x

FAQ

Surf

Surf

1. Boeking en betaling

2. Leeftijd

3. Verzekering

4. Bus

5. Lessen

6. Materiaal

7. Verblijf

8. Begeleiding en afspraken


 

1. Boeking en betaling

1a) Wie is BoardX?

BoardX is een online reisorganisatie gespecialiseerd in de extreme sporten. We zijn dus enkel via mail te bereiken en niet via telefoon aangezien we zeer vaak in het buitenland verblijven. Voor alle reizen is er wel steeds een noodnummer te vinden bij de belangrijke info over de trip in kwestie.

BoardX BVBA (Lic 7029) is geleid door zaakvoerder Kim Van Gucht. We zijn reeds jaren gepassioneerd bezig met de sporten en de reizen die we zelf nog steeds begeleiden! Natuurlijk zijn er nog hopen mensen die hun steentje bijdragen.

1b) Hoe maak ik een boeking, stap voor stap?

Heb je problemen met registreren of boeken? Bekijk dan zeker onze handleiding:

1c) Kan ik ook telefonisch boeken?

Nee, de enige manier om in te schrijven is via onze website www.boardx.be. Je hebt namelijk een persoonlijk account nodig op je eigen naam om een boeking te kunnen maken. 

1d) Wat betekent het als er 'wachtlijst' achter de week staat die ik wil boeken?

Deze week is momenteel volboekt. Als je nu boekt, dan kom op de wachtlijst te staan. We sturen je een mailtje van zodra er een plaats vrijkomt!

1e) Waarom moeten we een groepsnaam invullen?

De groepsnaam is zeer handig voor ons om op voorhand te weten wie samen hoort. Op die manier kunnen we jullie tentenindeling mooi voorbereiden!

1f) Kan ik nog iets wijzigen in mijn boeking?

Ja dat gaat, maar hiervoor stuur je best een mailtje naar lotte@boardx.be.

1g) Ik heb ingeschreven maar geen bevestigingsmail gekregen, wat kan er zijn misgelopen?

 1. Controleer je ongewenste post. Sommige spam-filters van mailboxen zien onze mail als een virus…
 2. Je hebt een fout emailadres ingegeven. Kan gebeuren, het gebeurt eigenlijk regelmatig! Geen probleem, maar je moet wel opnieuw inschrijven.
 3. Nog steeds niet? Dan stuur je best een mailtje naar info@boardx.be.

1h) Hoe betaal ik mijn boeking?

Sinds dit jaar werken we met een online betalingssysteem. Via de link in je bevestigingsmail of via My BoardX kan je de betaling veilig en gemakkelijk in orde brengen. Het enige wat je nodig hebt, is een kaartlezen van de bank en je bankkaart!

Klik hier voor de handleiding om de betaling stap voor stap te doorlopen!

Het is dus niet meer mogelijk om met een overschrijving te betalen. 

 

1i) Wanneer moet ik betalen?

Je betaling moet in orde zijn ten laatste twee maanden voor afreis. Om te kunnen genieten van de vroegboekkorting moet je betaling bij ons binnen zijn op ten laatste 1 april. Hou er rekening mee dat de banken er soms enkele dagen over doen om het geld door te storten.

Uit ervaring weten we dat veel mensen de datum uit het oog verliezen dus als je de mogelijkheid hebt kan je best betalen zodra je de mail binnenkrijgt!

1j) Tot wanneer loopt de vroegboekkorting?

Om te kunnen genieten van de vroegboekkorting moet je betaling bij ons binnen zijn op 1 april. Hou er rekening mee dat de banken soms enkele dagen doen om het geld door te storten.

Komt je betaling later binnen zal je een nieuwe factuur krijgen en moet je bijgevolg € 20 meer per week betalen! Neem dus geen risico en betaal op tijd!

Uit ervaring weten we dat veel mensen de datum uit het oog verliezen dus als je de mogelijkheden hebt kan je best betalen zodra je je mail binnenkrijgt!

1k) Wie moet een volmachtformulier meenemen?

Alle deelnemers aan onze Juniorcamps moeten een volmachtformulier meenemen.

Ook -18 jarigen die meegaan naar onze Youth surfcamps in Berria en Zarautz moeten dit formulier bij zich hebben tijdens zijn/haar verblijf in het buitenland.

Via deze link kan je dit formulier downloaden. Je kan dit ook afhalen in het gemeentehuis.

1l) Waar kan ik het volmachtsformulier downloaden?

De toelatingsmail die verzonden werd naar je ouders bevat ook een link om het volmachtsformulier te downloaden. Ook in de bevestigingsmail vind je een link naar dit formulier.

Indien je deze niet terug vindt, kan je het ook steeds via deze link downloaden.

 

1m) Is er een verschil tussen de twee kampen?

 • Junior

In Le Pin Sec hebben we 2 kampen, Le Pin Sec Noord en Le Pin Sec Zuid. Maar eigenlijk is er geen verschil. Omdat het juniorcamp zo'n succes was, hebben we een tweede camp opgestart op dezelfde locatie omdat we de groepen klein willen houden voor een goede begeleiding. Het enige verschil is dus dat Le Pin Sec Zuid al 2 jaar langer bestaat. Voor de rest is de programmatie, activiteiten, surflessen,… volledig hetzelfde. 

 • Youth

Zowel Berria als Zarautz heeft zijn eigen voordelen. In Zarautz zit je op een heuvel met een prachtig uitzicht op de baai (en prachtige zonsondergangen!), maar dan moet je wel een 20-tal minuten de berg afdalen om op het strand te geraken, langs een mooi paadje weliswaar. Deze heuvel moet je ook weer op na een dagje surfen, maar na een paar keertjes ga je vlot omhoog en omlaat. In Berria heb je daar allemaal geen last van, omdat het camp haast OP het strand ligt. Leuk voor avondsurfers die nog net op tijd het avondeten willen halen.

Zarautz is ook een echt stadje, met supermarktjes en plekjes om 's middags iets te gaan eten of drinken op de dijk. In Berria is er op dat vlak weinig te beleven, maar dat lossen we op met onze eigen BoardX-strandbar, waar je belegde broodjes, hamburgers, drank, ijsjes, etc kan krijgen. Na het sluiten van de BoardX-bar in het camp, kan er in Berria ook worden verder gefeest op het strand natuurlijk. Verder hebben beide camps ongeveer dezelfde activiteiten, weekmenu, organisatie en spetterende feestjes! Het hangt er vanaf wat je zelf belangrijk vindt (afstand tot het strand, omgeving, shoppen...).

En anders moet je ze allebei maar eens uitproberen!

1n) Ik wil graag op surf/snow/wakecamp gaan, maar ben alleen... doen of niet?

Niet twijfelen! De meeste mensen zijn inderdaad met een of meerdere vrienden. Maar er zijn elke week ook solisten bij! Na de eerste avond ken je waarschijnlijk reeds de helft van de mensen. BoardX zorgt dan traditioneel voor een welkomstdrankje en een kennismakingsspel! De 2de helft van de mensen is voor de avond erna...

1o) Hoeveel geld moet ik meenemen op surfcamp?

 • Junior

Zakgeld om colaatjes te drinken of snoepjes te komen hangt natuurlijk af van je persoonlijk debiet. In de BoardX-bar betaal je met je drankkaart ca. €1,35 per consumptie.

Neem niet te veel geld in cash mee, indien nodig kan je altijd geld afhalen aan de bankautomaat in het stadje op donderdag. Let wel op dat je kaart geactiveerd is om in het buitenland geld mee af te halen!

 • Youth

Extra opties zoals half pension, mountainbikes, beach cruisers of een longskate dienen vanaf nu betaald te worden bij je inschrijving. Daarvoor hoef je dus al geen cashgeld mee te nemen. Enkel de waarborgen voor de tent, mountainbike, beachcruiser en longskate (steeds €50) worden nog gevraagd bij de check-in op zaterdag.

Zakgeld om colaatjes en pintjes te drinken, hangt natuurlijk af van je persoonlijk debiet. In de BoardX-bar betaal je met een drankkaart van ca. €1,35 per consumptie. Op de BoardX-party's in het stadje van Zarautz of Berria zijn de prijzen zeer schappelijk zoals bij ons in België.

Neem niet te veel geld in cash mee, er zijn overal bankautomaten. Let wel op dat je kaart geactiveerd is om in het buitenland mee af te halen. 

 

2. Leeftijd

2a) Hoe oud moet je zijn om mee te gaan?

 • Junior (13-16j)

Om te mogen deelnemen aan de Junior surfcamps in Le Pin Sec, moet je 13 jaar oud zijn of 13 jaar worden in het jaar van deelname. Deze all-in kampen hebben een volledig aangepast programma voor de leeftijden van 13 tot en met 16 jaar! Iedere inschrijving dient gewettigd te worden door een ouder/voogd.

 • Youth (16-18j)

Voor onze Youth surfcamps in Berrie en Zarautz moet je wettelijk 16 jaar zijn op het moment van aankomst in het kamp.

De regelgeving is namelijk aangepast op de leeftijd. Zo is het niet verboden om te roken of een pintje te drinken op een +16 camp aangezien de wet dit ook toelaat. We zijn verantwoordelijk voor al onze deelnemers en kunnen dus geen -16 jarigen toelaten op een camp waar +16 regels gelden.

 • Plus (18+)

Om mee te gaan op de Plus camps naar Zarautz Plus en de Student Weeks moet je wettelijk 18 jaar zijn op het moment van aankomst in kamp.

Ook hier is de regelgeving aangepast op de leeftijd. Ben je nog geen 18 jaar, dan willen we je doorverwijzen naar de Youth surfcamps in Berria en Zarautz!

 • BoardXhouse Berria (18+)

Om te kunnen vertoeven in het luxueuze BoardXHouse in Berria moet je 18 jaar worden in het jaar van deelname. Het is dus geen enkel probleem als je pas 18 jaar wordt na de zomer.

 

2b) Geldt er een maximum leeftijd voor de surfcamps?

 • Junior (13-16j)

De Junior surfcamps zijn er voor jongeren vanaf 13 jaar tot en met 16 jaar. Eigenlijk staat er geen echte maximum leeftijd op de deelname aan dit kamp. Als je nog 17 jaar wordt in het jaar van deelname, mag je dus gerust mee.

 • Youth (16-18j)

De Youth surfcamps in Berria en Zarautz zijn er voor jongeren vanaf 16 jaar tot en met 18 jaar. Als je al ouder bent dan 18 jaar, willen we je doorverwijzen naar onze Plus + camps in Zarautz!

 • Plus (+18)

Uiteraard geldt er geen maximum leeftijd. Je bent maar zo jong als je je voelt!

2c) Ik ben 18 jaar of ouder, maar zou graag meegaan met de Youth camps voor 16-18 jaar. Gaat dit?

