7 REDENEN WAAROM SURFEN JE ER MENTAAL BOVENOP HELPT!

Heeft de corona gekheid jouw energie en humeur af en toe op een laag pitje gezet?

Meer lezen

7 REDENEN WAAROM SURFEN JE ER MENTAAL BOVENOP HELPT!

Heeft de corona gekheid jouw energie en humeur af en toe op een laag pitje gezet? Of voel je soms de dagelijkse sleur en wil je eens ontsnappen aan de verveling, stress, het telewerken of afstandonderwijs? Dan bieden wij de mentale boost die je nodig hebt!

Zoals we allemaal wel weten heeft surfen een berg aan fysieke voordelen, maar wist je dat surfen ook je geestelijke gezondheid vooruit helpt? De chille en laidback cultuur van surfen pept je in no time zo weer op. Het is dan ook geen wonder dat surfen wel eens de Ocean Therapy wordt genoemd. Wij sommen alvast 7 mentale troeven op!

1. A session a day, keeps the doctor away

Studies hebben werkelijke bewijzen geleverd dat surfen een meditatieve werking heeft: na 30 minuten surfen voel je je al vrolijker, kalmer en een pak minder moe. Just what we need! Wist je trouwens dat surfen bijdraagt aan de behandeling van obesitas, depressie, hartziekten en zo veel meer? Dokters in Biarritz schrijven sinds vele jaren zelfs met succes surfen voor als therapie voor tal van aandoeningen. Voor ons graag zo’n 5 doktersvoorschriften, please!


2. Zen-modus: on

De juiste golf nemen, op je board balanceren, je evenwicht behouden, het vergt concentratie en een enorme dosis focus... Maar hierdoor geraak je helemaal in een flow en is er helemaal geen tijd meer om te piekeren. Instant happiness en zen-modus: on dus!

via GIPHY

3. Drie Woorden: Endorfine, Dopamine en Adrenaline

Surfen maakt je létterlijk gelukkiger, het lichaam maakt namelijk het gelukshormoon endorfine vrij wanneer je op je surfboard staat, zit, ligt of valt ;). En als dat nog niet genoeg is om je een mental boost te geven dan bezorgt de kick, die je voelt van al het surfen, dat ook de stoffen dopamine en adrenaline vrijkomen. Of zoals surfers ook wel’s zeggen: “Stoked!”

4. Boost je zelfvertrouwen

Of je nu een beginneling of wereldklasse surfer bent, je komt hoe dan ook uit je comfortzone en krijgt er een dikke portie zelfvertrouwen bovenop. Naarmate je je golven en angsten bedwingt, groei je zelf als persoon en begin je zelf je grenzen te verleggen. De uitdagingen die surfen met zich meebrengt en de prestaties die je behaalt, zorgen voor een niet te evenaren voldoening!

5. Niks beter dan zalige, frisse zeelucht

De vitamine D die je volop in je lichaam gestraald krijgt door de zon, is een booster voor je mentale gezondheid. Wie wordt er nu niet gelukkig van heerlijke zonnestralen op z’n gezicht...? Bovendien verminderen de negatieve ionen die vermengd zitten in de zeelucht crisismomenten en neerslachtige gevoelens dankzij dat extra beetje serotonine dat hierdoor vrijkomt! Give it to me, Vitamin Sea!

6. Hallo, Digital Detox!

Smartphones, laptops, tablets,... neem je uiteraard niet mee op je board. Surfen zorgt dus voor dé digital detox! Op je board zijn er geen verantwoordelijkheden, mails of calls die je moet beantwoorden, gewoon jij in de oceaan en verder niets. Beter dan dit wordt het niet, toch? Sorry, couldn't make it. Had a board meeting!

7. De good vibes

Last but zeker not least, de vibes die je krijgt van iedereen rondom jou. De meeste surfers zijn open-minded, relaxte mensen waarmee je makkelijk een praatje kan slaan. Je zou bijna puur voor de gezelligheid naar de line-up peddelen zonder er ook maar één golf te nemen. En voor je het weet heb je er weer nieuwe BFF’s bij ;).

Nieuwsbrief

Blijf up to date

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief en mis geen enkele nieuwe trip!
Pssst... Misschien ontvang je ook wel een kortingsactie.

Je kan je op elk gewenst moment uitschrijven. Geen spam.