20 YRS BOARDEX: DAVE HAESEN

Dat vele oud-monitoren nostalgisch terugblikken naar hun BoardX-tijd staat als een paal boven water, dat er sommigen nadien (en soms dankzij dit BoardX-verleden) iets moois uit de grond stampen,

Meer lezen

20 YRS BOARDEX: DAVE HAESEN

Dat vele oud-monitoren nostalgisch terugblikken naar hun BoardX-tijd staat als een paal boven water, dat er sommigen nadien (en soms dankzij dit BoardX-verleden) iets moois uit de grond stampen, vinden wij dan weer fantastisch! Graag stellen we je voor aan Dave Haesen van Butchers Coffee en Andy Roasters!

- Wat was jouw eerste BoardX-ervaring?
Mijn eerste kennismaking met de camps was als gast te Zarautz in ’09, toen we met een 8-tal vrienden voor het eerst kwamen surfen.

- Waar situeert zich jouw BoardX-carrière?
Daarna heb ik in 2010 eerst mijn stage gedaan en nog een een paar weken aansluitend gebleven. In 2011 heb ik dan een volwaardig seizoen meegedraaid, ik schat een 8-tal weken.

- Wat is jouw mooiste, zotste en/of beste herinnering aan jouw BoardX-zomers?
Hetgeen mij van die tijd het meeste is bijgebleven en dus mijn mooiste herinnering is, is de vriendschap en vrijheid die heersen op het kamp. Zowel onder monis als tussen gasten als tussen gasten en monis. Daarnaast droom ik nog wel eens weg van weken aan een stuk enkel een boardshort te kunnen dragen.

- Hoe volg je BoardX nog?
Ik volg BoardX van op een afstand maar ben altijd benieuwd naar evoluties. Ik heb een kindje onderweg en kijk al uit om samen met het gezin eens een Familycamp te bezoeken. Ondanks dat ik slechts met een paar oude collega's contact heb, is het toevallige weerzien met oud-monitoren altijd super gezellig. Zo'n paar maanden samen in een tent schept wel een standvastige band.

- Vertel eens wat meer over je leven en werk?
Mijn BoardX periode lag midden in een periode van een 5-tal jaar in het buitenland te wonen en te reizen. Op deze trip leerde ik in Melbourne (Australie) mijn liefde voor koffie kennen en dat pad ben ik sindsdien blijven volgen. Terug aangekomen in België heb ik vrijwel meteen Butchers Coffee opgestart, een koffie-/lunchplek gericht op kwaliteit op het Antwerpse Zuid.

- Flexibiliteit en een ‘can do’-mentaliteit heeft ervoor gezorgd dat Corona BoardX niet klein heeft gekregen. Hoe ben jij hiermee omgegaan?
Tijdens omstandigheden als deze, wordt de community die we door de jaren heen hebben opgebouwd alleen maar meer in de verf gezet. Om een beetje cashflow te hebben, verkochten we cadeaubonnen toen de zaak gesloten was. Daar is enorm veel reactie op gekomen. Nu we terug open zijn voelen we die steun nog steeds. Ik merk dat mensen niet enkel langskomen omdat ze zin hebben in een lekkere tas koffie, maar die tas ook wel degelijk hier komen halen om ons te steunen. Dat geeft echt een goed gevoel.

Photo by Nick Cusseneer

Een take-away menu opstellen stond ook al even op onze to-do list. Door de ruimte die de crisis ons geeft, hebben we onze tijd genomen om dat menu te lanceren met een campagne en mooie foto’s. Daarnaast hebben we een strategie uitgetekend voor de toekomst. We willen ons erop voorbereiden dat horeca ook hierna wel eens zou kunnen veranderen.

- Waar ben je nu mee bezig?
Een half jaar geleden is er met ‘ANDY’ een koffiebranderij bijgekomen. Nu zijn er dus twee zaken die mekaar perfect aanvullen en die ik met superveel goesting doe. Daarnaast ben ik supergelukkig met mijn lief Tessa en komt er over een kleine maand een klein meisje bij in ons gezin.

BoardX heeft mij geleerd dat plezier en werk perfect hand in hand kunnen gaan en elkaar zelfs versterken. ‘I’ve never worked a day in my life’.

BUTCHERS COFFEE
Adres: Kasteelstraat 57 2000 Antwerpen
Website: www.butcherscoffee.be
Volg Butchers Coffee ook op Facebook en Instagram!


ANDY ROASTERS

Adres: Blikfabriek, Krugerstraat 232 2660 Hoboken
Website: www.andy-roasters.be
Volg Andy Roasters ook op Facebook en Instagram!

Nieuwsbrief

Blijf up to date

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief en mis geen enkele nieuwe trip!
Pssst... Misschien ontvang je ook wel een kortingsactie.

Je kan je op elk gewenst moment uitschrijven. Geen spam.