Ja, dat gaat! Ben je al 18 jaar of ouder maar gaan je vrienden nog naar de camps voor 16-18 jaar, dan mag je je ook nog inschrijven voor deze Youth camps.

Schrijf je tijdelijk in voor je gewenste week in Zarautz Plus, stuur een mailtje naar info@boardx.be met de melding dat je graag zou worden verplaatst naar een Youth camp in Berria of Zarautz en dan zal je een nieuwe bevestigingsmail krijgen met de correcte bestelbon.

Hou er wel rekening mee dat de regels voor de 16-18 jarigen ook voor jou gelden! 

 

3. Verzekering

3a) Wat houdt de omniumverzekering juist in?

Een omniumverzekering is een volledige verzekering met betrekking tot reisbijstand bij ongevallen van VAB. Medische kosten die niet door uw eigen ziekenfonds gedekt worden, zullen door VAB gedekt worden. Als u deze verzekering neemt, stellen wij samen met VAB een medisch dossier op en nemen we de communicatie met hen op ons.

Ook annulatie behoort tot deze omniumverzekering. Met deze verzekering kan je tot 1 dag voor vertrek annuleren met een geldige reden (ziekte, ongeval, overlijden of herexamens). Na ontvangst van een bewijs hiervan, stellen we samen met VAB een annulatiedossier op en krijgt u de totale reissom (min de kost van de verzekering) teruggestort.

Hier vind je alle voorwaarden ivm verzekering: Polisvoorwaarden

3b) Ik zou graag mijn reis annuleren. Wanneer krijg ik mijn reissom teruggestort?

Heb je een omniumverzekering genomen? 

Dan kan je tot op een dag voor vertrek, mits een geldige reden (ziekte, ongeval, overlijden, herexamen), annuleren en krijg je de volledige reissom min de kost van de verzekering (€45) teruggestort. Stuur een geldig bewijsje door naar lotte@boardx.be en dan wordt een annulatiedossier bij VAB aangemaakt en zullen zij het totaalbedrag terugstorten. 

OPGELET: Bij herexamens dient het herexamen tijdens de week van je reis te vallen! Een herexamen net voor of net na je reis, wordt niet als een geldige reden voor annulatie aanvaard. 

 

Heb je enkel een annulatieverzekering genomen? 

Dan kan je ook tot een dag voor vertrek, mits een geldige reden (ziekte, ongeval, overlijden, herexamen), annuleren en krijg je de volledige reissom min de kost van de verzekering (€25) teruggestort. Stuur een geldig bewijs door naar lotte@boardx.be en dan storten wij het totaalbedrag terug. 

OPGELET: Bij herexamens dient het herexamen tijdens de week van je reis te vallen! Een herexamen net voor of net na je reis, wordt niet als een geldige reden voor annulatie aanvaard. 

 

Heb je geen omnium- of annulatieverzekering genomen? 

Annuleer je meer dan 2 maanden voor afreis, dan storten we je volledige reissom terug. Annuleer je minder dan 2 maanden voor afreis gelden volgende annulatiekosten:

- Minder dan 8 weken voor afreis: 50% van de totale reissom
- Minder dan 6 weken voor afreis: 80% van de totale reissom
- Minder dan 4 weken voor afreis: 100% van de totale reissom

 

4. Bus

4a) Hoeveel bagage mag ik meenemen?

We beseffen ook dat je meer bagage mee hebt dan een gewone reis (matje, slaapzak,..) maar probeer toch alles tot een minimum te beperken. Drie verschillende outfitjes per dag is niet nodig, overdag loop je toch meestal in je bikini of zwemshort rond! 

's Avonds kan het wel wat frisser zijn dus neem voldoende warme kleren mee om terug op te warmen na een avondsessie!

4b) Waar zijn de opstapplaatsen van de bussen?

Traditioneel heeft BoardX opstapplaatsen in Lummen, Leuven en Gent in die volgorde. Van zodra je boekt, krijg je een mailtje met alle informatie, zoals opstapplaatsen en -uren, belangrijke documenten die ingevuld moeten zijn voor afreis, niet te vergeten-lijstjes, enz.

Uit ervaring weten we dat dit mailtje wel eens verloren raakt, daarom krijg je deze info nogmaals een paar weken voor afreis. Ook exacte vertrekuren verschijnen een maand voor afreis op onze website.

4c) Wanneer komt de bus aan op de bestemming?

Onder normale omstandigheden komen de bussen aan om 10u in de camps. Op die manier heeft de vertrekkende groep net genoeg tijd om uit te checken en kunnen wij weer alles proper en klaar maken voor een verse week!

In de drukke "zwarte" weekends van de vakantie kan dit uiteraard een beetje later zijn, maar echt grote uitzonderingen zijn er niet. Berria is natuurlijk een beetje verder, maar ook daar is 10 uur het streefdoel. 

4d) Kan ik met eigen vervoer naar het surfcamp komen?

 • Junior

Je ouders mogen je zeker komen afzetten en/of ophalen. Dit verandert echter niets aan de reissom, onze camps zijn volledig berekend op een all-in pakket. Als je ons op voorhand op de hoogte brengt van wanneer je aankomt of vertrekt, dan houden we hier rekening mee.

 • Youth & Plus

Dat kan zeker! Bij je boeking kan je ook "eigen vervoer" aanduiden. Op de camping zelf mag je je auto niet parkeren, maar er is meer dan voldoende parkeergelegenheid nabij de camping! 

 

 

4e) Kan ik door mijn ouders worden afgezet en/of opgehaald worden?

Je ouders mogen je zeker komen afzetten en/of ophalen. Dit verandert echter niets aan de reissom, onze camps zijn volledig berekend op een all-in pakket. Laat op voorhand aan de kampleider weten wanneer je juist zou aankomen of vertrekken en dan houden we hier rekening mee.

4f) Geraakt mijn surfboard veilig op de bestemming?

Aangezien de reis per bus is, kunnen we moeilijk de boards veilig op het dak vastmaken. Als je je board inpakt voor de reis, kan je best de rails inpakken met buizenisolatiemateriaal. Doe er dan nog een laagje luchtbellenplastiek rond, en zo je boardbag in! Op die manier kan je board wel tegen een stootje.

Let er wel op dat je het zeker bij je inschrijving aanduidt dat je een board meebrengt! Als je surft met een BIC of NSP kan je die eigenlijk evengoed thuis laten. BoardX voorziet zowat alle mogelijke lengtes en modellen in dat soort boards.

4g) Ik ben iets vergeten op de bus na de terugreis...

Neem even contact op met de busmaatschappij:

Touringcarbedrijf De Wilg

Industrieterrein Kanaal-Noord 1433

3960 Bree

Tel: 089/48 08 80

E-mail: info@dewilg.be

 

5. Lessen

5a) Zijn de surflessen inclusief en verplicht?

 • Junior

De lessen zijn inbegrepen in het all-in junior surfcamp. Het lessenpakket omvat 5 keer 2 uur les. Er wordt lesgegeven in kleine groepjes van maximum 8 personen zodat je veel kan leren. De groepen worden ingedeeld naargelang niveau, dus zelfs als je al wat weekjes gesurft hebt, kan je nog steeds bijleren!

 • Youth & Plus

In Berria en Zarautz kan je zelf kiezen of je surfles neemt. Dit kan je aanduiden bij je boeking op voorhand. Bij aankomst in het kamp zal je te weten komen in welke surfgroep je zit, welke surfcoach je zal leren surfen en wanneer je surflessen plaatsvinden!

5b) Ik heb GEEN surf ervaring, heeft zo'n surfcamp dan zin?

Het is juist onze doelstelling om mensen te laten kennismaken met golfsurfen. Naar schatting heeft de helft van de mensen die meereizen hebben nog nooit een surfboard van dichtbij gezien... We geven daarom op het Junior surfcamp les aan iedereen, in verschillende niveaus: beginner tot gevorderde. Boards, wetsuits en lycra's zijn aanwezig en zitten in de prijs!

5c) Hoelang duren de surflessen?

 • Junior

Een surfles duurt ongeveer 2 uur. Het lessenpakket omvat 5 lessen en op vrijdag een surfcontest met een Pioneer-prijzenpot. Naast de surflessen, hebben jullie ook de mogelijkheid om vrij te surfen tijdens de 'freesurf', uiteraard wel onder een toeziend oog van enkele surfmonitoren.

 • Youth & Plus

Je zal 3 keer 1,5 uur les krijgen + 1 uur theorieles 's avonds. Op vrijdag wordt er nog een surfcontest georganiseerd met een Pioneer-prijzenpot. Naast de surflessen, hebben jullie ook de mogelijkheid om vrij te surfen tijdens de 'freesurf'. 

5d) Ik heb nog nooit gesurft, is het nodig om les te volgen?

Personen die al een glijsport (skate, snowboard, windsurf,...) beoefenen, hebben zeker voordeel bij het leren. Iedereen kan uiteraard ook leren surfen zonder les, want zo hebben wij het ook lang geleden onze eerste golfjes genomen. Maar we zijn 100% zeker dat je met onze lessen sneller en beter zal leren surfen.

Iedere surfmonitor heeft een stage gevolgd bij Zarautz Surf Eskola en/of bij de British Surfing Association. Het is altijd beter om onmiddellijk alles goed aan te leren dan later je fouten te moeten verbeteren. Daarbij gaan onze lessen ook over verschillende aspecten van het surfen zoals o.a. voorspellingen, type golven, stromingen, keuze van board, enz.

5e) Kan ik buiten het lessenpakket nog extra lessen volgen?

Nee, dat kan helaas niet maar dat is ook niet echt nodig. In onze lessen krijg je zoveel informatie mee dat je voor en na je les best zelf gaat oefenen. Het heeft geen zin dat iemand 6 uur per dag dezelfde fouten verbetert. De ervaring wijst uit dat 6 uren begeleiding per week perfect is als je zelf ook nog wat oefent!

Heb je toch nog specifieke vragen, dan kan je uiteraard steeds stellen aan de BoardX moni's, ze gaan je met veel plezier helpen! We hebben niets liever dan gemotiveerde leerlingen!

5f) Kan ik surfen met lenzen?

Natuurlijk! Normaal zal je niet zo snel een lens verliezen met het surfen, maar het gebeurt wel. We raden je aan om daglenzen te voorzien als je op surftrip gaat.

5g) In welke week zijn de golven het beste?

Als we dat eens konden voorspellen... In de zomer zijn de golven het kleinst in Noord-Spanje en Frankrijk, maar alleszins groot genoeg voor ons! Golven zijn nooit constant. Elke week komt er wel een swelletje van een paar dagen en dan zijn er dus grotere golven. Je week kiezen op basis van golven heeft dus geen enkele zin!

