HET BESTE UIT DE BOARDX FAQ!

Spannend! Je gaat voor de eerste keer mee op een BoardX-trip. Maar voor je je inschrijft, heb je toch heel wat vragen waar je graag een antwoord op hebt.

Meer lezen

HET BESTE UIT DE BOARDX FAQ!

Spannend! Je gaat voor de eerste keer mee op een BoardX-trip. Maar voor je je inschrijft, heb je toch heel wat vragen waar je graag een antwoord op hebt. Dat vinden wij niet meer dan normaal en met de FAQ pagina hopen we je al goed op weg te kunnen helpen. Hieronder vind je alvast een greep uit de meest voorkomende vaakgestelde vragen!

Help, ik sta op de wachtlijst! Wat nu?!
Sommige weken zijn zò populair dat er in een mum van tijd al wachtlijsten voor zijn. Indien je echt geen andere week of bestemming kan gaan, dan doe je er goed aan je hiervoor in te schrijven! Enkel wie op deze lijst staat, zal namelijk als eerste gecontacteerd worden van zodra er plaatsen vrijkomen. Je krijgt dan automatisch een mailtje om je reis te bevestigen!

Wil je niet wachten of neem je liever het zekere voor het onzekere? Kijk dan eens op de beschikbaarheidspagina's of er niet op een andere periode of bestemming nog plaats is en wijzig je boeking met een simpel mailtje naar info@boardx.be!

Ik wil met mijn vrienden/vriendinnen naar Berria. Zij zijn allemaal al 16 jaar oud, maar ik word pas na de zomer 16. Maken jullie geen uitzondering, a.u.b.?
Om naar onze Youth surfcamps in Berria te mogen komen, moet je effectief 16 jaar oud zijn op de dag van aankomst. Wij zijn op dit vlak heel streng en maken helaas nooit een uitzondering. Ook niet als je ouders een schriftelijke toestemming geven of zich aansprakelijkheid stellen.

Ook al word je later op het jaar (of zelfs in de loop van die week) 16, zal je toch nog even geduld moeten uitoefenen. Op die manier zorgen we ervoor dat het leeftijdsverschil tussen de deelnemers niet te groot wordt. Als je als 17- of 18-jarige op surfcamp in Berria komt, zal je er zeker meteen de voordelen van merken. Wij raden aan om je met je groep in te schrijven voor ons surfcamp in Le Pin Sec dat minstens even leuk is en waar zowel 15- als 16-jarigen meer dan welkom zijn!

Ik heb nog nooit gesurft. Kan ik dan mee op surfcamp?
Natuurlijk wel! Het is juist onze bedoeling om mensen te laten kennismaken met golfsurfen, skaten, wakeboarden en andere coole sporten. Naar schatting heeft de helft van de mensen die meereizen nog nooit een surfboard of wetsuit van dichtbij gezien... We geven daarom op onze camps les in verschillende niveaus: beginner tot gevorderde. Boards, wetsuits en lycra's zijn aanwezig en zitten in de prijs!

Ik heb al enorm veel wilde verhalen gehoord van het leven op een surfcamp...Hoe zit het met het uitgaan in Berria?
Op de Youth surfcamps voor 16 tot 18-jarigen zit een geolied team dat gespecialiseerd is in het entertainen van jongeren. Je krijgt er echter ook net iets meer vrijheid dan op onze juniorcamps en daarom zijn ze heel populair en brengen ze duizenden jongeren per jaar over de vloer. Dit brengt dan ook duizenden verhalen met zich mee. Elk sterk verhaal neem je echter best met een stevige korrel zout!

Wij hanteren een absolute nultolerantie t.o.v. de consumptie van sterke drank en drugs en keuren roken en excessief drankgebruik ten stelligste af. De monitoren ter plaatse houden te allen tijde een oog in het zeil en grijpen bij eventueel wangedrag onmiddellijk in. Het team organiseert zowel overdag als 's avonds tal van activiteiten waar iedere kampganger graag aan deelneemt. Het staat iedereen echter vrij om iets anders te gaan doen, zolang je je maar gedraagt en steeds terug naar het kamp keert. Wekelijks staan er twee gemonitorde BoardX-feestjes op het programma, dus reken er maar op dat je op dat vlak niets tekort zal komen.


