x

Deze uitrusting moet elke surfer hebben

Ben jij erg into surfen? Of wil je het super graag leren? Dan is dit de surfuitrusting dat elke surfer in zijn of haar kast moet hebben liggen. Of ja, in de berging of garage, want surfuitrusting kan wel een sterk geurtje hebben.

 

Wetsuit

Het basisstuk van de surfuitrusting: een wetsuit. Meestal ga je tijdens het surfen wel een wetsuit dragen, tenzij het warm genoeg is om het uit te laten. Een wetsuit is een neopreen pak dat je lichaam beschermt tegen onderkoeling. Duikers dragen wetsuits ook om zich te beschermen tegen verwondingen. Wetsuits komen er in alle maten, vormen en kleuren. Zo zijn er enkele bekende soorten wetsuits:

 

  1. Shorty: De naam verklapt al veel. Een shorty heeft korte mouwen en pijpjes en is vrij dun. Deze wetsuit is ideaal voor warm weer en water en zorgt voor een minimale bescherming.

  2. Long John: De long john is een wetsuit dat lange benen heeft maar korte armen. 

  3. Full suit: Een full suit is de warmste wetsuit en dient puur om onderkoeling tegen te gaan. Deze kan 3, 5 of 7 millimeter dik zijn.

 

Surfbotjes

Ook surfbotjes maken deel uit van een cruciale surfuitrusting. Surfbotjes zijn gemaakt uit neopreen en hebben meerdere functies. Enerzijds dienen ze ook tegen de koude. Aan onze Vlaamse kust is het bijvoorbeeld aangeraden om botjes te dragen, anders kan je na een paar uur wel eens last hebben van pijnlijk koude voeten. Anderzijds zijn surfbotjes ook heel goed tegen wondjes. 

 

Surfkapje

Ook een surfkapje kan deel uitmaken van je surfuitrusting. Een surfkapje heb je ongetwijfeld wel al eens zien passeren. Dat is een soort van ‘aansluitende bivakmuts’ in neopreen. Een surfkapje wordt voornamelijk aangedaan om de brainfreezes tegen te gaan. Het kan soms behoorlijk koud zijn tijdens het duckdiven zonder surfkapje. 

 

Surfhandschoenen

Een surfuitrusting is pas volledig af als je ook nog je surfhandschoenen hebt. En ook deze zijn uit neopreen én dienen voornamelijk tegen de koude. Peddelen lukt natuurlijk een heel pak minder goed wanneer je handen verstijfd zijn van de koude. 

 

En nu surfen maar! 

Voila, met deze on point surfuitrusting ben je volledig klaar voor je volgende surfvakantie! Bekijk hier ons aanbod.

 

Contact Jobs Ecoriders Groups

Partners

x