5h) Wie geeft de surflessen?

Onze surfmonitoren hebben allemaal al jaren ervaring met surfen. Ze surften al golfjes in Frankrijk, Spanje, Portugal, Marokko, Bali,Costa Rica, Australië, Panama, Reunion,... Bovendien hebben ze allen een opleiding gevolgd bij de Baskische surffederatie in Spanje of bij de British Surfing Association (ISA)* in Wales. Ook zijn ze allen in het bezit van het SLSGB-reddersdiploma (Surf Life Savings Award). De lessen gaan door in lokaal bewaakte surfzones, en onze surfleraren/redders houden steeds mee "surf-watch".

*Intussen omgevormd tot SLSGB, of Surf Life Saving Great Britain, erkend door de ISA (International Surfing Association).

 

6. Materiaal

6a) Wat moet ik allemaal meenemen op surf/snow/wakecamp?

Een maand voor de eerste afreis verschijnt de laatste info over de trips online. Daar zal ook een niet-te-vergeten-lijstje tussen staan!

6b) Is het surfmateriaal continu beschikbaar?

 • Junior

Jullie hebben de mogelijkheid om te surfen tijdens de surflessen en de freesurfsessies, onder begeleiding van onze surfmonitoren. Daarvoor mogen jullie steeds een keuze maken tussen het ruime aanbod aan surfboards op het kamp. 

 • Youth & Plus

De standen op het strand met de surfboards gaan 's ochtends rond 9u30 open en sluiten 's avonds rond 18u. Wil je daarvoor of erna nog surfen kan dat ook, maar dan moet je ter plaatse afspraken maken met de moni's.

Er zullen ochtend- en avondsessies onder begeleiding voorzien worden. Aangezien de golven meestal het beste zijn in de ochtend staat onze crew altijd vroeg op, meestal bij het eerste licht. Je kan dus altijd mee met de moni's voor een ochtendsessie!

6c) Zijn er voldoende boards aanwezig voor iedereen?

We hebben meer dan voldoende boards van de merken BIC, NSP en Softech in alle mogelijke maten van shortboard tot longboards. Je kan voortdurend wisselen tussen de verschillende boards indien je dat wil.

Uit ervaring van de laatste 10 jaren weten we hoeveel boards we moeten klaarzetten. Hou er rekening mee dat een niet getraind surfer maximum 3 uren in het water ligt per dag en er tussendoor allerhande leuke beachgames georganiseerd worden.

6d) Hebben jullie surfboards ter beschikking met een mount om een GoPro te bevestigen?

Goed nieuws! Vanaf nu zijn alle hardboards van de BoardX surfcamps voorzien van een GoPro-mount!

6e) Zijn er ook bodyboards beschikbaar?

We hebben naast ons ruim gamma aan surfboards uiteraard ook bodyboards en flippers om de golven te trotseren!

6f) Mag je lycra's en wetsuits gratis gebruiken als je geen lessen hebt geboekt?

Natuurlijk, dat spreekt voor zich! Op onze surfcamps mag je altijd vrij gebruik maken van AL het materiaal, dus ook als je geen lessen neemt. 

6g) Kan ik een longskate huren?

 • Junior

Sinds vorige zomer bieden we de mogelijkheid om longskates te huren! Deze optie kan je aanduiden bij je boeking. De huur bedraagt €25,00 en als waarborg wordt er €50,00 gevraagd die je op het einde van de week terugkrijgt na teruggave van de longskate in goede staat.

Op de weg naast de camping is het zeker mogelijk om in gezelschap van een monitor te cruisen met een longskate!

 • Youth & Plus

Sinds vorige zomer bieden we de mogelijkheid om longskates te huren! Deze optie kan je aanduiden bij je boeking. De huur bedraagt €25,00 en als waarborg wordt er €50,00 gevraagd die je op het einde van de week terugkrijgt na teruggave van de longskate in goede staat. 

De weg naast de camping, de straten naar het stadje in Berria, de dijk in Zarautz,... zijn stuk voor stuk perfect om met je longskate lekker te cruisen in het zonnetje! 

6h) Mag ik mijn longskate/penny board meenemen?

 • Junior

Ja, er kan zeker geskate worden. Naast de camping is er een asfaltweg waar je, uiteraard wel enkel onder begeleiding van de monitoren, kan cruisen van de helling!

 • Youth & Plus

Jazeker! De straatjes achter de camping en naar het stadje zijn perfect om op te cruisen met je skate. Ook de dijk in Santoña en Zarautz zijn ideaal om op een zonnige dag te gaan longboarden. Neem dus zeker je plankje mee!

6i) Is er elektriciteit in de tenten om m'n gsm op te laden?

Er is geen elektriciteit in de kleine tentjes, maar in de grote keukentent voorzien we kluisjes per tent of per groep. Deze kluisjes zijn allemaal voorzien van stopcontacten! Zo kan je je waardevolle spullen veilig opbergen én kan je gsm, iPod, camera, laptop, e.d. tegelijk opladen.

Een kluisje meet 44x49x14cm en het een weekje huren kost €5. Boardx is echter niet verantwoordelijk voor diefstallen.

6j) Kan ik waardevolle spullen veilig achterlaten?

In de keukententen hebben we in elk camp kluisjes voorzien. Deze kluisjes zijn bovendien allemaal voorzien van stopcontacten! Zo kan je je waardevolle spullen veilig opbergen én kan je tegelijk gsm, iPod, camera, laptop, e.d. opladen.

Een kluisje meet 44x49x14cm en het een weekje huren kost €5. Boardx is echter niet verantwoordelijk voor diefstallen.

 

7. Verblijf

7a) Hoe ziet het verblijf eruit?

Het camp bestaat uit ruime vierpersoonstenten, elk onderverdeeld in 2 compartimenten van 2 personen. Verder vind je er twee grote tenten met een volledig ingerichte keuken, een gezellig chillout-zone, een trampoline, een miniramp, pingpongtafels en onze prachtige Hawaïaanse bar waar je 's avonds drankjes kan krijgen aan spotprijzen!

 

7b) Staan er veldbedjes in de tenten?

Nee, iedereen moet een matje meenemen om op te slapen en natuurlijk ook een slaapzak en een kussen! Normaal lig je altijd met 2, 3 of 4 personen in een compartiment. Aangezien veldbedden de vloer van onze tenten beschadigd, vragen we om matjes, luchtmatrassen, e.d. mee te nemen.

Thuislaten dus!

7c) Mag ik mijn eigen tent meenemen?

Nee, dat mag absoluut niet. Het BoardX camp is zo opgebouwd dat er voldoende ruimte voorzien is voor tenten en ontspanning. Daarbij zijn onze tenten ruim genoeg dus is er geen enkele reden om een eigen tent mee te brengen. Sommige mensen willen hun medereizigers behoeden van hun gesnurk, maar 3m verder gaan liggen in een andere tent is daarvoor geen oplossing... je gaat het exact even hard horen! :)

7d) Wat houdt het half- of volpension juist in?

 • Junior

Onze junior camps zijn all-in en genieten dan ook van een volpension pakket. 's Morgens neem je plaats aan de rijkelijk gevulde ontbijttafels waar een uitgebreid ontbijt voor je klaarstaat. Het ontbijt bestaat uit: croissants, stokbrood, chocopasta, confituur, beleg, ontbijtgranen, yoghurt, melk, fruitsap,...

's Middags wordt er een lunchbuffet of lunchpakket voorzien afhankelijk van de geplande activiteit. 

 's Avonds kan je na een intensief dagje samen met je vrienden genieten van een lekker vers bereide maaltijden. 

 • Youth en Plus

Op de surfcamps voor +16 jarigen heb je de keuze om halfpension te nemen of dagelijks zelf je eigen potje te koken. Maar niet voor niets boekt 95% van onze gasten dit halfpension. Elke morgen zorgeloos opstaan en aanschuiven aan de rijkelijk gevulde ontbijttafel! En 's avonds na een intensief dagje surfen, geniet je samen met je vrienden en de ondergaande zon van lekker vers bereide maaltijden.

's Middags kan je je honger stillen aan onze gezellig BoardX-strandbar die je voorziet van overheerlijke hamburgers, panini's, broodjes, ijsjes en nog veel meer!

 

7e) Is er een bankautomaat in de buurt?

 • Junior

Aan de kleine winkeltjes in Le Pin Sec zelf niet. Maar elke donderdag gaan we samen naar het stadje Montalivet waar er wel bankautomaten te vinden zijn. Let wel op dat je kaart geactiveerd is om in het buitenland geld mee af te halen!

 • Youth & Plus

Op beide camps zijn er voldoende bankautomaten te vinden in het dichtstbijzijnde stadje.

7f) Zijn er supermarkten in de buurt?

 • Junior

Er zijn enkele kleine winkels in Le Pin Sec. Maar hier kan je niet heel veel vinden. Daarom is de BoardX Shop in het kamp voorzien met vanalle lekkernijen en drankjes om kleine hongertjes op te vangen!

 • Youth & Plus

Ja, vlakbij of zelfs op de camping is er steeds een klein winkeltje voor de belangrijkste noden. Zowel in Zarautz als in Berria is er een mega supermarkt op 10 minuutjes wandelen van het strand.

7g) Is er een mogelijkheid om je kleren te wassen?

Zowel in Zarautz en Berria als in Le Pin Sec zijn er op de camping wasmachines. Bij de receptie van de camping kan je een jeton kopen om een van deze wasmachines te gebruiken. 

7h) Zijn er surfshops in town?

 • Junior surfcamps (13-16j)

In het stadje Montalivet dat we op donderdag bezoeken vind je zeker een surfshop met bikini's, surfshorts,… Maar zorg er toch zeker voor dat je deze dingen bij hebt om er meteen in te vliegen!

 • Surfcamps 16+

Jazeker, zowel in Zarautz als in Berria. In Zarautz zijn er wel meerdere! Maar voorzie toch zeker een surfshort en bikini bij je aankomst. Zondags zijn de shops vaak dicht en je wilt echt niet de eerste dagen in lange broek rondlopen terwijl de rest ligt te zonnen.

7i) Wat is de dichtstbijzijnde luchthaven?

 • Junior surfcamps (13-16j)

De luchthaven van Bordeaux is ongeveer anderhalf uur rijden vanuit Le Pin Sec. 

 • Surfcamps 16+

De dichtstbijzijnde luchthavens bevinden zich in Santander, Bilbao, Biarritz en San Sebastian. Zo is Santander maar een halfuurtje rijden vanuit Berria en zijn Bilbao en Biarritz een uur verwijderd van Zarautz. 

 

8. Begeleiding en afspraken

8a) Hoe worden de junior surfcamps begeleid?