Wat is het verschil tussen de Family surfcamps van Montalivet en Zarautz?
De 3 Family surfcamp van Montalivet zijn gelegen op ons eigen domein ‘Pine Beach Paradise’. Op deze camping waan je je -door de vele BoardX-gezinnen en -teams op een Belgisch eilandje, al verhuren we ook terreinen aan andere surforganisaties zoals Ripstar (NL), Ujusansa (SLO), Summersurf (GER). Dat alles in eigen beheer is, zorgt ervoor dat we enorm kort op de bal kunnen spelen wat betreft infrastructuur en faciliteiten. Je leeft met andere woorden gedurende tien dagen in een BoardX paradijs!

Pine Beach Paradise is omgeven door pijnboombossen en de oceaan ligt op een dikke 500 meter van het strand. In het nabijgelegen dorpscentrum staat dagelijks een gezellige markt vol lokale specialiteiten en souvenirs. Verder vind je er verschillende gezellige cafés en restaurants. Bordeaux ligt op een kleine 1,5u rijden en is daarmee de meest nabijgelegen grote stad.

Het surfcamp van Zarautz bestaat al sinds het begin van BoardX in de zomer van 2002 en ligt op een mooie heuvel met een prachtig uitzicht over de baai en de zonsondergangen. Ons terrein maakt deel uit van de Gran Camping Zarautz en we maken dan ook gebruik van hun infrastructuur en faciliteiten, zoals sanitair, restaurant, wassalon, etc. Dit brengt wel een stevige, maar charmante tocht met zich mee als je te voet naar de BoardX-stand op het strand wil gaan. Vanuit ons Family Resort is het -afhankelijk van je tempo en aantal selfies- 15 tot 30 minuutjes wandelen langs een prachtig paadje dat je via een paar mooie uitzichten, andere bezienswaardigheden en veel trapjes naar het strand leidt.  Na een dag of twee raken je benen hieraan gewend en doet je iedere dag meer verliefd worden op het ruige, maar prachtige Baskische landschap. Uiteraard kan je ook steeds met de auto of de stadsshuttle naar beneden en terug naar boven rijden!

Verder is Zarautz één van de mooiste en regelmatigste surfspots van Spanje. Het zandstrand strekt zich uit over 2km met verschillende zandbanken waardoor zowel beginnende als gevorderde surfers aan hun trekken komen. Op de dijk is het zalig kuieren en of je nu plaatsneemt aan één van de gezellige terrasjes, op een bankje zit met een lekker ijsje of een hamburger eet in één van de restaurantjes, je hebt er steeds een prachtig uitzicht op surfers die hun beste kunsten bovenhalen. Zarautz is hét Europese surfmekka!

Ook de binnenstad heeft heel wat te bieden! Laat je verrassen in één van de vele tapasbars met hun prachtige pintxos, laat de cerveza even voor wat het is en proef eens een lekkere sidra of txakoli, of laat je volledig gaan in de surfshops en stap naar buiten met een echte surferslook!


Wanneer heb je het meeste kans op goede golven of mooi weer?
Als we dat eens wisten! In de zomer zijn de golven aan onze Atlantische kust het kleinst, maar alleszins groot genoeg voor ons!

Weeromstandigheden en surfcondities vallen helaas nooit op voorhand te voorspellen. Uit ervaring weten we echter dat een week zonder golven of zonder zon extreem uitzonderlijk zijn! Golven zijn nooit constant. Elke week komt er wel een swelletje van een paar dagen en dan zijn er dus grotere golven.

Je week kiezen op basis van golven heeft dus geen enkele zin! Zeker als beginner zijn er weinig omstandigheden waarin je niets kan bijleren. Laat je de golven liever een dagje voor wat ze zijn? Dan ga je gewoon zonnen, relaxen, citytrippen of zorgt onze crew ervoor dat verveling geen kans krijgt!

Nieuwsbrief

Blijf up to date

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief en mis geen enkele nieuwe trip!
Pssst... Misschien ontvang je ook wel een kortingsactie.

Je kan je op elk gewenst moment uitschrijven. Geen spam.