20 YRS BOARDEX: LARS ZEEKAF

Dat vele oud-monitoren nostalgisch terugblikken naar hun BoardX-tijd staat als een paal boven water, dat er sommigen nadien (en soms dankzij dit BoardX-verleden) iets moois uit de grond stampen,

Meer lezen

20 YRS BOARDEX: LARS ZEEKAF

Dat vele oud-monitoren nostalgisch terugblikken naar hun BoardX-tijd staat als een paal boven water, dat er sommigen nadien (en soms dankzij dit BoardX-verleden) iets moois uit de grond stampen, vinden wij dan weer fantastisch! Graag stellen we je voor aan de in Sydney wonende Lars Zeekaf en en zijn leven als surfcoach bij Lets Go Surfing!

- Wat was jouw eerste BoardX-ervaring?
In 2008 een week stage gelopen in Zarautz. Direct verkocht aan de BoardX cultuur, de teamspirit, het surfen en de zon!


- Waar situeert zich jouw BoardX-carrière?
Sinds 2008 gewerkt als monitor in Zarautz tot 2012 volledige zomers.


- Wat is jouw mooiste, zotste en/of beste herinnering aan jouw BoardX-zomers?
Te veel om op te noemen, zoveel mooie momenten, vriendschappen en sunsets. Een heleboel herinneringen die beter achter slot en grendel blijven ;) BoardX was in eerste instantie voor de liefde voor de zee en de golven. Dus ik kies voor het moment dat ik nog altijd goed herinner wanneer ik mijn eerste ongebroken 'green wave' pakte in 2009 (vastgelegd op foto hieronder!)


- Wat vond je het zaligste aan monitor zijn?
Elke week nieuwe mensen leren kennen en de life-long friends van het BoardX-team. Dat was het beste van de job. De leukste taak vond ik vooral achter de bar staan, de strandwacht houden, de BoardX theorieles geven en surfles geven. Lesgeven was waar de passie echt lag.


- Hoe volg je BoardX nog?
Ik volg BoardX nog via alle social media kanalen. En yes, mijn beste maten zijn huidige BoardX team members en BoardEx'ers. We hebben nog altijd een hechte band met ons moni team van die jaren, die hele bende is zelfs naar mijn trouw gekomen in Chile in 2018! BoardX heeft me het allerbeste geschonken, surfen! Ik surf nog elke dag, zoveel als ik maar kan.


- Vertel eens wat meer over je leven en werk?
Na 5 jaar non-stop reizen sinds 2009 heb ik een hele tijd in Chili gewoond met toen mijn vriendin. Samen in 2014 zijn we naar Sydney verhuisd waar we nu wonen met onze 1 jaar oude dochter Isabella. Ik werk fulltime als Operational Manager voor Lets Go Surfing. Dit is op het wereldbekende strand Bondi en andere stranden. Lesgeven is nog altijd een passie en ik doe niets liever!


- Heeft je BoardX-carrière hieraan bijgedragen?
110% BoardX heeft ontzettend veel invloed gehad op mijn keuzes en carrière. De passie voor het surfen en de zee is aangevoerd door alle andere BoardX monitoren en de cultuur en liefde om elke zomer terug te keren. Toen ik in Sydney belandde kwamen de kriebels om weer in de surf industrie te werken snel terug. Vooral door alle mooi herinneringen aan de zomers in Zarautz en de geur van surfwax, natte wetsuits en de salty Ocean!


- Flexibiliteit en een ‘can do’-mentaliteit heeft ervoor gezorgd dat Corona BoardX niet klein heeft gekregen. Hoe zijn jullie hiermee omgegaan?
Corona heeft een ongelofelijke impact op iedereen en elk bedrijf, vooral in tourism. Ik heb mijn hele leven in de toeristische sector gewerkt en ken niets anders. Ook voor ons bij Lets Go Surfing is het nog altijd erg moeilijk, maar we werken keihard om er beter en sterker uit te komen. Met het team blijven we vooral positief en wanneer het tegenzit is een dip in de zee voor een surfsessie altijd het beste antwoord. Positivity is key! Niet te ver vooruit kijken en kleine stappen in de goede richting zetten, hebben mij het beste geholpen in een wereld die elke week anders is momenteel.


- Waar is Lets Go Surfing nu mee bezig?
Het is hier net het einde van de zomervakantie en we hebben onze drukste periode achter de rug. Zoinder toeristen, was dit het ''rustigste'' hoogseizoen ooit, voor het bedrijf was het kantje boord deze zomer. We zijn nu hard bezig om ons voor te bereiden op een hele rustige winter, rustiger dan ooit in 25 jaar van de surfschool. Veel brainstormen en het allemaal aanpakken met positiviteit. Persoonlijk moet ik ervoor zorgen dat alles wat wij doen ecofriendly is. Corona maakt dit een hele uitdaging. Minder druk staat wel voor meer tijd, die tijd gebruik ik nu om onze werkzaamheden te verbeteren. Een grote klus maar een mooie uitdaging!

LARS ZEEKAF
Website: www.larszeekaf.com
Volg Lars op Instagram en Facebook!

Nieuwsbrief

Blijf up to date

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief en mis geen enkele nieuwe trip!
Pssst... Misschien ontvang je ook wel een kortingsactie.

Je kan je op elk gewenst moment uitschrijven. Geen spam.