De maximum capaciteit van het camp bedraagt 72 deelnemers. Er zal steeds een monitorencrew aanwezig zijn van minimum 16 personen (dit is dus 1 monitor per 4 junioren) om alles in goede bannen te leiden.

Onze zeer ruime monitorencrew bestaat voor een groot deel uit licentiaten en regenten L.O. en mensen die professioneel in het onderwijs staan. Zij kennen dus de kneepjes van het vak zowel op organisatorisch, didactisch als pedagogisch vlak. De jongeren zullen zich dus op een verantwoorde en veilige manier volledig kunnen uitleven.

8b) Wat zijn de regels op een junior camp?

Kort samengevat:

 • alles verloopt onder begeleiding
 • roken en alcohol zijn absoluut verboden voor iedereen op ons junior camp
 • uitgaan kan enkel naar de door BoardX georganiseerde feestjes
 • de jongeren krijgen op vaste tijdstippen een vrij moment, waar ze kunnen kiezen tussen: freesurfen, beachgames, zonnen of even naar de winkeltjes gaan (uiteraard steeds onder begeleiding van enkele BoardX monitoren)

8c) Wat zijn de regels in verband met uitgaan?

 • Junior surfcamps (13-16j)

In het juniorcamp zijn de jongeren niet vrij om 's avonds uit te gaan. Elke avond voorzien we tal van originele avondactiviteiten zoals de beruchte Battle of the Sexes, talentenjacht, filmavond, enz. Eén keer per week wordt er een feestje georganiseerd door BoardX zelf. Dan komen de junioren van Noord en Zuid samen om er een onvergetelijke avond van te maken tussen de BoardX'ers! 

 • Youth surfcamps (16-18j)

In Zarautz en Berria worden er wekelijks 2 BoardX-feestjes georganiseerd. Op andere avonden staan er tal van originele avondactiviteiten op het programma. Iedereen is echter vrij om nog tot 2u 's avonds het stadje te verkennen. Daarom is er in Zarautz en Berria enige zelfstandigheid vereist. Er is steeds een crew van 15 monitoren in de buurt om een oogje in het zeil te houden.

 

8d) Mag je kiezen bij wie je in de tent slaapt?

Tijdens de boeking zal je gevraagd worden om een 'groepsnaam' in te vullen. Deze naam bepaalt met wie je in de tent ligt. Ben je alleen of met twee, dan houden we er uiteraard rekening mee dat de andere helft van de tent gevuld wordt met iemand van hetzelfde geslacht.

8e) Slapen jongens en meisjes afzonderlijk?

 • Junior surfcamps (13-16j)

Ja, als minderjarigen slapen jongens en meisjes in strikt gescheiden slaapzones. 

 • Surfcamps 16+

Op onze surfcamps voor +16-jarigen, is een gemengde tentindeling toegestaan. Jongens en meisjes mogen samen in de tent slapen. 

8f) Ik ben op vakantie in de buurt, kan ik aan de BoardX activiteiten meedoen?

Nee, dat kan helaas niet. Alles is voorzien op de capaciteit van ons camp. Je kan dus geen lessen nemen bij ons of boards huren zonder met ons mee te reizen. In dat geval verwijzen we je door naar de locale surfschool.

8g) Wat doen de -18 jarigen in Berria en Zarautz op de avond dat de +18 jarigen naar San Sebastian en de Bataplan gaan?

Voor hen hebben we uiteraard ook een speciale dag voorzien! Eerste citytrippen en shoppen in Santander of Bilbao, daarna gaan we naar een leuke strandbar waar de groepen van Berria en Zarautz elkaar ontmoeten om samen onderling een onvergetlijk feestje te bouwen!

8h) Wordt er rekening gehouden met vegetariërs?

In principe voorzien we geen speciaal menu voor vegetariërs. Maar we houden er wel rekening mee tijdens het koken. Er zal ter plaatse zoveel mogelijk iets ter vervanging van vlees voorzien worden. Dit is niet voor elke dag te garanderen. Het buffet is elke dag echter uitgebreid genoeg met lekkere verse groenten, pastaslaatjes,... Vaak houden we ook een deel van de sauzen apart voor de vegetariërs voordat het vlees eraan wordt toegevoegd.

8i) Wat zijn de adressen van de campings?

GRAN CAMPING ZARAUTZ
BoardX Surfcamp
Monte Talaimendi, s/n
20800 - Zarautz
SPAIN

CAMPING PLAYA DE BERRIA
BoardX Surfcamp
Playa de Berria
39740 - Santoña
SPAIN

CAMPING LE PIN SEC
BoardX Surfcamp
Pins de Calais
33990 Naujac sur Mer
France

CAMPING MONCONTOUR
Moncontour Active Park
Lac du Gué du Magne
86330 Moncontour
France

Snow

Snow

1. Boeking en betaling

2. Leeftijd

3. Verzekering

4. Bus

5. Lessen

6. Materiaal

7. Verblijf

8. Begeleiding en afspraken


 

1. Boeking en betaling

1a) Wie is BoardX?

BoardX is een online reisorganisatie gespecialiseerd in de extreme sporten. We zijn dus enkel via mail te bereiken en niet via telefoon aangezien we zeer vaak in het buitenland verblijven. Voor alle reizen is er wel steeds een noodnummer te vinden bij de belangrijke info over de trip in kwestie.

BoardX BVBA (Lic 7029) is geleid door zaakvoerder Kim Van Gucht. We zijn reeds jaren gepassioneerd bezig met de sporten en de reizen die we zelf nog steeds begeleiden! Natuurlijk zijn er nog hopen mensen die hun steentje bijdragen.

1b) Hoe maak ik een boeking, stap voor stap?

Heb je problemen met registreren of boeken? Bekijk dan zeker onze handleiding:

1c) Kan ik ook telefonisch boeken?

Nee, de enige manier om in te schrijven is via onze website www.boardx.be. Je hebt namelijk een persoonlijk account nodig op je eigen naam om een boeking te kunnen maken. 

1d) Wat betekent het als er 'wachtlijst' achter de week staat die ik wil boeken?

Deze week is momenteel volboekt. Als je nu boekt, dan kom op de wachtlijst te staan. We sturen je een mailtje van zodra er een plaats vrijkomt!

1e) Waarom moeten we een groepsnaam invullen?

De groepsnaam is zeer handig voor ons om op voorhand te weten wie samen hoort. Op die manier kunnen we jullie kamerindeling mooi voorbereiden!

1f) Kan ik nog iets wijzigen in mijn boeking?

Ja dat gaat, maar hiervoor stuur je best een mailtje naar lotte@boardx.be.

1g) Ik heb ingeschreven maar geen bevestigingsmail gekregen, wat kan er zijn misgelopen?

 1. Controleer je ongewenste post. Sommige spam-filters van mailboxen zien onze mail als een virus…
 2. Je hebt een fout emailadres ingegeven. Kan gebeuren, het gebeurt eigenlijk regelmatig! Geen probleem, maar je moet wel opnieuw inschrijven.
 3. Nog steeds niet? Dan stuur je best een mailtje naar info@boardx.be.

1h) Hoe betaal ik mijn boeking?

Sinds dit jaar werken we met een online betalingssysteem. Via de link in je bevestigingsmail of via My BoardX kan je de betaling veilig en gemakkelijk in orde brengen. Het enige wat je nodig hebt, is een kaartlezen van de bank en je bankkaart!

Klik hier voor de handleiding om de betaling stap voor stap te doorlopen!

Het is dus niet meer mogelijk om met een overschrijving te betalen. 

 

1i) Wanneer moet ik betalen?

Je betaling moet in orde zijn ten laatste drie maanden voor afreis. Om te kunnen genieten van de vroegboekkorting moet je betaling bij ons binnen zijn op ten laatste 1 december. Hou er rekening mee dat de banken er soms enkele dagen over doen om het geld door te storten.

Uit ervaring weten we dat veel mensen de datum uit het oog verliezen dus als je de mogelijkheid hebt kan je best betalen zodra je de mail binnenkrijgt!

1j) Tot wanneer loopt de vroegboekkorting?

Om te kunnen genieten van de vroegboekkorting moet je betaling bij ons binnen zijn op 1 december. Hou er rekening mee dat de banken soms enkele dagen doen om het geld door te storten.

Komt je betaling later binnen zal je een nieuwe factuur krijgen en moet je bijgevolg € 20 meer per week betalen! Neem dus geen risico en betaal op tijd!

Uit ervaring weten we dat veel mensen de datum uit het oog verliezen dus als je de mogelijkheden hebt kan je best betalen zodra je je mail binnenkrijgt!

1k) Wie moet een volmachtsformulier meenemen?

Alle deelnemers aan onze Junior snowcamps moeten een volmachtformulier meenemen.

Ook -18 jarigen die meegaan naar onze Snowcamps voor 16-18 jarigen moeten dit formulier bij zich hebben tijdens zijn/haar verblijf in het buitenland.

Via deze link kan je het BoardX volmachtformulier downloaden. Je kan dit ook afhalen in het gemeentehuis.

1l) Waar kan ik het volmachtsformulier downloaden?

De toelatingsmail die verzonden werd naar je ouders bevat ook een link om het volmachtsformulier te downloaden. Ook in de bevestigingsmail vind je een link naar dit formulier.

Indien je deze niet terug vindt, kan je het ook steeds via deze link downloaden.

 

1m) Is er een verschil tussen het junior snowcamp en het snowcamp voor 16-18 jaar?

Er is een duidelijk verschil tussen onze juniorcamps en onze 16+ camps dat we altijd willen meegeven aan de ouders. Op het juniorcamp is er meer controle en zijn er strengere regels. Op het snowcamp voor 16-18 jaar krijgen de jongeren meer vrijheid, ze kunnen uitgaan en een pintje drinken.

Daarom kan je naar het junior snowcamp in La Plagne tot en met 16 jaar en naar het snowcamp in Flaine vanaf 16 jaar. We kiezen bewust voor deze overlapping zodat de ouders de keuze hebben naar welk camp ze hun zoon of dochter laten gaan. Dit is afhankelijk hoe goed de zoon/dochter met de vrijheid omkan. Er zijn op alle camps minstens 15 monitoren aanwezig om het ganse camp te verzorgen.

1n) Ik wil graag op surf/snow/wakecamp gaan, maar ben alleen... doen of niet?

Niet twijfelen! De meeste mensen zijn inderdaad met een of meerdere vrienden. Maar er zijn elke week ook solisten bij! Na de eerste avond ken je waarschijnlijk reeds de helft van de mensen. BoardX zorgt dan traditioneel voor een welkomstdrankje en een kennismakingsspel! De 2de helft van de mensen is voor de avond erna...

1o) Hoeveel geld moet ik meenemen op snowcamp?

Zakgeld om op de middag frisdrank of snoep te kopen hangt natuurlijk af van je persoonlijk debiet. Af en toe eten we 's middags op de piste, dus wat zakgeld kan zeker geen kwaad.

