ILS UPDATE

INTRO

 • Lifeguard bijscholing
 • Update i.s.m. RedFed
 • Erkend door internationale ILS
Wat is het nut van deze bijscholing?
Als surfcoach hecht je de hoogste waarde aan veiligheid.

Het vermogen om de omstandigheden nauwkeurig te beoordelen en adequaat te reageren in geval van een ongeval of noodsituatie is van uiterst belang. Dit zijn cruciale aspecten die je regelmatig dient te herhalen en te trainen.

Bovendien ben je als redder (wat je als surfcoach ook bent) verplicht elke 2 jaar deze bijscholing te volgen om surfles te geven in het buitenland.
Wie zijn RedFed en ILS?
In samenwerking met de Vlaamse Reddingsfederatie vzw (RedFed) organiseren we de lifeguard bijscholing in Leuven die erkend wordt door de International Lifesaving Federation.
‚Äć
De Vlaamse Reddingsfederatie vzw (RedFed) is een door Sport Vlaanderen erkende en gesubsidie√ęrde sportfederatie. RedFed werd opgericht in 1985 en is de Vlaamse vleugel van de Belgische Reddingsfederatie (BRF).

RedFed is daarenboven ook erkend door de International Life Saving Federation (ILS), het Belgisch Olympisch Interfederaal Comité (BOIC) en de Vlaamse Sportfederatie (VSF).

De erkenning door internationale federaties als de ILS zorgt ervoor dat je met je diploma waar ook ter wereld aan de slag kan als surfcoach.
ILS UPDATE

VOORWAARDEN

 • Lifeguard certificaat behaald dat erkend is door RedFed, ILS of VTS
Kom ik in aanmerking?
Om in aanmerking te komen voor deelname aan deze bijscholing, is het noodzakelijk dat je in het verleden al een lifeguard certificaat hebt behaald. 

Dit moet erkend zijn door ILS of door de Vlaamse Trainersschool (VTS). Diploma's uitgereikt door RedFed zijn ook erkend door ILS.
‚Äć
Als je nog geen certificaat hebt behaald maar ge√Įnteresseerd bent in het volgen van de opleiding tot surf lifeguard, kun je mailen naar surfcoach@boardx.be voor meer informatie en data.
Welke rol speelt BoardX?
BoardX staat klaar om je te begeleiden in je streven naar deze belangrijke certificering en om ervoor te zorgen dat je de vereiste kwalificaties kunt behalen.

Nadat je diploma in orde is, zorgen we ervoor dat de dossiers van alle surfcoaches die bij ons tewerkgesteld zijn bij de Franse en Spaanse overheid en andere relevante instanties ingediend worden zodat je helemaal in orde bent om bij ons les te kunnen geven!
ILS UPDATE

PROGRAMMA

 • Instructeur: Karel Logghe
 • Start om 13u30
 • Einde voorzien om 18u30
Wie is Karel Logghe?
De bijscholing zal gegeven worden door Karel Logghe. Hij is sinds 2020 de voorzitter van RedFed en speelt een belangrijke rol als trekker van de reddersopleidingen bij de Vlaamse Trainerschool, onderdeel van Sport Vlaanderen. Als zodanig heeft hij een leidende positie in het opleiden en trainen van redders in Vlaanderen.

Daarnaast heeft hij de eer om de functie van voorzitter van de Reddingsfederatie te bekleden, met wie hij nauw samenwerkt om de veiligheid en effici√ęntie van reddingsoperaties en -trainingen in de regio te waarborgen.

nder Karels verantwoordelijkheid vallen verschillende essenti√ęle reddersopleidingen, waaronder die voor Hoger Redder, Duiker-Redder en Zwembadco√∂rdinator.

Daarnaast speelt Karel een rol bij de bijscholing van Hoger Redders, Redders aan zee, Duiker-Redders en VTS-docenten. Zoals de komende bijscholing in Leuven waarborgen deze voortgezette opleidingen de voortdurende professionele ontwikkeling en kwalificatie van redders en trainers, wat cruciaal is om de veiligheid en de standaard van reddingsdiensten in Vlaanderen op een hoog niveau te houden.
Theorie
13u30 - 13u45: Onthaal & introductie 
‚Äć13u45 - 15u45: Noodprocedures bij ernstige blessures:
- Wat zijn de aanbevolen stappen om adequaat om te gaan met verwondingen, zoals snijwonden, schaafwonden en andere letsel als gevolg van het beoefenen van surfen?
- Waarom is het beperkte FAST-protocol vaak onvoldoende in situaties van ernstig letsel en hoe kan men een mensenleven redden, zelfs wanneer de aard van het letsel bij het slachtoffer onbekend is?
- Fundamentele reanimatie, inclusief het gebruik van een Automatische Externe Defibrillator (AED) en het toepassen van mond-op-mondbeademing of een pocketmasker.
Praktijk
15u45 - 16u30: Verplaatsing naar het zwembad
‚Äć16u30 - 18u30: Praktijk in het zwembad:
- Opwarming 
- Alleen, of met behulp van 'jonge surfers', een slachtoffer uit het water halen.
- De uitgebreide stappen die moeten worden gevolgd tijdens een noodsituatie in de praktijk.
- Methoden voor het lokaliseren van een slachtoffer, het gebruik van een spinboard en de juiste handelwijze bij vermoedelijke nek- of rugletsel.
FOTO'S ILS UPDATE
Testimonials

Zij gingen je voor

Ons surfkamp staat er dit jaar voor de dertiende keer! Doorheen de jaren zijn er al duizenden jongeren mee geweest. Ontdek hun ervaring met BoardX!

Alle Testimonials
Bo

Ik heb nog nooit zoveel heimwee gehad naar een kamp!! Mis de mensen, eten, plezier, goed weer… TOT VOLGEND JAAR!!

Manon

De activiteiten 's avonds waren super nice! Elke avond was het echt een toffe activiteit en de moni’s stonden ook altijd vol enthousiasme klaar om er weer een toffe avond van te maken.

Minthe

Het monitorenteam was the best! Het waren één voor één leuke mensen waar ik op het einde wel een band mee had gekregen. Als je problemen of een goeie talk nodig had kon je er altijd bij terecht. Maar ook om plezier te maken stonden ze altijd paraat!

Data en prijzen

join the UPDATE

‚Äć

data en prijzen

DATUM: 9 december 2023
UUR: van 13u30 tot 18u30‚Äć

PRIJS: ‚ā¨ 99

INCLUsIEF

 • ILS bijscholing
 • Toegang tot het zwembad

EXCLUsIEF

 • Vervoer naar het zwembad (op 3 km)
DATA EN PRIJZEN
DATUM: 9 december 2023
UUR: van 13u30 tot 18u30

PRIJS:
‚ā¨ 99
INCLUSIEF
 • ILS bijscholing
 • Toegang tot het zwembad
EXCLUSIEF
 • Vervoer naar het zwembad (op 3 km)
Nieuwsbrief

Blijf up to date

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief en mis geen enkele nieuwe trip!
Pssst... Misschien ontvang je ook wel een kortingsactie.

Je kan je op elk gewenst moment uitschrijven. Geen spam.