20 YRS BOARDEX: HANNES GEYSKENS

Dat vele oud-monitoren nostalgisch terugblikken naar hun BoardX-tijd staat als een paal boven water, dat er sommigen nadien (en soms dankzij dit BoardX-verleden) iets moois uit de grond stampen

Meer lezen

20 YRS BOARDEX: HANNES GEYSKENS

Dat vele oud-monitoren nostalgisch terugblikken naar hun BoardX-tijd staat als een paal boven water, dat er sommigen nadien (en soms dankzij dit BoardX-verleden) iets moois uit de grond stampen, vinden wij dan weer fantastisch! Graag stellen we je voor aan Hannes Geyskens van MindMoves en Mindful Run België!

- Wat was jouw eerste BoardX-ervaring?
De laatste foto’s in ons plakboek gaan terug naar 2002. Vermoedelijk waren we de 2 jaar voordien er ook al bij. We hebben namelijk als klant ook enkele weken mogen vertoeven in Moliets en Mimizan, toen al met oprichters Wiet en Jo aan het roer. Al snel bleek dit de job van mijn leven te worden. Zarautz werd mijn 2 thuis, BoardX mijn tweede familie.


- Waar situeert zich jouw BoardX-carrière?
Vermoedelijk van 2002 tot 2007. Zarautz als stek, met af en toe een bezoekje aan Berria, waar toen de jongere garde monitoren aan de slag waren.

- Wat is jouw mooiste, zotste en/of beste herinnering aan jouw BoardX-zomers?
Ja, zot, hoe kan je hier op antwoorden. Te veel leuke herinneringen om op te sommen. Laat me duidelijk zijn dat bij het bekijken van de foto’s, al deze leuke momenten terugkomen. Ik haal een aantal leuke anekdotes aan, toch mis ik onwaarschijnlijk nog andere unieke momenten.

PAMPLONA. Elk jaar  was het weer zover, de eerste 2 weken van juli. Tijd om ons rood/witte plunje aan te trekken, met bijhorende accessoires, 100 flessen sangria mee op de bus (voor elke deelnemer eentje) en hop, Pamplona: here BoardX comes. Feesten van 's avonds tot vroeg in de ochtend, om dan -om 8 uur- het spektakel in de arena te mogen aanschouwen. Die ene keer dat er 3 goede vrienden van me, waaronder moni Peet, mee in de arena stonden stieren te ontwijken was echt de max. Zeker als Peet daags nadien onder zijn voeten kreeg van baas Wiet.

SURFEN
Als surfmoni en sportfreak hebben we zalige tijden beleefd. Samen uren in de zee dobberen, wachten op die ene perfecte golf. Ook als surfmoni hadden we zoveel plezier met vele leuke succesbelevingen bij onze deelnemers.

FEESTJES
De Bounty- en Dada-feestjes (de eerste danscafés waar de BoardX-feestjes plaatsvonden, nvdr.) waren top. Ik was samen met Peet, iemand die het feestje in gang zette. Een korte blik naar DJ’s Sanchez en Joe V, een zwaaibeweging naar Peet, T-shirt uit, en gaan. All the way was mijn motto, maar we hielden het wel proper. Vele leuke feestavonden, zowel in Zarautz als in San Sebastian.

Strandfun en Txakoli, het lokale wijntje. Als monitor en zeker als surfmonitor vertoefden we vele uren op het strand. Ellenlange gesprekken, beachgames, volleybal, strandgames… wat een zalige lange dagen.

Maar de mooiste momenten waren de momenten tussen de monitoren. 6 jaar met dezelfde mensen, in deze unieke omstandigheden creëerde een superband. Iedereen had zijn talenten, maar iedereen hielp elkaar waar nodig.

Zo hebben we meermaals de frigo’s geplunderd na een feestje in Zarautz. Deelnemers in de grote kookpot zetten, een nachtje pingpong in de tent, of nog eens kijken of het lichtje wel werkt in de frigo waren enkele anekdotes van die beruchte nachten.

Of de wekelijkse vrije dag. Met de boys, iedereen gepakt met rugzak vol San Miguellekes (Spaans bier, nvdr.), reden we met de fiets naar San Sebastian. Onderweg was het vooral veel lachen en een biertje nuttigen, een bezoekje brengen aan de Decathlon op zoek naar een plunje voor het avondfeestje, om tegen de avond het mooie San Sebastian binnen te bollen. De beloning met enkele tapas en een topfeestje met onze eigen DJ Sakkos in de Bataplan maakten deze dag helemaal af.

- Wat vond je als monitor de tofste taak?
Het zaligste was volgens mij toch de avondanimatie en de feestjes. Ik genoot, en geniet nog steeds van het podium, om jongeren te entertainen, om plezier te maken. Dan kom ik het beste tot mijn recht en geniet ik ook zelf het meeste.

