DOE MEE MET DE MIND MATTERS MARATHON!

De Covid19-pandemie zette het voorbije jaar de hele wereld op zijn kop.

Meer lezen

DOE MEE MET DE MIND MATTERS MARATHON!

De Covid19-pandemie zette het voorbije jaar de hele wereld op zijn kop. Door de onzekere, uitdagende en moeilijke periode liggen de gevaren van verminderde fysieke en mentale gezondheid continu op de loer. BoardX-moni Jonas De Kerf nam het heft in handen om hier iets aan te doen en lanceert de Mind Matters Marathon. Een virtuele Run waarbij zoveel mogelijk deelnemers lopen voor het goede doel!

Het besmettelijke coronavirus bracht niet enkel fysieke gevaren met zich mee, maar de hele reeks maatregelen, die nodig waren om het virus te bedwingen, hebben op iedereen ook een enorme mentale impact. Het is dan ook van groot belang om aan zowel lichamelijke als geestelijke gezondheid extra aandacht te schenken. Sporten is al goede start, samen sporten nog beter!


BoardX-moni Jonas De Kerf besloot om samen met een groep vrienden de Mind Matters Marathon te organiseren. Hij merkte immers dat iedereen meer dan ooit nood heeft aan structuur, beweging en verbondenheid, omdat dit de elementen zijn die wegvallen in deze huidige pandemie. En de meest eenvoudige manier om in één klap beter te slapen, meer endorfines te krijgen én een sterke mentale veerkracht te ontwikkelen, is…lopen!


Je traint niet enkel om je eigen doel te halen, maar zamelt tegelijkertijd ook geld in dat aan het einde van de rit geschonken wordt aan het Fonds Geestelijke Gezondheid bij Kinderen en Jongeren. Veel vliegen in één klap dus!

Praktisch
1.    Registreer met een online profiel en trek zo sponsors aan OF Registreer anoniem en stort zelf een bijdrage aan het fonds
2.    Stel een doel voorop en kies of je jezelf uitdaagt om 5, 10, 16, 21 of zelfs 42 km te lopen.
3.    Vanaf 1 februari begint iedereen samen te trainen en afhankelijk van je eigen doel volg je een specifiek loopschema.
4.    Na 15 weken trainen, op 16 mei, lopen we samen virtueel de afstand waarvoor we getraind hebben.
5.    Je bent een topper!

Nieuwsbrief

Blijf up to date

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief en mis geen enkele nieuwe trip!
Pssst... Misschien ontvang je ook wel een kortingsactie.

Je kan je op elk gewenst moment uitschrijven. Geen spam.