele dagen later met z'n vieren richting Spanje :) Na een superleuke opbouw, deed ik diezelfde zomer ook nog mijn stage als monitor. And so the story begins :)

- Waar situeert zich jouw BoardX-carrière?
Van 2007 tot 2015 was ik steeds actief in Berria (Spanje). De eerste jaren als monitor/fotograaf en later ook als kampverantwoordelijke. In 2014 kreeg ik de kans het fantastische BoardX officeteam te mogen vervoegen, waar ik tot 2020 als grafisch vormgever vast in dienst was. De laatste zomers spendeerde ik in Montalivet (Frankrijk), waar ik de familycamps in goede banen mocht leiden.

- Wat is jouw mooiste, zotste en/of beste herinnering aan jouw BoardX-zomers?
Zoveel mooie, gekke en onvergetelijke momenten die voor eeuwig op mijn netvlies gebrand staan. Door zoveel jaren actief te zijn, kan ik letterlijk boeken schrijven over de vele gebeurtenissen. Al zullen sommige zaken ook niet voor publicatie vatbaar zijn..haha!

Het allermooiste wat ik uit mijn hele BoardX-carrière heb overgehouden is ongetwijfeld mijn prachtige vrouw. Na elkaar als eerstejaars monitor te leren kennen in Berria, hebben we samen nog een 6 à 7-tal zomers gewerkt. Onze gemeenschappelijke vriendengroep bestaat dan ook hoofdzakelijk uit BoardEx'ers, waardoor de vele verhalen nog steeds blijven bovenkomen. Ondertussen zijn we getrouwd en hebben we 2 schatten van kindjes! En dat allemaal dankzij onze BoardX-ervaring! Ik vroeg haar trouwens op het strand van Berria ten huwelijk, wat misschien nog wel de mooiste herinnering van allemaal is!

- Wat vond je als monitor de leukste taak?
Eigenlijk was er geen enkele taak die ik niet graag deed en zelfs de afwas, het koken of het vuilnis wegbrengen maakten we plezant! Bij de barshifts, de battles, activiteiten en de feestjes was ik volledig in mijn element. De avond op gang trekken met leuke acties en spelletjes, was één van de dingen waar ik om bekend stond.

Later vond ik dan weer mijn uitdaging in de kampleiderrol, waar ik mijn functie als planner, leider en organisator volop kon oefenen! De verantwoordelijkheid om een volledig camp en monitorenteam te runnen was een hele uitdaging, maar o zo leuk om te doen!

- Hoe volg je BoardX nog?
Na 13 jaar voor BoardX te werken, blijft de vibe er voor altijd in zitten denk ik. Zelfs nu doen we er alles aan om samen met het gezin een 4 à 5-tal weken per zomer richting het Family Surf Resort in Frankrijk te trekken. Een zomer zonder BoardX of surfen zit er voorlopig nog niet in. Ook buiten het seizoen hebben we onze jaarlijkse boystrip, waarbij we met enkele BoardEx'ers richting het BoardXHouse in Marokko trekken. En sinds kort heeft ook de Belgische kust ons meermaals weten te verrassen!

- Vertel eens wat meer over je huidige leven en werk?
Toen ik bij BoardX werkte als grafisch vormgever, startte ik na enkele jaren mijn eigen bedrijfje Studio Lolo op. In bijberoep kon ik dan enkele grafische opdrachten uitvoeren om zo een extra centje bij te verdienen. Na het maken van onze eigen geboortekaartjes, kwam ook de vraag vanuit de vriendengroep om hun kaartjes te ontwerpen. Zo merkte ik de grote vraag naar dit soort ontwerpen op en verlegde de focus 100% op de geboortesector. Gaande van ontwerp en drukwerk tot geschenkjes en vele andere producten. Toen de combinatie BoardX en bijberoep niet meer houdbaar was qua werk, heb ik beslist om mijn vaste job in te wisselen voor het leven als zelfstandige. Sinds kort heb ik ook geïnvesteerd in een lasercutmachine, die me nu nog meer mogelijkheden kan bieden op vlak van personalisatie, decoratie en aanbod!

Als eenmanszaak is het soms moeilijk om alles te blijven bolwerken, maar als er 1 ding is wat ik op werkvlak van BoardX heb overgehouden, zal het wel het multitasken zijn :) 1001 verschillende dingen combineren, oplossen en opvolgen. Vaak chaotisch tijdens het proces, maar als de deadline er is, zal het er staan!

- Flexibiliteit en een ‘can do’-mentaliteit heeft ervoor gezorgd dat Corona BoardX niet klein heeft gekregen. Hoe ben jij hiermee omgegaan?
De keuze om me enkel en alleen op geboorte te richten, bleek tijdens het hele Corona gebeuren de juiste te zijn. Kindjes blijven nu eenmaal geboren worden. Ik mag mezelf dus heel gelukkig prijzen dat ik op werkvlak niets heb ondervonden van de Corona-crisis, integendeel! De lockdown heeft duidelijk voor een enorme productiviteit in huis gezorgd, want de babyboom is nu meer dan ooit merkbaar :)

- Waar is je bedrijf nu mee bezig?
Binnen de geboortesector probeer ik momenteel mijn aanbod zo ruim mogelijk te maken. Dankzij de komst van de lasercutmachine heb ik plots ook zoveel nieuwe mogelijkheden, die nu langzaamaan gelanceerd worden. Ondertussen spelen er ook nog steeds tal van zijprojecten in mijn hoofd. Zo wil ik in de nabije toekomst ook enkele surfgerelateerde producten op de markt brengen. Hou dus zeker mijn website en socials goed in de gaten!

STUDIO LOLO
Hippe, minimalistische en tijdloze ontwerpen voor unieke momenten!
Website: www.studiololo.be
Volg Studio Lolo ook op Instagram, Facebook en Pinterest!

Nieuwsbrief

Blijf up to date

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief en mis geen enkele nieuwe trip!
Pssst... Misschien ontvang je ook wel een kortingsactie.

Je kan je op elk gewenst moment uitschrijven. Geen spam.