LEUVENSE LONGBOARD LADIES: IT’S ALL ABOUT HAVING FUN!

Na vele jaren dienst als monitrice op de BoardX surfcamps, besloot Marilyn Desmet vorig jaar om ermee te stoppen.

Meer lezen

LEUVENSE LONGBOARD LADIES: IT’S ALL ABOUT HAVING FUN!

Na vele jaren dienst als monitrice op de BoardX surfcamps, besloot Marilyn Desmet vorig jaar om ermee te stoppen. Dit betekende echter niet dat de drang om op een boardje te staan ook aan de oceaan is gebleven en gezien België de grootste dichtheid aan asfalt ter wereld bezit, is ons landje de aangewezen plek om een initiatief als 'Leuvense Longboard Ladies' uit de grond te stampen. Hieronder lees je haar verhaal!

Mijn eerste longboardervaring deed ik op als BoardX-moni zeven jaar geleden. Elke dag moesten we een zware doos met beachgames naar het surfkot zeulen. Deze was zo zwaar dat je ze onmogelijk alleen kon dragen en dus gebruikten we een longboard als transportmiddel! We ontdekten zo dat een longboard ook zonder de zware kist handig kon zijn als vervoer over de dijk en al snel waren we helemaal verkocht!

Vorige zomer was mijn eerste zomer sinds lang in België. Ik miste het boardgevoel enorm. Om de kick opnieuw op te zoeken, leende ik het longboard van BoardX-chief Kimme (dank u Kimme!) om rond de Vaart te cruisen. En op warme zomeravonden zochten we met een paar vrienden mooie hellingen op om wat snelheid te zoeken. De mannen vlogen vaak zonder schrik de berg af, iets waar ik moeilijk aan kon wennen. Telkens hield ik mijn hart vast voor wat er zou kunnen gebeuren, maar voor hen ging het om de kick. Op die momenten bedacht ik me dat het misschien wel leuk zou zijn om meer meisjes mee te hebben die ook op het gemak de berg af konden.  

Ik polste eens bij vriendinnen om te horen wie er zin had om mee te leren longboarden en de vraag viel verbazingwekkend goed in de smaak. Al snel waren we met elf enthousiaste meisjes, maar we hadden wel maar drie boards…
Op een event in Leuven kwam ik Jones van de Twits tegen die ik onmiddellijk bestookte met de vraag of hij wat longboards had staan die hij voor een paar avonden kon missen. Na het verduidelijken van het concept was hij even enthousiast als ik en begon ‘het wieltje’ te rollen.

Ik maakte een pagina op Facebook om na te gaan of er misschien nog meisjes geïnteresseerd waren. De eerste avond met de Leuvense Longboard Ladies leerde ik Evelyne en Itza (Made By Chickies) kennen die de smaak onmiddellijk te pakken hadden ondanks een eerste schaafwonde... Daarna volgde Fenna (de sterke vrouw naast de sterke man Jones) die al snel over een Leuvense Longboard barbecue aan het fantaseren was. Samen organiseerden we meer en meer longboardsessies en groeide de groep tot een hele bende ladies die dezelfde passie delen. Het aantal likes op onze Facebookpagina schoot met de dag de hoogte in en na enkele sessies waren we al met twintig ladies aan het rollen!

Elke warme en droge donderdag probeerden Fenna, Evelyne, Céline en ik een eventje te organiseren om onze avontuurlijke sessies in stand te houden. En als afsluiter van de mooie zomeravonden organiseerden we samen met Twits toch de barbecue met de eerste Leuvense Longboard Ladies contest! Het weer zat mee en in de volle zon en de geur van merguezworstjes presenteerde Made By Chickies hun nieuwe kledingcollectie. And the ladies loved it! Er volgt gegarandeerd een tweede editie!

In de winter liggen we een beetje stil, maar zodra de zon weer van de partij is, worden er weer avondjes georganiseerd! Elke lady is uiteraard van harte welkom! De eerste donderdag van de maand is er een initiatieavond en de andere dagen gaan we freeriden. Onze Facebookpagina mag door iedereen gebruikt worden om af te spreken of te posten als je gaat rijden, want niemand rijdt graag alleen. En don’t forget (om af te sluiten met de lijfspreuk van mijn favoriete party-moni Kriz): It’s all about having fun!!

© BoardX Magazine 2012

http://www.twits.be/
https://www.facebook.com/Leuvense-Longboard-Ladies-199922313403010/

Nieuwsbrief

Blijf up to date

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief en mis geen enkele nieuwe trip!
Pssst... Misschien ontvang je ook wel een kortingsactie.

Je kan je op elk gewenst moment uitschrijven. Geen spam.