Maar neem niet te veel cash geld mee. Er zijn voldoende bankautomaten te vinden in het dorpje. Let wel op dat je kaart geactiveerd is om in het buitenland geld mee af te halen.

1p) VAL THORENS: Bij een 6 of 8-persoonsappartement staat dat je € 41,00 korting krijgt. Krijgt iedereen deze korting of geldt deze maar 1 keer?

Als je met meerdere personen inschrijft voor een 6 of 8-persoonsappartement, mag iedereen deze optie aanvinken. Iedereen krijgt hiermee ook de € 41,00 korting!

1q) VAL THORENS: Wat betekent "bedden opkopen"?

In Le Cheval Blanc in Val Thorens heb je de keuze tussen 4, 6 of 8-persoonsappartement. Maar stel dat je vriendengroep niet het volledige appartement vult en je liever niet hebt dat er iemand wordt bijgelegd, kan je het lege bed opkopen. Dit wil zeggen dat je er zeker van bent dat er niemand wordt bijgelegd die je niet kent. 

Opgelet, deze optie moet maar één keer aangevinkt worden door iemand van je groep. Spreek dus goed op voorhand af wie het bed opkoopt en de kosten dus tijdelijk voorschiet. 

 

 

2. Leeftijd

2a) Hoe oud moet je zijn om mee te gaan?

 • Junior snowcamp (13-16j)

Om te mogen deelnemen aan het Junior snowcamp, moet je 13 jaar oud zijn of 13 jaar worden in het jaar van deelname. Deze all-in kampen hebben een volledig aangepast programma voor de leeftijden van 13 tot en met 16 jaar! Iedere inschrijving dient gewettigd te worden door een ouder/voogd.

 • Snowcamp (16-18j)

Voor het snowcamp in Flaine moet je wettelijk 16 jaar zijn op het moment van aankomst. De regelgeving is aangepast op de leeftijd. Zo is het niet verboden om te roken of een pintje te drinken op een +16 camp aangezien de wet dit ook toelaat. We zijn verantwoordelijk voor al onze deelnemers en kunnen dus geen -16 jarigen toelaten op een camp waar +16 regels gelden.

 • Belgian Week Val Thorens +18j

Om mee te kunnen naar Val Thorens tijdens de lesvrije week, moet je 18 jaar worden in het jaar van deelname. Het is dus niet erg dat je pas 18 jaar wordt na de trip, zolang je dit jaar nog 18 wordt, mag je mee!

2b) Geldt er een maximum leeftijd voor de junior snowcamps?

De junior snowcamps zijn er voor jongeren vanaf 13 jaar tot en met 16 jaar. Eigenlijk staat er geen echte maximum leeftijd op de deelname aan dit kamp. Als een bende vrienden van 16 jaar naar het junior snowcamp in La Plagne gaat en een van deze vrienden zou al 17 jaar zijn voor vertrek, dan is dat geen enkel probleem. 

 

3. Verzekering

3a) Wat houdt de omniumverzekering juist in?

Een omniumverzekering is een volledige verzekering met betrekking tot reisbijstand bij ongevallen van VAB. Medische kosten die niet door uw eigen ziekenfonds gedekt worden, zullen door VAB gedekt worden. Als u deze verzekering neemt, stellen wij samen met VAB een medisch dossier op en nemen we de communicatie met hen op ons.

Ook annulatie behoort tot deze omniumverzekering. Met deze verzekering kan je tot 1 dag voor vertrek annuleren met een geldige reden (ziekte, ongeval, overlijden of herexamens). Na ontvangst van een bewijs hiervan, stellen we samen met VAB een annulatiedossier op en krijgt u de totale reissom (min de kost van de verzekering) teruggestort.

Hier vind je alle voorwaarden ivm verzekering: Polisvoorwaarden

3b) Ik zou graag mijn reis annuleren. Wanneer krijg ik mijn reissom teruggestort?

Heb je een omniumverzekering genomen? 

Dan kan je tot op een dag voor vertrek, mits een geldige reden (ziekte, ongeval, overlijden, herexamen), annuleren en krijg je de volledige reissom min de kost van de verzekering (€45) teruggestort. Stuur een geldig bewijsje door naar lotte@boardx.be en dan wordt een annulatiedossier bij VAB aangemaakt en zullen zij het totaalbedrag terugstorten. 

OPGELET: Bij herexamens dient het herexamen tijdens de week van je reis te vallen! Een herexamen net voor of net na je reis, wordt niet als een geldige reden voor annulatie aanvaard. 

 

Heb je enkel een annulatieverzekering genomen? 

Dan kan je ook tot een dag voor vertrek, mits een geldige reden (ziekte, ongeval, overlijden, herexamen), annuleren en krijg je de volledige reissom min de kost van de verzekering (€25) teruggestort. Stuur een geldig bewijs door naar lotte@boardx.be en dan storten wij het totaalbedrag terug. 

OPGELET: Bij herexamens dient het herexamen tijdens de week van je reis te vallen! Een herexamen net voor of net na je reis, wordt niet als een geldige reden voor annulatie aanvaard. 

 

Heb je geen omnium- of annulatieverzekering genomen? 

Annuleer je meer dan 2 maanden voor afreis, dan storten we je volledige reissom terug. Annuleer je minder dan 2 maanden voor afreis gelden volgende annulatiekosten:

- Minder dan 8 weken voor afreis: 50% van de totale reissom
- Minder dan 6 weken voor afreis: 80% van de totale reissom
- Minder dan 4 weken voor afreis: 100% van de totale reissom

 

4. Bus

4a) Hoeveel bagage mag ik meenemen?

We overnachten in een hotel dus je moet alvast geen slaapzak of matje meenemen, alles is voorzien. Neem zeker voldoende warme kledij en waterdichte schoenen voor buiten mee. Enkele weken voor het vertrek wordt er nog een mail verzonden met alle laatste info waaronder ook een lijst zal staan van wat je allemaal moet meenemen.

Het traditionele probleem met een groep is het laden van de snowboards in de bus. Het is zeer belangrijk jouw bindingen van jouw snowboard te halen. Probeer je boardbag zo plat mogelijk te verpakken! Op die manier nemen de boards veel minder plaats in. Ter plaatse kunnen onze moni’s je helpen om jouw bindingen op de juiste manier terug te zetten.

Eten meesleuren vanuit België hoeft absoluut niet. Vol pension is inclusief en er zijn vlakbij het hotel supermarkten waar je alles kan vinden! 

4b) Waar zijn de opstapplaatsen van de bussen?

Traditioneel heeft BoardX opstapplaatsen in Lummen, Leuven en Gent in die volgorde. Van zodra je boekt, krijg je een mailtje met alle informatie, zoals opstapplaatsen en -uren, belangrijke documenten die ingevuld moeten zijn voor afreis, niet te vergeten-lijstjes, enz.

Uit ervaring weten we dat dit mailtje wel eens verloren raakt, daarom krijg je deze info nogmaals een paar weken voor afreis. Ook exacte vertrekuren verschijnen een maand voor afreis op onze website.

4c) Wanneer komt de bus aan op de bestemming?

We vertrekken vanuit België op een zaterdagavond en komen normaal gezien zondagmorgend aan op de bestemming!

4d) Kan ik door mijn ouders worden afgezet en/of opgehaald worden op het snowcamp?

Je ouders mogen je zeker komen afzetten en/of ophalen. Dit verandert echter niets aan de reissom, onze camps zijn volledig berekend op een all-in pakket. Breng ons op voorhand op de hoogte van wanneer je zou aankomen en vertrekken en dan houden we hier rekening mee. 

4e) Geraakt mijn snowboard veilig op de bestemming?

Het is zeer belangrijk je bindingen van je snowboard te halen. Probeer je boardbag zo plat mogelijk te verpakken! Op die manier nemen de boards veel minder plaats in. Ter plaatse kunnen onze moni’s je helpen om jouw bindingen op de juiste manier terug te zetten.

4f) Ik ben iets vergeten op de bus na de terugreis...

Neem even contact op met de busmaatschappij:

Touringcarbedrijf De Wilg

Industrieterrein Kanaal-Noord 1433

3960 Bree

Tel: 089/48 08 80

E-mail: info@dewilg.be

 

5. Lessen

5a) Is het verplicht om lessen te nemen op snowcamp?

 • Junior snowcamps (13-16j)

Ski- of snowboardlessen zijn inbegrepen in je boeking. Je hebt dus sowieso les van de Franse school op locatie. Zowel in de voor- als namiddag heb je ski- of snowboardles van de Franse monitoren. In de voormiddag wordt voornamelijk gefocust op techniek. In de namiddag is er ook les maar heb je meer vrijheid in wat je wil doen of waar je naartoe wil gaan. Dan zal er ook steeds een of meerdere monitoren van BoardX meegaan met de groep.

 • Snowcamps (16-18j)

Op het snowcamp voor 16+ wordt er enkel een halve dag les gegeven. Dit gebeurt door de Franse ski- en snowboardschool ter plaatse. De andere helft van de dag mag je, mits toelating van je ouders, vrij skiën of snowboarden.

5b) Wie geeft de ski- en snowboardlessen?

De lessen worden toevertrouwd aan de Franse skischool ter plaatse. Je kan bij je boeking kiezen of je ski- of snowboardlessen wil volgen. Dan zal je ingedeeld worden volgens niveau. Je kan kiezen tussen beginners, 1 à 2 weken ervaring, 3 à 4 weken ervaring, 5 weken ervaring, of meer dan 6 weken ervaring. Tijdens de lessen zal er ook steeds een monitor van BoardX bij zijn om wat te vertalen en een extra oogje in het zeil te houden.

5c) Ik heb GEEN ski- of snowboard ervaring, heeft zo'n snowcamp dan zin?

Natuurlijk wel! Het is juist onze bedoeling om mensen te laten kennismaken met skiën of snowboarden. We geven daarom op het junior snowcamp les aan iedereen, in verschillende niveaus: beginner tot gevorderde. Deze lessen worden toevertrouwd aan de ervaring van de Franse skischool. Elke groep wordt vergezeld door enkele monitoren van BoardX die wat helpen met vertalen en een extra oogje in het zeil houden.

5d) Wat is een upgrade skipas? (Les Diablerets)

Het skigebied rond Les Diablerets maakt deel uit van Les Alpes Vaudoises. Je skipas geeft je toegang tot 100km pistes in Villars-Gryon.

Als je een upgrade skipas bijboekt, heb je toegang tot 225 km pistes met Les Diablerets en Leysin. De lift die je naar de gletsjer van Les Diablerets brengt, is een van de spectaculairste liften van de Alpen die je naar het eeuwige ijs op 2970 meter hoogte brengt!

