x

Hoeveel bekende surfers ken jij?

Hoeveel bekende surfers ken jij? 

Surfen is een prachtige sport die je (gelukkig) over de hele wereld kunt uitoefenen. Van onze Vlaamse kust tot in Indonesië, Australië en zelf in Zuid-Afrika. En net zoals in elke sport zijn er ook enkele toppers in de surfers wereld. Hoeveel van deze bekende surfers ken jij?

 

Bethany Hamilton

Bethany Hamilton is een professionele surfster die bekendheid heeft gegenereerd door een haaienaanval. Bethany werd op 13 jarige leeftijd, tijdens een surfsessie, aangevallen door een tijgerhaai. Haar linkerarm werd tot net aan de schouder afgebeten. Ze heeft de aanval overleefd en leerde haarzelf aan om te surfen met één arm. Vandaag de dag is ze één van de beste vrouwelijke professionele surfers. 

 

 

John John Florence

Ook John John florence is een bekende professionele surfer uit Hawaï. John John is 28 jaar oud en wist in 2016 op 24 jarige leeftijd de wereldtitel in het surfen te veroveren. Ook in 2017 won hij die titel. 

 

Kelly Slater

Van Kelly Slater heb je ongetwijfeld al iets gehoord. Deze bekende surfer heeft maar liefst 11 keer het wereldkampioenschap gewonnen. Slater groeide op in Cocoa Beach, Florida, waar hij van jongs af aan elke dag in het water doorbracht. Zo groeide zijn passie en kunde voor het surfen. Deze bekende surfer wordt beschouwd als één van de grootste surfers aller tijden. 

Andy Irons

Andy Irons is een bekende surfer die in Kauai, Hawaï opgroeide. Andy en zijn broer Bruce gingen elke dag samen surfen. Deze twee zagen elkaar als beste vrienden én grootste concurrenten, wat ervoor zorgde dat deze twee hun surf skills on point waren. Andy Irons won heel veel belangrijke titels, waaronder 3 keer de wereldtitel in 2002, 2003 en 2004. Andy Irons overleed in 2010 aan een hartstilstand. 

Carissa Moore

De bekende vrouwelijke surfster Carissa Moore groeide op in Honolulu, Hawaï. Vanaf haar 5 jaar begon ze met haar vader te surfen bij de stranden van Waikiki. Het duurde niet lang of ze verzamelde al grote overwinningen. In 2011, 2013, 2015 en 2019 won Moore de WSL Women’s Tour Champion. Sinds 2014 is ze lid van de Surfers Hall Of Fame. 

 

Ook deze bekende surfers zijn er om te onthouden

Deze bovenstaande surfers zijn er slechts een paar van veel toppers in de surfwereld. Ook Stephanie Gilmore, Tyler Wright, Adriano De Souza, Mick Fanning, Alana Blanchard en Gabriel medina zijn bekende surfers die al heel wat prijzen in de wacht hebben gesleept. 

 

Wil jij ook graag leren surfen? Dat kan met BoardX! Bekijk hier ons aanbod.  

 

 

 

 

 

Contact Jobs Ecoriders Groups

Partners

x