20 YRS BOARDEX: JEROEN OEYEN

Dat vele oud-monitoren nostalgisch terugblikken naar hun BoardX-tijd staat als een paal boven water, dat er sommigen nadien (en soms dankzij dit BoardX-verleden) iets moois uit de grond stampen,

Meer lezen

20 YRS BOARDEX: JEROEN OEYEN

Dat vele oud-monitoren nostalgisch terugblikken naar hun BoardX-tijd staat als een paal boven water, dat er sommigen nadien (en soms dankzij dit BoardX-verleden) iets moois uit de grond stampen, vinden wij dan weer fantastisch! Graag stellen we je voor aan Jeroen Oeyen van Optima Forma.

- Wat was jouw eerste BoardX-ervaring?
Al van jongs af heb ik mijn hart verloren aan watersporten. Toen ik als puber eens mocht proeven van het golfsurfen, was ik dan ook direct verkocht. Toch duurde het tot 2010 voordat ik de eerste keer als gast meeging naar Zarautz. Ik herinner mij nog alles, allez..of toch bijna alles, want bij BoardX proef je van meer dan alleen het surfen..haha! Maar zo weet ik nog dat ik op een avond na een heerlijke avondsessie aan de bar aan de praat raakte met Jo. Hij maakte ons warm voor het BoardXHouse te Imsouane. Hopla, gedaan met snowboarden. Wintervakanties werden surfvakanties onder een Marokkaans zonnetje. We waren vertrokken.

- Waar situeert zich jouw BoardX-carrière?
Tussen het surfen door werd er ook gestudeerd en startte ik als zelfstandig student. Ik richtte Optima Forma op en begon mensen zowel privé als in kleine groep te trainen. Zelfstandig ondernemer zijn was niet niks en Kimme zag dat ik wel wat vakantie kon gebruiken ;) Dus stelde hij me voor om een paar weken surfles en training te komen geven in Berria. De ideale win-win. En zo werd ik in 2014 BoardX-monitor.

Wanneer monitoren op social media posten over hun werkvakantie bij BoardX gebruiken ze dikwijls de hashtag #myjobisbetterthanyours. Maar iedereen wist dat ik die en de daaropvolgende zomers de allerbeste BoardX job had :D Surfles en training geven, twee passies op een droomlocatie met een droomteam. Couldn’t be better. Zo kreeg ik van BoardX ook de kans om tijdens de jaarlijkse surfcoachdag een workshop functional training voor surfen te geven. Superleuke ervaringen, waarvoor nogmaals een dikke merci! Jammer (en tegelijk) gelukkig genoeg draaide de zaken thuis zo goed dat ik minder en minder mee kon als monitor. Maar de liefde voor BoardX is er nog steeds en het nieuwe Family-concept past gelukkig perfect in mijn huidige leven.

- Wat is jouw mooiste, zotste en/of beste herinnering aan jouw BoardX-zomers?
Mijn beste herinnering: de zalige ochtendsessies op verplaatsing met gelijkgestemde zielen.

Het zijn ook deze gelijkgestemde zielen die me nog steeds vergezellen in het water. En laten we eerlijk zijn: hoe blij mogen we zijn dat we in deze gekke tijden nog steeds naar de zee mogen om ons hartje op te halen.

Creativiteit, passie en veerkracht zijn zaken die elke BoardX-monitor na afloop meeneemt. Die eigenschappen kunnen we nu goed gebruiken. Momenteel geven we bij Optima Forma buiten en online training. En wanneer Corona roet in het eten strooit, gebruiken we die tijd om te studeren en nieuwe projecten uit te werken. Zo zijn we momenteel bezig met een online ‘Quiz me fit’ te maken, een nieuwe dienst ‘Movere Magis’ uit te werken.

Bedankt BoardX voor de mooie momenten die waren en nog mogen komen. Gelukkige verjaardag en surf’s up!

OPTIMA FORMA
Adres: Appelboomgaardstraat 6a 3740 Munsterbilzen
Website: www.optimaforma-pt.be
Volg Jeroen en Optima Forma op Facebook, Instagram en LinkedIn!
En volg ook het nieuwe project Movere Magis!

Nieuwsbrief

Blijf up to date

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief en mis geen enkele nieuwe trip!
Pssst... Misschien ontvang je ook wel een kortingsactie.

Je kan je op elk gewenst moment uitschrijven. Geen spam.