Beide skigebieden liggen boven 2000m, dus 100% sneeuw gegarandeerd! 

 

 

6. Materiaal

6a) Wat moet ik allemaal meenemen op surf/snow/wakecamp?

Een maand voor de eerste afreis verschijnt de laatste info over de trips online. Daar zal ook een niet-te-vergeten-lijstje tussen staan!

6b) Is het mogelijk om ski- of snowboardmateriaal te huren?

Het materiaal is inbegrepen in de prijs. Met een ticketje dat van ons krijgt bij het inchecken, kan je zelf je ski- of snowboardmateriaal passen en afhalen in het complex.

6c) Kan ik waardevolle spullen veilig achterlaten als we de piste op gaan?

In het hotel heeft elke kamer een eigen code die enkel jij en je kamergenoten kennen. Dus je kan je waardevolle spullen als gsm, portefeuille en fototoestel veilig achterlaten op de kamer.

6d) Is er elektriciteit in de kamers om m'n gsm op te laden?

Natuurlijk! Elke kamer is voorzien van stopcontacten dus gsm opladers, haardrogers,… kan je zeker gebruiken.

 

7. Verblijf

7a) Hoe ziet het skigebied eruit?

Le Grand Massif in Flaine mag met zijn meer dan 250 kilometer aan pistes tot één van de mooiste skigebieden van Frankrijk worden gerekend. Daarenboven is Flaine gekend om haar talrijke freeride- en backcountry-terreinen!

In La Plagne komen zowel beginnende en ervaren skiërs en snowboarders aan hun trekken met 225km aan pistes, want wie het een niveautje hoger aandurft kan terecht in het snowpark, de halfpipe of de boardercross! 

7b) Hoe ver ligt het hotel van de pistes?

In Flaine ligt het hotel Flain Altaïr amper 100m van de skipistes verwijderd. In La Plagne kan je letterlijk uit de voordeur van het hotel La Plagne 1800 glijden en in de lift naar de pistes springen! 

7c) Wat houdt het volpension juist in?

Alle juniorcamps zijn all-in en genieten dus ook van volpension. Dit volpension omvat 3 volwaardige maaltijden. 's Morgens neem je plaats aan de rijkelijk gevulde ontbijttafels waar een uitgebreid ontbijt voor je klaarstaat. Het ontbijt bestaat uit: croissants, stokbrood, chocopasta, confituur, beleg, ontbijtgranen, yoghurt, melk, fruitsap,...

's Middags wordt er een lunchbuffet of lunchpakket voorzien afhankelijk van de geplande activiteit. Als we op de piste blijven, zorgen we ervoor dat iedereen zich van een lunchpakket heeft voorzien. Er is ook steeds de mogelijkheid om in de restaurantjes op de piste iets te eten.

's Avonds kan je na een intensief dagje samen met je vrienden genieten van een lekker vers bereide maaltijden in het hotel.

7d) Is er een bankautomaat in de buurt?

Er zijn enkele bankautomaten te vinden in het dorpje. Let wel op dat je kaart geactiveerd is om in het buitenland geld mee af te halen.

7e) Zijn er supermarkten in de buurt?

We verblijven in een hotel dat zich vlakbij een klein dorpje bevindt. In dit dorpje zijn enkele kleine winkels waar je extra eten of drinken kan kopen. 

 

8. Begeleiding en afspraken

8a) Hoe worden de snowcamps begeleid?

De maximum capaciteit van het camp bedraagt 65 deelnemers. Er zal steeds een monitorencrew aanwezig zijn van 12 personen om alles in goede bannen te leiden. De lessen worden gegeven door bekwame monitoren van de Franse skischool.

Onze zeer ruime monitorencrew bestaat voor een groot deel uit licentiaten en regenten L.O. en mensen die professioneel in het onderwijs staan. Zij kennen dus de kneepjes van het vak zowel op organisatorisch, didactisch als pedagogisch vlak. De jongeren zullen zich dus op een verantwoorde en veilige manier volledig kunnen uitleven.

8b) Wat zijn de regels in verband met uitgaan?

 • Junior snowcamps (13-16j)

In het junior snowcamp zijn de jongeren niet vrij om 's avonds uit te gaan. Elke avond voorzien we tal van originele avondactiviteiten zoals de beruchte Battle of the Sexes, talentenjacht, filmavond, enz. Een keer per week wordt er een feestje georganiseerd door BoardX zelf.

 • Snowcamps (16-18j)

Op het snowcamp voor 16 tot 18 jarigen worden er twee feestjes georganiseerd door BoardX en zullen de jongeren iets meer vrijheid krijgen. Zo hebben ze 's avonds de mogelijkheid om nog naar het dorpje te gaan met hun vrienden. Er zullen wel steeds enkele monitoren meegaan naar het dorpje en ervoor zorgen dat ze om 1u 's nachts ten laatste terug in het hotel zijn. 

8c) Mag je kiezen bij wie je op de kamer slaapt?

Tijdens de boeking zal je gevraagd worden om een 'groepsnaam' in te vullen. Deze naam bepaalt met wie je in de kamer ligt, zo kunnen we de kamerverdeling al voorbereiden voor aankomst. Ben je alleen of met twee, dan houden we er uiteraard rekening mee dat de andere helft van de kamer gevuld wordt met iemand van hetzelfde geslacht.

8d) Ik ben op vakantie in de buurt, kan ik aan de BoardX activiteiten meedoen?

Neen, dat kan helaas niet. Alles is voorzien op de capaciteit van ons camp. Je kan dus geen lessen nemen bij ons of ski's of snowboards huren zonder met ons mee te reizen. In dat geval verwijzen we je door naar de locale ski- of snowboardschool.

Wake

Wake

1. Boeking en betaling

2. Leeftijd

3. Verzekering

4. Bus

5. Lessen

6. Materiaal

7. Verblijf

8. Begeleiding en afspraken


 

1. Boeking en betaling

1a) Wie is BoardX?

BoardX is een online reisorganisatie gespecialiseerd in de extreme sporten. We zijn dus enkel via mail te bereiken en niet via telefoon aangezien we zeer vaak in het buitenland verblijven. Voor alle reizen is er wel steeds een noodnummer te vinden bij de belangrijke info over de trip in kwestie.

BoardX BVBA (Lic 7029) is geleid door zaakvoerder Kim Van Gucht. We zijn reeds jaren gepassioneerd bezig met de sporten en de reizen die we zelf nog steeds begeleiden! Natuurlijk zijn er nog hopen mensen die hun steentje bijdragen.

1b) Hoe maak ik een boeking, stap voor stap?

Heb je problemen met registreren of boeken? Bekijk dan zeker onze handleiding:

1c) Kan ik ook telefonisch boeken?

Nee, de enige manier om in te schrijven is via onze website www.boardx.be. Je hebt namelijk een persoonlijk account nodig op je eigen naam om een boeking te kunnen maken. 

1d) Wat betekent het als er 'wachtlijst' achter de week staat die ik wil boeken?

Deze week is momenteel volboekt. Als je nu boekt, dan kom op de wachtlijst te staan. We sturen je een mailtje van zodra er een plaats vrijkomt!

1e) Waarom moeten we een groepsnaam invullen?

De groepsnaam is zeer handig voor ons om op voorhand te weten wie samen hoort. Op die manier kunnen we jullie tentenindeling mooi voorbereiden!

1f) Kan ik nog iets wijzigen in mijn boeking?

Ja dat gaat, maar hiervoor stuur je best een mailtje naar lotte@boardx.be.

1g) Ik heb ingeschreven maar geen bevestigingsmail gekregen, wat kan er zijn misgelopen?

 1. Controleer je ongewenste post. Sommige spam-filters van mailboxen zien onze mail als een virus…
 2. Je hebt een fout emailadres ingegeven. Kan gebeuren, het gebeurt eigenlijk regelmatig! Geen probleem, maar je moet wel opnieuw inschrijven.
 3. Nog steeds niet? Dan stuur je best een mailtje naar info@boardx.be.

1h) Hoe betaal ik mijn boeking?

Sinds dit jaar werken we met een online betalingssysteem. Via de link in je bevestigingsmail of via My BoardX kan je de betaling veilig en gemakkelijk in orde brengen. Het enige wat je nodig hebt, is een kaartlezen van de bank en je bankkaart!

Klik hier voor de handleiding om de betaling stap voor stap te doorlopen!

Het is dus niet meer mogelijk om met een overschrijving te betalen. 

 

1i) Wanneer moet ik betalen?

Je betaling moet in orde zijn ten laatste twee maanden voor afreis. Om te kunnen genieten van de vroegboekkorting moet je betaling bij ons binnen zijn op ten laatste 1 april. Hou er rekening mee dat de banken er soms enkele dagen over doen om het geld door te storten.

Uit ervaring weten we dat veel mensen de datum uit het oog verliezen dus als je de mogelijkheid hebt kan je best betalen zodra je de mail binnenkrijgt!

1j) Tot wanneer loopt de vroegboekkorting?

Om te kunnen genieten van de vroegboekkorting moet je betaling bij ons binnen zijn op 1 april. Hou er rekening mee dat de banken soms enkele dagen doen om het geld door te storten.

Komt je betaling later binnen zal je een nieuwe factuur krijgen en moet je bijgevolg € 20 meer per week betalen! Neem dus geen risico en betaal op tijd!

Uit ervaring weten we dat veel mensen de datum uit het oog verliezen dus als je de mogelijkheden hebt kan je best betalen zodra je je mail binnenkrijgt!

1k) Wie moet een volmachtformulier meenemen?

Alle deelnemers aan onze Juniorcamps moeten een volmachtformulier meenemen.

Ook -18 jarigen die meegaan naar onze Youth surfcamps in Berria en Zarautz moeten dit formulier bij zich hebben tijdens zijn/haar verblijf in het buitenland.

Via deze link kan je dit formulier downloaden. Je kan dit ook afhalen in het gemeentehuis.

1l) Waar kan ik het volmachtsformulier downloaden?

De toelatingsmail die verzonden werd naar je ouders bevat ook een link om het volmachtsformulier te downloaden. Ook in de bevestigingsmail vind je een link naar dit formulier.

Indien je deze niet terug vindt, kan je het ook steeds via deze link downloaden.

 

1m) Hoeveel geld moet ik meenemen op wakecamp?

Ten eerste moet je natuurlijk het geld voorzien om de waarborgen en half pension ter plaatse te betalen. Zakgeld om colaatjes te drinken of snoepjes te komen hangt natuurlijk af van je persoonlijk debiet. In de BoardX-bar betaal je met je drankkaart ca. €1,35 per consumptie.

Neem niet te veel geld in cash mee, indien nodig kan je altijd geld afhalen aan de bankautomaat in het dorpje. Let wel op dat je kaart geactiveerd is om in het buitenland geld mee af te halen!

