20 YRS BOARDEX: ANTHONY VAN ALLEMEERSCH

Dat vele oud-monitoren nostalgisch terugblikken naar hun BoardX-tijd staat als een paal boven water, dat er sommigen nadien (en soms dankzij dit BoardX-verleden) iets moois uit de grond stampen,

Meer lezen

20 YRS BOARDEX: ANTHONY VAN ALLEMEERSCH

Dat vele oud-monitoren nostalgisch terugblikken naar hun BoardX-tijd staat als een paal boven water, dat er sommigen nadien (en soms dankzij dit BoardX-verleden) iets moois uit de grond stampen, vinden wij dan weer fantastisch! Graag stellen we je voor aan Anthony Van Allemeersch en zijn bedrijf On Egin!

- Wat was jouw eerste BoardX-ervaring?
De eerste keer dat ik meekwam met BoardX was in 2007 als 16 jarig knaapje in Zarautz. Ik kan je wel vertellen dat ik dààr heb ik mijn ogen heb opengetrokken. De eerste keer alleen op reis, de Spaanse taal totaal niet meester. Een glas water bestellen op café was dan ook echt een avontuur!

- Waar situeert zich jouw BoardX-carrière?
In 2010 ging ik dan voor de eerste keer mee als monitor, het was het begin van een lange en mooie carrière. 95% van mijn dagen als moni werkte ik in Zarautz, maar als rasechte BoardX-er moet je toch eens op al de camps gewerkt hebben, dus waren er nog korte omzwervingen naar Berria, Le Pin Sec en Montalivet.

Na 5 jaar als moni te hebben gewerkt kwam een droom in vervulling. Ik werd gepromoveerd tot kampleider van het kamp in Zarautz, het kamp waar het voor mij allemaal begon. Dit was een taak die ik met veel plezier aanvaardde, maar toch met de nodige stress. Enerzijds omdat mijn voorgangers zo’n fantastisch werk hadden geleverd waardoor enkel mijn beste ik, dag in, dag uit, goed genoeg zou zijn. Anderzijds ook omdat Zarautz op dat moment elke week ongeveer 180 nieuwe enthousiaste jonge surfers over de vloer kreeg. Geen al te gemakkelijke taak om te managen met momenten...haha! Daarna mocht ik ook het officeteam vervoegen in Leuven, waardoor ik vanaf dan ook achter de schermen mocht meebouwen aan een beter BoardX.

In 2019 nam ik dan toch met spijt in het hart afscheid van dit mooie bedrijf, het was voor mij tijd om verder te groeien in iets nieuws. En zo ontstond On egin.

- Wat is jouw mooiste, zotste en/of beste herinnering aan jouw BoardX-zomers?
Ik heb in die 9 jaar natuurlijk veel mooie herinneringen opgebouwd, het is dus héél moeilijk om er één specifieke te kiezen. Maar zo kan ik tientallen ochtendsessies met de monitoren voor de geest halen. In het water de zon zien opkomen van achter Talai Mendi, de heuvel waar ons surfcamp op gelegen is. Of al de legendarische verkleedfeestjes en bezoeken aan de discotheek Bataplan die vaak in een mooie kater resulteerden.

Maar vooral het lekkere eten. Wauw. Zowel op het camp als in Zarautz zelf kon je jezelf echt laten gaan op dat vlak. Heerlijke slaatjes, lekkere bbq, een goed stuk vis en natuurlijk de txuleta! Voor mij was het daar hemel op aarde.


- Wat vond je het zaligste aan monitor zijn?
Ik ben graag bezig met mensen, dus een job als monitor was echt op mijn lijf geschreven. Ik gaf zelf surflessen aan onze gasten, maar daarnaast was ik ook een grote fan van ‘The Battle of the Sexes’! Verkleden en de clown uithangen en mensen entertainen, just my cup of tea!


- Hoe volg je BoardX nog?
Zoals de meeste mensen ben ik nog steeds ingeschreven op de nieuwsbrief en volg ik BoardX nog steeds op alle sociale media. BoardX zal altijd een groot deel van mijn leven uitmaken, dus ik zal nooit stoppen met het te volgen.

Over de jaren heen zijn er wel heel wat monitoren gepasseerd en met de meesten heb ik wel nog contact, met de een al wat meer dan de ander. In pre-coronatijden probeerden we nog regelmatig af te spreken. Maar dat is nu dus niet meer zo evident.

Ik woon tegenwoordig in Blankenberge dus surfen is zeker nog een deel van mijn leven. Snowboarden sowieso ook nog vanaf alles een beetje normaler wordt, want een skireis zonder apres-ski telt niet voor mij...haha!


- Vertel eens wat meer over je werk?
Na BoardX wou ik mezelf verder ontwikkelen in de sales-wereld. Naast een leuke job begon ik ook een eigen bedrijfje met Baskische specialiteiten, On egin.

Dit bedrijf kwam eigenlijk tot stand omdat ik elke winter hier in België een hopeloze zoektocht ondernam naar lekkere Baskische producten. Helaas was dit altijd zonder succes en moest ik tot de volgende zomer wachten om weer mijn tanden in een heerlijke txuleta te zetten. Veel andere monitoren hadden hetzelfde gevoel als ik en voor ik het dus wist moest ik voor hen ook dingen bestellen. Zo begon het balletje van On egin te rollen tot waar ik nu vandaag ben.

Tegenwoordig komen er steeds meer en meer bestellingen binnen van mensen die geen BX verleden hebben of banden met BX, dat is natuurlijk top, want voor mij is dit een bewijs dat er over mijn producten gebabbeld wordt en dat het allemaal een eigen leven begint te leiden.

- Flexibiliteit en een ‘can do’-mentaliteit heeft ervoor gezorgd dat Corona BoardX niet klein heeft gekregen. Hoe ben jij hiermee omgegaan?
Ik kon ook niet gaan werken door corona, maar dat hield mij niet tegen om een bedrijfje uit de grond te stampen. Ik zag een kans en heb die dan ook meteen met beide handen genomen. Het was eigenlijk een geluk bij een ongeluk, de sluiting van de horeca zorgde ervoor dat veel mensen aan take away begonnen te doen en zo vonden ze ook snel hun weg naar On egin.

- Waar is je project/bedrijf/organisatie nu mee bezig?
Ik ben nu op een kantelpunt gekomen met On egin dat ik naast B2C ook B2B ga beginnen verkopen. In het verleden verkocht ik enkel aan particulieren en zoals ik eerder al zei, begint dit wel goed genoeg te lopen zodat ik nu mijn pijlen ook wat kan richten op de horeca. Ik heb voor mezelf enkele targets opgesteld die ik tegen het “bbq-seizoen” wil behalen op vlak van B2B, en ik heb er wel een goed oog op.

Daarnaast ben ik ook een nieuw projectje aan het uitwerken met On egin waarbij ik thuis bij mensen kom koken, zodat ik er zeker van ben dat het vlees correct wordt gebakken en dat de wijn correct wordt uitgeschonken enz… Maar dit is natuurlijk allemaal even op de lange baan geschoven door corona. Maar uitstel is niet persé altijd afstel!

ON EGIN
The Basque gourmet experience
Website: www.onegin.online
Volg On egin ook op Instagram, Facebook en LinkedIn!

Nieuwsbrief

Blijf up to date

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief en mis geen enkele nieuwe trip!
Pssst... Misschien ontvang je ook wel een kortingsactie.

Je kan je op elk gewenst moment uitschrijven. Geen spam.