20 YRS BOARDEX: KRISTOF ELSEN

Dat vele oud-monitoren nostalgisch terugblikken naar hun BoardX-tijd staat als een paal boven water, dat er sommigen nadien (en soms dankzij dit BoardX-verleden) iets moois uit de grond stampen,

Meer lezen

20 YRS BOARDEX: KRISTOF ELSEN

Dat vele oud-monitoren nostalgisch terugblikken naar hun BoardX-tijd staat als een paal boven water, dat er sommigen nadien (en soms dankzij dit BoardX-verleden) iets moois uit de grond stampen, vinden wij dan weer fantastisch! Graag stellen we je voor aan Kristof Elsen: arts en mede-eigenaar van het BoardXHouse in Imsouane!

- Wat was jouw eerste BoardX-ervaring?
Ik leerde BoardX founder Jo kennen op een surftrip in Bali. Dat klikte meteen en in 2004 startte ik als monitor in Zarautz. Altoen de nog enige BoardX bestemming. Ik was voorheen nog nooit op BoardX surfcamp geweest, maar tijdens een doorreis wel al eens op een stevig feestje beland. Het aanbod van Jo om de crew te vervoegen kon ik dus niet afslaan.

- Waar situeert zich jouw BoardX-carrière?
Ik heb gewerkt als moni van 2004 tem 2015. Ik spaarde al mijn vakantiedagen op om zoveel mogelijk te kunnen werken op kamp. Uiteindelijk was ik pas 35 toen ik stopte. Veel mensen vroegen me of ik me niet te oud voelde hiervoor. Ik leed zeker enigszins aan het Peter Pan-syndroom dus voor mij kon die verlengde jeugd niet lang genoeg duren. Mocht ik in 2016 geen vader geworden zijn dan had ik er zeker nog enkele jaren bijgedaan.


- Wat is jouw mooiste, zotste en/of beste herinnering aan jouw BoardX-zomers?

Als arts was ik vaak het aanspreekpunt voor kleine of grote medische problemen van de gasten. Tijdens een nachtelijke uitstap naar San Sebastian liep een gaste een grote snijwonde op aan de voet. Ik vergezelde haar in de ziekenwagen naar een medisch centrum in de stad. De enige arts ter plaatse was erg zenuwachtig en miste duidelijk ervaring. Hij had zelfs geen idee waar het hechtingsmateriaal lag en wat hij moest doen. Ik heb dan maar alle kasten opengetrokken, het nodige materiaal verzameld en uiteindelijk de hechting zelf uitgevoerd. Gelukkig was ik bloednuchter.

- Wat vond je het zaligste aan monitor zijn?
Zonder meer de vriendschappen en het samenhorigheidsgevoel. Op kamp heerste steeds een jeugdig enthousiasme, creativiteit en gezonde onbezonnenheid. Een feestje was immer niet afwachten tot iedereen na een paar uur op gang kwam. Het was vanaf minuut 1 volle gas. Hoe ouder ik werd, hoe meer ik het kon appreciëren om daarvan deel te mogen uitmaken.

- Hoe volg je BoardX nog?
De vriendschappen die destijds zijn onstaan zijn nog steeds heel hecht. Ik zie en hoor veel BoardEx'ers nog wekelijks en we doen jaarlijks heel wat surftrips samen. Surfen is nog steeds een passie en alle vakanties worden daaraan besteed. Voor iedere gepassioneerde surfer is het niet altijd eenvoudig om zijn hobby te combineren met een gezinsleven. Die oplossing vond ik in 2016 toen ik de kans kreeg om mede-eigenaar te worden van het BoardXHouse in Imsouane, Marokko.

- Vertel eens wat meer over je werk?
Ik werk als specialist in een ziekenhuis. Dat heeft geen rechtstreeks link met mijn BoardX verleden, maar met de exploitatie van BoardXHouse Imsouane gaat het BoardX-verhaal toch nog veder. We verhuren appartementen en customizen surftrips voor families, surfclubs, en vriendengroepen. Vanop afstand sta ik in voor de communicatie met onze gasten, inhoudelijk uitwerken van trips en aansturen van onze crew ter plaatse. Het is een mooie afwisseling met het drukke leven als arts.

- Hoe is het tot stand gekomen?
Door heel de evolutie van BoardX mee te maken heb je een affiniteit met het BoardX-clienteel. Als we zelf op trip gaan met onze vrienden en families hebben we vaak zelfde wensen als onze gasten. We weten dus dat de bekommernissen van een vriendentrip niet zelfde zijn als een familietrip. We proberen voor onze gasten dan ook iedere trip zo goed mogelijk voor te bereiden en uit te werken zodat er maximale surftijd kan gecombineerd worden met optimale familietijd.

- Flexibiliteit en een ‘can do’-mentaliteit heeft ervoor gezorgd dat Corona BoardX niet klein heeft gekregen. Hoe ben jij hiermee omgegaan?
Gezien ik dus actief ben in zowel medische sector als reissector heeft corona professioneel een zeer grote impact gehad.
Van beleidsmatige herstructurering van het ziekenhuis tot werken op een covid-spoedafdeling en van een guesthouse een  coronaproef bestemming te maken. Het leert dat een professionele flexibiliteit en optimistische visie een noodzaak is.

- Waar ben je momenteel mee bezig?
Heel wat reservaties die gedwongen dienden geannuleerd te worden, zijn we terug aan het inplannen voor zomer en najaar 2021. Dat is adminstratief een heel complex werk, maar we merken dat onze trouwe gasten toch al hongerig zijn naar een nieuw verblijf. Hopelijk kunnen we hen snel opnieuw verwelkomen!


BOARDXHOUSE IMSOUANE
Website: www.boardxhouse.com
Volg BoardXHouse op Facebook en Instagram!

Nieuwsbrief

Blijf up to date

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief en mis geen enkele nieuwe trip!
Pssst... Misschien ontvang je ook wel een kortingsactie.

Je kan je op elk gewenst moment uitschrijven. Geen spam.