1n) Ik wil graag op surf/snow/wakecamp gaan, maar ben alleen... doen of niet?

Niet twijfelen! De meeste mensen zijn inderdaad met een of meerdere vrienden. Maar er zijn elke week ook solisten bij! Na de eerste avond ken je waarschijnlijk reeds de helft van de mensen. BoardX zorgt dan traditioneel voor een welkomstdrankje en een kennismakingsspel! De 2de helft van de mensen is voor de avond erna...

1o) Is er een verschil tussen het junior wakecamp en het wakecamp voor 16-18 jaar?

Er is een duidelijk verschil tussen onze juniorcamps en onze 16+ camps dat we altijd willen meegeven aan de ouders. Op het juniorcamp is er meer controle en zijn er strengere regels.

Op het wakecamp voor 16-18 jaar krijgen de jongeren meer vrijheid, ze kunnen uitgaan en een pintje drinken. We kiezen bewust voor deze overlapping zodat de ouders de keuze hebben naar welk camp ze hun zoon of dochter laten gaan. Dit is afhankelijk hoe goed de zoon/dochter met de vrijheid omkan. Er zijn op alle camps minstens 15 monitoren aanwezig om het ganse camp te verzorgen.

 

2. Leeftijd

2a) Hoe oud moet je zijn om mee te gaan?

 • Junior wakecamp (13-16j)

Om deel te mogen nemen aan het junior wakecamp, moet je 13 jaar oud zijn of 13 jaar worden in het jaar van deelname. Deze all-in kampen hebben een volledig aangepast programma voor de leeftijden van 13 tot en met 16 jaar! Iedere inschrijving dient gewettigd te worden door een ouder/voogd.

 • Wakecamp (16-18j)

Voor het wakecamp voor 16-18 jarigen moet je wettelijk 16 jaar zijn op het moment van aankomst. De regelgeving is aangepast op de leeftijd. Zo is het niet verboden om te roken of een pintje te drinken op een +16 camp aangezien de wet dit ook toelaat. We zijn verantwoordelijk voor al onze deelnemers en kunnen dus geen -16 jarigen toelaten op een camp waar +16 regels gelden.

2b) Geldt er een maximum leeftijd voor de junior wakecamps?

De junior wakecamps zijn er voor jongeren vanaf 13 jaar tot en met 16 jaar. Eigenlijk staat er geen echte maximum leeftijd op de deelname aan dit kamp. Als je nog 17 jaar wordt na de zomer, mag je je nog net inschrijven voor onze juniorcamps.

 

3. Verzekering

3a) Wat houdt de omniumverzekering juist in?

Een omniumverzekering is een volledige verzekering met betrekking tot reisbijstand bij ongevallen van VAB. Medische kosten die niet door uw eigen ziekenfonds gedekt worden, zullen door VAB gedekt worden. Als u deze verzekering neemt, stellen wij samen met VAB een medisch dossier op en nemen we de communicatie met hen op ons.

Ook annulatie behoort tot deze omniumverzekering. Met deze verzekering kan je tot 1 dag voor vertrek annuleren met een geldige reden (ziekte, ongeval, overlijden of herexamens). Na ontvangst van een bewijs hiervan, stellen we samen met VAB een annulatiedossier op en krijgt u de totale reissom (min de kost van de verzekering) teruggestort.

Hier vind je alle voorwaarden ivm verzekering: Polisvoorwaarden

3b) Ik zou graag mijn reis annuleren. Wanneer krijg ik mijn reissom teruggestort?

Heb je een omniumverzekering genomen? 

Dan kan je tot op een dag voor vertrek, mits een geldige reden (ziekte, ongeval, overlijden, herexamen), annuleren en krijg je de volledige reissom min de kost van de verzekering (€45) teruggestort. Stuur een geldig bewijsje door naar lotte@boardx.be en dan wordt een annulatiedossier bij VAB aangemaakt en zullen zij het totaalbedrag terugstorten. 

OPGELET: Bij herexamens dient het herexamen tijdens de week van je reis te vallen! Een herexamen net voor of net na je reis, wordt niet als een geldige reden voor annulatie aanvaard. 

 

Heb je enkel een annulatieverzekering genomen? 

Dan kan je ook tot een dag voor vertrek, mits een geldige reden (ziekte, ongeval, overlijden, herexamen), annuleren en krijg je de volledige reissom min de kost van de verzekering (€25) teruggestort. Stuur een geldig bewijs door naar lotte@boardx.be en dan storten wij het totaalbedrag terug. 

OPGELET: Bij herexamens dient het herexamen tijdens de week van je reis te vallen! Een herexamen net voor of net na je reis, wordt niet als een geldige reden voor annulatie aanvaard. 

 

Heb je geen omnium- of annulatieverzekering genomen? 

Annuleer je meer dan 2 maanden voor afreis, dan storten we je volledige reissom terug. Annuleer je minder dan 2 maanden voor afreis gelden volgende annulatiekosten:

- Minder dan 8 weken voor afreis: 50% van de totale reissom
- Minder dan 6 weken voor afreis: 80% van de totale reissom
- Minder dan 4 weken voor afreis: 100% van de totale reissom

 

4. Bus

4a) Hoeveel bagage mag ik meenemen?

In Moncontour verblijven we in tenten dus een matje en slaapzak mag al zeker niet ontbreken! Maar probeer toch alles tot een minimum te beperken. 4 paar schoenen en 5 sweaters zijn niet nodig in het zuiden. In Moncontour kan het 's avonds wel wat frisser zijn dus neem voldoende warme kleren mee om terug op te warmen na de avondsessies op de kabelbaan.

4b) Waar zijn de opstapplaatsen van de bussen?

Traditioneel heeft BoardX opstapplaatsen in Lummen, Leuven en Gent in die volgorde. Van zodra je boekt, krijg je een mailtje met alle informatie, zoals opstapplaatsen en -uren, belangrijke documenten die ingevuld moeten zijn voor afreis, niet te vergeten-lijstjes, enz.

Uit ervaring weten we dat dit mailtje wel eens verloren raakt, daarom krijg je deze info nogmaals een paar weken voor afreis. Ook exacte vertrekuren verschijnen een maand voor afreis op onze website.

4c) Wanneer komt de bus aan op de bestemming?

Aangezien Moncontour niet zo heel ver rijden is, komen we zaterdagochtend al aan! Ongeveer een maand voor vertrek krijg je nog een mailtje met meer informatie in verband met vertrekuren en de opstapplaatsen. 

4d) Wanneer vertrekken we terug naar België?

Aangezien Moncontour niet zo heel ver rijden is, vertrekt de bus zaterdagochtend al meteen terug naar België. Dan zal je zaterdagavond terug op afstapplaatsen in België aankomen. Meer informatie over de exacte uren krijg je een maand voor je vertrek. 

4e) Kan ik door mijn ouders worden afgezet en/of opgehaald worden?

Je ouders mogen je zeker komen afzetten en/of ophalen. Dit verandert echter niets aan de reissom, onze camps zijn volledig berekend op een all-in pakket. Laat op voorhand aan de kampleider weten wanneer je juist zou aankomen of vertrekken en dan houden we hier rekening mee.

4f) Geraakt mijn wakeboard veilig op zijn bestemming?

Het is zeer belangrijk je bindingen van je wakeboard te halen. Probeer je boardbag zo plat mogelijk te verpakken! Op die manier nemen de boards veel minder plaats in. Ter plaatse kunnen onze moni’s je helpen om jouw bindingen op de juiste manier terug te zetten.

4g) Ik ben iets vergeten op de bus na de terugreis...

Neem even contact op met de busmaatschappij:

Touringcarbedrijf De Wilg

Industrieterrein Kanaal-Noord 1433

3960 Bree

Tel: 089/48 08 80

E-mail: info@dewilg.be

 

5. Lessen

5a) Ik heb GEEN wake-ervaring, heeft zo'n wakecamp dan zin?

Natuurlijk wel! Het is juist onze bedoeling om mensen te laten kennismaken met wakeboarden. Wakeboarden is de snelst groeiende watersport ter wereld!

We geven daarom les aan iedereen, in verschillende niveaus: beginner tot gevorderde. In elke groep wordt rekening gehouden met het niveau. Zo kan de kabel bijvoorbeeld aan een lager tempo gezet worden om een succesvolle start te garanderen. Boards, wetsuits en lycra's zijn inbegrepen in de prijs!

5b) Gebeurt het wakeboarden achter een boot of aan een kabel?

Op wakecamps leren we wakeboarden in het cable park van Teleski Nautique de Moncontour. In tegenstelling tot waterskiën achter een boot, wordt de kabel elektrisch aangedreven en kunnen er dus meerdere mensen tegelijkertijd wakeboarden.

Opgespannen in de lucht door een reeks masten rondom het meer, draait de overhead kabel tegen de klok in rond het meer. Aan de kabel hangen enkele carriers die je over het meer zullen trekken. Het meer heeft geen golven, is niet zout en niet pijnlijk bij het vallen.

Bovendien kan je buiten wakeboarden ook waterskiën, wakeskaten (vergelijkbaar met skateboarden) en kneeboarden (waarbij je op je knieën op een board zit).  

5c) Wat is het verschil tussen wakeboarden achter een boot en aan een kabel?

Het verschil ligt vooral in de manier van trekken. Aangezien de hoek van het touw hoger is bij een kabel dan achter een boot, krijg je meer lift en meer tijd om in de lucht te hangen. Dit maakt het mogelijk om allerlei trucs uit te voeren als dubbele S-bochten, wat je zeldzaam of nooit zal zien achter een boot.

Ook de beweging en flex van de kabel zelf, zal je minder stijf en meer vergevingsgezind ervaren. Daarom zal je veel gemakkelijker en sneller nieuwe tricks leren achter een kabel. 

5d) Is het verplicht om lessen te nemen op wakecamp?

Wakelessen zijn inbegrepen in je boeking. Het lessenpakket omvat 6 keer minstens 1,5 uur les per dag! Naast de lessen worden de junioren nauw opgevolgd en krijgen ze tips van de Cable Park Pro’s en onze monitoren. Ook de ‘free wake’ gebeurt onder toezicht van onze gediplomeerde lifeguards.

5e) Hoelang duren de wakelessen?

Elke ochtend en avond krijgen jullie ongeveer 1,5 uur les aan de kabelbaan. Tussen deze uurtjes hebben jullie nog de mogelijkheid om te gaan freewaken, uiteraard onder een toeziend oog van onze monitoren. 

5f) Wie geeft de wakelessen?

Onze monitoren hebben niet alleen ervaring in surfen, maar ook het waken hebben ze al aardig onder de knie. Samen met de Franse monitoren van de kabel in Moncontour zullen zij je begeleiden bij je eerste sessies op een wakeboard. Je zal zien dat je op enkele dagen al bijzonder veel vooruitgang boekt!

