x

Spanje kleurt rood: wat nu?

De eerste week van onze surfvakanties loopt op haar einde. Zowel in Le Pin Sec en Montalivet in Frankrijk als in Zarautz en Berria in Spanje beleefden honderden jongeren en gezinnen een fantastische surfweek! Desondanks zorgen de berichten in de media n.a.v. de geannuleerde reizen van bepaalde jongerenorganisaties voor enige bezorgdheid bij onze deelnemers en hun ouders. Hoog tijd voor een update dus!

CORONA REISMAATREGELEN
Hoewel we de voorbije maanden in contact stonden met verscheidene officiële instanties en informatiekanalen, was er helaas gedurende lange tijd veel onduidelijkheid en bleek de informatie die we vonden of kregen vaak heel vaag of zelfs tegenstrijdig. Hetgeen we tot nu toe wisten, hebben we gebundeld en steeds geüpdatet in dit nieuwsbericht. (www.boardx.be/news/corona-maatregelen-zomer-2021)

Toch rezen er vragen over de terugreis vanuit Spanje. Inmiddels blijkt dat op dit moment een PCR- of antigeentest nog vereist is om Frankrijk binnen te mogen. We zijn vorige week dan ook meteen op zoek gegaan naar een oplossing en vonden een labo dat vandaag deze antigeentests voor elke deelnemer van onze groep af is komen nemen. We zijn verheugd te melden dat de testresultaten van al onze bijna 200 gasten in Spanje -met de nodige bescheidenheid- binnen de lijn van verwachtingen viel en er geen enkele besmetting is vastgesteld in afgelopen twee weken. 

We willen er daarom nogmaals op drukken om te allen tijde voorzichtig te zijn zodat je absoluut negatief test voor je de bus opstapt. Enkel op die manier kunnen we ervoor zorgen dat een negatief geteste groep bij vertrek naar onze bestemmingen, ook negatief zal testen bij terugkeer naar huis.

YOUTH SURFCAMP BERRIA
Zoals we in een vorig bericht al duidelijk hebben proberen te maken, is de aard van de BoardX (surf)vakanties en activiteiten van een heel andere orde dan van de (feest)vakanties van onze conculega’s op bestemmingen zoals Lloret del Mar.

Bovendien hebben we in het Youthcamp van Berria het programma zo aangepast dat contact met niet-deelnemers is herleid tot quasi 0. De uitstap naar Bilbao is voorbije week vervangen door een kajaktocht, de avond in het danscafe (waar overigens enkel het personeel als ‘buitenstaander’ aanwezig zou zijn) is vervangen door een dansavond op het kamp en daarnaast laten we ook de toegang tot het kamp enkel via een achterpoortje verlopen i.p.v. langs de hoofdingang van de camping. We doen er m.a.w. ons uiterste best om al onze gasten een leuke maar veilige vakantie te bezorgen!

WAT BIJ TERUGKEER UIT EEN RODE ZONE?
Het enige verschil met een oranje of groene zone is dat bij thuiskeer uit een rode zone enkel een PCR-test op dag 1 of dag 2 verplicht is. Is die negatief, dan ben je ‘vrij’. Een enorm groot verschil met vorig jaar toen een quarantaine verplicht was ongeacht het resultaat van je PCR-test die je op dag 1 én dag 7 moest laten afnemen. M.a.w., heb je na je BoardX-vakantie nog een andere reis gepland, dan hoef je je geen zorgen te maken dat deze gehypothekeerd wordt door louter je verblijf in een rode zone. (Bron: www.info-coronavirus.be/nl/reizen)

Artikel opgemaakt op 09/07/2021

Contact Jobs Ecoriders Groups

Partners

x