BOARDX STAPT MEE OP SAM’S ROAD!

Na 9 jaar van afzien en vechten tegen CRPS, besliste Sam Carton om haar been te laten amputeren. Sindsdien vond ze haar levensvreugde terug en zeker toen ze eindelijk weer kon surfen!

Meer lezen

BOARDX STAPT MEE OP SAM’S ROAD!

Na 9 jaar van afzien en vechten tegen CRPS, besliste Sam Carton om haar been te laten amputeren. Sindsdien vond ze haar levensvreugde terug en zeker toen ze eindelijk weer kon surfen! Hiervoor heeft ze echter een waterproof prothese nodig dat helaas stukken van mensen kost. Het spreekt voor zich dat wij er alles aan gaan doen om mee die droom te realiseren!

Op 9-jarige leeftijd kreeg Sam Carton complex regionaal pijnsyndroom (kortweg CRPS), een aandoening ten gevolge van een beenbreuk die elke seconde van de dag en nacht pijn veroorzaakte. Hierdoor zat ze noodgedwongen in een rolstoel en was ze door de helse pijnen enorm beperkt in haar mogelijkheden. Ziekenhuisbezoeken, talrijke behandelingen en revalidatiecentra waren dagelijkse kost.

Na jaren vechten bleek Sam uitbehandeld en was een amputatie van haar been de enige oplossing om terug een leefbaar leven te krijgen. Ooit de golven terug kunnen voelen, hebben haar al die tijd gelukkig recht gehouden! En al is ze nog volop in revalidatie, geniet ze wel al keihard van haar herwonnen leven.

Weer op haar surfplank staan stond altijd al bovenaan het lijstje. Onze eigen BoardX-moni Fre was zo onder de indruk van Sams verhaal dat hij haar tot Fibershape-teamrider bombardeerde! Maar dat fotograaf Maarten Van de Velde in het water lag tijdens haar surfsessies, haar eerste golf wist vast te leggen én die foto’s de wereld zijn rondgegaan overtrof alle verwachtingen!

De foto's van Maarten Van de Velde veroverden voorbije zomer de hele wereld!

Die aandacht kan Sam goed gebruiken, want om te kunnen blijven surfen heb je een peperdure waterproof prothese nodig. Voor het geavanceerd model Genium X3 -waarmee ze nog veel meer dromen kan waarmaken- moet ze 24.000 euro uit eigen zak bijleggen. Daarom houdt Sam een be(e)nefiet om de nodige centjes te verzamelen.

Dé totebag met het ontwerp van @margo_zonder_t

Wil jij er ook voor zorgen dat Sam kan blijven surfen? Koop dan de superleuke totebag in de The Breeze Boardshop (Blankenberge), Under The Lighthouse Surfshop (Oostende) of op één van de BoardX surfcamps! Kan je écht niet wachten en is online surfen meer je ding? Eén adres: www.samsbeenefiet.be

Nieuwsbrief

Blijf up to date

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief en mis geen enkele nieuwe trip!
Pssst... Misschien ontvang je ook wel een kortingsactie.

Je kan je op elk gewenst moment uitschrijven. Geen spam.