Bovendien hebben onze wakemonitoren allen een opleiding gevolgd bij de Baskische surffederatie in Spanje of bij de British Surfing Association (BSA)* in Wales. Ook zijn ze allen in het bezit van het SLSA-reddersdiploma (Surf Life Savings Award).

5g) Wat gebeurt er als je valt?

Als je valt, is het belangrijk om zo snel mogelijk uit de route van de kabelbaan te zwemmen. Daarna kan je je wakeboard rust los maken en naar de kant zwemmen. Eens aan wal, kan je gemakkelijk terugwandelen naar het startpunt van de kabel waar je je aan een volgende poging kan wagen!

5h) Hoe kan je 'big air'-tricks doen aan een kabel?

In tegenstelling tot de boot, kan je op de kabel achteruit leunen om jezelf in positie te stellen en spanning op te bouwen. Daarna kan je jezelf lanceren in de lucht door je board achter je te gooien. Eenmaal in de lucht, ligt de keuze van de truc volledig bij jou! 

 

6. Materiaal

6a) Wat moet ik allemaal meenemen op surf/snow/wakecamp?

Een maand voor de eerste afreis verschijnt de laatste info over de trips online. Daar zal ook een niet-te-vergeten-lijstje tussen staan!

6b) Is het wakemateriaal continu beschikbaar?

De kabel is gereserveerd voor BoardX tijdens de wakelessen in de voormiddag en de freewake sessies in de vroege avond. Op deze momenten kan je gebruik maken van het materiaal dat wij voorzien. Boards, wetsuits en helmen zijn op die momenten voor iedereen ter beschikking.

6c) Kan ik waardevolle spullen veilig achterlaten?

In de keukententen hebben we in elk camp kluisjes voorzien. Deze kluisjes zijn bovendien allemaal voorzien van stopcontacten! Zo kan je je waardevolle spullen veilig opbergen én kan je tegelijk gsm, iPod, camera, laptop, e.d. opladen.

Een kluisje meet 44x49x14cm en het een weekje huren kost €5. Boardx is echter niet verantwoordelijk voor diefstallen.

6d) Is er elektriciteit in de tenten om m'n gsm op te laden?

Er is geen elektriciteit in de kleine tentjes, maar in de grote keukentent voorzien we kluisjes per tent of per groep. Deze kluisjes zijn allemaal voorzien van stopcontacten! Zo kan je je waardevolle spullen veilig opbergen én kan je gsm, iPod, camera, laptop, e.d. tegelijk opladen.

Een kluisje meet 44x49x14cm en het een weekje huren kost €5. Boardx is echter niet verantwoordelijk voor diefstallen.

 

7. Verblijf

7a) Hoe ziet het verblijf eruit?

Het camp bestaat uit ruime vierpersoonstenten, elk onderverdeeld in 2 compartimenten van 2 personen. Verder vind je er een grote tent met een volledig ingerichte keuken, een gezellig chillout-zone, een trampoline, pingpongtafels en onze mooie Hawaïaanse bar waar je 's avonds drankjes kan krijgen aan spotprijzen.

Het camp ligt amper 5 minuutjes wandelen van de kabelbaan. 

7b) Staan er veldbedjes in de tenten?

Nee, iedereen moet een matje meenemen om op te slapen en natuurlijk ook een slaapzak en een kussen! Normaal lig je altijd met 2, 3 of 4 personen in een compartiment. Aangezien veldbedden de vloer van onze tenten beschadigd, vragen we om matjes, luchtmatrassen, e.d. mee te nemen.

Thuislaten dus!

7c) Mag ik mijn eigen tent meenemen?

Nee, dat mag absoluut niet. Het BoardX camp is zo opgebouwd dat er voldoende ruimte voorzien is voor tenten en ontspanning. Daarbij zijn onze tenten ruim genoeg dus is er geen enkele reden om een eigen tent mee te brengen. Sommige mensen willen hun medereizigers behoeden van hun gesnurk, maar 3m verder gaan liggen in een andere tent is daarvoor geen oplossing... je gaat het exact even hard horen! :)

7d) Wat houdt het half- of volpension juist in?

 • Junior wakecamps (13-16j)

Onze junior camps zijn all-in en genieten dan ook van een volpension pakket. 's Morgens neem je plaats aan de rijkelijk gevulde ontbijttafels waar een uitgebreid ontbijt voor je klaarstaat. Het ontbijt bestaat uit: croissants, stokbrood, chocopasta, confituur, beleg, ontbijtgranen, yoghurt, melk, fruitsap,...

's Middags wordt er een lunchbuffet of lunchpakket voorzien afhankelijk van de geplande activiteit. 

 's Avonds kan je na een intensief dagje samen met je vrienden genieten van een lekker vers bereide maaltijden. 

 • Wakecamps (16-18j)

Op de wakecamps voor 16-18 jarigen heb je de keuze om halfpension te nemen of dagelijks zelf je eigen potje te koken. Maar niet voor niets boekt 95% van onze gasten dit halfpension. Elke morgen zorgeloos opstaan en aanschuiven aan de rijkelijk gevulde ontbijttafel! En 's avonds na een intensief dagje waken, geniet je samen met je vrienden en de ondergaande zon van lekker vers bereide maaltijden.

's Middags kan je je honger stillen aan onze gezellig BoardX-strandbar die je voorziet van overheerlijke hamburgers, panini's, broodjes, ijsjes en nog veel meer!

 

7e) Is er een bankautomaat in de buurt?

 • Junior

Aan de kleine winkeltjes in Le Pin Sec zelf niet. Maar elke donderdag gaan we samen naar het stadje Montalivet waar er wel bankautomaten te vinden zijn. Let wel op dat je kaart geactiveerd is om in het buitenland geld mee af te halen!

 • Youth & Plus

Op beide camps zijn er voldoende bankautomaten te vinden in het dichtstbijzijnde stadje.

7f) Zijn er supermarkten in de buurt?

In het dorpje van Moncontour is een kleine supermarkt waar je terecht kan als je iets tekort komt. Er zal een keer in de week naartoe worden gegaan onder begeleiding van enkele monitoren. Ook op de dag van vertrek kan er nog naar het winkeltje gegaan worden om versnaperingen voor tijdens de busrit te kopen.

7g) Wat is de dichtstbijzijnde luchthaven?

De dichtstbijzijnde luchthavens bevinden zich in Poitiers-Biard, Nantes en Tours val de Loire.

 

8. Begeleiding en afspraken

7j) Wat zijn de adressen van de campings?

GRAN CAMPING ZARAUTZ
BoardX Surfcamp
Monte Talaimendi, s/n
20800 - Zarautz
SPAIN

CAMPING PLAYA DE BERRIA
BoardX Surfcamp
Playa de Berria
39740 - Santoña
SPAIN

CAMPING LE PIN SEC
BoardX Surfcamp
Pins de Calais
33990 Naujac sur Mer
France

CAMPING MONCONTOUR
Moncontour Active Park
Lac du Gué du Magne
86330 Moncontour
France

8a) Hoe worden de wakecamps begeleid?

De maximum capaciteit van het camp bedraagt 50 deelnemers. Er zal steeds een monitorencrew aanwezig zijn van 12 personen om alles in goede bannen te leiden.  Onze zeer ruime monitorencrew bestaat voor een groot deel uit licentiaten en regenten L.O. en mensen die professioneel in het onderwijs staan. Zij kennen dus de kneepjes van het vak zowel op organisatorisch, didactisch als pedagogisch vlak. De jongeren zullen zich dus op een verantwoorde en veilige manier volledig kunnen uitleven.

8b) Wat zijn de regels op een junior camp?

Kort samengevat:

 • alles verloopt onder begeleiding
 • roken en alcohol zijn absoluut verboden voor iedereen op ons junior camp
 • uitgaan kan enkel naar de door BoardX georganiseerde feestjes
 • de jongeren krijgen op vaste tijdstippen een vrij moment, waar ze kunnen kiezen tussen: freesurfen, beachgames, zonnen of even naar de winkeltjes gaan (uiteraard steeds onder begeleiding van enkele BoardX monitoren)

8c) Wat zijn de regels in verband met uitgaan?

 • Junior wakecamp (13-16j)

In het junior wakecamp zijn de jongeren niet vrij om 's avonds uit te gaan. Elke avond voorzien we tal van originele avondactiviteiten zoals de beruchte Battle of the Sexes, talentenjacht, filmavond, enz. Een keer per week wordt er een feestje georganiseerd door BoardX zelf.  

 • Wakecamp 16+

Op het wakecamp voor 16 tot 18 jarigen worden er twee feestjes georganiseerd door BoardX en zullen de jongeren iets meer vrijheid krijgen. Zo hebben ze 's avonds de mogelijkheid om zelf naar het dorpje te gaan met je vrienden bijvoorbeeld. Het is natuurlijk niet de bedoeling om tot in de vroege uurtjes weg te blijven. Er zal dan ook steeds een nachtwacht aanwezig zijn die een oogje in het zeil houdt.

8d) Mag je kiezen bij wie je in de tent slaapt?

Tijdens de boeking zal je gevraagd worden om een 'groepsnaam' in te vullen. Deze naam bepaalt met wie je in de tent ligt. Ben je alleen of met twee, dan houden we er uiteraard rekening mee dat de andere helft van de tent gevuld wordt met iemand van hetzelfde geslacht.

8e) Slapen jongens en meisjes afzonderlijk?

 • Junior wakecamps (13-16j)

Ja, als minderjarigen slapen jongens en meisjes in strikt gescheiden slaapzones. 

 • Wakecamps 16+

Op onze surfcamps voor +16-jarigen, is een gemengde tentindeling toegestaan. Jongens en meisjes mogen samen in de tent slapen. 

8f) Ik ben op vakantie in de buurt, kan ik aan de BoardX activiteiten meedoen?

Nee, dat kan helaas niet. Alles is voorzien op de capaciteit van ons camp. Je kan dus geen lessen nemen bij ons of wakeboards huren zonder met ons mee te reizen. In dat geval verwijzen we je door naar de locale wakeboardschool aan het meer van Moncontour zelf. 

8g) Wordt er rekening gehouden met vegetariërs?

In principe voorzien we geen speciaal menu voor vegetariërs. Maar we houden er wel rekening mee tijdens het koken. Er zal ter plaatse zoveel mogelijk iets ter vervanging van vlees voorzien worden. Dit is niet voor elke dag te garanderen. Het buffet is elke dag echter uitgebreid genoeg met lekkere verse groenten, pastaslaatjes,... Vaak houden we ook een deel van de sauzen apart voor de vegetariërs voordat het vlees eraan wordt toegevoegd.

Contact Jobs Ecoriders

Partners

x