20 YRS BOARDEX: JÜRGEN NYS

Dat vele oud-monitoren nostalgisch terugblikken naar hun BoardX-tijd staat als een paal boven water, dat er sommigen nadien (en soms dankzij dit BoardX-verleden) iets moois uit de grond stampen,

Meer lezen

20 YRS BOARDEX: JÜRGEN NYS

Dat vele oud-monitoren nostalgisch terugblikken naar hun BoardX-tijd staat als een paal boven water, dat er sommigen nadien (en soms dankzij dit BoardX-verleden) iets moois uit de grond stampen, vinden wij dan weer fantastisch! Graag stellen we je voor aan Jürgen Nys en zijn pas opgerichte Phynix!

- Wat was jouw eerste BoardX-ervaring?
Ik kende BoardX eigenlijk niet tot een collega Erik me meevroeg voor de opbouw van het camp in Berria (2008). Datzelfde jaar heb ik m’n eerste stageweek gelopen in Zarautz en zo zijn er nog vele mooie zomers gevolgd

- Waar situeert zich jouw BoardX-carrière?
Zarautz van 2008 tem 2012 en de eerste 4 weken van Le Pin Sec in 2009- denk ik?

- Wat is jouw mooiste, zotste en/of beste herinnering aan jouw BoardX-zomers?
Het is moeilijk om 1 moment te kiezen. Er zijn een pak momenten die ik nooit zal vergeten. De puree foodfight, modderworstelen met medemoni Bo, de rum-afwas met medemoni Buf, de blauwe M&M-uitdagingen, de 'pintxo pote' aperomomenten in San Sebastian, de grapstok, de uitstapjes naar San Fermin in Pamplona, het broodje gitaar-verhaal met medemoni T-man en Nille, de Hardrock-café karaoke avond of de roadtrips op vrije dagen?? Teveel om uit te kiezen!


- Wat vond je het zaligste aan monitor zijn?


Het zaligste was eigenlijk te weten dat je er nooit alleen voor stond. Alle moni’s sprongen bij waar en wanneer dat kon. Elke keer weer was er oog om iets vlotter of beter te doen. Doorheen al die jaren bleef elke taak steeds weer een uitdaging. BBQ’en voor de gasten was ongetwijfeld m’n favoriete taak.


- Hoe volg je BoardX nog?


Ik volg Boardx nog op de social media, en heb af en toe nog contact met de office. Het aanbod blijft vernieuwen. Aan de de ex-moni’s heb ik zeker vrienden voor het leven overgehouden. Hoewel sommigen ondertussen in verre landen wonen, trachten we contact te behouden.

- Vertel eens wat meer over je onderneming?

Ik was in bijberoep al enkele jaren sportlessen aan het coachen voor verschillende clubs. Een half jaar geleden ben ik m’n eigen gym gestart in Mechelen: Phynix. Daar leg ik me toe op niet sport specifieke kracht- & conditietraining in kleine groepslessen (max. 6 personen) en persoonlijke begeleiding. Ik heb heel veel mooie herinneringen te danken aan een actieve levensstijl, en het is moeilijk om te zien hoe veel mensen rondom me hun activiteiten staken omwille van rugpijn of andere kwaaltjes. Hen terug in staat stellen om actief door het leven te gaan is waar het me om gaat.

- Hoe is het tot stand gekomen?

BoardX hechtte van de start enorm veel belang aan de beleving van de gasten en het groepsgevoel. Naast stiptheid en orde was er ook de nodige aandacht voor de kleine accentjes die het verschil maken. Ook in mijn gym hecht ik daar veel waarde aan. Met regelmaat kijk ik even terug op de voorbije periode om verbeterpuntjes in kaart te brengen, net zoals dat in de wekelijkse monimeetings gebeurde.

- Flexibiliteit en een ‘can do’-mentaliteit heeft ervoor gezorgd dat Corona BoardX niet klein heeft gekregen. Hoe ben jij hiermee omgegaan?

Van bij de start beheerde ik de gym in bijberoep. Dat is een bewuste keuze omdat ik zo kan uitzoeken of mijn visie op coaching zich kan vertalen naar een succesvolle onderneming zonder die visie te laten verwateren door financiële noden.

De huidige maatregelen laten ons enkel toe buiten te sporten in groepjes van 4. Toen die regel van kracht ging heb ik het programma aangepast en het aantal uren in de agenda verdubbeld. Zo was er voldoende capaciteit om alle leden de kans te geven op hun dosis sport. 
Da's een hele hoop extra werk uiteraard, maar het geeft me wel de kans nog meer nadruk te leggen op de specifieke noden van elk lid. Even doorbijten dus, maar ik ben ervan overtuigd dat zowel m’n leden als ik hier fysiek en mentaal sterker uit zullen komen.

PHYNIX
Website: www.phynix.be
Adres: Dageraadstraat 4 2800 Mechelen
Volg Phynix ook op Instagram en Facebook!

Nieuwsbrief

Blijf up to date

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief en mis geen enkele nieuwe trip!
Pssst... Misschien ontvang je ook wel een kortingsactie.

Je kan je op elk gewenst moment uitschrijven. Geen spam.