20 YRS BOARDEX: FEDERICO DUGNANI

Dat vele oud-monitoren nostalgisch terugblikken naar hun BoardX-tijd staat als een paal boven water, dat er sommigen nadien (en soms dankzij dit BoardX-verleden) iets moois uit de grond stampen,

Meer lezen

20 YRS BOARDEX: FEDERICO DUGNANI

Dat vele oud-monitoren nostalgisch terugblikken naar hun BoardX-tijd staat als een paal boven water, dat er sommigen nadien (en soms dankzij dit BoardX-verleden) iets moois uit de grond stampen, vinden wij dan weer fantastisch! Graag stellen we je voor aan Federico Dugnani van Fittingroom Benelux!

- Wat was jouw eerste BoardX-ervaring?
In 2006 heb ik op het Belgisch Kampioenschap Snowboard en Freestyle Ski Jo Deferm leren kennen dat ook deelnam aan de disciplines skicross en slopestyle. Jo runde samen met Wiet Van der Veken BoardX-reizen. Als competitieve 'ski-buddy' vroeg Jo mij in 2007 mee naar de Belgian Snow Gamez te Risoul, Frankrijk als freestyle skimonitor.


- Waar situeert zich jouw BoardX-carrière?

Daaropvolgend was de zomer van 2007 mijn eerste ervaring met de surfcamps in Zarautz. Tot 2012 heb ik alle zomers doorgebracht als surfmoni in Zarautz en Berria.

- Wat is jouw mooiste, zotste en/of beste herinnering aan jouw BoardX-zomers?
Het eerste jaar in Zarautz zal ik nooit vergeten! Als 'rookie' tussen de oudere garde van BoardX monitoren moest ik me uiteraard bewijzen. Iets dat goed lukte tijdens de avond- en nachtactiviteiten.

Op surfgebied ging het helaas niet zo vlotjes. De eerste kennismaking met een surfboard was na een nachtje rijden van Leuven naar Zarautz met Jo en Wiet. Er werd tijdens de rit enkel over surf gesproken, ik was er helemaal klaar voor! Ik ging er van uit dat het wel 'makkelijk' zou zijn gezien mijn ervaring in andere action sports. Eens aangekomen gingen we uiteraard onmiddellijk het water in.

Het waren 'epic' condities herinner ik mij nog. Een prachtige zonnige ochtend, 5ft cleane sets en windstil. Nog snel kreeg ik enkele tips waaronder 'blijf peddelen' en 'altijd gaan voor de golf'. And off they went... Daar stond ik dan op het strand met een 9" BIC longboard en een leash aan de verkeerde voet. Ik denk dat ik 20 meter ver in het water ben geraakt die ochtend...haha!

- Wat vond je het zaligste aan monitor zijn?
Het leren surfen aan gemotiveerde beginners blijft onbeschrijfelijk. Ik betrap mezelf erop dat ik nog steeds als ik in het water lig vaak tips geef aan beginnende surfers. Soms met argwanende reacties als gevolg :)

- Hoe volg je BoardX nog?
Aan de BoardX-camps heb ik niet enkel superervaringen overgehouden, maar ook een grote groep beste vrienden. De jaarlijkse boystrips met verschillende BoardEx'ers staat steeds 100% in teken van surf, net als de meeste vakanties met mijn vriendin. ABOUT THAT, zonder BoardX was de kans heel klein dat ik mijn vriendin zou hebben ontmoet. Dat was in de zomer van 2010 in Zarautz en ben zeer fier om te mogen zeggen dat we nog steeds tot de BoardX-koppels behoren! (Factcheck: de Bataplan heeft er onder andere voor gezorgd dat we tot op heden samen zijn ;) )

- Vertel eens wat meer over je leven en werk?
Tijdens het laatste jaar van mijn studies in Leuven ben ik aan de slag gegaan als stagiair bij Vans BeNeLux als marketingverantwoordelijke. In dat zelfde jaar, eens mijn stage er op zat, ben ik in 2012 beginnen werken bij Fittingroom, een B2B mode agentschap (gevestigd in Brussel en Amsterdam) dat verschillende merken vertegenwoordigt in de fashion wereld, waaronder Vans, Veja, Havaianas, etc. We creëren voor de verschillende merken strategieën die gepaard gaan met verkoop, reclame, distributie, customer care etc.

- Flexibiliteit en een ‘can do’-mentaliteit heeft ervoor gezorgd dat Corona BoardX niet klein heeft gekregen. Hoe ben jij hiermee omgegaan?
Mijn vriendin en ik hebben het geluk dat wij voor ons werk de kans krijgen om veel te reizen. Al reist zij steeds iets verder voor haar job, we hebben de laatste jaren vaak langere periodes zonder elkaar gezeten. Corona heeft er voor gezorgd dat we meer dan 5 maand non-stop bij elkaar waren, wat voor veel koppels een vanzelfsprekendheid is. Ondanks de omstandigheden wel superleuk om zoveel tijd bij elkaar door te brengen. Maar laat er geen twijfel over zijn, eens we terug mogen reizen, off we go!


- Waar ben je nu mee bezig?

Enkele jaren geleden ben ik een bedrijf opgestart dat geassocieerd is met Fitting Room. We zijn steeds op zoek naar nieuwe fashion trends, en introduceren deze in de Belgische en Nederlandse markt. Een zeer veelzijdige job met heel veel afwisseling en contacten met mensen over de hele wereld.

FITTING ROOM AGENCY
Adres (BE): Rue de Neck 22 1081 Koekelbergh
Website: www.fittingroom.agency
Volg Fittingroom op Instagram!

Nieuwsbrief

Blijf up to date

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief en mis geen enkele nieuwe trip!
Pssst... Misschien ontvang je ook wel een kortingsactie.

Je kan je op elk gewenst moment uitschrijven. Geen spam.