- Hoe volg je BoardX nog?
Ik ben natuurlijk ook lid van BoardEx. De crew van het eerste uur is nog steeds samen. Twee keer per jaar gaan we samen op weekend. Eén keer met de kindjes, ondertussen al veel, de andere keer zonder kindjes. Dit laatste weekend, meestal in de Ardennen, heeft soms wat weg van het leven als moni. We dansen, feesten en verkleden ons dan meermaals. 1 ding is zeker, zet BoardX monitoren samen, geef ze wat drank en muziek, party verzekerd.

Ook zijn we al 3 keer mee op family camp geweest in Montalivet. Zalig om hier terug te zijn. De tijd heeft niet stilgestaan. Telkens voelt het als thuiskomen. Alles is nog hetzelfde, alleen wat innovatiever, moderner, lekkerder eten, maar het BoardX DNA is nog steeds aanwezig. Ook tof dat ook onze kinderen kunnen meegenieten van surfen, van BoardX, van onze jeugd…

- Vertel eens wat meer over je onderneming?
Mindmoves heb ik opgestart in 2016. Daarvoor heb ik nog een andere onderneming gehad, Polyevents, waar organiseren, teambuilding en fun ook weer de rode draad waren. Na mijn deelname aan een triatlon, de Ironman van Hawaï in 2014, heb ik mijn carrière omgegooid. Als leerkracht LO liep ik na 14 jaar lesgeven in een soort van bore-out. Maar met het oprichten van Mindmoves zijn er andere dingen op mijn pad gekomen.

Mindful Run is daar eentje van. Nu leid ik Mindful Run België en probeer ik zoveel mogelijk mensen mentaal en fysiek in beweging te krijgen. Ik doe dit niet alleen. Ik geef opleidingen aan toekomstige Mindful Walk, Run en Cycling instructeurs en wandelcoaches. Dit geeft me enorm veel energie.

Daarnaast geef ik terug halftijds les omwille van Corona. Dit omdat mijn hoofdactiviteit, namelijk workshops en teambuilding verzorgen voor bedrijven, volledig is stopgezet omwille van de Covid-19-crisis.

- Hoe is het tot stand gekomen?
Mijn BoardX-carrière heeft me hier zeker in geïnspireerd. Als monitor leer je ondernemen. Je leert leiding nemen, groepen motiveren en inspireren, verantwoordelijkheden opnemen en fun maken.

Maar je leert ook oplossingen zoeken voor problemen, je moet ook minder leuke taken doen, je leert uit de fouten die je maakt. Deze 6 jaar als BoardX-moni heeft me zeker als ondernemer en als mens gevormd tot wie ik nu ben. Ik ben dan ook zeer dankbaar dat ik dit heb mogen meemaken. Konden we de tijd maar terugdraaien…

- Flexibiliteit en een ‘can do’-mentaliteit heeft ervoor gezorgd dat Corona BoardX niet klein heeft gekregen. Hoe ben jij hiermee omgegaan?
Het zijn moeilijke tijden. Knap hoe BoardX dit heeft aangepakt. Ook ikzelf ben nieuwe richtingen uitgegaan. Zo heb ik voor twee grote klanten een online wellbeing programma uitgewerkt. Dit was een enorme ervaring omdat ik mijn workshops moest omvormen naar video’s. Een leerrijke opdracht.

Daarnaast heb ik besloten om terug naar mijn oude job te gaan. Zo geef ik opnieuw les in de Prins in Diest. Met veel plezier sta ik terug voor de leerlingen.

- Waar is je bedrijf nu mee bezig?
Op dit moment smijt ik me volledig in Mindful Run België. Daar de bedrijvenmarkt op telewerk is overgegaan, heb ik nu de kans gekregen om al mijn energie in Mindful Run te steken. Zo geniet ik maandelijks van het geven van opleidingen aan nieuwe instructeurs en wandelcoaches.

De combinatie met het onderwijs is voorlopig ideaal, al sluit ik nieuwe activiteiten niet uit. Ik sta open voor alles, ik ben flexibel en heb een can do-mentaliteit. Tuurlijk, want ik ben een ex-monitor van BoardX. ;)
Bedankt, BoardX)

MINDMOVES
Website: www.mindmoves.be

MINDFUL RUN BELGIË
Website: www.mindfulrun.be
Volg Mindful Run België via Facebook en Instagram

Nieuwsbrief

Blijf up to date

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief en mis geen enkele nieuwe trip!
Pssst... Misschien ontvang je ook wel een kortingsactie.

Je kan je op elk gewenst moment uitschrijven. Geen spam.