BELGIUM'S GOT TALENT: JILL SHAW

Dertig jaar geleden maakten Bart Van Vooren en Toni Vandewalle, twee fervente Belgische surfers, van hun hobby hun beroep.

Meer lezen

BELGIUM'S GOT TALENT: JILL SHAW

Dertig jaar geleden maakten Bart Van Vooren en Toni Vandewalle, twee fervente Belgische surfers, van hun hobby hun beroep. Als de wind ging liggen en de golven er even niet waren, trokken ze met hun geïmporteerd surfmateriaal langs het handvol surfshops aan onze kust. Deze gepassioneerde pioniers zorgden er niet alleen voor dat het surfen in de lage landen werd geïntroduceerd, maar slaagden er ook in om de Speedo van het strand te verjagen en wisten de Belg van hippe boardshorts te voorzien.

Tot op de dag van vandaag zijn de twee niet gestopt met surfen, meer nog dankzij hun talentvolle nageslacht is onze toekomst verzekerd. Jilly Van Vooren scheert als zangeres Jill Shaw hoge toppen in de hitlijsten en surfwonder Dean Vandewalle rijgt in binnen- en buitenland de overwinningen aan elkaar!

- Hallo Jill, vertel eens sinds wanneer je de muziekkriebels te pakken hebt gekregen?
Ik ben al heel mijn leven gepassioneerd door muziek! Ik denk dat ik al eerst kon zingen voor dat ik kon stappen! Haha! Toen ik jong was, heb enkele leuke dingen gedaan zoals KetnetPOP, daarna won ik samen met Lauren De Ruyck als duo Junior Eurosong en mochten we naar Minsk waar we met het nummer 'Get Up' zevende werden (en eerste van de West-Europese landen!). Dat waren echt drukke tijden, maar wel stuk voor stuk superervaringen, waar ik veel uit geleerd heb en die mij zeker dichter hebben gebracht bij waar ik nu sta.
Alles is in een stroomversnelling gegaan toen mijn eerste nummer "Summer Sucks" uitkwam. Die plaat bleek verbazingwekkend goed te scoren in ons landje! Daarna bracht ik "Paint the Town Red" uit, mijn tweede revolutionaire song met als opvolger "All for You". Dit nummer is vorige zomer gemaakt in New York, toen ik daar op avontuur was en alweer met enkele ongelofelijke muzikanten en producers mocht samenwerken! Een ongelooflijke ervaring and I'm loving it more and more!

- In de videoclip van 'Summer Sucks' word je als een echte surfchick in beeld gebracht. Surf je zelf ook?
Natuurlijk! Naast muziek is dat mijn tweede passie! De clip is opgenomen in Costa Rica, waar ik regelmatig met mijn familie verblijf. Het is niet alleen een prachtig land, maar je kan er ook heel veel surfen! Ik ben door mijn vader  in contact gekomen met het surfen, hij leerde het me reeds van toen ik zeer jong was! En het is een onbeschrijfelijk fantastische wereld. Healthy, cool, peaceful…zalig gewoon!

- Wat zijn de place-to-be's in Costa Rica?
Tamarindo is absoluut ons favoriete dorp! Heel veel leuke bars en goeie surfspots! Mijn favoriet blijft Rivermouth waar ik onvergetelijke ochtendsessies heb gehad! Maar ook Playa Negra en Langosta zijn top voor het grotere werk!! Een andere leuke plek is Hawallanas, een bar op het strand van Tamarindo dat wordt uitgebaat door een Nederlands koppel! Om uit te gaan moet je in de Pacifico zijn!

- Welke plekken moeten we zeker zien als we daar op vakantie gaan?
Ik was onlangs voor het eerst op het Osa schiereiland, in het zuiden van Costa Rica. Ongeveer de helft van de rijke Costa Ricaanse flora en fauna, komt voor op Osa. Die trip naar de buik van de jungle was magisch en een absolute aanrader! Zeker als je geen schrik hebt van wat avontuur!

- Dankzij je muziek kom je wellicht op allerlei plaatsen terecht. Wat was je leukste ervaring tot nog toe?
Ja inderdaad, reizen is een leuk onderdeel van mijn leven als zangeres! Eerst was dat Minsk, en wie had ooit gedacht dat ik daar eens zou langsgaan!? Haha. Costa Rica ook, daar hebben we de eerste videoclip gedraaid en is een magnifiek land waar ik vaak mag komen! Uiteraard mag ik mijn eigen stad Gent niet te vergeten, daar werd immers de tweede single opgenomen en het is nog steeds mijn meest favoriete artistiekste stad! En dan heb ik toch ook enkele keren New York mogen bezoeken, om eerst enkele nummers te gaan schrijven en daarna de derde videoclip op te nemen. Echt allemaal top, wie wat waar ik nog terecht mag komen!…

- Je laatste song 'All for you' is opgenomen in New York! Hoe ben je daar terecht gekomen?
Via een vriend uit Costa Rica kwam ik in contact met Peter Yanowitz. Peter speelt onder andere bij de band Morningwood en is intussen mijn producer in NY. Hij werkt mee aan een aantal songs van me die zullen uitkomen op mijn eerste album eind 2013!

- Het lijkt er op dat je het als artiest zeer druk hebt. Hoe combineer je dit met studies?
Ik denk dat ik geen andere keuze heb. Ik maak nu mijn laatste jaar kunstonderwijs af en probeer dat zo geslaagd mogelijk te doen. Soms mis ik wel eens lessen door artistieke activiteiten, maar ook dat hoort er bij! Work hard, play hard! Ik ben nu bezig aan mijn album dat dit jaar zeker nog uitkomt. Deze zomer zullen we heel wat podia aandoen in de Benelux! Daarna zou ik graag nog even teruggaan naar New York, waar ook een zalig team zit om nog meer creatief mee aan de slag te gaan!!

- Met welke artiest zou je graag eens willen samenwerken?
Goh, ik word geïnspireerd door veel artiesten. Er zit in elk wel iets dat ik heel erg apprecieer, maar de Artic Monkeys mogen toch wel eens langs mijn deur passeren! Haha.

Website: www.jillshaw.be
Facebook: www.facebook.com/JillShawOfficial
Instagram: @JillShaw_Music

‍

Nieuwsbrief

Blijf up to date

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief en mis geen enkele nieuwe trip!
Pssst... Misschien ontvang je ook wel een kortingsactie.

Je kan je op elk gewenst moment uitschrijven. Geen spam.