KOVALAM SURFCLUB NEEDS YOUR HELP!

Tijdens de paasvakantie gaat het Atheneum Brugge voor de vierde keer met een groep leerkrachten en oud-leerlingen naar het zuiden van India in het kader van ‘Friends in Kovalam’

Meer lezen

KOVALAM SURFCLUB NEEDS YOUR HELP!

Tijdens de paasvakantie gaat het Atheneum Brugge voor de vierde keer met een groep leerkrachten en oud-leerlingen naar het zuiden van India in het kader van ‘Friends in Kovalam’ waar ze hun handen uit de mouwen steken voor het SISP-project in Kerala. Dit project biedt onder meer tweedekansonderwijs voor highschool drop-outs, medische en financiële steun voor de allerarmsten en weerbaarheidsworkshops voor de vrouwen.

Om de lokale jeugd te stimuleren om naar school te gaan heeft Bruggeling Jelle Rigole de Kovalam Surfclub opgestart met de regel "No school - no surfing". Dit bleek zo veel succes te hebben dat er enkele jaren nadien een skateclub is bij gekomen met dezelfde filosofie.


Ondertussen zijn enkele SISP-jongeren al zodanig goed geworden dat ze de wereld aan het veroveren zijn met hun favoriete sport. Rahul is in 2019 Indisch Kampioen Skateboarden geworden en Ramesh is geselecteerd om met het eerste Indische team deel te nemen aan de World Surfing League (de FIFA van het surfen, nvdr).


BoardX steunt dit project al sinds jaar en dag met donaties van surfmaterialen en de Earth Tax. En ook dit jaar steken we onze schouders onder dit project met het organiseren van een inzamelactie!

BoardX-monitrice Luca is één van de vrijwilligers die samen met het Atheneum Brugge naar India afreist en deze actie coördineert. De bedoeling is om zoveel mogelijk (tweedehands) surf- en skatemateriaal in te zamelen om de kinderen na deze heftige coronajaren weer een hart onder de riem te steken.


Dankzij de Fibershape surfskates van BoardX surfcoach Fre, verbeteren de jonge surfers dit jaar tijdens de moessonmaanden hun skills alvast ook op het land!

PRAKTISCH

Om het inzamelen zo goed mogelijk te organiseren hebben we enkele drop-off points opgesteld.

- West-Vlaanderen: in Brugge bij het Atheneum zelf (0484 863 459)
- Oost-Vlaanderen: in Gent bij Luca (0484 863 459)
- Vlaams-Brabant: op het BoardX hoofdkantoor (Blijde Inkomststraat 103, 3000 Leuven - 016 41 39 36)
- Antwerpen: in surfshop HAVEN (Volkstraat 18, 2000 Antwerpen - 0468 027 335)
- Limburg: bij Frederik van Fibershape (Lutgartsite Stadswal 14, 3580 Beringen 0483 564 233)

Geef zeker een belletje om een gepast moment af te spreken! (Is het niet mogelijk om tot bij een verzamelpunt te geraken of heb je nog vragen, stuur dan zeker een berichtje naar Luca! (0484 863 459))

Hieronder is een lijst van wat de Kovalam surf- en skateclub goed kan gebruiken:

SURF:

- Boardshorts
- Softtops 6' tot max 8'
- Shortboards kleiner dan 5'10
- Beginners epoxy hardtops tot max 8' (torq, nsp, bic)
- Fins
- Wax basecoat & warm/tropical (22°C - 30°C)
- Leashes (voor shortboards en longboards)
- Boardbags (mag een kapotte rits of kleine scheuren hebben)

SKATE:

- Decks
- Trucks
- Wieltjes
- Bescherming (pols, helmen, knie...)
- Skate schoenen
- Surfskates

DIVERS:

- Backpacks

De prijs van een nieuw surfboard komt overeen met 6 maandlonen… Daarom kunnen we dus niet genoeg benadrukken dat alle kleine beetjes helpen!

Thanks for the support!!!

Nieuwsbrief

Blijf up to date

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief en mis geen enkele nieuwe trip!
Pssst... Misschien ontvang je ook wel een kortingsactie.

Je kan je op elk gewenst moment uitschrijven. Geen spam.