SURF AND STAY: A VISUAL TRAVEL GUIDE

We kennen allemaal de drang om er gewoon eens op uit te trekken en die ene perfecte golf te vinden (en te bedwingen)!

Meer lezen

SURF AND STAY: A VISUAL TRAVEL GUIDE

We kennen allemaal de drang om er gewoon eens op uit te trekken en die ene perfecte golf te vinden (en te bedwingen)! Je checkt de swell, fikst die dagen wat verlof en springt met je surfboard (en eventueel wat vrienden) de wagen in. Na wat BoardX surfvakanties ken je de typische surfspots waar mooi weer en goeie golven alvast gegarandeerd zijn: Montalivet, Le Pin Sec, Zarautz en Berria! Maar er is zoveel meer en met haar boek ‘Surf & Stay’ verruimt Veerle Helsen beslist je surfhorizonten!

De Belgische journaliste Veerle Helsen was het beu om tijdens haar twee surfvakanties per jaar steeds opnieuw te sukkelen in de whitewash van de branding. Ze besloot om een surfsabbatical in te lassen en gedurende zeven maanden de Spaanse en Portugese kusten te verkennen. Door maandenlang dagen en uren aan een stuk in het water te liggen, hoopte ze haar surfskills een fameuze boost te geven.


(Foto: Géraldine Van Wessem)

Ze kocht een camper, doopte hem ‘Connor’ (als eerbetoon aan het overleden zoontje van twee van haar beste vrienden), zwaaide nog snel naar haar vriend en vatte haar roadtrip aan. Uiteraard -journalist en bezige bij zijnde- kon ze het niet maken om gedurende al die maanden gewoon op vakantie te gaan en haar spaarcenten op te rijden. Dus koppelde ze er een eigen project aan…en zo werd haar boek ‘Surf & Stay’ langzaam maar zeker geboren.

Een jaar research naar de beste adressen ging aan haar reis vooraf. Ieder plekje heeft Veerle zelf bezocht en beoordeeld. Onafhankelijke journalistiek in haar zuiverste vorm! Dat, en de prachtige beelden maken van ‘Surf & Stay’ een must-have voor iedereen die -net als Veerle- eens op surfavontuur wil. Of voor wie gewoon vanuit de luie zetel de mooiste plekjes van de Atlantische kust te ontdekken. Goesting naar meer krijg je sowieso!

Mogen we jou drie dingen vragen?
1. Stem via deze link op ‘Surf & Stay’ en zorg ervoor dat Veerle de Henry van de Velde Public Gold Award in de wacht sleept.

2. Rep je naar de dichtstbijzijnde boekhandel en schaf je een exemplaar aan. Al was het maar als kerstgeschenk voor je lief, broer/zus, neefje/nichtje, papa/mama…

3. Misschien ben je nog te jong om al een rijbewijs te hebben of ben je nu nog niet klaar voor zo’n avontuur en heb je meer aan een vakantie waar alles al voor jou geregeld is. Dan is een BoardX surfvakantie absoluut iets voor jou. Tel af naar 1 januari en schrijf je in voor een onvergetelijke surfvakantie! Het is de eerste stap naar een avontuur zoals dat van Veerle.

Meer info over het boek vind je op de website: www.surfandstay.be

Surf & Stay, een boek voor surfers en niet-surfers, voor op salontafels of in campers, uitgegeven bij Lannoo, 308 pagina’s, net geen 35 euro.

Nieuwsbrief

Blijf up to date

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief en mis geen enkele nieuwe trip!
Pssst... Misschien ontvang je ook wel een kortingsactie.

Je kan je op elk gewenst moment uitschrijven. Geen spam.