BOARDX SLAAT ZARAUTZ EEN ZOMERTJE OVER.

Ga even zitten voor je verder leest, want we hebben droevig nieuws te melden… Na overleg met de gemeente van Zarautz, hebben we beslist om deze prachtige bestemming één zomer over te slaan.

Meer lezen

BOARDX SLAAT ZARAUTZ EEN ZOMERTJE OVER.

Ga even zitten voor je verder leest, want we hebben droevig nieuws te melden… Na overleg met de gemeente van Zarautz, hebben we beslist om deze prachtige bestemming één zomer over te slaan. Niet alleen opent Spanje ten vroegste op 1 juli haar grenzen, maar staat het nu al vast dat er zware beperkingen komen op de capaciteit van en de activiteiten op het strand. En een vakantie waar onze gasten de mogelijkheid tot een toffe stranddag of de surf ontzegd wordt, is er eentje die we dan liever niet organiseren.

First love, last love. Zarautz is waar het voor BoardX allemaal begon. Het sprak voor zich dat we onze eerste tenten opsloegen in dit charmante en bruisend stadje dat één en al surf ademt. Dit jaar zouden we er voor het eerst het Zarautz Family Resort organiseren, een surfcamp exclusief voor gezinnen en 25-plussers. Dat dit een regelrecht succes werd, hoeft geen uitleg te krijgen. Het is daarom ook dubbel zo jammer dat dit niet door zal kunnen gaan.

Met bijna 30.000 doden op de teller heeft de coronacrisis Spanje enorm zwaar getroffen. Het spreekt dus voor zich dat zij, in tegenstelling tot andere Europese landen, iets omzichtiger omspringen met het versoepelingen van de corona-maatregelen. De noodtoestand is er nog van kracht tot 21 juni en het land wil haar grenzen pas openen vanaf 1 juli. Dit alleen al zorgde al voor redelijk wat twijfel om er überhaupt ons kamp op te bouwen.

Daarnaast vernamen we echter dat Zarautz -net zoals alle badsteden in de provincie- het aantal mensen op hun strand en in het water deze zomer zwaar zal beperken (tot maximum 8000 bij laag tij en 4000 bij hoog tij) én er een maximumduur van 2 uren zal gelden waarbij je niet mag gaan liggen zonnen, maar je steeds in beweging moet blijven! (Bron: Noticias de Gipuzkoa)

Met andere woorden: een horrorscenario voor een organisatie als BoardX die er steeds alles aan doet om haar gasten een zalige en zorgeloze vakantie te bezorgen waarbij iedereen onbeperkt kan genieten van vrijheid, zon, surf en plezier.

De conclusie is daarom even jammer als logisch: geen Zarautz voor ons dit jaar. Deze zomer gunnen we de schaarse plaatsen op het strand aan de lokale bevolking. Maar volgend jaar zullen we er sowieso weer staan!

De getroffen gezinnen zijn intussen op de hoogte gebracht van dit nieuws en zullen hun vakantie gelukkig wel kunnen doorbrengen in één van onze andere Family Camps in Montalivet of Mons!

Nog op zoek naar een zorgeloze gezinsvakantie? Bekijk hieronder al onze Family bestemmingen!

MONTALIVET FAMILY RESORT (FR)
FAMILY LAKE RESORT DOCK 79 (BE)

Nieuwsbrief

Blijf up to date

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief en mis geen enkele nieuwe trip!
Pssst... Misschien ontvang je ook wel een kortingsactie.

Je kan je op elk gewenst moment uitschrijven. Geen spam.