20 YRS BOARDEX: CHARLOTTE VAN BERCKELAER

Dat vele oud-monitoren nostalgisch terugblikken naar hun BoardX-tijd staat als een paal boven water, dat er sommigen nadien (en soms dankzij dit BoardX-verleden) iets moois uit de grond stampen,

Meer lezen

20 YRS BOARDEX: CHARLOTTE VAN BERCKELAER

Dat vele oud-monitoren nostalgisch terugblikken naar hun BoardX-tijd staat als een paal boven water, dat er sommigen nadien (en soms dankzij dit BoardX-verleden) iets moois uit de grond stampen, vinden wij dan weer fantastisch! Graag stellen we je voor aan Charlotte Van Berckelaer en haar bedrijf RE by Charlie!

- Wat was jouw eerste BoardX-ervaring?
Mijn eerste BoardX surfcamp was in de zomer van 2009. Via een medestudent in onze LO opleiding leerden we BOARDX kennen en zo zijn we met een bende in Berria terecht gekomen.


- Waar situeert zich jouw BoardX-carrière?
Na deze topvakantie wilde ik absoluut monitor worden en deed ik de zomer van 2010 mijn stage in Le Pin Sec. Hier bleef ik dan ook voornamelijk plakken. Ook in Moncontour, op de snowcamps in Flaine en in Berria ben ik als monitor actief geweest. Tijdens mijn opleiding spotmanagement, had ik geluk dat ik mijn stage kon doen op de bureau van BoardX. Tenslotte toen in Montalivet het family camp werd opgericht kon ik het niet laten om hier ook nog een aantal jaartjes van mee te pikken. In 2019 sloot ik mijn BoardX carriere af als kampleider in Montalivet.


- Wat is jouw mooiste, zotste en/of beste herinnering aan jouw BoardX-zomers?
Eén mooiste, zotste, beste herinnering kan ik echt niet kiezen uit al die zalige zomers. Maar de intense vriendschappen die hier zijn ontstaan, zijn voor het leven. En zijn dus op die manier mijn beste herinneringen.


- Wat vond je het zaligste aan monitor zijn?
Er alles aan proberen doen om onze gasten de tijd van hun leven te geven, vind ik het leukste aan monitor zijn bij BoardX. Het sociale aspect zowel met gasten als met medemonitoren. De leukste taak voor mij was een battle organiseren en presenteren of een spontane Zumba-sessie organiseren.


- Hoe volg je BoardX nog?
BoardX blijft een heel groot deel van mijn leven. Ik heb hier de leukste, grappigste, mooiste, liefste, tofste… vrienden gemaakt die ik nog vaak zie en hoor. Vorige zomer (2020) heb ik ook nog gedurende 2 weken groepslessen gegeven in Montalivet. En als het kan, dan wil ik dit zeker blijven doen. Snowboarden, surfen en skaten probeer ik ook nog zo vaak mogelijk te doen.


- Vertel eens wat meer over je werk?
In november 2019 startte ik met mijn eigen zaakje 'RE by Charlie'. Van jongs af aan ben ik gebeten door de sportmicrobe. Sport is voor mij een echte passie. En deze passie wil ik graag doorgeven aan anderen. Zo startte ik als health coach en personal trainer. Mijn doel is om mensen te helpen door middel van een gezond voedingspatroon en voldoende lichaamsbeweging persoonlijke doelen te bereiken.


- Hoe is het tot stand gekomen?
BoardX heeft mij hier zeker voor geïnspireerd. Ik herrinner me nog goed een moment in Berria, alle tafels aan de kant, zumba-muziek op en dans geven aan iedereen die zin had. Al die lachende, enthousiaste mensen die door mij aan het bewegen waren, dat wilde ik blijven doen. Maar ook nu nog de opportuniteit om in de zomer te mogen komen om sportlesjes te geven en zo nieuwe mensen te leren kennen, zorgt voor vele kansen.


- Flexibiliteit en een ‘can do’-mentaliteit heeft ervoor gezorgd dat Corona BoardX niet klein heeft gekregen. Hoe ben jij hiermee omgegaan?
Corona heeft ervoor gezorgd dat ik tijdens de eerste lockdown niet meer actief kon zijn als personal trainer. Na deze periode, is er een serieuze boost geweest. Iedereen wilde terug graag sporten en buiten komen. Het was zo leuk om eindelijk terug mijn ding te kunnen doen. Tot eind oktober, toen de contactberoepen aan banden werden gelegd. Nu blijf ik wel klanten online begeleiden en ze wekelijkse workouts doorsturen. Hopelijk komt er snel een einde aan deze crisis want wat mis ik het samen sporten in groep!

RE BY CHARLIE
Mijn doel is om mensen te helpen door middel van een gezond voedingspatroon en voldoende lichaamsbeweging persoonlijke doelen te bereiken. RE_START. RE_SHAPE. RE_WARD.
Adres: Cameliastraat 25 – 2600 Berchem
Website: www.rebycharlie.be
Volg RE by Charlie ook op Facebook, Instagram en LinkedIn

Nieuwsbrief

Blijf up to date

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief en mis geen enkele nieuwe trip!
Pssst... Misschien ontvang je ook wel een kortingsactie.

Je kan je op elk gewenst moment uitschrijven. Geen spam.