WAVEGARDEN SNOWDONIA

Ergens midden augustus op een warme dag tijdens het hoogseizoen van onze surfcamps rinkelt mijn telefoon.

Meer lezen

WAVEGARDEN SNOWDONIA

Ergens midden augustus op een warme dag tijdens het hoogseizoen van onze surfcamps rinkelt mijn telefoon. Met een leuke surfsessie op mijn zomerse home spot achter de kiezen, kan ik met veel plezier even tijd maken om dit telefoontje aan te nemen. Met zijn sappig Brussels accent begroet Dennis, onze contact bij O’neill wetsuits, mij vrolijk als altijd.

Dennis weet me te vertellen dat hij het genoegen heeft me uit te nodigen voor een wetsuit test in de Wave Garden Snowdonia in Wales. 2 dagen surfen, de nieuwste wetsuits aanschouwen, Fire Wire boards testen én de Wave Garden uitproberen!? Daar kan je geen nee op zeggen. Wat een aanbod, een fantastische kers op de taart na een reeds 16-jarige top samenwerking met de wetsuit fabrikant bij uitstek. Dankzij O’neill ben ik pakweg 20 jaar geleden met surfen in contact gekomen, ben ik blijven surfen en spring ik nu nog steeds in de beste, flexibele en de meest innoverende pakken op deze planeet. Dat heeft Jack mooi gedaan.Aangekomen bij Snowdonia duiken al snel wat bekende gezichten uit de Europese surf business op. Samen worden we getrakteerd op een aperitief, krijgen we een slaapplaats toegewezen en vinden we een gloednieuw O’neill Hyperfreak zipless wetsuit op bed. Tijdens het inchecken horen we de eerste golven breken op nog geen 20 meter van onze pods.

De eerste pasjes in het water van Wales maken duidelijk waarom een 4/3 wetsuit voorzien werd. Terwijl het nieuwe suit mij perfect warm houdt en volledig verwonderd over zijn flexibiliteit peddel ik naar de take off zone voor een eerste poging. De golven zien er perfect uit, een nieuw pak, een top plank een ettelijke zomers als surfinstructeur in mijn kielzog, dit kan geen probleem zijn. Maar niets is minder waar, de eerste golf duikel ik als een absolute beginner naar beneden. Gelukkig ontmoet ik BoardX surfcoach Anneleen op het strand. Zij ruilde een zomer en één van haar vele verre reizen in voor een seizoentje als surfcoach en lifeguard bij Snowdonia. Anneleen geeft me wat tips om vlotter mijn eerste golf te strikken. En jawel, de tweede golf was een succes. Golf na golf loopt over het kunstmatige ‘rif’ en brengt mij en de andere genodigden een ongelofelijke sessie.

Volledig voldaan schuiven we bij aan het verrukkelijke BBQ-buffet. Ik voel me helemaal thuis in deze setting: lekkere BBQ, fijne mensen, tipi’s en glamping, ik lijk wel thuis op één van onze eigen camps. Enkel blijven de kunstmatige perfecte golven hier dag in dag uit voorbij rollen. Wat een ervaring. Alsof dit nog niet genoeg was komt WCT champ Jordy Smith aan gewandelt en schuift gezellig mee aan tafel. Wanneer de zon volledig onder is gaan de spots aan en scheurt Jordy Smith de ene golf na de andere aan flarden. De tricks, power en snelheid zijn ongezien en Jordy weet iedereen op de oever danig te vermaken.Ook de volgende dag surfen we de golven met een handje vol surfers en wachttijden zijn er nagenoeg niet. Top ervaring. Honderden golven. Maar zou ik mijn gebruikelijke surfspots en surftrips opgeven voor een kunstmatige golf? Neen, super leuk, heel goede training maar niets beter dan de kick van het surfen van natuurlijke golven die telkens anders zijn en dus ook steeds een uitdaging blijven. Zou ik een tripje naar Surf Snowdonia aanraden. Zeker wel! Elke surfer zou het eens moeten ervaren, en voor zij die op specifieke maneouvres willen trainen; perfecte setting.

Photo Credits: Surf Snowdonia

Website van Snowdonia
Lees het artikel op The Inertia over het project in London en de ecologische voetafdruk

Thanks to
O’neill wetsuits
Fire Wire surfboards
Jordy Smith

Nieuwsbrief

Blijf up to date

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief en mis geen enkele nieuwe trip!
Pssst... Misschien ontvang je ook wel een kortingsactie.

Je kan je op elk gewenst moment uitschrijven. Geen spam.