20 YRS BOARDEX: GILLES VANDEGEHUCHTE

Dat vele (oud-)monitoren nostalgisch terugblikken naar hun BoardX-tijd staat als een paal boven water, dat er sommigen nadien (en soms dankzij dit BoardX-verleden) iets moois uit de grond stampen,

Meer lezen

20 YRS BOARDEX: GILLES VANDEGEHUCHTE

Dat vele (oud-)monitoren nostalgisch terugblikken naar hun BoardX-tijd staat als een paal boven water, dat er sommigen nadien (en soms dankzij dit BoardX-verleden) iets moois uit de grond stampen, vinden wij dan weer fantastisch! Graag stellen we je voor aan Gilles Vandegehuchte van Wave Thirteen!

- Wat was jouw eerste BoardX-ervaring?
In 2016 ben ik voor de eerste keer op BoardX surfcamp in Berria geweest en nog geen seconde spijt van gehad. BoardX heeft me het surfen leren kennen wat tot nu toe nog altijd mijn grootste passie is. Die passie heb ik doorgetrokken tot in mijn start-up Wave Thirteen. Ik ben BoardX nog steeds dankbaar voor het feit dat ze het surfen en de vibe erond tot bij mij hebben gebracht!

- Waar situeert zich jouw BoardX-carrière?
In 2019 heb ik mijn stage gedaan en voelde me direct thuis als monitor. Het was zalig om u in te zetten voor de gasten en voor die voorbeeldfunctie op zich te nemen. Het jaar erna ging ik 4 weken in Montalivet staan maar helaas heeft Corona er een stokje voor gestoken en was het niet meer mogelijk voor mij. Ik sta alvast te poppelen om van 2021 een onvergetelijke zomer te maken!

- Wat is jouw mooiste, zotste en/of beste herinnering aan jouw BoardX-zomers?
De herinnering aan BoardX die ik nooit ga vergeten is ongetwijfeld de eerste keer dat ik recht stond op een surfplank. Dat was één van de vele epische momenten die me als surfer zijn bijgebleven en waar ik nog veel aan terug denk als ik in het water lig. Daarnaast ga ik de boatparty tijdens de student weeks in 2019 in Berria nooit vergeten. De sfeer die de boot creëerde valt met woorden niet te beschrijven. Heb aan die vakantie ook veel vrienden aan overgehouden waar ik tot op de dag van vandaag nog enorm veel aan heb.

- Wat vond je het zaligste aan monitor zijn?
’s Avonds voor of achter de toog met de gasten een babbeltje slaan, vond ik echt geweldig. Dan zoekt iedereen al snel met elkaar contact kan je samen terugblikken op de epische surfsessies die ze hebben gehad. Daarnaast ben ik ook enorm fan van the battle of the sexes omdat er dan altijd enorm wordt gelachen en iedereen wel eens uit zijn confortzone komt.

- Hoe volg je BoardX nog?
Ik hoor geregeld wel eens iemand van BoardX via sociale media of zie iemand terug tijdens het uitgaan. Wanneer ik iemand van BoardX tegenkom, voelt het toch altijd een beetje anders dan wanneer ik iemand anders tegenkom. Heb er altijd enorm sterke vriendschappen aan overgehouden die ik ergens anders niet had gevonden. Ik surf momenteel zeker 1 keer per maand om de Belgische golven en heb onlangs een surfskate gekocht om mijn surf skills te verbeteren. Wanneer er nog tijd over is, ga ik wel eens skaten in de buurt, zo denk ik ook altijd een beetje terug aan de BoardX surf camps. De winter is er voor mij nog altijd om me met mijn snowboard te begeven in de bergen.

- Vertel eens wat meer over je leven en werk?
Momenteel ben ik nog altijd student, ik studeer namelijk Kmo-management aan Artevelde Hogeschool te Gent. Met de jaren heen ben ik naast het surfen ook een enorme passie beginnen krijgen voor het ondernemen. Ik ben dus op zoek gegaan naar een manier hoe ik zowel mijn passie voor surfen als mijn passie voor ondernemen kon omzetten in de praktijk. En zo is Wave Thirteen geboren… De start-up die ik samen met twee vrienden genaamd Sébastiaan Bal en Pieter De Malsche heb opgericht met samen 1 doel, save the ocean, be surfstainable!

- Hoe is het tot stand gekomen?
Daar is geen twijfel over mogelijk, BoardX heeft ervoor gezorgd dar surfen mijn passie is geworden en die heb ik doorgetrokken tot in mijn start-up. Zonder BoardX ben ik niet beginnen surfen en was er misschien zelf nooit sprake van Wave Thirteen. BoardX helpt me tot op vandaag nog steeds met mijn onderneming aangezien ik er veel contacten aan heb overgehouden.

Zo hebben er al BoardX-monitoren en deelnemers model gestaan bij Wave Thirteen, wat ik geweldig vind aangezien ze de surf vibe die ze bij BoardX ervaarden konden doortrekken tot bij de shoots van Wave Thirteen. Ook hebben we een collectie uitgebracht met Daan Verstrepen, de filmmaker achter de schermen bij BoardX, die zijn verhaal als surfer met ons deelde door middel van zijn designs.

- Flexibiliteit en een ‘can do’-mentaliteit heeft ervoor gezorgd dat Corona BoardX niet klein heeft gekregen. Hoe ben jij hiermee omgegaan?
Ondanks dat Corona veel roet in het eten heeft gegooid ben ik me blijven inzetten voor BoardX door flyers te gaan posten in de buurt. Ik wou de mensen hiermee toch nog een sprankeltje hoop geven op een chille zomer. In de quarantaine heb ik geregeld eens een surf work-out gedaan om te werken aan mijn evenwicht tijdens het surfen.

- Waar is je project nu mee bezig?
Wave Thirteen is momenteel een ecologisch brand dat duurzame kleding gaat aanbieden aan de surf & ocean. Door Mangrove Trees te planten in Indonesië, te werken met organisch materiaal en slow shipping toe te passen willen wij op het einde van de rit oceaan positief zijn. Wij willen namelijk meer terug geven aan het klimaat dan dat wij eraan vragen. Bovendien hechten we veel belang aan storytelling dat terug te vinden is in elke collectie. In de toekomst streven wij naar een volledig duurzaam e-commere platform dat een surfer gaat voorzien van duurzame alternatieven.

WAVE THIRTEEN
Website: https://www.wavethirteen.com/
Volg Wave Thirteen ook op Facebook, Instagram en LinkedIn!

Nieuwsbrief

Blijf up to date

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief en mis geen enkele nieuwe trip!
Pssst... Misschien ontvang je ook wel een kortingsactie.

Je kan je op elk gewenst moment uitschrijven. Geen spam.