20 YRS BOARDEX: LAURA FÄRBER

Dat vele oud-monitoren nostalgisch terugblikken naar hun BoardX-tijd staat als een paal boven water, dat er sommigen nadien (en soms dankzij dit BoardX-verleden) iets moois uit de grond stampen,

Meer lezen

20 YRS BOARDEX: LAURA FÄRBER

Dat vele oud-monitoren nostalgisch terugblikken naar hun BoardX-tijd staat als een paal boven water, dat er sommigen nadien (en soms dankzij dit BoardX-verleden) iets moois uit de grond stampen, vinden wij dan weer fantastisch! Graag stellen we je voor aan Laura Färber en haar Tiny Sea Tales!

- Wat was jouw eerste BoardX-ervaring?
In de zomer van 2009 boekte ik voor de eerste keer een Boardx-reis van 2 weken naar Berria. Hier leerde ik voor de eerste keer surfen van Surfmoni Kristof en Jeroen aka ‘Geronimo’! Jammer genoeg vlogen deze 2 weken razendsnel voorbij en was de verleiding groot om de zomer nadien nogmaals een surfreis naar Berria te boeken! Zo gezegd, zo gedaan! Tijdens deze 2e trip deed ik ook ervaring op als stagemonitor en werd mij de vraag gesteld om de surfopleiding in het BoardXHouse in Marokko te doen. In april 2011 verkreeg ik mijn diploma van surfcoach en werd ik Surfmonitor Laura!


- Waar situeert zich jouw BoardX-carrière?
Zomer 2011 + 2012: Berria
Zomer 2013 - 2014 - 2015: Le Pin Sec
Zomer 2016: Montalivet en Le Pin Sec
Zomer 2017: Le Pin Sec


- Wat is jouw mooiste, zotste en/of beste herinnering aan jouw BoardX-zomers?
Moeilijk om te kiezen! Het begint al bij het wederzien van al je medemonitoren bij de busopstap, het verwelkomen van een nieuwe lading BoardX-gasten, het (bijna) alle dagen in bikini kunnen rondlopen in de zon, de golven zien in de verte én quasi elke dag kunnen surfen, de geur van lookbroodjes op de BBQ, de ontelbare zonsondergangen, de bar- en verkleedfeestjes, …


- Wat vond je het leukste aan BoardX-moni zijn?
Het fijnste aan monitor zijn is de vriendschap dat je opbouwt met de BoardX-gasten en nog meer: met je eigen surfgroepje. De fijnste taak vond ik sowieso de surflessen. In de bakkende zon, door weer en wind: er was altijd plezier onder de surfmonitoren en gasten. Maar daarnaast vond ik de verkleedfeestjes in thema of Battle of the Sexes ge-wel-dig om mee te maken!


- Volg je BoardX nog?
Doordat corona ons in zomer 2020 belemmerde te reizen, hebben we toen besloten een roadtrip te doen met onze daktent richting de Spaanse en Franse zon om de BoardX kampen nog eens te bezoeken. Zo kampeerden we o.a. op de camping van het BoardX camp in Berria, op de grote camping in Le Pin sec en reserveerden we bij Izeta Sagardotegia, het befaamde ciderhuis in Zarautz, voor een goei lap vlees ‘Txuleta’.

 De drang om te surfen zal altijd blijven. Ook mijn vriend heeft de surfmicrobe te pakken. Zo plannen we iedere zomervakantie een reis die grotendeels gekoppeld is aan surfen. Je zal me niet snel in de Belgische wateren terugvinden. Geef mij maar warmere oorden, waar je kan surfen in bikini!


- Vertel eens wat meer over je werk?
In 2018 heb ik mijn vriend Gert leren kennen en heb ik besloten een punt te zetten achter mijn BoardX carrière. Beiden zijn we werkzaam in het onderwijs, avontuurlijk en waterratten. Momenteel ben ik voltijds werkzaam als Ergotherapeut in BuBao Sint-Gerardus te Diepenbeek. Hier werk ik bij kleuters met een ernstig meervoudige beperking (type 4). Zeer boeiend en leerrijk! Daarnaast ben ik ook graag creatief bezig. Zo groeide mijn interesse in juwelen maken langzaamaan na mijn werkuren als Ergotherapeut en heb ik besloten hiervan mijn bijberoep te maken. Zo ontstond Tiny Sea Tales.


- Hoe is het tot stand gekomen?
De interesse in het verzamelen van seaglass begon tijdens mijn BoardX zomers in Frankrijk. Samen met wat gasten deden we geregeld een beach clean-up. Tijdens deze strandwandelingen vonden we naast het vele afval ook vaak seaglass. Deze verzamelde ik zonder enig idee te hebben wat ik ermee ging doen. Tot ik tijdens mijn roadtrip in de zomer van 2019 opnieuw vele stukjes seaglass vond en vastberaden was hiermee iets creatiefs te doen. Na wat opzoekingswerk op YouTube, boeken... kocht ik wat goudsmid-gereedschap en leerde ik mezelf de technieken aan om juwelen te maken uit 925 zilver. Dit zijn grotendeels juwelen mét seaglass, maar ook zee-geïnspireerde juwelen zoals een ‘wave ring’ behoren tot de collectie. En om mijn voorraad seaglass bij te vullen.. ben ik dus lichtelijk verplicht om geregeld de Franse kusten opnieuw op te zoeken!


- Heeft de coronacrisis een impact gehad op jouw bedrijvigheden?
Gelukkig heeft mijn bijberoep hier geen last van ondervonden. Mijn website en Instagram account bleven online en mensen bleven mij contacteren voor een juweel op maat. Momenteel staat mijn creatieve bijberoep nog in zijn kinderschoenen. Ik maak voornamelijk ringen, oorbellen en kettingen. Winkels contacteren, meedoen aan handmade beurzen en naamsbekendheid verhogen zijn de volgende stapjes! Bij deze: een dikke merci BoardX!

Logo: Lise Van den Broucke (instagram: @vlakenvorm)

TINY SEA TALES
Handgemaakte, unieke, zee-geïnspireerde juwelen uit 925 zilver.

Website: www.tinyseatales.com
Volg Tiny Sea Tales ook op Instagram en Facebook

Nieuwsbrief

Blijf up to date

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief en mis geen enkele nieuwe trip!
Pssst... Misschien ontvang je ook wel een kortingsactie.

Je kan je op elk gewenst moment uitschrijven. Geen spam.