BoardX-monitoren fietsen de GranGuanche t.v.v. het Kinderkankerfonds!

Drie BoardEx'ers wagen zich tijdens de paasvakantie aan de uitdagende GranGuanche Challenge, een meeslepende bikepacking tocht over de Canarische Eilanden.

Meer lezen

Deze paasvakantie staat een opmerkelijk avontuur op het programma voor drie BoardEx'ers. Arne Jaspers, Pieter Van Overbeke en Mathias Vanmarcke zullen zich wagen aan de uitdagende GranGuanche Challenge, een meeslepende bikepacking tocht over de Canarische Eilanden. Maar dit avontuur is niet alleen een persoonlijke uitdaging voor hen - het heeft ook een nobel doel.

Het team

Pieter, Arne en Mathias zijn 3 oudgedienden met een palmares die weinigen zullen overtreffen. Hun BoardX-avontuur begon zo’n 20 jaar geleden en is voor sommigen zelfs nog niet gestopt! Zo veel het leven op onze surfcamps hen de liefde voor sportieve uitdagingen, drive en vriendschap heeft geschonken, zo groot is de drang om samen grenzen te blijven verleggen. Met Vélos et Baguettes (het fietscollectief bestaande uit oud-monitoren) reden ze al vanuit België 1600km dwars door Frankrijk om te eindigen in het surfcamp van Zarautz. Een ervaring die smaakte naar meer!

De Canarische eilanden

Met de GranGuanche Trail wagen ze de sprong over het water naar de Canarische Eilanden. Onder surfers staan deze bekend als het Hawaii van Europa en om die reden de uitgelezen locatie voor onze nieuwste BoardX surf houses! De GranGuanche mag dan wel de ideale gelegenheid om de surf houses in Fuerteventura en Tenerife aan te doen, van ontspannen in een luxe villa en surfen op de talloze breaks zal er deze keer niet veel in huis komen.

De GranGuanche

De GranGuanche is een epische tocht van 800 kilometer met 20.000 hoogtemeters die start in Lanzarote en verder gaat over Fuerteventura, Gran Canaria, Tenerife en eindigt in La Palma. Maar het is vooral 100% self-supported, wat wil zeggen dat je zelf drank, voeding, tent, slaapgerief en kledij voor alle weersomstandigheden moet voorzien, ferry's reserveren, slaapplaatsen zoeken, materiaalpech fiksen, devices opladen, de weg vinden, en alle andere onvoorziene obstakels tackelen… Laat het dus duidelijk zijn dat zowel fysieke als mentale kracht van cruciaal belang zal zijn om de finish te halen.

Het goede doel

Een extra motivatie om deze beproeving tot een goed einde brengen is het goede doel waar deze drie heren voor fietsen. Het Kinderkankerfonds was snel de eerste keuze. Een wereld zonder kanker, ieders droom. Een zorgeloos leven vol avonturen. Kinderen met kanker en hun gezinnen verdienen de nodige ondersteuning. Mathias begrijpt -als oom van 'Prinses Lara'- van dichtbij hoe belangrijk dit is. Hiervoor hebben ze een GoFundMe opgericht waar voor, tijdens en na hun avontuur gul aan gedoneerd mag worden in de hoop een mooie cheque van minstens €3000 te mogen schenken aan deze nobele vzw!

Supporter mee!

Volg het avontuur via het instagramaccount van Vélos et Baguettes en geef het trio vleugels door te doneren aan het Kinderkankerfonds!

Nieuwsbrief

Blijf up to date

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief en mis geen enkele nieuwe trip!
Pssst... Misschien ontvang je ook wel een kortingsactie.

Je kan je op elk gewenst moment uitschrijven. Geen spam.