BOOST JE VEERKRACHT MET SURF & SHINE!

Van 17 tot 21 september is Montalivet the place to be voor iedereen die met de voeten in het zand de batterijen wil opladen en tegelijk zijn grenzen wil verleggen.

Meer lezen

BOOST JE VEERKRACHT MET SURF & SHINE!

Van 17 tot 21 september is Montalivet the place to be voor iedereen die met de voeten in het zand de batterijen wil opladen en tegelijk zijn grenzen wil verleggen. Hiervoor bundelen BoardX en Blink, twee Leuvense organisaties, de krachten voor deze unieke vijfdaagse waar persoonlijke groei centraal staat.

BLINK is een paramedische groepspraktijk waar naast Kinesitherapie ook Psychotherapie, Seksuologie en Diëtiek worden aangeboden. Zij zien steeds meer stressgerelateerde klachten, burnout, depressie, eenzaamheid, verslavingen, angst, stemmingswisselingen of -problemen. Sinds de coronacrisis zijn deze klachten sterk toegenomen. Daarom duikt de multidisciplinaire groepspraktijk met ons in zee voor een vijfdaagse waarin de focus ligt op mentaal en fysiek welzijn, veerkracht en herbronning.

BLINK vertrekt vanuit de 4 pilaren van Gezondheid: Beweging, Mindset, Voeding en Stressmanagement en voorziet hierover een aantal workshops en activiteiten. Verwacht je dus aan een combinatie van yoga, relaxatiesessies, diverse sport- en bewegingsactiviteiten, boeiende sessies rond mindset, stressmanagement, voeding en surflessen met voldoende vrije momenten om zelf in te vullen!

Surfen inschakelen als exposure, het gebruiken om je grenzen te verleggen en je angsten te overwinnen, kan superkrachtig zijn. De link tussen mentaal welzijn en surfen is dan ook al langer dan vandaag gelegd. Na het bekijken van Resurface, een Netflix-docu waar Amerikaanse ex-militairen met PTSS surftherapie ondergingen, waren de mensen achter Blink helemaal overtuigd dat ze iets met het surfgegeven moesten doen. Wanneer je surflessen kan combineren met werken rond andere bewegingsvormen, voeding, mindset en stressmanagement, heb je alle pilaren van gezondheid ingezet om een geheel concept aan te bieden aan je deelnemers. Vanuit dat idee is het Surf & Shine initiatief tot stand gekomen.

Eigenlijk is dit een soort nieuwe manier van op vakantie gaan. We merken dat mensen sinds corona op zoek zijn naar meer bewuste vakanties waarbij gezondheid centraal staat. Met Surf & Shine geeft BLINK hier een concrete invulling aan.

Op welke doelgroep richt BLINK zich?
· Iedereen die zin heeft om tijd te nemen voor zichzelf, die zin heeft om in groep met andere mensen zijn grenzen te verleggen, te leren surfen, …
· Iedereen is welkom als individu, of met een vriend(in)
· Mensen die eens nieuwe contacten willen leggen tijdens de nasleep van corona
· Mensen die bezig zijn aan een eerste jobervaring of juist reeds een lang traject hebben afgelegd op 1 plaats en eens willen evalueren welk pad ze verder willen volgen
· Ouders van jonge kinderen of tieners die eens tijd willen nemen om in zichzelf te investeren, uit de rol van het ouderschap willen stappen en voeling met zichzelf willen ervaren

Kortom: iedereen die zin heeft om eens uit de sleur te stappen en tijd wil nemen om te kijken wat dit avontuur hem/haar kan brengen. We streven naar een toffe mix van mensen van verschillende leeftijden, elk met hun eigen ervaringen.

De setting doet ons altijd terugdenken aan de scoutskampen in onze jeugd, het nodigt uit tot een gevoel van samenhorigheid in groep, waar iedereen gaandeweg zijn plekje kan vinden en zichzelf mag zijn. Dat vinden we heel belangrijk om te bereiken op deze trip!

GROEPSPRAKTIJK BLINK
Adres: Tiensestraat 213, 3000 Leuven
Website: www.groepspraktijkblink.be
Volg Blink ook op Facebook en Instagram

Nieuwsbrief

Blijf up to date

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief en mis geen enkele nieuwe trip!
Pssst... Misschien ontvang je ook wel een kortingsactie.

Je kan je op elk gewenst moment uitschrijven. Geen spam.